How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Cat kapi gelen misafir ve benim yaptigim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yorumlar karşısında şaşkınlık içindeyim
baba kafasına göre amcaya konum atıyor
yarım saate geliyorlar diyor
korkunç bir emrivaki var burada ya tiksindim resmen
bu kadın evli, bir eşi var bir ailesi var, düzeni hayatı ayrı artık
kızının evine gelecek olan misafire karışamaz
üstelik amca da kızı aramaya tenezzül etmiyor asla direkt babayla görüşüyor
ben olsam gelirken beni aramayan insanı tutup yemeğe falanda götürmem
akraba diye her yapılan saçmalığı sineye çekmek zorundamıyız ?
sırf birileri bizden seneler önce doğdu diye ?
noluyor yani amca olunca, dayı olunca, hala olunca saygı ve görgü kuralları rafa mı kaldırılıyor
en son 7 sene önce görüşmüşsün yemişim amcasını ya amcam beni o kadar sevse
benimle tekrar görüşmek için 7 sene beklemezdi yani

noluyor yani amca olunca, dayı olunca, hala olunca saygı ve görgü kuralları rafa mı kaldırılıyor
Düğününe de gelmemiş bu amcalar konu sahibinin, baba desen tapıyor kardeşine toz kondurmuyor, surat sallıyor kardeşi baş köşelerde ağırlanmadı diye, illa o eve küt diye dalınacak illa totolar koltuğa yayılacak çay çorba beklenecek. Sen tonla para harcayıp restoranta götürmüşsün kimsenin umrunda değil. Millet evi merak ediyor. Salona koyduğun koltuk taktığın perde lazım, sağda solda restorantı konuşacak değiller tabi.

O konu burda top 20'e girer. Gecen dogadostupanda dogadostupanda ile de konustuk. Bazen bazı üyelerin kendi konusundakiyle, yorum yaptığı konudaki tutumları taban tabana zıt oluyor ya. Burda yorumlarda gerçek kimliğimiz ve uyguladiklarimizla değil de olmasını istediğimiz idealize ettiğimiz kimlikle yazıyoruz. Tabi bunun bu kadar m.kunu çıkartmaya gerek yok.
+1

Uzun sure sessiz kalip boşanmak zorunda kalmis üye sessizliginin pismanligini yasadigi icin baskalarinada yıkıcı davranma yönünde oneri veriyor gibi bu konuda. Halbuki kac kadin 10 yilda bir gordugu amcasi icin esiyle kavga eder ki?

Düğününe de gelmemiş bu amcalar konu sahibinin, baba desen tapıyor kardeşine toz kondurmuyor, surat sallıyor kardeşi baş köşelerde ağırlanmadı diye, illa o eve küt diye dalınacak illa totolar koltuğa yayılacak çay çorba beklenecek. Sen tonla para harcayıp restoranta götürmüşsün kimsenin umrunda değil. Millet evi merak ediyor.
evet düğün detayını şimdi gördüm maalesef. hangi amca yeğeninin düğününe gitmez?
yakınlık duymadığı, görüşmediği etmediği yeğeninin düğününe gitmez
benim annemle babam yıllar yıllar önce boşandı, boşanmalarıyla beraber baba tarafımla zaten
zayıf olan ilişkim tamamen koptu
sadece 2 halam ara sıra babama sorarlar beni sino nasıl iyi mi derler selam falan söylerler
saygı çerçevesinde selamlarını alır ben de selam söylerim, bi zararları yok ama yararlarıda yok
amcam ve amcamın ailesiyle bende epey kopuğum mesela, kuzenin düğünü oldu
haberini babamdan aldım ama davet edilmedim mesela, gitmedim doğal olarak
bir diğer kuzenim , amcamın diğer kızı benim oturduğum semtteki bir klinikte diş hekimi
klinik adına kadar biliyorum çalıştığı yeri
geçen sene diş tedavisi yaptırdım ama onun çalıştığı yere gitmedim başka yere gittim
yerimde bi başkası olsa kuzenim der yabancıya gitmek yerine ona gider tedavi olurdu
belki indirim bile kapardı
ben yapmadım çünkü karakterime ters.. senelerdir görüşmediğim kadına işim düşünce mi gidicem
bu bilgileri babamdan alıyorum tabii
bende yeğenim ama hep yoksayıldım bende onları yoksayıyorum
geçen bayramda da anne tarafımdan ne kopuk ne de samimi olduğum bi akrabam bozulmuş ben bayramda
aramadım bayramını kutlamadım diye
hiç oralı bile olmadım çünkü bu insanında hiç faydasını görmedim
akraba akbabadır net

neyse çok uzattım :) uzun yazıyorum bazen hakkını helal et
konu sahibi misafiri götürdüğü yemeğe 200-300 lira hesap ödememiştir çok daha fazla hesap gelmiştir
tabi ki kimse demez aldı bizi o kadar yemeğe götürdü etti diye :)

Toplum böyle. Yapiver, ediver, cay koyver, uygun oluver. Eeee sen ne yaptın? Düğün sırasında yeğenini arayıp bir ihtiyacın var mı dedin mi amca olarak. Yok düğüne bile gitmedin. Ama o yeğen hazır ol da seni bekleyecek. Bizim kadar arada toplum yoktur her konuda. Avrupalıların kişisel alanı var, tam doğulu da amca zaten o düğünde kapıda bekleyip, elinden geleni yapar. Biz de kv, kp, amca, dayı, hala vs bunlar hiçbir şey yapmak zorunda değil ama herturlu emrivaki ve istekleri karşılanmak durumunda. Eğer yok dersen de toplum sana sucluluk duymani öneriyor.
Bu arada bu konuda muhtemelen yaralı ve sinirli aynı 3-4 kişi yazıp yazip birbirimizi begeniyoruz🤣

Toplum böyle. Yapiver, ediver, cay koyver, uygun oluver. Eeee sen ne yaptın? Düğün sırasında yeğenini arayıp bir ihtiyacın var mı dedin mi amca olarak. Yok düğüne bile gitmedin. Ama o yeğen hazır ol da seni bekleyecek. Bizim kadar arada toplum yoktur her konuda. Avrupalıların kişisel alanı var, tam doğulu da amca zaten o düğünde kapıda bekleyip, elinden geleni yapar. Biz de kv, kp, amca, dayı, hala vs bunlar hiçbir şey yapmak zorunda değil ama herturlu emrivaki ve istekleri karşılanmak durumunda. Eğer yok dersen de toplum sana sucluluk duymani öneriyor.
Bu arada bu konuda muhtemelen yaralı ve sinirli aynı 3-4 kişi yazıp yazip birbirimizi begeniyoruz🤣
Zoraki samimiyetten nefret ediyorum. Millet de böyle zoraki ilişkilerden mutlaka maraza çıktığını bile bile örf adet güzelliyor hala, ona da ayrı şaşıyorum.

anladığım kadariyla herkesin evi derli toplu, tertemiz ve herkesin dolabinda kek börek var 🤣

Zoraki samimiyetten nefret ediyorum. Millet de böyle zoraki ilişkilerden mutlaka maraza çıktığını bile bile örf adet güzelliyor hala, ona da ayrı şaşıyorum.
Hatirlayan varsa, burda bir üye vardı. Bayramda anam köye gitmiş beni beklememis, bayramlaşma istiyorum, ama köye arabasiz gidemem diye. Konu sayfalarca uzadı. Bayramda en son kardeşi ile gezdi, tozdu.Hic o annemle bayramlaşmam lazım insanı kalmamıştı. Gezdi, tozdu, kvye gidilmedi amaç tamamlandı. Annen seni beklemek zorunda değil diyenler de marjinal damgası yemişti. Yani yalan dolan bu işler. Benim yabancı bir arkadaşım sürekli söz verip tutmuyorsunuz, sürekli yalan söylüyorsunuz demişti. Haklı valla. Biz de her iş el gordumluk. Asla alti dolmuyor. Yeğenime gittim beni ağırladı diyecek. Yahu yeğenin kim, neyi sever, neyden korkar o kısımlar yok.

ahaha muhtemelen aynı kişiler olarak aynı döngüdeyiz ama bence gayet haklıyız :)
çat kapı her ne kadar sinir bozucu olsada samimiyet olan insanlarla esnetme payı olan bi konu
yani çat kapı geldiğinde hazırlıksız olmanı kafasına takmayacak insan ancak çat kapı gelebilir "bazen"
çat kapı toleransım maksimum budur benim
akraba işlerinden zaten nefret ederim hani dedim ya amca yeğenini umursasa zaten 7 senede on kere görüşürdü
düğüne bile gelmeyen adam benden hizmet bekleyemez
ki bu insanlar yine büyük bi kibarlık edip yemeğe götürmüşler
konudaki baba figürü aşırı rahatsız edici hem kafasına göre plan yapıyor hemde istediği gibi
olmadı diye trip atıyor

Egildikce ustune basip kırmaya calisiyorlar. Evin icinde cay icmekle disarda yemek arasindaki farki hala cozemedim zaten 🤣🤣 bana gore disarda yemek daha guzel
Oradaki hedef hizmet edilmesi. Ego tatmini. Var ya bir konum "Amca". Sonuna kadar kullan. Aslında konu sahibi dışarıda yiyip sonra alman usulü odeyeceklerdi. Görmek mi istiyor gördü işte.

ahaha muhtemelen aynı kişiler olarak aynı döngüdeyiz ama bence gayet haklıyız :)
çat kapı her ne kadar sinir bozucu olsada samimiyet olan insanlarla esnetme payı olan bi konu
yani çat kapı geldiğinde hazırlıksız olmanı kafasına takmayacak insan ancak çat kapı gelebilir "bazen"
çat kapı toleransım maksimum budur benim
akraba işlerinden zaten nefret ederim hani dedim ya amca yeğenini umursasa zaten 7 senede on kere görüşürdü
düğüne bile gelmeyen adam benden hizmet bekleyemez
ki bu insanlar yine büyük bi kibarlık edip yemeğe götürmüşler
konudaki baba figürü aşırı rahatsız edici hem kafasına göre plan yapıyor hemde istediği gibi
olmadı diye trip atıyor
Baba kendi kardeşine ayıp olur diye düşünüyor hiç kıza, damada olur mu düşünmüyor. Onlar el altında nasıl olsa. Çünkü onlar yapiversin. Orda yaranilması gereken bir kardeş var. Bizim ülkede hep birilerinin haksız talebi ve karşıdakinin savunma çabası var. Bir ömür böyle ağır, sapır dayatmalarla geçiyor işte.

Eşiniz yabancıymış, onlarda hakaret sayılıyor böyle davet edilmeden gelme gitme. Hatta o gün bile kabul etmezler, en az 2-3 gün önceden söylenmesi gerek. Babanızın size sormadan adınıza karar vermesi yetmiyor üstüne konum gönderiyor. Saygısızlık resmen. Söylemeden haber vermeden onay almadan çat diye milletin kapısına gidemezsin. Akraba olması hiç önemli değil. Ev sahibini insan yerine koyup aramıyorlar bile. Kocanız sizin hatırınıza idare etmiş. Başka biri müsait değiliz haber verip öyle gelin der kapatır kapıyı. Yemeğe kaç kişi gelecekse o sayıda sebze meyve satın alan bir kültürde yaşıyorlar. Bahçe grill daveti alsan etini kendin götürürsün, o derece.

Hamilesiniz hiç bu konu hakkında kendinizi üzmeyin. Haberli davetli gelselerdi babanız da amcanız da haklıydı ama bu durumda iyi olmuş eve almamanız. Bir dahakinde insan yerine koyup ararlar önceden.

Evet hamilesiniz keşke herkes düşünceli olabilse çoğu size hak vermiş ama bizim türk toplumu bunu kabul etmez ayıp karşılanır keşke babanıza rahatsızım deyip hiç kabul edemiceginizi söyleseydiniz , kapıya kadar geleni direkt çevirip başka yere getirmek olmaz veya arayıp sahilde buluşsak mı daha güzel olur gibisinden konuşulsaydı, kapıdan insan çevirmek bizim gelenek ve göreneklerimizde yok , yada içeri alıp bir türk kahvesi yaparak hamileliğinizin zor geçtiğini ekstra birşey hazırlayamadığınızı söylerdiniz , diğer türlü onları evinize kabul etmediniz gibi birşey olmuş .

Amcam çat kapı gelebilecek insanlar kategorisinde. Ay halim yok amca bi de yemek yapıver gelmişken diyebilecek samimiyetteyim. Ama herkes böyle olmak zorunda değil. Madem size gelecek sizi niye aramıyor da babadan haber yolluyor ben de buna takıldım, hiç hoşlanmam o ona bu buna olaylarından. Bence çok da ayıp olmamış düğünüme bile gelmediler diyorsunuz amca var amca var yani.

Ben olsam yarım saat içinde en azından oturma odamı ve wc ufak detaya girmeden toplayıp bir çay veya dışarıdan lahmacun vs sipariş verip ikram eder evde ağırlardım. Bazen insanlar çat kapı geldiklerinde siz fazla hazırlık yapmayın diye, size yük olmamak için son dakika haber verebiliyorlar. Keşke daha erken haber verselermiş ama hata amcanızda değil babanızda. Babanız diyebilirdi hamile yeni toparlanıyor başka zaman gelirsiniz diye.

Şimdi amcanız bizim gelmemizi istemiyorlar diye düşünüp yanlış anlamış olabilirler. Siz amcanızla yemekte "Amca kusura bakma hamilelikten dolayı durumum böyle, babam son dakika haber verince birşey yapamadım ev hali, sizi böyle ağırlamak istedim" Gibilerinden konuşsaydınız keşke daha iyi olurdu bence.

Eşiniz çok saçmalamış kendi amcası olsa böyle davranır mi acaba. Ayrıca sürekli gelecek kişilikte insanlar olsa 1 ay sonra gelmezler. Bende hamileyim misafir ağırladım ve gelen herkes yardım ediyor zaten. Öz amcanız olmasa neyse. Hadi yemek yapamadınız dışardan eve söyleyebilirdiniz sonuçta sizi görmeye gelmişler. Dışarda buluşmak isteseler bunu belirtilerdi.

Çat kapı misafir hiç sevmem , başkalarının evine girmektense sürekli dışarda da buluşabilirim . Ev ziyaretlerini de sevmem baştan belirteyim ama amcam evime gelmiş olsaydı bi çay koyar yanına da hazır tatlı koyardım .Çat kapı gelmeyi adet edinirlerse o zaman tavrımı takınırdım. Ben de hamileyim , arada böyle misafir ağırlamak durumunda kaldım . Dediğim gibi tatlıyı hazır aldım , çaya da eşim baktı . Bitti gitti.
En son 7 sene önce görmüşsünüz zaten sürekli evinize nasıl gelmeye çalışacak da kocanız ayağını kesmiş anlamadım. Bi 7 sene sonra gelmek isterlerse diye mi ?

Evet hamilesiniz keşke herkes düşünceli olabilse çoğu size hak vermiş ama bizim türk toplumu bunu kabul etmez ayıp karşılanır keşke babanıza rahatsızım deyip hiç kabul edemiceginizi söyleseydiniz , kapıya kadar geleni direkt çevirip başka yere getirmek olmaz veya arayıp sahilde buluşsak mı daha güzel olur gibisinden konuşulsaydı, kapıdan insan çevirmek bizim gelenek ve göreneklerimizde yok , yada içeri alıp bir türk kahvesi yaparak hamileliğinizin zor geçtiğini ekstra birşey hazırlayamadığınızı söylerdiniz , diğer türlü onları evinize kabul etmediniz gibi birşey olmuş .

Amcamla en son 7-8 sene once gorustum, kendisi benim 4 sene onceki dugunume de gelmedi :) Herhangi bir bag hissetmiyorum acikcasi, sene sonuna kadar Turkiye'deyiz ve bize 1 saat uzaklikta oturuyorlar. O sebeple cat kapi gelme olayinin aliskanlik haline gelmesini istemedik.

Ve asil sorun burada babamin emrivakisi. Bana yarim saat kala ben amcanlara konum attim, size geliyorlar diye haber verdi. Ben istemedigimi, musait olmadigimizi soyledim. Artik geliyorlar napayim diye gerekirse geldiklerinde kapiyi acma diye topu bana atti. Ben de bu sekilde ayarlayabildim. Amcam ya da yengem beni hic aramayip direkt kapiya geleceklermis yoksa. Beni aramayi dusunselerdi kabul edemeyecegimi ya da direkt disarida bulusmayi teklif ederdim. Bu sartlarda eve kabul etmeyi istemedik, teklif de etmedik acikcasi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back