Doğuma Hazırlık Çatı Muayenesi nasıl yapılıyor?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

fillix

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
65
6
98
32+1 günlük yani 33 haftalık hamileyim bugün doktora gittim, doktor bebeğimin iri olduğunu söyledi hatta babası nasıl boylu birimi diye sordu evet dedim.
Bana normal düşünüyorsun değilmi dedi evet ama cesaretim yok dedim 3 hafta sonra tekrar kontrloe gel çatı muayenesi yapacağız dedi bunada hiç cesaretim yok dedim
güldü 3 hafta sonra gel durama bakarız dedi doktorum bayan ama bu çatı muayenesi nasıl yapılıyor acısı varmı tecrübeli anneler bilgi verirseniz sevinirim. :44:

canım ben bilmiyorum ama tahminimce acı veren birşey değildir.çünkü alttan elle muayene edeceklerini düşünemeyiz yine tahminimce bu durum bebeğinin suyunun patlamasına yol açabileceğinden başka bir yolu vardır ultrason röntgen falan diye düşünüyorum :)
çok cahilce akıl yürütme yöntemi oldu bu ama :1: bakalım bir bilen vardır mutlaka rabbim sağlıklı doğumlar nasip etsin sevgiler...

canım ben bilmiyorum ama tahminimce acı veren birşey değildir.çünkü alttan elle muayene edeceklerini düşünemeyiz yine tahminimce bu durum bebeğinin suyunun patlamasına yol açabileceğinden başka bir yolu vardır ultrason röntgen falan diye düşünüyorum :)
çok cahilce akıl yürütme yöntemi oldu bu ama :1: bakalım bir bilen vardır mutlaka rabbim sağlıklı doğumlar nasip etsin sevgiler...

canım aynende söylediğin gibi yapılıyor catı muayenesi.alttan.ilk önce jel sürüyo sonra alttan elle muayne.

ben 40 haftalıktım muayeneye gittim daha doğmıcakmı diye çatı muayenesi yapar diye çok korktum ama gerek görmedi doktor çünkü sancın yoksa neden muayene etsin ki tecrubeli bir doktordu.normalde bi çok doktor yapıyor bu muayeneyi.yapmaması daha yerinde diye düşünüyorum. zaten doğum sancıların başladığında bol bol çatı muayenesinden geçiyorsun.acıya gelinceeeeeee kimi acısız olduğunu söylüyorr kimi acılı kişiden kişiye değişebiliyor.ve doktorun el hafifliği de var.kolay bir doğum dilerim :)

Back