• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cat kapi gelen misafir ve benim yaptigim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kusura bakmayın ama babanız normalde aksi bir kişilikse belki bambaşka birine veya bir şeye bozulmuş olabilir. sizinle ilgili olduğuna emin misiniz?

Eve gelmeden once beni arayip napiyorsunuz diye sordu. Ben de biz eve geldik amcamlar da ayrildi bizden dedim. Orada sesi degisti ben anladim bozuldugunu. Babam kendi ailesi soz konusu oldugunda bizi cok rahat harcar malesef, hep oyleydi.

Ne bileyim misafir sevmiyorum, evimde kimseyi istemiyorum gibi sözler daha anlaşılır açıkçası ama sanki çok büyük şeyler yapılıyormuş gibi hizmet etmek lafının kullanılması manasız geliyor. Karı koca cay koyup, yaninda hazır bir şeyle ikramda bulunacak, birkaç bardak çay dolduracak en fazla. Bunu böyle çok büyük bir şey, hizmet ettiriyorlar, hizmet etmem diye söylemek abartılı.

Amcanın tekrar gelme durumu olmazmış evet bu öyle gelip gelip "hizmet ettirme" düşüncesi ile yapılmış bir ziyaret değil en fazla yabancı damadı merak etmişlerdir 🫠
Ben dedim hizmet etme lafını çünkü habersiz gidip, dışarıda agirlanip, konu sahibinin esinin haberli gelseydiniz daha iyi agirlardik lafına bozuluyorlarsa ve baba tripliyse amaç konu sahibini görmek değil ağırlanmak. Babasinin amaci da bu. Kardesime hizmet et. Zaten konu sahibini ya da kocasini cok görmek istese 8 senede bir telefon açardı, düğününe giderdi herhalde. Gidelim de yeğenim bir bizi ağırlasin kafası. O yeğeni düşünse arar buralardayız. Gelin bir yemeğe çıkartalım sizi der. O kadar hassasiyeti varsa gelmeden her yer mağaza dolu zibin takimi alır.
Yoksa samimi ve haberli gelen misafire 10 çeşit de yapılır. Hizmet olarak değerlendirilmez.
Ben bu işlerin içinde büyüdüm. Bizim şehirde işin olan haberli, habersiz bize damlardi. O zaman yeğendik. Onların şehirde lise okuyunca kizim sen yatılı okuyorsun gel bir hafta sonu, bir ihtiyacın mı var diyen olmadı. O yüzden görmek istemek ve hizmet ettirme arasındaki nuanslari gayet iyi biliyorum.

Valla sırf ana babamızın kardeşi diye çat kapı gelme hakları yok.10 yılda bir gördüğüm amcayı dayıyı da çok benimseyemem.
Babanın iş çıkış saatine göre ayarlasalardı onlar misafir etse iki dk oturup kalksanız neyse gerçi ben sinir oluyorum böyle şeylere.
Bir şekilde iptal ederdim ben kesinlikle birde üstüne yemek ısmarlamazdım.
Yakın olup sevseniz zaten böyle düşüncesiz hareket etmezlerdi sizde misafir ederdiniz.
Kendi ailem ve eş ailesi geleceği zaman önceden söyleyip ne kadar kalacaklarına kadar bile konuşuyoruz biz.
Son dakika şeyleri hiç sevmem,ayıp olduğunu düşünüyorsa babanız telafi etsin o zaman siz yine iyi ağırlamışsınız ama evine davet bile etmedi diye dedikoduya oturmuşlardır olan sizin yemek parasına olmuş:kk77:

Babam beni aradiginda ben de gelmelerini istemedim, musait degilim diye ozellikle soyledim. Ama zaten babam konum atmis, bana da yarim saat kala haber veriyor, evde oldugumuzu da soylemis. Ben ne diyeyim isterseniz kapiyi acmayin diye topu da bana atti. Yoksa amcamlar haber vermeyi bile dusunmuyormus bana. Iptal etme sansi bile tanimadilar yani.

Ben dedim hizmet etme lafını çünkü habersiz gidip, dışarıda agirlanip, konu sahibinin esinin haberli gelseydiniz daha iyi agirlardik lafına bozuluyorlarsa ve baba tripliyse amaç konu sahibini görmek değil ağırlanmak. Babasinin amaci da bu. Kardesime hizmet et. Zaten konu sahibini ya da kocasini cok görmek istese 8 senede bir telefon açardı, düğününe giderdi herhalde. Gidelim de yeğenim bir bizi ağırlasin kafası. O yeğeni düşünse arar buralardayız. Gelin bir yemeğe çıkartalım sizi der. O kadar hassasiyeti varsa gelmeden her yer mağaza dolu zibin takimi alır.
Yoksa samimi ve haberli gelen misafire 10 çeşit de yapılır. Hizmet olarak değerlendirilmez.
Ben bu işlerin içinde büyüdüm. Bizim şehirde işin olan haberli, habersiz bize damlardi. O zaman yeğendik. Onların şehirde lise okuyunca kizim sen yatılı okuyorsun gel bir hafta sonu, bir ihtiyacın mı var diyen olmadı. O yüzden görmek istemek ve hizmet ettirme arasındaki nuanslari gayet iyi biliyorum.
Peki.

Sanki babamin ailesini taniyormus gibi yazmissiniz. Herkes egitimli, iyi isleri var ama kafalarinda kucukler buyuklere hizmet eder dusuncesi var. Cat kapi misafirlikler, yatili kalmalar cok vardir. Annem ayaklarini kesmis diye annemi de sevmezler zaten. Simdi de bende denediler sanslarini sanirim.

Ben de babama beni gormek isteyen dugunume gelirdi dedim ama hemen savunmaya gecti tabii ki. Cunku onun kardesi haksiz olamaz 😂

Normalde yemekleri çoğunlukla damat yapıyormuş ya, kardeşine de damat yemek pişirsin o da övünsün diye bekledi sanırım, onun olmamasına bozulmuş olması da muhtemel

Bu cevabınızla saygı konusundaki anlayışlarımizin farklılığı ortada. Ben sizin yazdıklarınızı ciddiye alıp fikrimi beyan ediyorum. Hakaret yok. Cevap da yazmayadabilirsiniz de tabi. Ama dalga geçer gibi "Peki". Demekki fikirlerinizin ciddiye alınması sizin için sorun teşkil ediyor ya da alisik degilsiniz. Siz bilirsiniz. Bir daha ciddiye almam.

Ev dağınık falan değilse dışardan yemek söyleseydiniz yada yemekten sonra çay içmeye size gitseydiniz

Bence eve davet edip yemek saatine göre Bi kahve soğuk Bi içecek ikram edip biraz sohbetten sonra yemeğe dışarı çıkarsaydınız hiç sorun yokmuş. Bi tek eve sokmadan çıkmanız hoş olmamış.

Acikcasi ozellikle eve almadik, tekrari olmasini istemedigimizi net bir sekilde anlatmak icin. Biz de tam sahile gidiyorduk dedik ve ciktik. Donuste onlar ayrildi zaten.

Normalde yemekleri çoğunlukla damat yapıyormuş ya, kardeşine de damat yemek pişirsin o da övünsün diye bekledi sanırım, onun olmamasına bozulmuş olması da muhtemel

Bu da muhtemel. Cunku esim bugun daha once hic yapmadigi bir Italyan yemegi yapti. Normalde babam damadini cok sever, over de yaptiklarini. Bugun hicbir sey demedi yemege 🙈

Dimi aslinda cok guzel oldu. Kopekleri vardi yanlarinda bizim de var, kocaman bahceli bir yer de onlar da eglendi rahat etti.

Ama babam ailesi soz konusu oldugunda farkli bir tavra burunuyor, muhtemelen eve almadik diye egosu zedelenmistir.
Aileniz tatile gitmeniz için köpeğinize bakmaya söz verip sonra yan çizmişti değil mi? Bence siz de onların emrivaki misafirlerini eve kabul etmeyerek iyi yapmışsınız.

Sanki babamin ailesini taniyormus gibi yazmissiniz. Herkes egitimli, iyi isleri var ama kafalarinda kucukler buyuklere hizmet eder dusuncesi var. Cat kapi misafirlikler, yatili kalmalar cok vardir. Annem ayaklarini kesmis diye annemi de sevmezler zaten. Simdi de bende denediler sanslarini sanirim.

Ben de babama beni gormek isteyen dugunume gelirdi dedim ama hemen savunmaya gecti tabii ki. Cunku onun kardesi haksiz olamaz 😂
Biliyorum. O yuzden simdi buradaki derdin bir cay, bir kahve olmadigini soyluyorum. Benim babam , teyzemin eşi sizin babanız gibiydi. O yüzden akraba kavramının getirdiği yapılmalı, edilmeli gibi şeylerin gereksizliğini savunuyorum. Saygıya karşı saygı. Düğününuze bile gelmemiş adamın emrivakisinden suçluluk hissetme devri geçti. Eskidenmis onlar. Babanız isterse amcanız pavyona götürsün🤣 Ama sizin üzerinizden kardescilik oynamasın.

Acikcasi ozellikle eve almadik, tekrari olmasini istemedigimizi net bir sekilde anlatmak icin. Biz de tam sahile gidiyorduk dedik ve ciktik. Donuste onlar ayrildi zaten.
E zaten siz amcanın yengenin ne düşündüğünü umursamıyorsunuz. babanız da ömür boyu surat asacak değil ortada pek Bi sorun yok yani. Kızarsalar kızsınlar o zaman.

zaten çok mutlu olsan burda dolanmazsın bu saatte gider kocanın yanında sarılır yatardın. Çok aktifsin burda mutlu olduğunu düşünmüyorum istediğin kadar söyle.

Kiraz nasi bi msj yazdiysan alinti yapamadim. Burda saat daha 10. Tavik muyum lan ben 😐 niye yatayim? Benim evliligim 10 küsur swnelik evlilik 7 24 muck muck dipdibe yasamiyorum. Zaten yapi olarak da oyle bir karakter degilim. Ama seni mi kiricam tamam cok mutsuzum.
Türkiye saatiylen gidip kocama sarılıp yatmıyorum mutsuzluğum ifşa oldu kahretsin😒

E zaten siz amcanın yengenin ne düşündüğünü umursamıyorsunuz. babanız da ömür boyu surat asacak değil ortada pek Bi sorun yok yani. Kızarsalar kızsınlar o zaman.

Acikcasi evet amcamin ne dusundugunu onemsemiyorum cunku zaten 7-8 senedir gormedim, dugunume bile gelmediler. Babamin surat asmasina uzuluyorum ama babam dugunume bile gelmemis kardesini disarida agirladim diye beni uzmeyi goze alabiliyor malesef. 🤷🏻‍♀️

Bizim baba tarafını sevmememiz bir günde olmadı:) hoş ben anne tarafımı da sevmem görüşmem o ayrı.
Babalar bu kadar aileci olup çekirdek ailesini ezdirmese belki böyle dolu olmazdık akrabalara.
Yani akrabalardan çok babalar sebep bu tavırlarımıza
Keşke olmasa ,keşke ders alınsa , keşke çekirdek ailenin kıymeti bilinse..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back