- 30 Mart 2023
- 3.372
- 9.950
- 78
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Babanızdir eminim çok da kiymetlisinizdir onun gozunde. Ama onun kafasında benim aileme saygı diye bir kavram var. O yüzden açıklama yapmak, kendini savunmak sadece onun bu kafa yapısına hizmet etmektir. Hele ki küsme gibi en yaygın manipülasyon yöntemini kullanana. Valla paramızla rezil olduk, anlaşıldı bir daha gelirse kapıyı acmayacagiz diyeceksin. Akraba maraba derse aynı kişiden mi bahsediyoruz hani düğüne gelmeyen diyeceksin. Senin hatrin için ağırladık demekki karşılığında surat cekecekmisim. Bir daha da ağırlamam diyeceksin.Mukemmel analiz etmissiniz aynen oyle. Annem ilk evlendiginde bakmis bas edemeyecek zaten akademik kariyer yapiyormus, calisiyormus. Mesafesini koymus. 30kusur senedir evliler babam hala ailesine istedigi gibi gorusmuyor diye anneme tepkilidir.
Tahmin ettim zaten. Her ailede böyle kullanılan biri oluyor hep. Söz konusu kendi çıkarları gelince hatırlanır vs. Aman neyse sıkmayın canınızı. Kendi küsen kendi barışır. Günün sonunda kendi kıymetinizi yine kendiniz belirliyorsunuz. Boş yere küsen birine hele tahammül etmemek lazım. Küstüğü için konuşmaya, gönlünü almaya çalışmak sadece davranışı pekiştiriyor.Tabii ki sormadi. Hatta dun ben bizim dugunumuze gelmedigini hatirlattigimda bile beni konusturmadi.
Daha da komigini soyleyeyim benden 2 sene sonra bu amcamin kizi evlendi ve sadece babami davet ettiler, annemi etmedilerBabam da kosa kosa tek basina gidip en onden gidip bilezigini takti elbette ki.
Cok haklisiniz kendisiyle cunku annemi 30kusur senelik evliliklerinde istedigi gibi ailesiyle gorusturmeyi basaramadi, yenilmis gibi hissediyor kendini. O yuzden bir ofkesi var. Bugun bana diyor ki annen zaten kac kere gelmistir ki benim ailemi ziyareteAnnemin hatta evden ayrilmadan bizim senede 1 bayram mutlaka gitmemiz harici bir sorun yok.
Neden gelmedi peki, düğününüz nerede oldu???Zaten bir bagimiz yoktu, amcami en son 7-8 sene once gordum, yengemi hayatimda 2.gorusum (ikinci evlilikleri). Benim 4 sene onceki dugunume de gelmediler. Babam kadar akrabalik iliskilerini dusunmedikleri kesin.
Eve davetsiz habersiz misafir gelmez yurt dışında. Kardeşini anneni bile ararsın müsait misin planın programın var mı diye. Birinin kapısına gidip, ya geçiyordum uğradım derse aynen dediğiniz gibi içeri alınmaz. Arkadaşımın kızının ayağı kırıldı. Benim kızlarla kek kurabiye vs yaptık, güzel kutulara koyduk ve kapıdan verip geçmiş olsun dedik. Bir şeye ihtiyacınız olursa haber verin deyip döndük.Kabul etmezsiniz anlarım.
Ama eve gelen misafiri kapıdan iceri sokmamak nerenin adeti ya?
Bence yurtdısında bile böyle sacmalık yoktur.
Kendi açınızdan haklısınız tabi. Benim düğünüme gelmeyen kuzenim başkasının düğününe gelmişti üstelik bizde kaldi o gece. Ben bana yakışanı yaptım yemek yaptım ama sonrasında arasada açmadım ve halamlara anlattım böyle yaptığını kulağına gitti gitmedi bilemem. Siz hayır demeyi bilenlerdensiniz, biz de amelelik edenlerden farkımız buAmcamla en son 7-8 sene once gorustum, kendisi benim 4 sene onceki dugunume de gelmedi :) Herhangi bir bag hissetmiyorum acikcasi, sene sonuna kadar Turkiye'deyiz ve bize 1 saat uzaklikta oturuyorlar. O sebeple cat kapi gelme olayinin aliskanlik haline gelmesini istemedik.
Ve asil sorun burada babamin emrivakisi. Bana yarim saat kala ben amcanlara konum attim, size geliyorlar diye haber verdi. Ben istemedigimi, musait olmadigimizi soyledim. Artik geliyorlar napayim diye gerekirse geldiklerinde kapiyi acma diye topu bana atti. Ben de bu sekilde ayarlayabildim. Amcam ya da yengem beni hic aramayip direkt kapiya geleceklermis yoksa. Beni aramayi dusunselerdi kabul edemeyecegimi ya da direkt disarida bulusmayi teklif ederdim. Bu sartlarda eve kabul etmeyi istemedik, teklif de etmedik acikcasi.
Sizin babanıza tavır almanız lazım bu şekilde zorla emrivaki yapamaz. İstersen kapıyı açma falan çirkin bence. Sizi hala çocuk zannediyor galiba. Çok iyi yapmışsınız yaptığınız ayıp falan değil. Öyle emrivakilere böyle cevap verilmeli. Kaldı ki saygısızlık yapmamışsınız illa evde ağırlamak zorunda değilsiniz. Babanız bir şey yok diyorsa tekrar sormayın noldu neyin var diye. Bir şey olmamış gibi davranın.Babama istemedigimi, kabul edemeyecegimi, gelmemelerini soyledim. Konum attim geliyorlar yarim saate orada olurlar, istersen sen acma kapiyi dedi. Evde oldugumuzu soylemis en bastan soylemeseydi ben evde yokuz derdim. Kimse beni aramadi en son haber verildi, hayir dedigimde de dinlemediler malesef.
Sizin konularınızı hatırlıyorum, bu cümlenin aynısını size yazmıştım :) Konu sahibinin eşinden çekindiğini düşünmüyorum eşi hiç muhattap olmadan evden gidelim demiş. Kadın hayır dışarda ağırlayalım demiş ve öyle yapmışlar. İstese gayet de hayır ben ağırlamak istiyorum o benim amcam derdi. Bu ikisinin ortak kararı yani laf geçirememe gibi bi durum olduğunu zannetmiyorum.Kocasından çekinen, lafını çokta geçiremeyen birisisiniz bence.
Burada konu habersiz misafir vs değil bence.Ayaklarını keselim diyen koca kisisi.Eve davetsiz habersiz misafir gelmez yurt dışında. Kardeşini anneni bile ararsın müsait misin planın programın var mı diye. Birinin kapısına gidip, ya geçiyordum uğradım derse aynen dediğiniz gibi içeri alınmaz. Arkadaşımın kızının ayağı kırıldı. Benim kızlarla kek kurabiye vs yaptık, güzel kutulara koyduk ve kapıdan verip geçmiş olsun dedik. Bir şeye ihtiyacınız olursa haber verin deyip döndük.
Gerçek dostluk gerçek arkadaşlık gerçek akrabalık ilişkileri böyle olur. Elalem ne der diye yaşamazlar, haber vermeden ben geldim diyeni ağırlayıp arkasından bir ton laf etmezler. Evet biz böyle yapıyoruz, davet etmediğimiz halde pat diye gelene dört dönüyoruz, çocuğumuza yedirmeyip misafirin önüne koyuyoruz sonra da keşke haber verseydi, böyle habersiz davetsiz gelinir mi, ya müsait olmasaydım durduk yere bu kadar iş çıktı vs vs söyleniyoruz. Yabancıların bizden farkı bunu başta düşünüyorlar sonda değil. Ev mahremiyeti çok önemlidir çok saygı gösterirler ve gösterilmesini de beklerler.
İsteyen istediği zaman habersiz evime gelebilir, hiç söylenmem yedirir içiririm diyen yalan söylüyordur bana göre.
8 sene önce çeyrek altın 164 TL'ymiş. Bugün de organik doğal domates ortalama 50-60 TL. Hesaplayınca 3 kg falan domates o zamanın çeyrek altını ediyor. Düğüne gelmeyip altın takmamışlar ama şimdi domates getirmişler işte. Konu sahibi sevineceğine trip yapmış gariplereGorusmek isteyen insan dugununuze gelirdi. Altin yolladilar mi onu merak ettim?
Acikcasi uzmeyin kendinizi yani kopegi bile sevmemesinw guldum ben
Yabancı biriyle evli Türk değil. 14 senedir her milletten insanla tanıştım, hepsinin üzerinde hem fikir olduğu tek bir konu var: Ev-özel hayat mahremiyeti. Anlaşılmamışsa, planlanmamışsa, haber verilmemişse kimsenin evine gi-dil-mez. Konudaki amca baba yarısı olanlardan değil. Ne düğünlerine gitmiş ne aramış ne sormuş. Evlerine geleceğini bile nezaketen arayıp haber vermiyor. Bu da kocayı yok saymak değil mi, o adamında evi değil mi orası? Evet kocanın da istememe kabul etmeme hakkı var. İlk kez yeğeninin evine giden amca bir torba domates götürüyor utanmadan. Eşimin tarafı yapsa ben kabul etmem, benim tarafım yapsa eşim kabul etmez. Ne münasebet, amca olunca kul köle mi olmamız gerekiyor?Burada konu habersiz misafir vs değil bence.Ayaklarını keselim diyen koca kisisi.
Ben o vaybı aldım bilemiyorum.
Ben ona arıza cıkarırdm mesela.
Yoksa kimse ölmüyor catkapı misafire.
Kadın sanki kocasından cekindiği icin ses edemiyor gibi olaylara.Bilemiyorum.
Yada ben cok bdv izliyorum sjdjjdjdjd
Burada konu habersiz misafir vs değil bence.Ayaklarını keselim diyen koca kisisi.
Ben o vaybı aldım bilemiyorum.
Ben ona arıza cıkarırdm mesela.
Yoksa kimse ölmüyor catkapı misafire.
Kadın sanki kocasından cekindiği icin ses edemiyor gibi olaylara.Bilemiyorum.
Yada ben cok bdv izliyorum sjdjjdjdjd
Babanızdir eminim çok da kiymetlisinizdir onun gozunde. Ama onun kafasında benim aileme saygı diye bir kavram var. O yüzden açıklama yapmak, kendini savunmak sadece onun bu kafa yapısına hizmet etmektir. Hele ki küsme gibi en yaygın manipülasyon yöntemini kullanana. Valla paramızla rezil olduk, anlaşıldı bir daha gelirse kapıyı acmayacagiz diyeceksin. Akraba maraba derse aynı kişiden mi bahsediyoruz hani düğüne gelmeyen diyeceksin. Senin hatrin için ağırladık demekki karşılığında surat cekecekmisim. Bir daha da ağırlamam diyeceksin.
Babanız ve anneniz neden bu yemeğe dahil olmadı. Orası da ilginç ama sonuçta kardeşi oraya kadar gelmiş abimi de bir göreyim dememiş ya da babanız kardeşimi göreyim dememiş.
Gorusmek isteyen insan dugununuze gelirdi. Altin yolladilar mi onu merak ettim?
Acikcasi uzmeyin kendinizi yani kopegi bile sevmemesinw guldum ben
Kendi açınızdan haklısınız tabi. Benim düğünüme gelmeyen kuzenim başkasının düğününe gelmişti üstelik bizde kaldi o gece. Ben bana yakışanı yaptım yemek yaptım ama sonrasında arasada açmadım ve halamlara anlattım böyle yaptığını kulağına gitti gitmedi bilemem. Siz hayır demeyi bilenlerdensiniz, biz de amelelik edenlerden farkımız bu
Neden gelmedi peki, düğününüz nerede oldu???
Sizin konularınızı hatırlıyorum, bu cümlenin aynısını size yazmıştım :) Konu sahibinin eşinden çekindiğini düşünmüyorum eşi hiç muhattap olmadan evden gidelim demiş. Kadın hayır dışarda ağırlayalım demiş ve öyle yapmışlar. İstese gayet de hayır ben ağırlamak istiyorum o benim amcam derdi. Bu ikisinin ortak kararı yani laf geçirememe gibi bi durum olduğunu zannetmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?