Cat kapi gelen misafir ve benim yaptigim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mukemmel analiz etmissiniz aynen oyle. Annem ilk evlendiginde bakmis bas edemeyecek zaten akademik kariyer yapiyormus, calisiyormus. Mesafesini koymus. 30kusur senedir evliler babam hala ailesine istedigi gibi gorusmuyor diye anneme tepkilidir.
Babanızdir eminim çok da kiymetlisinizdir onun gozunde. Ama onun kafasında benim aileme saygı diye bir kavram var. O yüzden açıklama yapmak, kendini savunmak sadece onun bu kafa yapısına hizmet etmektir. Hele ki küsme gibi en yaygın manipülasyon yöntemini kullanana. Valla paramızla rezil olduk, anlaşıldı bir daha gelirse kapıyı acmayacagiz diyeceksin. Akraba maraba derse aynı kişiden mi bahsediyoruz hani düğüne gelmeyen diyeceksin. Senin hatrin için ağırladık demekki karşılığında surat cekecekmisim. Bir daha da ağırlamam diyeceksin.

Tahmin ettim zaten. Her ailede böyle kullanılan biri oluyor hep. Söz konusu kendi çıkarları gelince hatırlanır vs. Aman neyse sıkmayın canınızı. Kendi küsen kendi barışır. Günün sonunda kendi kıymetinizi yine kendiniz belirliyorsunuz. Boş yere küsen birine hele tahammül etmemek lazım. Küstüğü için konuşmaya, gönlünü almaya çalışmak sadece davranışı pekiştiriyor.

Gorusmek isteyen insan dugununuze gelirdi. Altin yolladilar mi onu merak ettim?
Acikcasi uzmeyin kendinizi yani kopegi bile sevmemesinw guldum ben

Kabul etmezsiniz anlarım.
Ama eve gelen misafiri kapıdan iceri sokmamak nerenin adeti ya?
Bence yurtdısında bile böyle sacmalık yoktur.
Eve davetsiz habersiz misafir gelmez yurt dışında. Kardeşini anneni bile ararsın müsait misin planın programın var mı diye. Birinin kapısına gidip, ya geçiyordum uğradım derse aynen dediğiniz gibi içeri alınmaz. Arkadaşımın kızının ayağı kırıldı. Benim kızlarla kek kurabiye vs yaptık, güzel kutulara koyduk ve kapıdan verip geçmiş olsun dedik. Bir şeye ihtiyacınız olursa haber verin deyip döndük.

Gerçek dostluk gerçek arkadaşlık gerçek akrabalık ilişkileri böyle olur. Elalem ne der diye yaşamazlar, haber vermeden ben geldim diyeni ağırlayıp arkasından bir ton laf etmezler. Evet biz böyle yapıyoruz, davet etmediğimiz halde pat diye gelene dört dönüyoruz, çocuğumuza yedirmeyip misafirin önüne koyuyoruz sonra da keşke haber verseydi, böyle habersiz davetsiz gelinir mi, ya müsait olmasaydım durduk yere bu kadar iş çıktı vs vs söyleniyoruz. Yabancıların bizden farkı bunu başta düşünüyorlar sonda değil. Ev mahremiyeti çok önemlidir çok saygı gösterirler ve gösterilmesini de beklerler.

İsteyen istediği zaman habersiz evime gelebilir, hiç söylenmem yedirir içiririm diyen yalan söylüyordur bana göre.

Kendi açınızdan haklısınız tabi. Benim düğünüme gelmeyen kuzenim başkasının düğününe gelmişti üstelik bizde kaldi o gece. Ben bana yakışanı yaptım yemek yaptım ama sonrasında arasada açmadım ve halamlara anlattım böyle yaptığını kulağına gitti gitmedi bilemem. Siz hayır demeyi bilenlerdensiniz, biz de amelelik edenlerden farkımız bu

Sizin babanıza tavır almanız lazım bu şekilde zorla emrivaki yapamaz. İstersen kapıyı açma falan çirkin bence. Sizi hala çocuk zannediyor galiba. Çok iyi yapmışsınız yaptığınız ayıp falan değil. Öyle emrivakilere böyle cevap verilmeli. Kaldı ki saygısızlık yapmamışsınız illa evde ağırlamak zorunda değilsiniz. Babanız bir şey yok diyorsa tekrar sormayın noldu neyin var diye. Bir şey olmamış gibi davranın.

Kocasından çekinen, lafını çokta geçiremeyen birisisiniz bence.
Sizin konularınızı hatırlıyorum, bu cümlenin aynısını size yazmıştım :) Konu sahibinin eşinden çekindiğini düşünmüyorum eşi hiç muhattap olmadan evden gidelim demiş. Kadın hayır dışarda ağırlayalım demiş ve öyle yapmışlar. İstese gayet de hayır ben ağırlamak istiyorum o benim amcam derdi. Bu ikisinin ortak kararı yani laf geçirememe gibi bi durum olduğunu zannetmiyorum.

Burada konu habersiz misafir vs değil bence.Ayaklarını keselim diyen koca kisisi.
Ben o vaybı aldım bilemiyorum.
Ben ona arıza cıkarırdm mesela.
Yoksa kimse ölmüyor catkapı misafire.
Kadın sanki kocasından cekindiği icin ses edemiyor gibi olaylara.Bilemiyorum.
Yada ben cok bdv izliyorum sjdjjdjdjd

Gorusmek isteyen insan dugununuze gelirdi. Altin yolladilar mi onu merak ettim?
Acikcasi uzmeyin kendinizi yani kopegi bile sevmemesinw guldum ben
8 sene önce çeyrek altın 164 TL'ymiş. Bugün de organik doğal domates ortalama 50-60 TL. Hesaplayınca 3 kg falan domates o zamanın çeyrek altını ediyor. Düğüne gelmeyip altın takmamışlar ama şimdi domates getirmişler işte. Konu sahibi sevineceğine trip yapmış gariplere

Yabancı biriyle evli Türk değil. 14 senedir her milletten insanla tanıştım, hepsinin üzerinde hem fikir olduğu tek bir konu var: Ev-özel hayat mahremiyeti. Anlaşılmamışsa, planlanmamışsa, haber verilmemişse kimsenin evine gi-dil-mez. Konudaki amca baba yarısı olanlardan değil. Ne düğünlerine gitmiş ne aramış ne sormuş. Evlerine geleceğini bile nezaketen arayıp haber vermiyor. Bu da kocayı yok saymak değil mi, o adamında evi değil mi orası? Evet kocanın da istememe kabul etmeme hakkı var. İlk kez yeğeninin evine giden amca bir torba domates götürüyor utanmadan. Eşimin tarafı yapsa ben kabul etmem, benim tarafım yapsa eşim kabul etmez. Ne münasebet, amca olunca kul köle mi olmamız gerekiyor?

Adamın kardeşi de konu sahibini üzdüğü için onun da ayağını kesmişler sokmuyorlar eve. Gelince otelde kalıyor yazdı. Ne ekersen onu biçersin.

Uzgunum ama konudaki en yanlis cikarimi yapan kisisiniz. Bizim evliligimizde kimse kimseden cekinmez, sinirlarina saygi duyariz, guc savasina dondurdugumuz bir evliligimiz hic olmadi.

Esimin erkek kardesi evimde 1 kere kaldi ve beni rahatsiz eden davranislari oldu, bundan sonra erkek kardesini evimde yatili agirlamayacagimi soyledim. Esim de artik kardesi geldiginde ona otel ayarliyor. Bu mantikla esim de benden mi cekiniyor?

Ve buradaki konu babamin da amcamin da yengemin de beni ve esimi hice sayarak, emrivaki ile kapiya gelmesi. Uzerine babamin hala surat ve trip yapmasi. Esim de bu saygisizlik uzerine tekrar evinde istememekte hakli. Kaldi ki ben de istemiyorum, oncelikle benim istemedigimi ve en basta babama hayir dedigim halde yine de beni dinlemedigini okumadiniz herhalde

Cok haklisiniz. Bir de boyle deneyeyim bugun. Esim zaten biraz hava degisikligi iyi gelir diye haftasonu icin bir otel ayarladi, bugun islerimizi bitirince gidecegiz. Biraz ayri kalalim bakalim.

Babanız ve anneniz neden bu yemeğe dahil olmadı. Orası da ilginç ama sonuçta kardeşi oraya kadar gelmiş abimi de bir göreyim dememiş ya da babanız kardeşimi göreyim dememiş.

Gun icinde geldiler, annem avukat babam doktor benim ikisi de ev disinda calisiyor. Biz evden calistigimiz icin evdelerdi.

Iste ben istemedigim bir seyi yapip sonrasinda laf soylemem, direkt yapmiyorum Ama insanimiz bu netlige alisik olmayinca sorunlar cikiyor.

Aynen oyle, cok dogru anlamissiniz. Bir de dis gecirmek, cekinmek falan evlilikte ne kadar kotu soylemler. Biz birbirimizin sinirlarina saygi duyuyoruz. Esimin erkek kardesi de bende 1 defa kaldi ve hosuma gitmeyen davranislari oldugu icin bir daha evde yatili kalmasini istemiyorum dedim. O gunden sonra bize geldiginde esim direkt otel ayarliyor. Bu mantikla esim de bana mi dis gecirememis?? Saygi duydugunu dusunmek zor geliyor cogu insan icin evlilik bir guc savasi oldugu icin, dengeli evlilik gormek sasirtiyor sanirim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…