Çaresizim Malesef :((

ben diğer anlattıklarınızı hiç gündeme bile getirmem ilk tokat attı dediğinizde bile şok olmuştum bide devam etmiş bu durum helede hamile bi bayana vurmak ne demek bende hamileyim şu anda eşim benimle sert konuşsa kabul edemiyorum o yüzden sizede birşey diyemiyorum size vuran bi adamla boşanmaya neden cesaret edemiyosunuz anlamadım çünkü

aynı durumların hepsi bendede var canım yalnız degılsın. 4 yıllık evlıyım ve su anda gıden paramız 56 mılyar eşime senet ımzaltmız kaynım .bı ara kötü oldum agladım zırladım deprasyona gırdım panık bozukluk teshısı koydular ellrım kasıldı vs vs. eşimle armız bozuldu bana 1 kez tokat vurdu önce ben ona cam sıse fırlatmıstım kafasına . simdi para gıttı kımsenın umrunda degıl. ben pek takmıyorum artık çünküğ saglıgın gıtse kımse umruna takmaz bı cocugum var .bundan sonrası nda para vermemeye çalışıyorz eşim de benden yana oldu bıraz. bu arada bende calıısyorum öğretmenim. eşime maaşımı vermedım. bırıktırdım vs vs. ama senın anlattıkların bence cok önemli bile degıl. cunku en azından paranız gıtmemıs ev almıssınz.bırak almazlarsa almasınlar hıc bısey . keske benımde param gıtmeseydı. ama bıraktım eşimede dıyorum bırak gıden gıtsın verme bundan sonra barı . olgun muyum neyım ben yoksa keriz mı kızlar ya 56 mılyar saka gıbı

sana önerim BOŞVERRRR evını almıısn . evın borcu bıter arabada alırısnz sonra eşyaları yenıle ondan sonrada 2 cocuk ohh cocuklar okul derken ömür biter gıder boşanılmaz bundan dolayı. ha ama sıddet için bısey dıyemeyecegım

Şiddet eğilimi olan bir erkekle ne kadar uğraşsanız da baş edemezsiniz. Benim annem babamdan çok dayak yedi. babam tövbe etti güya ama 72 yaşına geldi babam hala arada annema vuracakmış gibi davranıyor. huylu huyundan vazgeçmez. annem babamın şiddet eğilimli olduğunu sizin gibi evliliğinin ilk günlerinde öğrenmiş. boşanmak istemiş ama küçük bir yerde yaşıyorlar aileler barıştırmış. sonrasında annem zaten hemen hamile kalmış. üç çocuk doğurdu ve babam bizleri de dövdü. annemin en büyük pişmanlığı ise bizi dayakçı babayla yaşamak zorunda bırakmak oldu. 40 sene önce evlilik farklıydı diyelim. ama şimdi öyle mi? üstelik meslek sahibisiniz. eşinizinden şiddet görüyorsunuz ve bunu bile bile bir de o adamdan çocuk yapıyorsunuz. ilerde bu adam sizin yavrunuzu da dövecek. buna katlanabilecek misiniz? Bence bı ülkede her kadın kendi ayaklarının üstünde durmak zorunda. eşinize çok mu aşıksınız? çocuğunuz babasız mı kalır diye korkuyorsunuz? babası annesini döven bir çocuk olarak sürekli "keşke annem boşansaymış" dedim. o zaman çok mutlu bir çocuk olurdum. ama annemin malesef imkanı yokmuş, mecburen katlanmış. bizi de ateşe atmış. siz yavrunuzu ateşe atmayın. bu tip durumlarda yavrum babasız büyüyecek korkusu kadınların arkasına sığındığı bir bahane.

Kayınvalideye gelince. gerçekten çok kötü kalpli biriymiş. vicdansız ve sevgisiz. böyle bir annenin yetiştirdiği adamda ancak bu kadar olur. kayınvalideyle hiç uğraşmayın. eşiniz madem onların tarafında hiç boşuna yıpranmayın, değişmeyecektir. olan sizin huzurunuza olur. kendi haline bırakın. umarım kendinizi çabucak toparlar, çocuğunuz ve kendiniz için en iyi kararı verirsiniz.

size dayak atip oranizi buranizi morartan adamdan ne cesaretle cocuk yapiyorsunuz?

kendi ailenizde de dayak yiyor muydunuz da boyle kaniksadiniz koca dayagini?

Ben eşimden boşanırsam bir daha evlenmeyi düşünmüyorum. Çocugu birazda kendim için yaptım. Çocuk sahibi olmak istediğim için. Evet yavrumu haketmeyen biri babası ama iyiki yapmışım iyiki o var.

size dayak atip oranizi buranizi morartan adamdan ne cesaretle cocuk yapiyorsunuz?

kendi ailenizde de dayak yiyor muydunuz da boyle kaniksadiniz koca dayagini?

Çocugumu çok isteyerek yaptım çünkü boşanırsam bir daha asla evlenmem.
Kendi ailemde hiç dayak yemedim. Boşanamama sebebim ailem ve çevre baskısı diyelim vede cesaretsizlik.

Peki ailen ne diyor bu duruma destek oluyorlar mi sana?

Bir kere işte hamileyken böyle bir olay gerçekleştiğinde bahsetmiştim eve çağırdım babamı yüzümü o halde görünce topla eşyalarını gidiyoruz dedi gittim.
Annem daha ilk akşamdan aile arasında olur böylr şeyler düzelir felan dedi. Eşim olacak kişide bir daha yapmam isteyerek olmadı çok sinirliydim falan dedi
öyle affettiler benide ikna ettiler. Babam hala eşimle karşılaşmamak için evime gelmez. Ama sahip çıkan bir ailem yok öyle söyliyim. Onların tavrı genelde elalem ne der.
Birde eşimi istemediler onlar kendin et kendin çek tavırları.

Ben eşimden boşanırsam bir daha evlenmeyi düşünmüyorum. Çocugu birazda kendim için yaptım. Çocuk sahibi olmak istediğim için. Evet yavrumu haketmeyen biri babası ama iyiki yapmışım iyiki o var.

Etrafimda sizin gibi dusunen cok kadin var.Mutsuz bir evlilik geciriyorlar ama sonrasinda kesinlikle evlenmem diyorlar...Bu dusunceyi anlamiyorum bende.Bunca mutsuz yasama karsi, neden kendinize hayati dar ediyorsunuz ki.Eger ki mutlu bir evlilik yasamadiysaniz gonlunuze gore biri cikinca evlenmek neden kotu bisey olsun ki.Sanki cok unutulmaz anlar yasamissiniz da esinizde cok anlayislida onun ustune gul koklamak olmaz gibi bir dusunce..Erkeklerden nefret etmis olabilirsiniz belki ama herkes boyle degil nice anlayisli erkekler var.Onlardan biri karsiniza cikinca hic dusunmeyin derim.Birinci bahari yasamadiniz diye ikinci bahari neden erteliyesiniz..Gel gelelim konunuza eger esinizden ayrilmak istemiyorsaniz ona sartlar ileri surun bunlarin biri yerine gelmesin direkt bosanin.Bu konuda cok ketum olun..Sartlarin birkaci mali konularda karar verici siz olun, esiniz paranizi carcur ediyorsa hakkinizi ailesine yediriyorsa.Birde sizin ailenize nasil mesafede ise esiniz sizden de ondan fazlasiniz istemesin.Sizi kimsenin somurmesine dayaga goz yummayacaginizi ve ailesi yaninda bukalemun gibi renk degistirmeyecegine dair sozler alin.Sizin yuvanizin mutlulugu bu sartlara bagli..Olaki bu sartlari hice sayar sizide oglunuzuda unutsun diye kesin tavrinizi koyun.Yoksa beden sagliginiz da ruh sagliginizda elden gidecek oglunuzada verimli bir anne olamiyacaksiniz.Yasadiginiz seyler esinizin ailesinin yaptigi ayrimciliklar cok agir.Belki aklini basina alir...
Ne diye kendinize hayatinizi zehir ediyorsunuz ki cocugunuzun mutlu bir ortamda yetistirmek istiyorsaniz, katlanmayin siddete ve somurulmeye.Calisiyorsunuz kimseye muhtac degilsiniz ki birde yukunuzu hafifletecegine kostek olan birine katlanasiniz.Esler birbirine destek canyoldas olmadikdan sonra evli olmanin bir anlami yok..Allah yardimciniz olsun.sevgiler...

Son düzenleme:

Ben de yeni üye oldum, aslında bunu okuyup birşeyler yazabilmek için üye olmak istedim. Boşanmak öyle kolay değil, bir de çocuk var artık, çocuk olamasa belki daha kolay alınabilri bu karar bence. sonuçta dünyaya getirdiğiniz bir çocuğun hayatı doğrudan etkilenecek, dolayısıyla sadece kendiniz için değil, onun için de en iyi olanı yapmaya çalışmalısınız. Yapmanız gereken bana sorarsanız sorununuzun çözümü için mücadele etmek, sabırla ve inatla mücadele edin. Hiçbirşey düzelmezse tabii düşünürsünüz en sonunda. Öncelikle eşinizle aranızda ciddi bir iletişimsizlik oluşmuş, (böyle bir iletişimsizlik varken evlenmediniz herhalde, en ciddi hata budur evliliklerde karşınızdakiyle iletişim kuramıyorsanız düşüncelerinizi paylaşıp ortak noktalardas uzlaşamıyorsanız ne kadar severseniz sevin o kişiyle evlenmenin çok mutluluk getireceğine inanmıyorum ben, o yüzden başlangıçta bir iletişiminiz düşünce paylaşımınız var olduğuna inanıyorum) başlangıç olarak Benim size önerilerim;

- Kimseyi suçlamaktan vazgeçin, kayıncvalidenizi kötülemeyin sakın artık, sakın sinirlenmeyin; bu sizi biraz zorlayacak çünkü sürekli haksızlığa uğrar duruma geçiyorsunuz ama biraz sabredin..Unutmayın siz kayınvalidenizi düzeltmeye değil, evliliğinizi ve yuvanızı kurtarmaya çalışıyorsunuz. varsın onlar (ailesi) hiç bri şey yapmasın size kötü davransın sevmesin, bu sizin evliliğinizdeki şanssızlığınız ne yazık ki.. çok kişiler böyle, aile bazen cehaletin de etkisiyle kendilerinden üstün gelini sevemiyor. İlkokul mezunu elinizde bez cam yer silseydiniz baş üstü olacaktınız belki... psikolojik temllerini tam bilemiyoruz ama başından beri sizi sevmemiş işte..
- Eşinizi arayın yüzyüze konuşun onunla, sinirleneceğinden korkuyorsanız açık bir yerde bir pastane falan gibi bir yerde oturup konuşun. bir sorun yaşadığınız ortada bunu kabul ediyor mu? Bu yüzden sizin çok mutsuz olduğunuzu ve üzüldüğünüzü söyleyin.
- Yaşadığınız sorunların ona göre sebepleri neler? açık yüreklilikle sorun bakalım.. yine sinirlenirse bu sefer ne istediğini sorun? (unutmayın o sinirlense bile siz çok sakin kalmalısınız) bazı erkekler cevap vermez içine kapanık düşüncelerini ifade etmezler, öyle bile olsa sukunetle cevap almaya çalışın; (neden cevap vermediğini, üstü kapalı geçtiğini gerçek düşüncesini açıklamadığını sorun)
- sizi sevmiyor mu artık? kendisi de mutsuz mu bu durumdan? yürütebileceğinize inanıyor mu? ayrılmak istiyor mu? açık yüreklilikle sorun..
- Neden sinirlenip dayağa başvurma hissi geldiğini de sorun ve bunu çözüp çözemeyceğinizi de konuşun (bu büyük ihtimalle ailesiyle sizin aranızda kaldığından, ve sorunun çözümü kendi kafasında bir tarafı susuturmak, ailesine yöneltemediği öfkesini size yönelttiğinden, çünkü nedir bizim toplulumuzda herşeyden önce aile gelir zihniyeti yerleşmiştir)
- gerek duyarsanız eşinizle konuşarak bir aile psikoloğundan yardım almaya çalışın (ama birlikte, eşinizi de ikna edebilirseniz yoksa pek bir anlamı yok)
- eşinizi ailesiyle de bu şekilde açık yüreklilikle konuşun diyeceğim ama iletişim kurabilecekmişsiniz gibi görünmüyor; yani kayınvalideye "ben bunlar bunlardan dolayı çok üzülüyorum bir şey beklediğim de yok aslında, sadece bana da değer verdiğinizi sevdiğinizi hissetmek istiyorum, beni sevmiyorsunuz anlıyorum ama nedenini bilmiyorum" gibi bir konşma yapabilir misiniz? bilemiyorum bunu en iyi siz değerlendirirsiniz

Bunlar benim düşüncelerim böyle bir durumda nasıl hareket edeceğim, insanların iç düşüncelerine nasıl ulaşmaya çalışıp soruna ve çözüme nasıl yaklaşmaya çalışacağım. tabii en iyisini koşullarınızı da değerledirerek siz bilirsiniz. Ama böyle bir yolu takip etseniz bile, eşinizin ailesini hemen değiştirebileceğinizi ve kendinizi sevdirebielceğinizi düşünmeyin, bir şey beklemeyin de onlardan kime ne yaparlarsa yapsınlar umursamayın, zamana bırakın herşeyi; eleştirmeyi bırakın, şikayet etmeyin, ailesi konusunda eşinizin üstüne gitmeyin de artık; mecbur kalmadıkça gitmeyin onlara, mecburen gitseniz bile nazik ve sabırlı olun, o sıkıntıya katlanın, kırıcı birşey söylemeyin.. Eşinizin ailesi yokmuş gibi düşünerek sadece çocuğunuzu ve yuvanızı korumayı düşünün (eşinizi de şiddetten vazgeçirebilmeniz kaydıyla tabii..) zamanla herşeyin düzeleciğine istediğiniz gibi olamasa bile zamanla yumuşayacakları inancındayım.. Hiç bir şey düzelmezse yani en azından eşinizi bile kazanamaz ve değiştiremezsenz ve çocuğunuz da mutsuz olamaya başlarsa o zaman düşünmeye başlarsınız boşanmayı bence. Bundan sonra herşey gönlünüzce olur inşallah..

Son düzenleme:
aynen benim yaşadığımı yaşamışsın ama boş ver hiç takma yeterki eşinle aran iyi olsun boş ver canları cehennneme onlarda hiç bişeyi haketmiyorlar.

Allah razı olsun. Ne kadar güzel yazmışsın.

ah bebeğim bizde aynı şartlarda evlendik hatta düğünde takılan bileziklerin parasını bile biz ödedik neyse borç harç kira derken borzumuz bitti. eşimin askerde bir kardeşi var ne olsa hemen bize sölüyorlar napsın eşimde kardeşidir sonuçta görümcemin bir çocuğu var 11 yaşında kaynanam bakıyor çocuğu şimdiden üstüme yıktılar herşeyiyle ben ilgileniyorum bana vercekmiş öle dio. gariptir diourum susuyorum eşim eskiden annesini takmazdı şimdi bir ailecei oldu sorma gitsin günden. o kaynanam yüzünden o kadar çok dayak yedimki asla hakkımı etmiyorum. kaynanam kendi evinde oturuyor biz kirada. şimdi kayınpederim emekli oluyor aldığı ikramiye parasıyla köye ev yapacaklar. bizde 1 ay önce bir ev bulduk uygn fiyata ama yeniden çookk işi var ama zorlasaydı bir şekilde hallederdik ertesi gün hamile olduğumu öğrendim vazgeçtik. şimdi o kadar zoruma gidiyorki hem evin var ben olaydım inanın derdimki annelerin evi yok onlara alalım ama nerdeeeeeeeeeeeeeeee

Bende hakkımı helal etmiyorum asla hep söylerim kendisinede. Birde benim eşim 5 vakit namaz kılan hakkı hukuku bilen insan.
Töbe haşa dini bile kendine göre kullanıyor. Allah burda çektiğimizin karşılığını öbür dünyada verir inşallah cnm.

verir canım sen merak etme. allah içimizide biliyor yaşadıklarımızıda biliyor. biraz da şöyle düşünüyorum. bizim annelerimiz hiç mi çekmedi hiç mi canı yanmadı. herkes güllük gülüstanlıkmı yaşıyor sanki. valla hiç kimse göründüğü gibi değil inan buna. ben mesela bakıyorum bazen diolarki nasıl katlanırsınız böyle eşlere . evet bende bazen bazı olaylara karşı diorum yok böle bişey olamaz katlanılmaz. sonra bir bakıyorum başıma öle kötüsü gelmişki. katlanılıyor canım. insan yuvası hatrına susuyor içine atıyor bize öyle öğretmişler herşey de öle koca evinden çekip gidilmez. ne kadar okursan oku ne kadar kültürlü olursan ol hiç farketmez toplum düzenimiz malesef böyle. senhiç üzme canını Allah' ın sopası yok

Teşekkür ederim yorumunuz için çok haklısınız. Bu şiddetinde, şiddete katlanmanında okumuşlukla ilgisi yok.
Bende üniversite mezunuyum eşim olacak yaratıkta. Bana ögretilmiş eşin ne yaparsa yapsın çekicen saçmalık ama aşamıyorsun tabuları çevre baskısını.

Keşke aktif olsaydınız, sesinize ses vermek manen destek olmak isterdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…