- 9 Şubat 2010
- 18.357
- En iyi cevaplar
- 1
- 41.406
- 798
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Ay kıyamam sana yaaaa, bir kaç gün babanı görmesen, eşinle başbaşa takılsan çok iyi yaparsın. Herkes bi kendine gelip aklını başına toplasın.Simdi eve geldik butun gun disarida oldugumuz icin disaridan yemek alip geldik. Babam bana almayin dedi. Ben gider disarida yerim dedi. Hala daha tepkili yani. Bizi eve birakti kendi gitti nereye bilmiyorum. Anneme sarmis simdi de sen doldurdun kizi o yuzden boyle oldu diye.
Ben de artik patladim zaten canim burnumda butun gun arabada mide bulantisi cektim, akrabalarin yuzunden kendi cekirdek ailene boyle davranmandan, dunden beri surat asmandan biktim. Beni arayip haber verme saygisi gostermeyen neresi musaitse orada agirlanir, ev sahibine onceden haber vermek dunyanin her yerinde gorgu kuralidir dedim.
Gercekten 31 yasindayim ama babamin kendi ailesini onceleyerek bizi surekli harcamasindan biktim. Hamile olmam bile biraz daha dusunceli olmasini saglamadi. Hem babama sinirlendim hem de moralim bozuldu oturdum bahcede agliyorum, yemek de yiyemedim. Bir geldiler huzurumuzu bozdular.
En nefret ettiğim klasik akraba ilişkileri. Babanız net haksız. Geri adım atmayın. Ay yemin ederim travmalarım tetiklendi ya. Doktora yaparken torpilim yoktu araştırma görevlisi olarak giremedim diye "Senden hiçbir halt olmaz" diyen ilkokul mezunu amca olacak insan müsveddesine karşı beni savunmamıştı babam. Sırf abisi diye, büyük diye. Bu kafa değişmez.Bir patladim zaten artik o konusmadikca konusmam bile. Su ana kadar hic ben hamileyim tribine girmemistim ama karnimdaki el degil, onun torunu. Nasil kardesinden daha az kiymetsiz olur kizi ve torunu ona uzuluyorum.
Arabadayken bana diyor ki siz (annemle beni kast ediyor) akrabalik iliskileri bilmiyorsunuz. Beni 10 sene sonra yalniz birakirsiniz siz diyor. Catkapi gitmek yakin akraba iliskisi demekmis.
En nefret ettiğim klasik akraba ilişkileri. Babanız net haksız. Geri adım atmayın. Ay yemin ederim travmalarım tetiklendi ya. Doktora yaparken torpilim yoktu araştırma görevlisi olarak giremedim diye "Senden hiçbir halt olmaz" diyen ilkokul mezunu amca olacak insan müsveddesine karşı beni savunmamıştı babam. Sırf abisi diye, büyük diye. Bu kafa değişmez.
Misafiri çok severim, sevdiğim insanları da zaten misafir olarak görmem ama kimse kimseye çat kapı gitmemeli. Ben 3-4 gün önceden haber vererek giderim. Herkesin bir düzeni var çünkü.
Ay kıyamam sana yaaaa, bir kaç gün babanı görmesen, eşinle başbaşa takılsan çok iyi yaparsın. Herkes bi kendine gelip aklını başına toplasın.
Yahu adamları restorana götürüyorsun ama yaranamıyorsun, evde yemek yapsan daha ucuza gelirdi, dünyanın parasını harca yine kötü sen ol. Keşke basıp çıksaymışsın evden, karşılarına insan da çıkmasaymış. En azından bu kadar uzadığına değmiş olurdu.
Üzülmemeye çalış. Bu tip ilişkilerin rayına oturması herkesin haddini öğrenmesi yıllar alıyor.
Bu kabul etmeseydin diye ağlayanlar iqsuz mu konu sahibi anlatmış işte ben kabul etmedim diye. Okumadan mı yazıyorsunuz hamile kadını sinir etmeyin. Ayrıca yurt dışında böyle saçmalık yoktur demiş biri kafayı yicem ya siz yurtdışıyla köyünüzü karıştırıyorsunuz bence. 1 yıldır yurtdışında yaşıyorum kimse böyle bir saygısızlığı yapamaz burada ne demek çat kapı EV SAHİBİNİ DEĞİL DE BABAYI ARAYARAK gitmek!
Babanıza inanılmaz gıcık oldum aynı benim babama benziyor. Bir de istersen kapıyı açma diyormuş. Sahilde ağırladınız diye bu kadar afra tafra yapan insan kapıyı açmasanız ne yapardı acaba.
Amcanız babanızı arayıp sizi şikayet etmiş galiba? Ben mi yanlış anlıyorum? Yoksa babanız nereden biliyor sahilde ağırlandıklarını.
Of bu akrabalardan iğreniyorum ya ne mesnetsiz insanlar bunlar.
Kendi kendine küstü kendi kendine barışacaktır, hiç oralı olma, çekilin evinize, annenle de bahçede buluşun, girmeyin evlerine. Sizin üzüldüğünüzü gördükçe daha da ileri gidecektir. Bu model bundan anlar ancak, mesafe koyacaksın o trip atıncaBana gerek kalmadi zaten babam kendi kendine her seyini bizden ayirmaya karar vermis. Aksam bizimle yemedi, yemek yeyip geldi. Gelince sadece kendi camasirlarini yikayip asti. Benim sarj aletime telefonunu takmis diyor ki SENIN sarj aletin ya isin varsa kapiyi tiklat BEN kendime cozum bulurum.
Artik her seyini ayri yapacakmis. Ne kadar da kotu olduk hepimiz bir anda anlamadim. Eve gelince kopegim sevindi kucagina atlamak istedi bana sinirlendigi icin kopegimi bile sevmedi.
Bana gerek kalmadi zaten babam kendi kendine her seyini bizden ayirmaya karar vermis. Aksam bizimle yemedi, yemek yeyip geldi. Gelince sadece kendi camasirlarini yikayip asti. Benim sarj aletime telefonunu takmis diyor ki SENIN sarj aletin ya isin varsa kapiyi tiklat BEN kendime cozum bulurum.
Artik her seyini ayri yapacakmis. Ne kadar da kotu olduk hepimiz bir anda anlamadim. Eve gelince kopegim sevindi kucagina atlamak istedi bana sinirlendigi icin kopegimi bile sevmedi.
Katıp o kısım muallak. Sadece mağduriyet kısmı var. Giriş, gelişme yok sonuç var.Niye ki?
Kendi kendine küstü kendi kendine barışacaktır, hiç oralı olma, çekilin evinize, annenle de bahçede buluşun, girmeyin evlerine. Sizin üzüldüğünüzü gördükçe daha da ileri gidecektir. Bu model bundan anlar ancak, mesafe koyacaksın o trip atınca
Babanızın davranışları sorunlu bence. Trip atan erkekler bana çok itici geliyor, belki o yüzden bu kadar garip gelmiştir bilmiyorum.
Ben esimin kardesini yalnizca birkac defa gormustum (yurtdisinda yasadigimiz icin) ve bir sorun yasamamistik. Su an bizim yasadigimiz ulkede is buldu sozlesmesini yapti ve yerlesene kadar bizde kalacak. Bir haftadir da bizde kaliyor.
Hehe bizim insanlarımız nasıl böyle yalancı olmayı başarıyor. Baban gibi tipler yüzünden. O aniden gelen mide bulantilari, bas agrilari. Hep baban gibi erkeklerin tribini cekmemek icinBabanı tanımıyor musun? Ne ağlıyorsun ki. Onun öfkesi sana değil ailesine paspas olmayan annene aslında. Bak hedefine ulaşmış. Hizmet ettiremedigi için suçluluk yüklüyor. Ben böyle uygun gördüm diyeceksin. Tersine cevireceksin aslında amca olarak onlar ısmarlar zannetmiştim, neyse senin için ödedim hesabı diyeceksin.
Onca tavırdan sonra sizin babanıza tavır almanız lazımken şaşkınlıkla okuyorum. Hiç mi kıymetiniz yokmuş kardeşi yanında siz onun canısınız bir sorun gerçekten.Bana gerek kalmadi zaten babam kendi kendine her seyini bizden ayirmaya karar vermis. Aksam bizimle yemedi, yemek yeyip geldi. Gelince sadece kendi camasirlarini yikayip asti. Benim sarj aletime telefonunu takmis diyor ki SENIN sarj aletin ya isin varsa kapiyi tiklat BEN kendime cozum bulurum.
Ben İspanyol koca deyince sizi hatırladım ve bir konunuzda kocanızın kardeşi sizde kalıyordu, konularınıza göz attım doğru hatırlamışım. Amcanız için "ayakları alışmasın" diyen eşinizin kardeşi sizde kalırken ayağı alışmadı mı? Çifte standart olmuş sanki? Tüm sayfaları okumadım bu arada, kardeşten bahsedildi mı bilmiyorum.
Kardeşine kızının düğününe gelmediği için hiç trip attı mı ben de bunu merak ettim şimdiev sizin eviniz ama misafir sizin değil. Size misafir olmak isteyen zahmet edip arayacak. Yorumlara da ayrı şaşırdım. Kayınvalideleri bir gün fazladan kalacak olsa bir kaşık suda boğacak tipler artist artist yazıp döktürmüş hey maşallah. Hayırsız kardeşi için kızını ailesini kırmayı göze alan adam yalnız başına otursun. Şımartmayın sormayın keyfi bilir. Elalem için huzur kaçıran insanlara çok uyuz oluyorum.
Ay nolur uzmeyin kendinizi. Yanlis anlamayin ama babanızın sorunu sizle degil, kendiyle. Benim çocuğumda istedigi seyi yapmayinca basini alip diger odaya gidiyor ve bana küsüyor. Yetiskinler küsmez, konusarak anlaşır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?