- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Valla bizde böyle bir şey olsa küsülür. Babam amcama kesin küser. Amca olsaydın da yeğeninin düğününe gelseydin der yüzde yüz. Buradaki baba tavır almadığı gibi bir de ekstra ilgi gösteriyor. Evladını saymayan seni saymıyor demektir bize göre.Tutturulmuş bir Türk aile yapısı diye. Hangi Türk ailesinde amca yeğeninin düğününe gitmiyormuş? Aman ya ne bileyim başım ağrıyor bugün çok koşturdum ben
Ben şaşırmadım çünkü genelleme olarak görülmesin, bu mesleği yapanlar üzerlerine alınmasınlar ama ebeveyn-çocuk ilişkisinde çocuğunun vicdanına oynayanlar, çocuklarını hor görüp eli kendine yakın bulanlar çoğunlukla iyi eğitimli insanlar, birkaç üye daha vardı böyle anne veya babasıyla sıkıntıları olan, bir tanesinin annesi aynı babanız gibi psikoloji okumuştu, sanırım onun annesi yetişkin psikoloğuydu, danışanlarının memnun olduğu ama iş kendi çocuğuna gelince taa çocukluktan itibaren travmalar yaşatan bir ebeveyndi, bir tanesinin de babası yanılmıyorsam profesördü ama mesleği ne’ydi hatırlamıyorum o da kızını hep yetersiz hissettiriyordu ve ne hikmetse hepsi de iyi anne babalık yapmamışlar ama evlatlarından sürekli beklenti içine girmişler.
Bilmiyorum yanlış bir tespit mi olur ama bazı insanların karakteri de müsaitse meslekleri egolarını daha bir şişiriyor, mükemmel görünme arzularıyla çocuklarını çok rahat el aleme harcayabiliyorlar, özür dilerim babanızdır ama gerçekten çok bencil ve düşüncesiz bir insan, belki de dediğim gibi mesleğindeki başarısı çevrenin iltifatları egosunu fazlaca şişirdiğindendir ya da karakteri böyledir ama insan hayatı paylaştığı eşine bir yemek için küsmez, kalkar kendisi yapar veya kızına sırf onun istediği gibi davranmadı diye tavır yapmaz, hele de psikoloji okumuş bir insansa, demek ki mesleği sadece okumuş olmak için okumuş bu işten iyi para kazanırım demiş psikolojinin ruhunu özümsememiş.
Insanin kendini ve kök ailesini çözmesi çok zor. Bu mesleginizden bagimsiz birsey
Hem zaten Turkiyede birkac yontem disinda psikoloji ve psikiyatri alaninda kendilerinin terapiden gecme zorunlulugu yok. Siz benden daha iyi bilirsiniz. Bu sitede konu sahiplerinin kendi konularda caresizlik yasarken, aynı baskasina amaaan, dik dur diye tavsiyeleri var. Bir de ilkokul öğretmeni, çocuk doktoru gibi mesleklerde cocuksulasma çok sık görülür.
Ben sezgileri kuvvetli biriyim. Dediklerim de çoğunlukla çıkar. Ama annem kv ile tanışınca dönüp "kizim bu nasıl kendi halinde kadın, resmen içinde depremler oluyor demisti". Çünkü ben eşimin gözüyle bakmak istemiştim. Belki ayrılmayalım isteğiyle.
Ya da ilkokuldan itibaren ekol okullarda okumuş ekonomi üzerine sosyoloji yüksek lisans yapmış sefimizin şube değişikliği karşısında delirmiş gibi sevindik. Aslında çok özverili, herkes gelişsin diye uğraşan bir kadındı. Ama o kadar diktatör, kaba bir insandı ki. Goremiyordu kendini.
Ben bu anlamda sitenin çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Yazı dili kişiyi daha çok belli ediyor sanırım.
Insanin kendini ve kök ailesini çözmesi çok zor. Bu mesleginizden bagimsiz birseyBen şaşırmadım çünkü genelleme olarak görülmesin, bu mesleği yapanlar üzerlerine alınmasınlar ama ebeveyn-çocuk ilişkisinde çocuğunun vicdanına oynayanlar, çocuklarını hor görüp eli kendine yakın bulanlar çoğunlukla iyi eğitimli insanlar, birkaç üye daha vardı böyle anne veya babasıyla sıkıntıları olan, bir tanesinin annesi aynı babanız gibi psikoloji okumuştu, sanırım onun annesi yetişkin psikoloğuydu, danışanlarının memnun olduğu ama iş kendi çocuğuna gelince taa çocukluktan itibaren travmalar yaşatan bir ebeveyndi, bir tanesinin de babası yanılmıyorsam profesördü ama mesleği ne’ydi hatırlamıyorum o da kızını hep yetersiz hissettiriyordu ve ne hikmetse hepsi de iyi anne babalık yapmamışlar ama evlatlarından sürekli beklenti içine girmişler.
Bilmiyorum yanlış bir tespit mi olur ama bazı insanların karakteri de müsaitse meslekleri egolarını daha bir şişiriyor, mükemmel görünme arzularıyla çocuklarını çok rahat el aleme harcayabiliyorlar, özür dilerim babanızdır ama gerçekten çok bencil ve düşüncesiz bir insan, belki de dediğim gibi mesleğindeki başarısı çevrenin iltifatları egosunu fazlaca şişirdiğindendir ya da karakteri böyledir ama insan hayatı paylaştığı eşine bir yemek için küsmez, kalkar kendisi yapar veya kızına sırf onun istediği gibi davranmadı diye tavır yapmaz, hele de psikoloji okumuş bir insansa, demek ki mesleği sadece okumuş olmak için okumuş bu işten iyi para kazanırım demiş psikolojinin ruhunu özümsememiş.
Daha önce kapıdan içeri girecek misafire ,”durun şöyle buyrun “diye dışarıya hiç götürüp gitmedim:))Böyle mi oluyor bi hayal edemedim gözümde canlanmadı .Herkese merhaba,
Biz normalde yurtdisinda yasiyoruz ama ozel bir durumdan dolayi sene sonuna kadar Turkiyedeyiz. Yazlik bir ilcede benim ailemle yanyana ikiz mustakil evlerimiz var orada kaliyoruz. Bu arada 15 haftalik hamileyim.
Bugun aksamustune dogru babam aradi amcanlar ugrayacak size hosgeldin demek istiyor diye. Bu arada 1 aydir buradayiz yeni gelmedik. Cat kapi misafirden nefret ederim, ve ben hamileligimin ilk 2 ayini Hiperemezis gravidarum sebebiyle surekli kusarak ve hastanede serum yiyerek gecirdim. Son 2 haftadir kendime geliyorum ama yine de gun icinde bulantim oluyor. Bu yuzden misafir agirlamak benim icin gercekten cok zor hele ki cat kapi...
Biz de esimle soyle bir cozum bulduk, kapiya geldiklerinde aldik sahile yemege goturduk. Vakit gecirip eve geldik, onlar da gittiler.
Buraya kadar sorun yok saniyordum ama babam bir geldi eve suradi sirke satiyor. Aksam yemeklerini beraber yiyoruz sofraya oturdu hic konusmadi falan. Esim bile anladi baban bozuldu herhalde evde agirlamadik diye dedi. Ne oldu diye soruyoruz bir sey yok diyor ama tepkili oldugu belli.
Simdi de iceri girdi erkenden uyudu babam. Hata mi olmus? Uzun zamandir Turkiye'de degilim ve bu akrabacilik islerinden uzak kaldim.
Babaniz narsist gibi davraniyor. Bu davranislar bana cok tanidik geliyor. Cozum: duvar gibi olmak, aciklama yapmamak, uzun cumleler kurmamak. Ne derseniz deyin duymaz zaten
Daha önce kapıdan içeri girecek misafire ,”durun şöyle buyrun “diye dışarıya hiç götürüp gitmedim:))Böyle mi oluyor bi hayal edemedim gözümde canlanmadı .
Nasıl oldu tam ?
Bahçe de hazır mı bekliyordunuz ya da “bi saniye girmeyin biz ayakkabılarımızı giyinip çıkıyoruz hep beraber “mi dediniz
Zaten olan olmuş babanızı öper koklarsınız, siz böyle uygun görmüşsünüz yapacak bir şey yok .
Bak bu akrabadan soğuma böyle başlıyor. Yabancı damat, yaninda ev yaptırıyor, her akşam yemek yapıyor. Keyfini çıkarsana. Şimdi o kaprisi yapıyor. Senin baban hadi neyse. Damadın gözünde kaprisli, baskıcı, çocuksu bir adam konumuna kendi düşürüyor kendini. İki gün sonra uff onun kaprisini mi çekecegim deyip soğuyacak. Sonra açılsın gelinimiz sevmiyor, eşim annemlere gitmiyor konulari.
Yani bu da bir yerde ikrar.Ben de babama hep narsistik ozellikler gosterdigini soyluyorum, 'tereciye tere mi satiyorsun' cevabi ile karsilasiyorum.
Guncelleme: Dun aksam biraz daha normale donmus gibiydi, bu sabah annemle sahile dondurmaya yemek icin gittik, babam evde yoktu. Biz yokken gelmis ama biz zili calinca bahcenin kapisini acmadiEve gelince de siz yemek yediyseniz ben kendim gidip yemek yerim diyor. Tripler, tripler...
Guncelleme: Dun aksam biraz daha normale donmus gibiydi, bu sabah annemle sahile dondurmaya yemek icin gittik, babam evde yoktu. Biz yokken gelmis ama biz zili calinca bahcenin kapisini acmadiEve gelince de siz yemek yediyseniz ben kendim gidip yemek yerim diyor. Tripler, tripler...
Bi bilseniz internete ismini yazdiginizda hakkindaki yorumlarin guzelligini. Olabilecek butun degerlendirme platformlarinda yuzlerce yorum var hakkinda ve hepsi 5.0. Babam profesor senelerce ders de verdi ve ogrencileri de bayilirdi babama. Hala daha ogrencilerinin buyuk cogunlugu hocam hocam diye arar sorar. Hastalari da inanilmaz sever ve su an arasaniz en erken randevuyu 3 ay sonraya bulursunuz.
Ne alaka? Sassy fake üye değildi diye biliyorum? Hesabını kendi isteğiyle kapatmıştı. Yalan yok onun konularındaki hissi ben de bi aldım. Ama annesi hayatta değildi, eşi de Türk'tü.Şimdi üyeler beni sırayla eksileyebilir ama söylemezsem içimde kalacak
Sassy balonunun patlamasından sonra mesleğinde aşırı iyi ama ailesine karşı yetersiz olan doktor/profesör baba içeriklerine şüpheyle bakıyorum.
siz bu ayrıntıları verdikçe de hatırlıyorum onun babasının da çok meşhur bir doktor olduğunu ama aile ilişkilerinin sorunlu olduğunu falan filan. İnandırıcılıktan uzak geliyor bana artık.
Ne alaka? Sassy fake üye değildi diye biliyorum? Hesabını kendi isteğiyle kapatmıştı.
İnşallah bugün haberlerdeki ergen çocuk psikiyatristi değildir babanız. Aklım beynim durdu okuyunca.Bi bilseniz internete ismini yazdiginizda hakkindaki yorumlarin guzelligini. Olabilecek butun degerlendirme platformlarinda yuzlerce yorum var hakkinda ve hepsi 5.0. Babam profesor senelerce ders de verdi ve ogrencileri de bayilirdi babama. Hala daha ogrencilerinin buyuk cogunlugu hocam hocam diye arar sorar. Hastalari da inanilmaz sever ve su an arasaniz en erken randevuyu 3 ay sonraya bulursunuz.
Dediginiz gibi rol mu yapiyor bilmiyorum ama disarida cok farklidir. Evdeki haliyle alakasi yok. Annem de en cok bundan sikayetcidir ben kendimi bildim bileli.
Forumda çok aktif değilim. Doğrudur. Fakat ben onun konularından hiçbir zaman fake hissi almadım.Siz çok geride kalmışsınız
Forumda çok aktif değilim. Doğrudur. Fakat ben onun konularından hiçbir zaman fake hissi almadım.
Okuduklarinizi anlamakta gucluk mu cekiyorsunuz?Siz adamlarınızı başınızın üstüne çıkarın hep böyle. Ama başınıza bi şey geldiğinde aileniz babanız yanınızda olur eşiniz çokta umursamaz. Herkes yerini bilecekse kocalar bilmeli öncelikle.
Şimdi üyeler beni sırayla eksileyebilir ama söylemezsem içimde kalacak
Sassy balonunun patlamasından sonra mesleğinde aşırı iyi ama ailesine karşı yetersiz olan doktor/profesör baba içeriklerine şüpheyle bakıyorum.
siz bu ayrıntıları verdikçe de hatırlıyorum onun babasının da çok meşhur bir doktor olduğunu ama aile ilişkilerinin sorunlu olduğunu falan filan. İnandırıcılıktan uzak geliyor bana artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?