3 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 tane sulu limon (içine düşen çekirdekleri de çıkarmayın)
giriyorsunuz banyoya başlıyorsunuz karışımı vücudunuza yedirmeye, sanki kazırmış gibiiyice yediriyorsunuz. Benim aşağı yukarı 5 dakika mı alıyor, beklemek gibi bir şey yok, daha sonrasında elinizle vücudunuzda daireler çizerek yıkıyorsunuz.
bu kahve'yi yaşlılar genelde ellerinde oluşan kahverengi lekeler için uyguluyorlardır. ellerde oluşan ve yaaşlılığın belirtisi olan o kahverengi lekeler orada hücrelerin öldüğünü gösterir. Onu bile canlandırıp yok eden kahve, bizim çatlakları da geçirir bence.
yorumlardan anladıgım kadarıyla pek olumlu sonuç alan yok galiba :|
canım özel mesaj gönderemiyormuşumo yüzden buradan yazıyorum.. sen başladığın kremlere devam et, aklına onlar yatmış.. ama nemlendirmeye dikkat et.. çünkü cilt yıpranırsa, çatlakları değil yıpranan yerleri onarmaya yönelir vücut.. bebe yağı nemlendirmede çok etkili.. spor da çok önemli. vücut sıkılaştıkça daha hızlı iyileşiyor çatlaklar, düzenli spor iyi gelecektir.. bunun dışında yediklerimiz de önemli.. tüm vitaminleri, mineralleri almamız mümkün değil elbette, olabildiğince faydalı şeyler yemeye çalışmak yeterli olacaktır.. çinko içeren yiyecekler (yumurta, çekirdek, ceviz..) gibi yiyecekleri tüketebilirsin.. önemli olan yapılan maskeleri, sporu düzenli olarak yapabilmek.. düzenli yapıldığında faydası daha çok oluyor ve daha net görüyorsun gelişmeyi.. bir de alabilirsen kına sabunu al, onu kullanmaya başla.. ben kına sabunundan çok memnun kaldım.. aklıma gelenler bunlar canım, düzenli devam et faydası olacak inşaallah :)
arkadaşlar merhaba.. uzun süredir yazmıyorum hatta takip bile edemedim.. neler yazıldı falan pek okuyamadım. ben geçen sene başlamıştım kahve limon maskesine (tarihi de yazmıştım bir yere ama bulamadım :) ).. maskenin yanında çeşitli yağlar, karışımlar da denedim. hepsini yazmıştım zaten. at kestanasi yağı, kantaron yağı, balmumu gibi nemlendiriciler.. kısa özet geçmek istiyorum ama ne kadar kısa olur bilmiyorum :) sanırım aralık ayının sonlarında başlamıştım bu karışımı yapmaya, genelde 2 ay kullandım 1 ya da 2 hafta ara vererek sonra tekrar başladım.. ara verdiğim zamanlar iyileşmeyi gördüm, yaparken özellikle ilk zamanlarda rengi iyice beyazlıyor ve insan acaba daha mı kötü oluyor diye düşünüyor.. ama çok uzun süre arada ara vererek devam ettim.. ciddi bir incelme ve silikleşme oldu.. 5 ya da 6 aydan sonra tekrar beyazlama belli olma durumu oldu çatlaklarımda ama devam ediyordum maskeyi yapmaya.. herkes gibi takıyordum ve ne yapabilirim diye düşünürken arkadaşımla içtende beslemek gerek diye düşündük. vitamin, mineral falan araştırdım. omega 3 takviyesi aldım, sebze, meyve yemeye dikkat ettim. özellikle çinko içeren yiyecekleri yemeye tercih ettim. çünkü çinko eksikliğinden çatlak oluşurmuş.. tekrar düzelme oldu ama tamamen kaybolmadı.. sonra yaz tatili oldu ablama gittim ve 2 ay falan yapamadım maskeyi.. 2 yerde küçük yeni çatlak gördüm ve tekrar ne yapmam lazım diye araştırdım. bu arada ben kahve limondan çok memnun kaldım, uzun süreli kullandım ve çok çok faydası var gerçekten. 2 ayda düzelmiyor evet uzun süre devam edince ciddi bir iyileşme oluyor.. neyse ben tekrar kahve limona başladım, konya'da bir aktardan çatlak kremi aldım ve onu kullandım 3 kutu kadar tekrar toparlanma oldu.. kına ve salyangoz sabununun çatlakları geçirdiğini öğrendim ve sabunları da kullanmaya başladım. ilk önce salyangoz sabunuyla başladım, daha sonra kına sabununa geçtim.. konuyu biraz dağıttım kusura bakmayın lütfen ama neler denediğimi de anlatmak istedim.. sonuç olarak 3 aydır şunları yapıyorum düzenli olarak.. kahve limon karışımından önce çatlak olan bölgelere kına sabunu sürüyorum, 1-2 dakika bekliyorum. yıkıyorum ve cildimi kuruluyorum. sonra kahve limon karışımını uyguluyorum. 15 dakika tutmaya çalışıyorum ve iyice ovuyorum hatta son zamanlarda ovduktan sonra, yıkamadan önce kese ile ovuyorum.. sonra yıkıyorum.. birkaç saat sonra nemlendirici ya da çatlak kremi sürüyorum. 2 gün bunu yapıyorum ara verdiğim gün sadece kese yapıyorum ve bebe yağı sürüyorum.. çok uzattım biliyorum ama gelişmeyi söylüyorum hemen.. benim de bacağımın değişik bölglerinde ve değişik derinliklerde çatlaklarım vardı.. parlama olayı bitti, ince olanlar kayboldu ama kese yaptığım zaman belli belirsiz ortaya çıkıyor. çok ve kalın olanlarda çok çok inceldi.. %70 iyileşme oldu.. arkadaşıma her gittiğimde gösteriyorum o birebir şahit oldu ona göre %80lik iyileşme oldu.. sanki çizik gibiler gibi duruyor diyor. gerçekten çok büyük fark oldu beim çatlaklarımda. aslında tamamen geçtiğinde yazmak istiyordum ama siteye girince dayanamadım :) fotoğraflarını çekmedim ama keşke çekseydim.. arkadaşlar gerçekten bu duruma geleceklerini ben de düşünmüyordum. insan geçmesine inanmak istiyor ama çoğu zaman yapamıyor bunu.. ben ilk başladığım andan itibaren arkadaşıma gösterdim çatlaklarımı. ve tüm gelişmeyi benimle beraber o da gördü. geçmeyeceğini düşündüğüm zamanlar o teşvik etti beni.. ben de 2 ayda biteceğini hayal etmiştim ve 2 ay sonra az bir iyileşme gördüğümde üzülmüştüm.. ama incelmiş olmaları bana umut verdi. artık tamamen kaybolmalarını bekliyorum :) çok uzun yazdım hakkınızı helal edin..
çook teşekkürler paylaşımın için ben de deniycem bakalımm inş. fayda eder, yaa ne güzel bi forum bu
benm her yerimde çatlak var goğüslerimde kalçamda kasıklarımın kenarlarında belimde diz arkamda iç bacaklarımda tamam kilo aldım ama neden bu kadar fazla oldu anlamadım yani daha 23 yasındayım. herneyse dermaroller yapıyordum ben iyi geldi yani gecirmedi ma incelttiğini gorebiliyorum. kahve limonu da uygulayacagım sevgituba beni cok gaza getirdin %70 degil 50 bile gitse havalara ucarım.tatamen gecerse de mutlaka paylaş ki bizde bırakmayalım yapmayı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?