• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cat kapi gelen misafir ve benim yaptigim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Amcam çat kapı gelebilecek insanlar kategorisinde. Ay halim yok amca bi de yemek yapıver gelmişken diyebilecek samimiyetteyim. Ama herkes böyle olmak zorunda değil. Madem size gelecek sizi niye aramıyor da babadan haber yolluyor ben de buna takıldım, hiç hoşlanmam o ona bu buna olaylarından. Bence çok da ayıp olmamış düğünüme bile gelmediler diyorsunuz amca var amca var yani.

Herkese merhaba,
Biz normalde yurtdisinda yasiyoruz ama ozel bir durumdan dolayi sene sonuna kadar Turkiyedeyiz. Yazlik bir ilcede benim ailemle yanyana ikiz mustakil evlerimiz var orada kaliyoruz. Bu arada 15 haftalik hamileyim.

Bugun aksamustune dogru babam aradi amcanlar ugrayacak size hosgeldin demek istiyor diye. Bu arada 1 aydir buradayiz yeni gelmedik. Cat kapi misafirden nefret ederim, ve ben hamileligimin ilk 2 ayini Hiperemezis gravidarum sebebiyle surekli kusarak ve hastanede serum yiyerek gecirdim. Son 2 haftadir kendime geliyorum ama yine de gun icinde bulantim oluyor. Bu yuzden misafir agirlamak benim icin gercekten cok zor hele ki cat kapi...

Biz de esimle soyle bir cozum bulduk, kapiya geldiklerinde aldik sahile yemege goturduk. Vakit gecirip eve geldik, onlar da gittiler.

Buraya kadar sorun yok saniyordum ama babam bir geldi eve suradi sirke satiyor. Aksam yemeklerini beraber yiyoruz sofraya oturdu hic konusmadi falan. Esim bile anladi baban bozuldu herhalde evde agirlamadik diye dedi. Ne oldu diye soruyoruz bir sey yok diyor ama tepkili oldugu belli.

Simdi de iceri girdi erkenden uyudu babam. Hata mi olmus? Uzun zamandir Turkiye'de degilim ve bu akrabacilik islerinden uzak kaldim.
Misafir size geldiğinden bir problem yok, istediğiniz gibi ağırlarsınız, babanızın karar vereceği bir şey değil, bırakın köşesinde atsın tribini. Hamilesiniz, sıkıntınız var, yaptığı işe bak. Abisi evde toto yayıp hamile kızının hizmetini tadamadı diye utanmasa ağlayacak hey Allah'ım.

Siz adamlarınızı başınızın üstüne çıkarın hep böyle. Ama başınıza bi şey geldiğinde aileniz babanız yanınızda olur eşiniz çokta umursamaz. Herkes yerini bilecekse kocalar bilmeli öncelikle.
Ablacım sen ne yaşadın kocayla da bu kadar kin kusuyorsun dur yavaş gel :D

Ben olsam yarım saat içinde en azından oturma odamı ve wc ufak detaya girmeden toplayıp bir çay veya dışarıdan lahmacun vs sipariş verip ikram eder evde ağırlardım. Bazen insanlar çat kapı geldiklerinde siz fazla hazırlık yapmayın diye, size yük olmamak için son dakika haber verebiliyorlar. Keşke daha erken haber verselermiş ama hata amcanızda değil babanızda. Babanız diyebilirdi hamile yeni toparlanıyor başka zaman gelirsiniz diye.

Şimdi amcanız bizim gelmemizi istemiyorlar diye düşünüp yanlış anlamış olabilirler. Siz amcanızla yemekte "Amca kusura bakma hamilelikten dolayı durumum böyle, babam son dakika haber verince birşey yapamadım ev hali, sizi böyle ağırlamak istedim" Gibilerinden konuşsaydınız keşke daha iyi olurdu bence.

Boşandım canım ben :) yapmadınız dediğiniz her şeyi fazlasıyla yaptım, burada her şeyi yazamıyoruz sonuçta değil mi? Her saniyeyi yazsak hayatımız sığmaz. Üstünkörü anlaşılır şekilde muzdarip olduğumuz konuları anlatıyoruz.
Boşanana kadar da neler çektin be cicim neleri sindirdin, karın tokluğuna kocanın dükkanında çalıştın, gözünün önünde kadınlara yazdı o kocan, tonla borç taktı sana falan. Tabi sizin gibiler çekilecek bir çile vardı çektim geçti gitti kafasında olduğu için herkes öyle görünüyor gözüne. Kadın hamile haliyle evinde bi araba misafir ağırlamak istememiş, kocası da razı gelmemiş buna, harika bir çözüm bulmuş. Sen ömründe böyle bir değer gördün mü?

Çat kapı hiçbirimiz sevmiyoruz ama gelene de yapacak bir şey olmuyor.Bazen gerçekten insanlar hazırlık yapılmasın diye önceden haber vermeyebiliyor.Ben olsam ortalığı biraz toparlayıp önce eve davet eder,yemeğim yok eve mi sipariş edeyim,dışarı mi çıkalım diye sorardım...Hani derler ya itin hatri yoksa sahibininde mi yok diye.Babaniz bozulmakta haklı sanki....

Bence esas mesele bu. Buna alınmışlardır. Saçma ama muhtemelen budur.
Ben o kafa yapısını çok iyi biliyorum, kadın dediğin hep hazır olacak, dolabında hep yemeği poğaçası hazır bulunacak, evi hep tertemiz olacak diye garip bir fikirleri var. Konu sahibi eve almadı ya malzeme çıkmadı, bizim abimin gelini bizi kuru pasta çayla ağırladı, evi de bi parmak tozdu diye sağda solda dedikodu edemeyecekler ona alınmışlar.

Ben o kafa yapısını çok iyi biliyorum, kadın dediğin hep hazır olacak, dolabında hep yemeği poğaçası hazır bulunacak, evi hep tertemiz olacak diye garip bir fikirleri var. Konu sahibi eve almadı ya malzeme çıkmadı, bizim abimin gelini bizi kuru pasta çayla ağırladı, evi de bi parmak tozdu diye sağda solda dedikodu edemeyecekler ona alınmışlar.
Olabilir valla.
Kiraz Mevsimi'ni de hatırladım bir diş mevzusu vardı, o konuya ben de yazmıştım. Sanırım bu konuyla özdeşim kurdu, kötü niyetli değil ama yanlış yerden bakıyor. İki üyenin durumu epeyce farklı bence. Rosalind kocam istemiyor diye misafir almadım demiyor. Kocamın istememesine saygı duydum, zaten ben de istemiyorum ki öncesinde ortak karar almıştık misafirlikle ilgili diyor. Eee evlilik böyle bir şey zaten? Ortak karar almak işin temelinde var.

Ya bu o üye mi? Ben o konuya inanmamıştım. Nick değişti ve boşandı herhalde Katip.
Boşandığını şimdi öğreniyoruz,elin kadınının yediği poğaçaya konu açan kadın boşandım diye konu açmamış, gerçi bir hafta önce açtığı konuda 2 gün sonra mahkeme var demiş ama gerisi yok, çünkü her şeyi de yazamazmış. 🥴

Annem de babam da ev disinda calisiyor biz esimle evden calisiyoruz. Gun icinde oldu yoksa annemlere gelirlerdi.

Acikcasi esim ayaklari bu sekilde alismasin diye eve almayi hic istemedi, teklif etmedik.
Eşiniz çok saçmalamış kendi amcası olsa böyle davranır mi acaba. Ayrıca sürekli gelecek kişilikte insanlar olsa 1 ay sonra gelmezler. Bende hamileyim misafir ağırladım ve gelen herkes yardım ediyor zaten. Öz amcanız olmasa neyse. Hadi yemek yapamadınız dışardan eve söyleyebilirdiniz sonuçta sizi görmeye gelmişler. Dışarda buluşmak isteseler bunu belirtilerdi.

Boşandığını şimdi öğreniyoruz,elin kadınının yediği poğaçaya konu açan kadın boşandım diye konu açmamış, gerçi bir hafta önce açtığı konuda 2 gün sonra mahkeme var demiş ama gerisi yok, çünkü her şeyi de yazamazmış. 🥴
O konu burda top 20'e girer. Gecen dogadostupanda dogadostupanda ile de konustuk. Bazen bazı üyelerin kendi konusundakiyle, yorum yaptığı konudaki tutumları taban tabana zıt oluyor ya. Burda yorumlarda gerçek kimliğimiz ve uyguladiklarimizla değil de olmasını istediğimiz idealize ettiğimiz kimlikle yazıyoruz. Tabi bunun bu kadar m.kunu çıkartmaya gerek yok.

Yok hamileligi one surmedik. Direkt aaa biz de sahile gidiyoruz, gelin beraber gidelim dedik. Donuste de eve gelmelerini teklif etmedik. Ozellikle esim tekrari olmasin diye eve almamakta kararliydi.
E zaten Türkiye’de yaşamıyormuşsunuz ki insanlar da belli ki geçerken öyle bir uğramış.
Zaten onlar içinde bir daha tekrarı olacağını düşünmüyorum.
Yoksa bana kalırsa ev uygun değilse tabii ki dışarda yemek yenilir falan sakıncası yok.
Ama bir kahve içmeye davet edilir o kadar değil.
Ama dediğim gibi siz zaten yurt dışındasınız, onlarında sizin evinize meraklı olduğunu sanmıyorum.

Çat kapı misafir hiç sevmem , başkalarının evine girmektense sürekli dışarda da buluşabilirim . Ev ziyaretlerini de sevmem baştan belirteyim ama amcam evime gelmiş olsaydı bi çay koyar yanına da hazır tatlı koyardım .Çat kapı gelmeyi adet edinirlerse o zaman tavrımı takınırdım. Ben de hamileyim , arada böyle misafir ağırlamak durumunda kaldım . Dediğim gibi tatlıyı hazır aldım , çaya da eşim baktı . Bitti gitti.
En son 7 sene önce görmüşsünüz zaten sürekli evinize nasıl gelmeye çalışacak da kocanız ayağını kesmiş anlamadım. Bi 7 sene sonra gelmek isterlerse diye mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back