- 28 Ağustos 2010
- 8.587
- 48
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayır canım yoktur. Doğru düzgün hamilelik kontrolüne gitmeden doğum sancısı ile hastaneye gidenlere bile çatı muayenesi yapılır. Doğumun ne aşamada olduğunu açılma olup olmadığı bebeğin doğum kanalına girip girmediği bu tür muayene ile anlaşılır.
Canım malesef kaçamazsın bu muayeneden. Hatta dogum sancıların basladıktan sonra 6-7 kere daha olman lazım ki açılman ne durumda, ne kadar çabuk ilerliyor görmek için. Ebe sık sık gelip seni muayene edecek. Ama inan ki kendini telkin eder de kasmazsan çok kolay oluyor bu muayene. Hatta epidural anestezini aldıktan sonraki muayenelerini hiç hissetmiyorsun bile :) İnşallah kolaycık doğuruverirsin.
korkacak hıcbırsey yok catı muayenesını sakın kafanızda abartıp korkuya kapılmayın zaten o gun o saate geldıgınde bır an once saglıkla dogurmaktan baska bırsey dusunmeyecegınız ıcın catı muayenesı sıze cok basıt yapılması gerekn rutın bırsey gelecek sımdıden korkulara kapılarak hamılelıgınızı kendınıze ezıyet halıne getırmeyın hamılelıgın her asaması cok guzeldır hep pozıtıf olun eskı ınsanalrı dusunun onların ne sartlarda dogum yaptıklarını ve sımdıkı teknoljılerı rahatlıgı kolaylıklar ve hayırlı dogumlar dılerım
belki acı kişiden kişiye değişebilir ama sana şöyle anlatayım ben okadra korkağımki ne eşime nede kendim ellerken bile tırsarım elletmem yani.banada çatı muayenesi yapağım dediğinde günlerce uyku uyuyamadım korkudan hep rüyalarımda çatı muayenesi oluyordum ve nihayet gün geldi doktora gittim doktorum doğumdan kork bundan nedn korkuyorsun dedi ama bn doğumdan hiç korkmuyordm tek korkum çatı muayenesiydi ne alaka ise.herneyse uzattım yazımı k bakma 1dk bile sürmedi canım muayene dedim bumudur yaa okadar rüyalar gördüm falan onun için kork ma canım ben hep doktorun kolunu sıkarım acıyacak diye hala muayene olduğumda tırsarım yani ama arkadaşta demiş doğumda ebe gelip gelip kontrol ediyor zaten alttan
benim sancılarım başlayana kadar hiç çatı muayenesi falan yapılmadı. doktor gerek görmedi sanırım. 2 cm açıklık vardı hastaneye gittiğimizde o an önce ebe elle muayene etti doğum yaklaşana kadar 2-3 saat arayla ebe kontrol etti doktor son anda birkez baktı ve doğuma aldı. çok hoş bi duygu değil aslında ama o an ne yaparlarsa yapsınlar yeterki bebeğim doğsun diye düşünüyo insan. çok umrunda olmuyo yani:)
Cati muaynesinin aciyip,acimamasi doctor'dan doctora fark ediyor sanirim...
Bana 3 gun once yapti doctorum, biraz canim acidi ama tabi asiri cekilmeyecek bir aci olmadi..
Biraz kanamam oldu halada hafif bulasik halinde oluyor..
asiri kanama olmadiktan sonra normal dedi doctorum..
korkacak birsey yok...
Çatı muayenesi acıyna birşey değil ki! Ben 39. haftamda oldum. 1 dakika bile sürmüyor. Acıma efsanesi nereden çıktıysa çıkmış ama doğru değil. Ciddiyim; vajinal ultrason muayenesinden bile kolay. Normal bir jinekeoljik muayeneden daha kolay. Yemin ederim.