Çatlaklar Çatlak da Neymiş Torunum?

Çatlaklar; nedenleri ve çözümleri
Ben de düzenli olmasa da yapıyorum. Henüz bir düzelme göremedim. Ama kızımdan fırsat buldukça banyodan önce uygulamaya devam edeceğim. Son çare bu yöntem. Lierac kullandım. 2 ay ama işe yaramadı. Tek bir çatlak bile hafiflemedi maalesef. Bu yöntem de işe yaramazsa alışmaktan başka çare kalmayacak.

yarıyosa super ya yapmak lazım bide buzla msaj falan diyolar iyi geliyomus onuda yapalım kaydirigubbakcemile3
valla eger duzelcekse herseyi yapmaya hazırım ben :sm_cool:

yarıyosa super ya yapmak lazım bide buzla msaj falan diyolar iyi geliyomus onuda yapalım kaydirigubbakcemile3
valla eger duzelcekse herseyi yapmaya hazırım ben :sm_cool:

canım buzlada masaj yapabilirsin ,soğuk su komplexi de yapabilirsin ben öyle yapıyorum. cildi sıkılaştırıyor:)))-tatlicadiarzu-

lolifer anneannen bir balmumu karışımından bahsetmişti.benim çatlaklarım 20 yıllık kahve limon biraz silikleştirdi gibi ama benimkileri tamamen geçirmez.şu balmumu karışımını bi sorsan anneannene.

bende nezamndır düzenli kullanmıyorum. aklıma geldıkce haftada bır falan yapıyorum. dizlerimdeki çatlakların rengı sılıkleşti.ten rengim gibi oldular. Sanki bazı yerlerdekıler dıkkatlı bakmayınca belli olmuyor.
Bir tüp madecassolda kulandım. Şimdilerde aklıma geldıkce akşamları buz sürüyorum. Bazan çayı donduruyorum. Şuaralar buzu daha sık yapıyorum. Kesinlikler derinliklerini azalttı dokundugumda hısetmıyorum artık.

kızlar ben daha önce yazmıstım ama yıne yazıyorum işe yarıyor
ben 50 gün önce dogum yaptım çatlaklarım kıpkırmızıydı su an silik ve bır kısmı tamamen yok oldu anneme gösterdım karnımı çok şasırdı
2 gün yapıyorum bır gün ara veriyorum
yılmadan yapın cidden geçiriyor ben iki haftadır yapıyorum karnımı çok sert bır şekilde ovuyorum fırça benzerı birseyle
bence deneyin kaybedecek birşeyınız yok zararıda yok cildi yumuşacık yapmasıda cabası

evet kesinlikle katılıyorm sana gerçektende geçirmiyo o kadar denedim boşuna hayal kırıklığına uğramayınyerimseniben çatlaklarınızla barışmaktan başka çaremiz yok:1no2:

Daha önce de yazmıştım. Benim pembe çatlaklarımı genişletti. Psikolojik falan da değil. Eskiden normal pembe çatlaklarken cetvelle ölçtüm genişlikleri yer yer bir santime ulaştı. Cetvelin ölçümü de psikolojik değil herhalde. Daha önce bu forumda çatlağının genişliğinin bir santim olduğunu yazan birinin yazsını okuyunca çok şaşırmış ve halime şükretmiştim. Sonra kahve-limon yapınca benim başıma da geldi. Sadece genişlik değil renk olarak da daha dikkat çekici oldu.

Ama ben çok alerjiğim ve istisnayım. Kahve-limonu bıraktıktan sonra sadece çok kaliteli bir nemlendirici sürdüm, o bile çatlaklarımı azdırdı. Sonra hiçbir şey sürmemeye başladım. Toparlandılar gibi geliyordu. Biraz önce yine ölçtüm. En geniş çatlağım yarım santime düşmüş. Çok sevindim. Sanırım benim çatlaklara deniz de iyi geldi. Bu arada ben güneşten kaçan biriyim, hiç yanmadım. Yani renk değişimiyle falan ilgisi yok. Kahve-limonun bana kötü geldiğini okuyup panik olanlar varsa diye son durumumu yazmak istedim. Bıraktıktan sonra düzelmeye başladı. Genişlikleri azaldı ve eskisi gibi daha az görünür hale geldiler. Hala tam eskisi gibi değil ama ben uğraşmadıkça daha da düzelirler ve yine normal pembe çatlaklar haline dönerler diye tahmin ediyorum.

Bu arada pembe çatlaklarını başka bir yolla düzelten varsa yazabilir mi?

senin adına üzüldüm canım.sende sölmeişsin alerjik bir yapım var diye. demekki limonun içindeki asit çatlaklarında ters etki yaptı.

sana tavsiyem o zaman sadece her duşta banyoda çatlak olan bölgelere kese yap.illaki onun faydasını görürsün:))opuyorumnanaktan

ilginç yaa sivilce izleri için duydum ben bu limon kahveyi çatlaklara çare yok die ben uğrayıp bakmıyodum bile bu topiğeee :)) bi deniyim bari nolcak sankii fayda etmesede limon cilde faydalı bakım olmuş olur çatlak bacaklarımaa :)))

kızlar kahve ve limon denilmiş ama bu kahve türk kahvesimi olacak yoksa nescafemi düşündüm çözemedim kafamçokkarıştı

evet kesinlikle katılıyorm sana gerçektende geçirmiyo o kadar denedim boşuna hayal kırıklığına uğramayınyerimseniben çatlaklarınızla barışmaktan başka çaremiz yok:1no2:

Ya bende okuyunca umutlanmıştım bi an neyse heveslenmeyim

bende hıc bı faydasını gormedım butun umutlarım yıkıldı cok heveslıydım..
ve benımkılerde daha belırgınlestı cok uzuldum ama ona bıle alıstım
artık hıc bıse yapmayı dusunmuyorum

kesinlikle belirginleştiriyo.. ama herkes kendi deneyip görmek istiyo sanırım.. ben kendi adıma üzerime düşen görevi yapıp yazdım... her gördüğümde pişman oluyorum yaptığım için ve kendime çok kızıyorum neden doğruluğundan emin olmadığm bir şeyi denedim diye.... ama burda kimse bu yazılanlara itimat etmiyo... kendiniz deneyin ve görün çatlaklarınız fazlalaştığı zaman ve çatlak olmayan yerleriniz çatladığı zaman daha iyi anlarsınız söylediklerimi.. ayrıca bu konuyu açan arkadaş madem yüzde yüz sonuç alıyomuş neden kendisi buzla terapi topicinde çatlaklarına çözüm arıyo acaba.. üstelik daha bu başlığı açtığı ilk günlerde bile orda yazıyomuş.. onu suçlamıyorum ama eğer yüzde yüz sonuç alınıyo yazıyosan bu kadar iddalı bi cümle kuruyosan arkasında durmalısın... hepinize kolay gelsin ne diyim daha...

Bu başlığı daha önce görmüştüm, karışımı uygulamaya bir türlü fırsatım olmadı. Nihayet bugün yapabildim. Yalnız son sayfaları hiç okumadığıma o kadar pişmanım ki kafamçokkarıştı
İlk denemede gerçekten bi yumuşaklık veriyo ama çatlaklara bi faydası olur mu bilemem. Düzenli yapmayı düşünüyordum ama vazgeçtim. Deneyip pişman olan arkadaşlar burda belirttiğiniz için sağolun.
Ama tenimdeki bu yumuşaklık çok hoşuma gitti. Elime, koluma, yüzüme sürsem bi zararı olur mu acaba

Edit: benimkiler beyaz, kullansam mı acaba? kafamçokkarıştı

Son düzenleme:
lolifer anneannen bir balmumu karışımından bahsetmişti.benim çatlaklarım 20 yıllık kahve limon biraz silikleştirdi gibi ama benimkileri tamamen geçirmez.şu balmumu karışımını bi sorsan anneannene.

canım bal mumu yerine vazelin ii gelir içinde bal mumu var zaten hemde gerginliği yok eder yeni oluşacak çatlakları giderir ama eskiden oluşmuş bi çatlağın gideceğini hiç sanmıyorum bende de bi hayli var ama gitmiyo naptımsa gitmedi bembeyazlar kalçam da ve diz kapağımda ayrıca diz kapağımın arkasında baldırım da var gitmiyolarrr işte gitmiyolarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr bende uyuz oluyorummmmmm

valla keşke bu kadar toz pembe olsaydı her şey .

canım sana bişi sorcam sen fırrçayla mı yaptın? bişi dicem benim arkim göğüslerini kaşıdı kaşıdı derin çatlaklar oluştu ve ben kesinlikle fırçayla geçeceine inanmıorm ve daha beter edeceine inanıorm düşünün tırnak çatlatıosa fırça daha ince ve keskin değil mi? ben mantıklı düşünmeye çalışıorm uzmanlaarı dinleyemem bu konuda bizzat arkadaşım gözümün önünde çünkü... ama şu var ben de 2.kez yaptım düzensizce yapıom yumuşacık oluo ve tabiki daha bi etki görmedim ama selülit olmasın da yeter çatlak herrrrrrkeste var ama selülit çok kötü görünüooo herkese tavsiyem 3 günlük dünyada kafaya takmaya değmez :teytey:

kızlar doğru anladımmı 2 tatlı kaşığı türk kahvesini bardağa koyuyoruz ve 1 adet limon sıkıyoruz sonra vücudumuza yediriyoruz? ? çok karışık yazılmışta tam tarifi göremedim

kızlar doğru anladımmı 2 tatlı kaşığı türk kahvesini bardağa koyuyoruz ve 1 adet limon sıkıyoruz sonra vücudumuza yediriyoruz? ? çok karışık yazılmışta tam tarifi göremedim

önceki sayfalarda 3 tetlı kaşığı khve 1 liman yazıyodu noldu kızlar formül mü değiştii??

canım bir çay tabağına 3 tatlı kaşığı kahve bir limon ama bana sorarsanız ben 1 tatlı kaşığı kahve yarım limon yapıom sıvı oluonca daha kolay oluo bide yetio tüm bacağa ve kalçaya hatta fazla fazla tekrar tekrar sürüom.acaba bende mi sorun var sırnaşık şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…