• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Caresizim ...

Hepinize cevaplariniz icin tesekkür ederim.
Haklisiniz bitmis hersey zaten.
Ben gözümü kapatmadim hep aklimdaydi dedektif gibi izini sürdüm bise bulamadim.
Ozamanlar belki affedersiniz(kendini tatmin etmek icin kullanmistir diye düsündüm).
Daha sonra görmedim zaten.
Simdiye kadar nasil durdum bende bilmiyorum.Ne yasadigimin farkina yeni vardim sürekli beni suclayarak senelerce sorunlarin benim yüzümden olduguna beni inandirmis.
Evin temizligi yemek düzeni,cocuklari yetistirmede sürekli beni bastirmis ben gercekleri yeni görmeye basladim.
Sonra düsündüm neden onun evden gitmesini saglayip, ona kolaylik yapayim.
Eve gelsin evin gecimini saglasin ben onu kullanayim diye düsündüm.Kendi ailesinede anlattim onlarda sen yemene icmene bak cocuklarinla kendi hayatina bak dedi.
Ama olmuyor maddiyat duygusal tokluk vermiyor.Yapamiyorum icim hep kirik hep buruk.Ben kendisinede söyledim evi terk etmesini.Daha fazla gurursuzlasip böyle yasamicami.Ilk adimi bende bekliyorki cocuklar beni suclu bilsin zannimca.
Abilerimle cok iyi anlasir hatta yegenlerim onunla calisiyor anlicaginiz ben patlamasam disardan kimse benim ne yasadigimi cektigimi bilmiyor.
Ailemdekilerde eski kafa elleme eve girsin ciksin cocuklara cok ilgilenmesede evde baba bilsinler.
Ya o evden gidicek yada ben beynime format atip onun yasadigi gibi yasayip evin gecimini saglamasindan faydalanip ona kolaylik saglamicam.Ki bu cok zor yapabilseydim zaten suanda buraya konu acamis olurdum.
Bu arada yurtdisinda yasiyoruz onu buraya ben getirdim süresiz oturum hakkini aldi meslegini denklestirdi.Kendisi gelismemis bir ülkeden geliyor.
Ona birkac gün mühlet verdim evi terk etmesini bekliyorum.
Zahmet edip bana cvp verdiginiz icin tekrar tesekkür ederim.

4 yıl çok uzun bir süre. Evet çocuklarınızı düşünüyorsunuz ama sizi kaybetmekten korkmayan biri için çabalamak sabretmek sadece size zarar verir. Çocuklarınızın size ihtiyacı var birde böyle düşünelim. Siz mutlu ve psikolojik olarak sağlıklı olamazsanız onlarada mutlu bir hayat sunamazsiniz.

Sevilmeyen bir kadın olarak evliliğinizi sürdürdüğünüzü düşünün. Bir kaç yıl sonrasını görebiliyor musunuz. İnsan sevilmeye sevilmeye sevginin ne olduğunu unutur. Artık tatmadığınız bilmediğiniz bu duyguyu çocuklarınıza nasıl vereceksiniz? Belkide ne görüyorsanız çocuklarınızada onu yansıtacaksınız. Yani sevgisizliği. Mutsuz bir anneyi hak ediyorlar mı sizce? Kendinize ve çocuklarınıza bunu reva görmeyin. Maddiyat her şey değil.
Cok haklisiniz
Sevilmeyen bir kadın olarak evliliğinizi sürdürdüğünüzü düşünün. Bir kaç yıl sonrasını görebiliyor musunuz. İnsan sevilmeye sevilmeye sevginin ne olduğunu unutur. Artık tatmadığınız bilmediğiniz bu duyguyu çocuklarınıza nasıl vereceksiniz? Belkide ne görüyorsanız çocuklarınızada onu yansıtacaksınız. Yani sevgisizliği. Mutsuz bir anneyi hak ediyorlar mı sizce? Kendinize ve çocuklarınıza bunu reva görmeyin. Maddiyat her şey değil.
Cok haklisiniz.Sanmayinki Maddi durumu cok iyide ondan ayrilamiyorum normal.
Kuru ekmek yerim ama daha fazla kendimi bukadar asalatmam.Allah bi kolaylik vericektir kaderimizde ne varsa görücez.

Cok haklisiniz

Cok haklisiniz.Sanmayinki Maddi durumu cok iyide ondan ayrilamiyorum normal.
Kuru ekmek yerim ama daha fazla kendimi bukadar asalatmam.Allah bi kolaylik vericektir kaderimizde ne varsa görücez.

Siz yeni bir başlangıç yapmaya cesaretli olduğunuz sürece size eminim bir çok kapı açılacaktır pozitif olun kendinize güvenin ve bunu çocuklarınızın sağlıksız bir ortamda büyümemesi için yaptığınızı kendinize hatırlatın hep. Mücadele etmekten vazgeçmeyin bundan bir kaç sene sonra keşke yerine iyiki diyeceksiniz.

Adam kadini bakici ve hizmetci, kadin da adami maddi dayanak yapmis, aslinda burda karsilikli bi birbirinden faydalanma ve birbiri icin yaratilan isine gelme durumu var. Bu zor degisir, konu sahibi hala seviyorum diyo çünkü. Ama adam kendine ayri bi hayat kurmus bile, evi otel gibi kullaniyo, muhtemelen sabit biri var adamin hayatinda.
Konu sahibi sevseydi, her şey ortadayken bu kadar bakarkör davranamazdi. Bence sevmiyor, seviyorum diyerek, kendini kandırıyor sadece. Seven kadın hap bulacakta susacak. Niye kardeş gibiyiz diye adamı bunaltmayacak. Burada sessizce kabulleniş ve dediğiniz gibi konfor alanını sevme durumu var. Öyle bir konfor alanı ki, aldatilmayi gozardi edip, düzelecek diye yureklendirilmeyi bekliyor.

Caresizseniz, kendiniz yüzünden.

Merhaba,
biraz uzun olabilir simdiden okuyanlara tesekkür ederim.
15 senelik evliyim 2 tane cocugum var severek evlendim esim yabanci.Ara ara büyük tartismalarimiz oluyordu evi terk ettigide oldu.4 sene önce yine bir tartismadan sonra ayni evin icinde 5 ay konusmadan yasadik.Bir sekilde barisdiktan sonra aramiz eskisi gibi olmadi.Yani 4 senedir aramizda bir iliski yok.Ne bir yakinlasma hicbirsey, acik acik konustugumda yogun is hayatindaki problemler yüzünden böyle oldugunu söyledi herzaman.Veya senelerce benim yüzümden oldugunu hareketlerim davranislarim onu benden uzaklastirdigini söyledi.Cocuklarla tatile gittigimizde bile ayni sekil arkadas gibi gezdik geldik.
Son bir senedirde kendi hayatini yasiyo isden cafeye takilmaya ordan eve ve uyumaya.
Sanki yeryüzünde ondan baska is stressi gecim derdi olan biri yok.Fazla uzatmicam ben acik sekilde artik böyle yasamaya dayanamadigimi söyledim kendisini toparlamasi gerektiginide söyledim ama degisen bisey yok.
Simdi ne yapacagimi bilmiyorum malesefki cok seviyorum ama kendisinden en ufak bir karsilik yok bir sarilma bile yok.
Kimseye derdimi anlatamiyorum en yakinima anlattim ilerisini düsün cocuklarin var.
Bu sekilde yasamayi kim kabul eder.
Ne ayrilmaya cesaret edebiliyorum nede bu duruma katlanabiliyorum.Cocuklarima üzülüyorum babasiz yetisecekleri icin.
Piskolojik olarak kendimi cok kötü be degersiz hissediyorum.
Sonradan neolucak bir kac sene daha sabretsem böyle bir insan degisirmi ?
Sence değişir mi?

Bunu okuyan herkese bir şey sormak istiyorum ya. Partnerlerinizle ayni evin içinde küs kalma süreniz ne kadar?
En fazla birkaç saat. Çoluk çocuk var, ne kadar kırılırsam kirilayim sırf onların dengesini bozmamak adına birkaç saat sonra onlar farkina bile varmadan konusurum. Çocuklardan önce de böyleydi aslında. Aynı evin içinde kuslugu aklım almıyor günlerce hatta haftalarca.

Ben çocukken annemle babam çok sik kuserdi. Babam anneme ya da annem babama bir şey soyleyecegi vakit, beni aralarında aracı yaparlardı. Onun sözünü ona onunkini ona ulastirirdim. Bir çocuk için o kadar kötü bir travma ki.

En fazla birkaç saat. Çoluk çocuk var, ne kadar kırılırsam kirilayim sırf onların dengesini bozmamak adına birkaç saat sonra onlar farkina bile varmadan konusurum. Çocuklardan önce de böyleydi aslında. Aynı evin içinde kuslugu aklım almıyor günlerce hatta haftalarca.

Ben çocukken annemle babam çok sik kuserdi. Babam anneme ya da annem babama bir şey soyleyecegi vakit, beni aralarında aracı yaparlardı. Onun sözünü ona onunkini ona ulastirirdim. Bir çocuk için o kadar kötü bir travma ki.
Yani bizim de küslüğümüz en fazla 1 gün sürüyor ki küçük çocuk olsa onu da yapmak istemem. Gerilimi anlayacak stres olacak falan, sağlıklı yetişkin davranışı değil gerçekten

Kendiniz için soruyorsunuz sandım.. Ama buradaki olay bana küslükten daha öte bişey gibi gözüktü açıkçası.
Yok, 5 ay konuşmadan aynı evde kaldıklarını duyunca çok şaşırdım, bu normal değil yani hani herkes küsüşüyor ediyor falan da özellikle çocuk varken nasıl mümkün

Merhaba,
biraz uzun olabilir simdiden okuyanlara tesekkür ederim.
15 senelik evliyim 2 tane cocugum var severek evlendim esim yabanci.Ara ara büyük tartismalarimiz oluyordu evi terk ettigide oldu.4 sene önce yine bir tartismadan sonra ayni evin icinde 5 ay konusmadan yasadik.Bir sekilde barisdiktan sonra aramiz eskisi gibi olmadi.Yani 4 senedir aramizda bir iliski yok.Ne bir yakinlasma hicbirsey, acik acik konustugumda yogun is hayatindaki problemler yüzünden böyle oldugunu söyledi herzaman.Veya senelerce benim yüzümden oldugunu hareketlerim davranislarim onu benden uzaklastirdigini söyledi.Cocuklarla tatile gittigimizde bile ayni sekil arkadas gibi gezdik geldik.
Son bir senedirde kendi hayatini yasiyo isden cafeye takilmaya ordan eve ve uyumaya.
Sanki yeryüzünde ondan baska is stressi gecim derdi olan biri yok.Fazla uzatmicam ben acik sekilde artik böyle yasamaya dayanamadigimi söyledim kendisini toparlamasi gerektiginide söyledim ama degisen bisey yok.
Simdi ne yapacagimi bilmiyorum malesefki cok seviyorum ama kendisinden en ufak bir karsilik yok bir sarilma bile yok.
Kimseye derdimi anlatamiyorum en yakinima anlattim ilerisini düsün cocuklarin var.
Bu sekilde yasamayi kim kabul eder.
Ne ayrilmaya cesaret edebiliyorum nede bu duruma katlanabiliyorum.Cocuklarima üzülüyorum babasiz yetisecekleri icin.
Piskolojik olarak kendimi cok kötü be degersiz hissediyorum.
Sonradan neolucak bir kac sene daha sabretsem böyle bir insan degisirmi ?
4 senedir aynı evde arkadas kalmanız ortada bi evlilik olmadıgını gösteriyor.
Adamın baska bir evi olabilir mi?Baska bi hayatı?
Ne bilim normal değil yani 4 yıl :S

Nereli eşiniz çok merak ettim. Özelden de yazabilirsiniz. Ülkeler değişse de erkekler değişmiyor demek ki. Benim arkadaşım da kendinden 10 yaş büyük Erasmus koordinatörü yabancı hocasıyla evlendi. Adam da yabancı. Kadından aşkla bahsediyordu, kaç yıl bekledim diye. Her şey türk örf ve geleneklerine göre oldu, yani muhafazakardı, evlenene kadar birlikte olmadılar. Evlendikten ilk bir yıl içinde de, cinsel anlamda kızdan uzaklaşmış, arkadaşım prezervatiflerini sayarak aldattığını öğrenmişti.

abla benden büyük olduğunuz için abla diyorum tek tavsiyem şu esra ezmecinin kadınlar sıcak erkekler soğuk sever kitabını ve iz bıraktığın kadar varsın kitaplarını al oku eşine uygula ilişkiler düzeliyor çok etkili iletişim tavsiyeleri var instagramdan takipte et kadını yardımı dokunacağına inanıyorum
Hoş geldin Esra Ezmeci'nin promosyoncusu. Ne kadar prim alıyorsunuz ?

Ayrılınca babasız olunmuyor yanlız bunu bir kabullenin önce

Anne babanın ayrılması başka şey babasızlık başka şey

Hangi ülkede yaşıyorsunuz ?
Gelir durumunuz nasıl ?
Ayrılsanız tek basına geçinebilir misiniz ?

Back