Catkapi krizi....:@

Kesinlikle katılıyorum. Kv ev hanımıysa çalışan kadını anlamayabilir.

Ben evleneli iki sene olacak kv kp kb bir kere bile haber vermeden gelmediler. Evim dağınık ve tozluysa rahatsız olacağımı bilirler.

Eşin annesiyle konuşmalı bence. Ya da bu şekilde kabulleneceksin.
Ama tam yeri gelmişken bir şeyler söylemeliydin.

Kizlar meraba.. ya bendemi sorun var bilmiyorum ama dun cok sinirim bozuldu.. esimin ailesiyle hicbir sorunum olmadigi gibi aramiz cok iyidir,hele kayinpederimi cok.severim,canimi veririm okadar kiymetli biri benim icin.. kayinvalidem de zararsizdir, iyidir,beni kizi gibi gordugunu soyler, bazen kirici hareketleri olsada kusur aramazsam bir sorun yok,onlada iyiyizdir.. amaaaaaaa bu kv min catkapi biyere gitme meraki beni.benden aliyor...ya gunlerdir agri cekiyordum bir rahatsizligim var hastanelerdeyim ve evimde daginikti haliyle.. dun oglen isten geldim uzerimi degistirdim, cok actim biseyler hazirladim yeyip ortaligi toplar temizlerim derken tam yemege oturdum,zil caldi,bi baktim kv.. suprizzz diyor... o an evdeki butun daginikliklar tozlar falan film seridi gibi gözümün önünden geçti.. aglayasim geldi :KK43: yahu tamam kendi evin sayilir oglunun evi,izin istesin de demiyorum da yaaa neden bir saat once,yarim saat önce "ben geliyorum" denmiyor ? Cok mu zor hayatta ennnnn nefret ettigim olay kizlar haksizmiyim,calisiyorum birde... neyse geldi otururken diyorki kayinpederim icin "x baban soylede git,haber ver git dedi kac kere aradi beni ama yok ben.bu sefer boyle gidicem dedim " diyor.. sanki teftise geliyo mubarek... kayinpederim aradi yazik.oda mahcup olmus belli ki "kizim ne oldu baskinmi yedin teftise mi geldi bu annen " falan diyor.. bende "eevet baba kotu basildim " dedm...
Neyse aksam yemek yendi karsida esimin uzak akrabasi oturuyor,onlara gidelim dedik,esime dedim ara haber ver dedim.. esime aradi teli acmadilar kv diyor ki" aman bosver aramadan gidelim evdedirler ne olcak" yuhhh dedim yani... bana gore büyük saygisizlik kızlar insanin evde olmasi musait oldugu anlamina gelmiyor ki.. iste böyle sinirim tavan yani.. birde kv surekli yakin olalim,yakinda oturun bize diyor iyiki degilim,boyle uğraşamam ben zirt pirt catkapi..
bende de ayni sikinti var. kac kere soledm anlamiyorlar. biz yan yana oturuyoruz bi de yan binada. aklina esince cikip geliyo/ yeni evliyiz falan umrunda degil. gece vakti bile geliyo yazin. ben de kapiyi acmamakta buldum careyi soleyince de uyuyodum banyodaydim duymamisim gbii syelr soyluyorum. hiiiiiiiiic de umrumda degil. akilsiz basi cezasini ayaklar cekermis. o da pasa pasa geri gidiyo oh olsun :KK11:

ayy ev pisken yakalasa bir şekilde hallolur da ben aynı şehirde yaşıyorken bir kere kayınpederime ağda yaparken yakalanmıştım :KK57: nasıl toparlanacağımı bilemedim o_O
ondan önce 1-2 kere daha olmuştu çat kapı gelişi.birinde kızdım açmadım kapıyı,beni değil eşimi aramış eşin evde yok mu diye.hemen eşim aradı niye açmıyosun kapıyı falan dedi,bende duştaydım dedim.bu son yakalanışımdan sonra da biz taşındık zaten :KK53:

kesinlikle doğru...bende nefret ederim..kendi annem bile gelmeden önce arar muhakkak..ama ben bu işi daha baştan çözdümsohbet arasında habersiz misafir sevmem çalışıyorum falan dedim..onlar en başta nolcak falan dediler ama sonra alıştılar..şuan kesinlikle çat kapı gelmiyorlar..sende anlat benim gibi kırmadan tatlı dille..

Bunu çözmesi gereken kişi siz değil eşiniz..yani benim annem böyle bir şey yapsa ve eşim rahatsız olsa uyaran kişi ben olurum..
Bence bu konuda ciddi rahatsızlık duyduğunuzu dile getirin ve eşinizde annesini kırmadan uygun bir dille çözsün bu durumu..
Yoksa çekilecek bir tarafı yok bu durumun kv niz ne kadar iyi olursa olsun..

Kizlar meraba.. ya bendemi sorun var bilmiyorum ama dun cok sinirim bozuldu.. esimin ailesiyle hicbir sorunum olmadigi gibi aramiz cok iyidir,hele kayinpederimi cok.severim,canimi veririm okadar kiymetli biri benim icin.. kayinvalidem de zararsizdir, iyidir,beni kizi gibi gordugunu soyler, bazen kirici hareketleri olsada kusur aramazsam bir sorun yok,onlada iyiyizdir.. amaaaaaaa bu kv min catkapi biyere gitme meraki beni.benden aliyor...ya gunlerdir agri cekiyordum bir rahatsizligim var hastanelerdeyim ve evimde daginikti haliyle.. dun oglen isten geldim uzerimi degistirdim, cok actim biseyler hazirladim yeyip ortaligi toplar temizlerim derken tam yemege oturdum,zil caldi,bi baktim kv.. suprizzz diyor... o an evdeki butun daginikliklar tozlar falan film seridi gibi gözümün önünden geçti.. aglayasim geldi :KK43: yahu tamam kendi evin sayilir oglunun evi,izin istesin de demiyorum da yaaa neden bir saat once,yarim saat önce "ben geliyorum" denmiyor ? Cok mu zor hayatta ennnnn nefret ettigim olay kizlar haksizmiyim,calisiyorum birde... neyse geldi otururken diyorki kayinpederim icin "x baban soylede git,haber ver git dedi kac kere aradi beni ama yok ben.bu sefer boyle gidicem dedim " diyor.. sanki teftise geliyo mubarek... kayinpederim aradi yazik.oda mahcup olmus belli ki "kizim ne oldu baskinmi yedin teftise mi geldi bu annen " falan diyor.. bende "eevet baba kotu basildim " dedm...
Neyse aksam yemek yendi karsida esimin uzak akrabasi oturuyor,onlara gidelim dedik,esime dedim ara haber ver dedim.. esime aradi teli acmadilar kv diyor ki" aman bosver aramadan gidelim evdedirler ne olcak" yuhhh dedim yani... bana gore büyük saygisizlik kızlar insanin evde olmasi musait oldugu anlamina gelmiyor ki.. iste böyle sinirim tavan yani.. birde kv surekli yakin olalim,yakinda oturun bize diyor iyiki degilim,boyle uğraşamam ben zirt pirt catkapi..
Bazi ailelerde su da var haber verip gittin mi mecbur hazirlik bekliyor ikram bekliyorlar belki bu nedenle catkapi gidiyordur olabilir mi

Benimde en delirdigim sey, belki agda yapiyorum, belki kocamla ozel bi animizdayiz, belki banyodayim, belki regl agrisi cekiyorum kimseyle ugrasamicam...kultursuzluk, komsuma bile bu konuda musade etmem..bi tanesi bi kac kez yapti gelmeden ara dedim dahada yapamadi..

Benim de komsum vardı. ..Işık acık oldumu gelirlerdi...Bide ders calısırdım...Çat kapı...IIsık olması evde olmak musait olmak anlamına mı geliyor. ..Sonra bir şekilde ima ettim bunu kestiler gelmeyi...İnsanlar çok ilginç...Bir akrabam da sürekli kapı çalıyor yok misafir var gel yok yardıma gel yok bişey göstereceğim bişey aldım vs bahanesiyle ...Evimde huzur yokk diyorum. ..Hayalet gibi dolaşşmak zorunda bırakıyorlar i sanı....

Haklisin canim bence benim annem bile aramadan gelmez musait degilsindir evde hazir ol vaziyetinde bekleyemessin sonucta bir yere girken sen hep imalarda bulun ama kirmadan tabiki aramadan gidilmez felan diye bizimde komsu öyleydi ben hep arayarak gidiyodum zamanla alisti cok sükür ev hali cunku bunu aslinda kendisi dusunmelii

en nefret ettiğim şeylerden biridir :KK20: geçen hafta bir benzeri başıma geldi hoş olmadı tabi. kv ve kp bize gelme programları vardı, bir önceki akşam aradım kp açtı telefonu, yarın size gelmicez biz plan değişti dedi, peki dedim. açıkçası ev de dağınık taşınma işim var 20lik dişim şişmiş ufak bebek tam bir kaos ortamı evde yani, gelmiceklerse aman toplamim azcık kendime gelim dedim, ertesi gün öğlen bebişi uyuttum, duşa girdim, gelmişler kapıyı çalmışlar, tabi duymadım. sonra duştan çıktım tık tık kapı sesi geliyor. delikten bi baktım kv kapının önünde apar topar üstümü başımı düzelttim açtım kapıyı dedim çok beklediniz mi bekledik dediler, hani gelmicektiniz dün babam öyle dedi dedim aaaa öyle mi dedin diyo kv kayınpederime :KK48: arayalım diye de aklıma geldi ama hadi neyse haberi var diye aramadım ben de dedi. valla babam öyle diyince ben de kızı uyuttum rahat rahat duşa girdim haberim olsaydı ona göre girerdim yazık beklemişsiniz dedim. hani evleri de yakın değil şu an 1 saatlik mesafede oturuyorlar yazık günah cep telefonu var anacım bi haber et bi çaldır biz geliyoruz kızım toparlan diye. herkesin huyu farklı işte seviyorum kendilerini birbirimizi tolere ediyoruz napalım =) ama çat kapı gelen komşuya aynı tepkiyi göstermem tabiki haberli gelmelerini muhakkak söylerim:KK12:

Tek sıkıntı toz yüzünden mi? Yav boşver gelsin ne olacak sanki yabancı gibi ne çok dertt etmişsin..hatta gelmişken yaptırıverseydin işleri ben kalkamadı bi zahmet al tozları deseydin. Benim annem babam gelir yaparlar gördükleri yeri ooohhhh çok rht oluyor. Kv gelirse de ben yaptırıyorum temizlik olmasa bile mantı, börek buzluk için iyi oluyor valla:)

bizimkilerde hep aramadan geliyor. işin aslı bende aramadan gidiyorum eşimin ailesine. bazen onların yataklar ortada falan oluyor benim evimde dağınık oluyor ama ben onlara gittiğimde toplarım yardım ederim onlarda bana geldiğinde yardım eder kimse kimseyi ayıplamıyor yani. olabilir her dakika nizami düzen olmazki çocuk varsa bide iki eşte çalışıyorsa illaki bir düzensizlik oluyor.

komşuda olsa çatkapı gitmeleri bende sevmiyorum müsait olmayabilirsin
insanlık hali ikram edecek bir şeyin olmayabilir
bir de böyle gidip saatlerce oturanlar akşam edip evine dönenler var...

En nefret ettiğim şey çat kapı olayı ne Yaparım ne de kendime isterim.evde olunması ya da evin temiz bile olsa ruh halin müsait olmayabilir di mi ama belki çok yorgunsun evin bal dök ye gibi temiz de olsa akşama eve gidip ayaklarını uzatıp oturmanın hayalindesin Çat kapı sürpriiiiiiz.çok Lüzumsuz ve saygısızca bir hareket kesinlikle.

en sevmediğim şey çatkapı yılbaşından sonraki gün tatil ablam ben babam annem hep beraber kahvaltı yaptık izinliyiz aynı anda evde olmamız zaten zor beraber plan yapacaktık, çat kapı yaşlı bir tanıdık çift geldi oturmaya öğlen 12 daha , bir de diyor ki kızında kalıyorlardı torunum da bugün izinli dinlenecek falan , diyecektim ki torunun izinli de biz neyiz , o rahat etsin diye bizi rahatsız ediyorlar hayret bişeyyyy :KK70:

bu kadar iyi bir kv evin dağınıklığına pek bakmaz gibime geliyor.canınızı sıkmayın

habersiz gelince kapıyı açma yada bornozla aç kapıyı yada elinde agdayla :KK53::KK53:
bak bidaha geliyormu:KK45:

Benim kayınpeder aramadan gelmez ama, bana sormadan tanıdığı herkesi çağırır, hadi gelin gidelim diye. normal de kayınvalide yapar bu tarz şeyleri, ama benim şansıma kayınpeder kaynanalık yapıyor. kayınvalidem de onu zapt etmeye uğraşıyor. var herkes de bir tane seçilmiş maalesef :KK43:

Bu seferde böyle gideyim dedim" dediğine göre her zaman yaptığı birşey değilmiş. Hoşlanmadığınızı anlamıştır.

Yahu ben arka mahalledeki annemlere bile gitmeden arayıp soruyorum müsaitmisiniz diye. Sonuçta o evden çıktım ama artık orası benim evim değil. Benim düzenim değil. Gelmeden önce aramasını rica edin.

X