Çat kapı akşam vakti gelen misafirlere uğraştırıcı yemek yapılır mı?

Birkadiningunlugu

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2020
554
529
32
Bir akrabamız var sürekli çat kapı aksam 7 de 8 de ya da 9da gelebiliyor. Yani ne zaman geleceği hiç belli olmuyor. Ben de elimden geldiğince geç de olsa bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ailem de daha iyi şeyler yapmamı söylüyor. Etli yemek gibi... Ama ben o kadar hızlı değilim etin çözülmesi çok uzun sürüyor. Siz çat kapı gelen misafire ağır ve uğraştırıcı yemek yapar mıydınız?
GÜNCELLEME
Artık kapıyı açmıyorum. Boyut atlamışlar otomatın şifresini öğrenmişler. Bugün sabah erkenden yine geldiler ve ben müsait değildim. Açmadım kapıyı. Bu şekilde birkaç kez daha denerler. Denesinler açmayacağım.

Son düzenleme:
Hatta ben akşam 9 da habersiz gelen akrabama herhangi bir ikramda da bulunmam. Öyle karşılıklı boş boş otururuz sonra esnemeye başlarım uykumun geldiğini belirtmek için.
Alışkanlık haline gelmesi sizden kaynaklı bence, bu eve haber verilerek benim rızamla gelinmesi gerekiyor mesajını verirseniz önünü kesmiş olursunuz.

Çat kapı gelip büryan kebabı mi yemek isterlermiş.
Restoranlarda bile yemek siparişi verdikten sonra bir süre yemeğin gelmesini bekliyorsun.
Nasıl ki olay akışı.
Tık tık tık....
-Biz geldik
-Hoş geldiniz
-Ver kebabı...Eline sağlık teşekkürler.
+Yine bekleriz
Gibi mi?
Ben olsam bende makarna yapardım😃

Ben yapmam o ayrı da o saatte gelen birine uğraştırıcı yemek yapılır mı?ne yapacağız 11de mı yemek yiyeceğiz. Hadi onu geçtim bu misafir bizi görmeye gelmiyor mu?Ben mutfakta harıl harıl çalışırken nasıl yüzümü görüp sohbet edecek. Hiç iyi niyetli gelmedi bu durum yani bana..sadece yemek yemek için geliyor olabilir mi?

Sonuçta çat kapı geliyorlar,
Her seferinde de özellikle çeşit ve değişik yemek yapmazdım, misafir umduğunu değil bulduğunu yer.
Bi kaç defa sıradan yemekler yapın bakalım tavırları ne oluyor. Belki de sizin bu tavrınızdan yüz bulup gekiyorlardır
Kim ki onlar, sizin sevdiğiniz gelmelerinden hoşnut olduğunuz insanlar mı?

Bir akrabamız var sürekli çat kapı aksam 7 de 8 de ya da 9da gelebiliyor. Yani ne zaman geleceği hiç belli olmuyor. Ben de elimden geldiğince geç de olsa bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ailem de daha iyi şeyler yapmamı söylüyor. Etli yemek gibi... Ama ben o kadar hızlı değilim etin çözülmesi çok uzun sürüyor. Siz çat kapı gelen misafire ağır ve uğraştırıcı yemek yapar mıydınız?
Kesinlikle hayır. Sevdiğim biriyse benim buzlugumda mantı olur yapar dondururum onun gibi şeyler her zaman vardır ama çok da haz etmiyorsam ve bu Cat kapı olayını adet edinmisse bir yemek yaparım iki yaparım üçüncüde gelirse yumurta kırarım . Olmuyo evde yok taklidi bile yaparım . Aslında mevzu sık gelmesi bile değil sorun habersiz gelmesi. Yani belki o gün özel bi planım var niye tüy diktiriyim. Belliki o misafirin derse ihtiyacı var

X