Çaresizim Malesef :((

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
Arkadaşlar merhaba, sizlerle paylaşmak istediğim yardımcı olmanızı istediğim şeyler var. Bu arada iyiki varsınız en yakın arkadaşımdan bile yakın oldunuz bana.
Kendimi tanıtayım. Ben 5 yıllık evli 7 aylık bir oğlu olan çalışan bir bayanım. Benim derdim eşimin annesi babası ve kardeşi.

_Kayınvaldemle sorunlarımız daha istemeye geldikleri gün başladı. Nişan yapmayalım masraf olur diye ortalığı birbirine kattı. Ben asla şatafatı seven biri olmadım.
Nişanda istememiştim zaten ama o bu şekilde davranınca ablam küçükte olsa bir nişan olucak dedi. Evde 15 kişilik bir nişan yaptık. Kayınvaldem ne bohçaya karıştı ne hazırlığa.
Misafir gibi geldi oturdu gitti. Takı felan bişeyde takmadı. '' durumu yokmuş'' ama yalan tabi.

_Eşim birgün geldi dediki ailem hiç bişey yapmak istemiyor bende onlara tenezzül etmiycem herşeyi kendim yapıcam dedi. Birlikte yaparız seninle dedi çok üzüldüm ama sevdiğim için kabul ettim.
Biz eşimle resmen sefilleri oynadık düğüne kadar. Evimizin eşyalarını aldık. Düğün salonunu kiraladık. Bu arada eşim ailesinin yanında yaşamıyor ailesi şehir dışında ben onu tanıdığım zamanda tek yaşıyordu.
Bu ödemelerin arasında birde ev kirası elektrik su doğalgaz bir ev geçindiriyor. Ben maaşımın tamamını borca veriyorum. Ailem çok kızdı erkek tarafı bizmiyiz onlarmı diye naza çektilerde çektiler kendilerini.
Kaynanam kendi tarafından kimseyi getirmedi doğru düzgün düğüne. Düğünden sonra evinde bizim için mevlid yapmış ve takıları kendi toplamış bize bişey vermedi. Üstüne üstlük birde salonda benim
kendi tarafımın taktılarını takılar erkek tarafınındır diyerek istedi.Vermedim tabiki.

_Neyse biz evlendik yine borç ödüyoruz eşimin kardeşi sürekli eşimi arıyor ve para istiyor. Eşimde o borç içinde bana sormadan gönderiyor. Daha ilk kavgamızı kardeşi yüzünden 12 günlük evliyken ettik ve ben tokat yedim.
Onlar yüzünden hep kavga ettik. Ben hep gözyaşı döktüm evlerine giderken hiç gitmek istemedim zorla götürdü beni. Her gittiğimde bir laf soktu kaynanam bana. Sürekli birileriyle kıyasladı. Örneğin bilmem kimin gelini
kaynanasının evini temizliyormuş sürekli bahsettiği kişide evde oturan bir kadın. Ben çalışıyorum. Haftada bir gün iznim var ve kusura bakmasın ben onun hizmetçisi değilim. Eşim onların dolduruşuna çok geldi.
Defalarca onlar yüzünden dayak yedim. Bunuda ilk defa size itiraf ediyorum. Yüzüm gözüm vucudum morluklar içerisinde kaldı. En son oğluma 2 aylık hamileydim çok şiddetli dayak yediğimde.
Eşim okumuş kültürlü bir insan ama çok fazla şiddet eğilimi var. Psikolağa gittim doktor büyüdüğü ailede sürekli şiddet gördüyse ne kadar okursa okusun gördüğünü yapar biliçaltı o çünkü onun dedi.

Ev aldık krediyle kaynana olacak kadın hayırlı olsun bile demedi ev hediyesini geçtim. Hatta kızdılar bize ev alıyorsunuzda bize sormuyorsunuz diye. Çok kötü günler geçirdik evimize hırsız girdi iki kez,
ben ameliyat oldum, hamile kaldım bebeğimin kalbi durdum karnımda, eşim bir yıla yakın işsiz kaldı. Bu olayların hiç birinde aramadılar geçmiş olsun bile demediler. Hatta eşim işsizken bişeye ihtiyacımız olurda isteriz
diye eşimi bile aramadılar. Bu arada durumları iyi. Eşim için kıllarını kıpırdatmadılar. Bekar bir kaynım var 28 yaşında ona ev aldılar içini dayadılar döşediler daha gelin adayı belli bile değil ama takılarını bile almışlar.
Eşim bunların farkında ama onlara hiçbişey söylemiyor. Yapmassalar yapmasınlar canları sağolsun diyor. Ben onun için o kadar fedakarlık yapıyorum, sıkıntıya düşmeyelim diye doğum iznimde bile çalıştım. Ama onun gözünde
ailesi onun için bişey yapmak zorunda değil ama ben yapmak zorundayım. Asla onlara toz kondurmaz. Kırılacaklar diye ödü kopuyor. Ama benim kırgınlıklarım umrunda bile değil...

_7 ay önce doğum yaptım. Gene her zaman olduğu gibi bişey yapmadılar. 2 tane alttan çıtçıtlı badi almış kaynanam olcak kadın onlarında üzerinde defolu etiketi var fyatı bile üzerinde 3 tl. Sözde paraları yok.
Bu bayram oğlumun ilk bayramıydı ben gene insanlık bende kalsın dedim giydirdim oğlumun bayramlıklarını aldım götürdüm oğlumu görsünler hakları torunlarını görmek dedim. Bu arada ilk torunları.
Şehirdışında yaşıyorlar ve bizim arabamız yok resmen mahvoldum yollarda çocuk durmaz kan ter içinde götürdüm oraya. Yemek yediriyorum oğluma yok bu çocuk ne kadar çok yiyor kesin obez olcak bu.
Kilolu bir çocukta değil 7 aylık 8,5 kilo. Zayıf olsa bakamıyon sen bu çocuğa derdi. Doğum yapınca ben bakıcam çocuğuma çalışmıcam dedim öyle düşünüyordum. Milletin yanında bana şimdi evde yatma zamanı değil dedi.
Oğluma bayram için bir t-shirt bile almamış. ilk torunu anlamıyorum gerçekten insan hiçmi özenmez. Milletin çocuguna bayram harçlığı verdiler benim oğluma hiç. Eşiminde oraya gidince hal ve hareketleri değişiyor.
Bir erkekleşiyor dediğim dedik havasına bürünüyor. Hee bu arada sözde durumu olmayan oğluma 10 liralık bir t-shirt almaya para bulamayan kaynanam kendine şu kapkalın bilezikler varya mega bilezik deniyor galiba onlardan almış.
Bu hareketlerinden dolayı iyice midem bulandı kendilerinden bu kadar iyi niyet yeter diye düşünüyorum ve artık ne bayram ne seyran hiç bişey de gitmeyi düşünmüyorum.
Eşimide sevmiyorum artık ailesinin yanında yaptığı hareketlerden dolayı 3 gündür onlada konuşmuyor. Çok fena bunaldım boşanmayıda düşünüyorum ama şuan cesaretim yok. Bana bir yol gösterin sağlıklı düşünemiyorum artık.

ne desem ki arkadaşım....
senden farklı değil ki yaşadıklarım....
trajıkomik ama tek farkımız biz 2 gündür küsüz:KK14:

yaşananlar aynı sadece kişiler farklı sadece ip nerede kopacak diye bekliyorum... Ne desem boş sana, iş sende bitmiyor ki eşin olacak insan akıllanacak ya akıllanacak...

Eşimle onlar yüzünden sürekli kavga ediyoruzda onların yanında bana karşı olan hal ve hareketleri yüzünden cnm. Konuyu tam olarak okuduysan açıklamalı olarak anlattım.

Öncelikle şunun ayrımına varın;

Eşinizle onlar yüzünden ,değil eşinizin hareketleri yüzünden kavga ediyorsunuz.

Eşinizin yanlışlarını başkalarının üzerine atmayın.Sizinle birlikte iyi günde,kötü günde diye söz veren ailesi değil,kendisi.Ailesiyle sizin aranızda dengeyi kuramaması ve onların yanında hareketlerinin değişmesi,eşinizin karalterinin henüz oturmamış olduğunu gösteriyor.

Bence sizin asıl dert etmeniz gereken şey eşinizin şiddet eğilimi.

Allah yardımcımız olsun cnm.

öyle olsun. Allah hakkımızda hayırlısını versin.....
2 hün önce bir bardak suyla fırtınalatr kopardı eşim. benim tüm iyi niyrtim boşa giiti. ailesiyle en azından eşim ve oğlum için iyi olmaya çalışıyordum.
ama o her lafımın arkasında bir art niyet aradığından dünyanın en kötü gelini olarak nitelendirildim....
her yaşanılan şede meğerse 100 de 100 ben haksızmışım.
bir daha ailemin adını ağzına alma dedi :KK37:
tatile çıkacaktık bu kez bizimkilerde biraz fazla kalalım dedim diye sen seninkilere ben benimkilere gidelim. seni uçağa bindiririm dedi.....
ben bir koli yada valiz sanıyo heralde :KK53::KK53:

Öncelikle şunun ayrımına varın;

Eşinizle onlar yüzünden ,değil eşinizin hareketleri yüzünden kavga ediyorsunuz.

Eşinizin yanlışlarını başkalarının üzerine atmayın.Sizinle birlikte iyi günde,kötü günde diye söz veren ailesi değil,kendisi.Ailesiyle sizin aranızda dengeyi kuramaması ve onların yanında hareketlerinin değişmesi,eşinizin karalterinin henüz oturmamış olduğunu gösteriyor.

Bence sizin asıl dert etmeniz gereken şey eşinizin şiddet eğilimi.

Haklısınız teşekkürler.

öyle olsun. Allah hakkımızda hayırlısını versin.....
2 hün önce bir bardak suyla fırtınalatr kopardı eşim. benim tüm iyi niyrtim boşa giiti. ailesiyle en azından eşim ve oğlum için iyi olmaya çalışıyordum.
ama o her lafımın arkasında bir art niyet aradığından dünyanın en kötü gelini olarak nitelendirildim....
her yaşanılan şede meğerse 100 de 100 ben haksızmışım.
bir daha ailemin adını ağzına alma dedi :KK37:
tatile çıkacaktık bu kez bizimkilerde biraz fazla kalalım dedim diye sen seninkilere ben benimkilere gidelim. seni uçağa bindiririm dedi.....
ben bir koli yada valiz sanıyo heralde :KK53::KK53:

Şaka gibi şu yaşanılanlar.
Aslında bayram öncesi ben gitmek istemediğimi söyledim eşim sen bilirsin gelme dedi.
Geri döndügünde problem çıkmasın hemde torunlarını görmek hakları diye kalkıp gittim.
Hata yaptıgımı gidince anladım ne gerek var insanlık vasfı taşamayanlara insanlık yapmaya.

kimse dört dörtlük değildir. siz en başından kayınvalidenizin tutumlarını görmüşsünüz ona göre ilişkinize devam etmişsiniz.eşiniz onlara minnet etmem beraber yaparız demiş.

herkes aynı düsüncede değil ilk torunları özenli olabilirlerdi ama olmamaları sizi üzmemeli. parası varmış, bilezik almış, diger kaynına ev almış vs vs. almıyorsa almasın almadığında hayır vardır bence. alıp sonradan başına kaksa daha mı iyi olurdu ? bu da başka bir boyut.

evliliğinizin 12.gününde eşinizin ailesi yüzünden ilk tartışma ve ilk tokat.sonra şiddet ve hatta hamile iken dayak. bence sizin asıl sorununuz eşinizin annesi kardeşleri değil EŞİNİZ.

bu süreçlerde tepkiniz ne oldu ? neye dayanarak böyle yapıyor eşiniz. önemli olan o bence.

kayınvalideniz farklı şehirdeymiş zaten. onları bayramdan bayrama görüp gerekli saygı kurallarını gösterseniz yeterli karşıdan ne görürseniz görün. ama sorun eşinizin ailesinde değil eşinizde.

öncelikle Allah yardımcın olsun diyorum güzel kardeşim.evet durumun zor gerçekten ama düzeltmek imkansız mı ona bir bakmak lazım.ben de 20 yıl boyunca kendime göre birçok sıkıntı yaşadım eşimle ve ailesiyle.hep düşündüm boşanmayı.ama gerçekleştirmek çok zordu bu kararı.evet çok sıkıntı yaşadım ama sadece oturup ağlamadım.daha doğrusu üzülmekte kullanacağım enerjiyi sorunlarımın çözümünde kullandım.hatta buraya konu da açmıştım.ama çok şükür artık boşanma gibi bir düşüncem yok.çünkü sorunlarım büyük ölçüde halloldu.amacım kendimden bahsetmek değil,sadece eğer sen de çözüleceğine dair ümit taşıyorsan mücadele et derim.ama eğer ümit yoksa kimse için hayatını mahfetmeye değmez.cesaretim yok demişsin anlıyorum ama bu sıkıntıları yaşamaya,yok sayılmaya,haksızlığa uğramaya bulduğun cesareti lütfen hayatını kurtarmak için kullan.başarılar

Şaka gibi şu yaşanılanlar.
Aslında bayram öncesi ben gitmek istemediğimi söyledim eşim sen bilirsin gelme dedi.
Geri döndügünde problem çıkmasın hemde torunlarını görmek hakları diye kalkıp gittim.
Hata yaptıgımı gidince anladım ne gerek var insanlık vasfı taşamayanlara insanlık yapmaya.

gerçekten şaka olmalı.....
onun memleketine daha 1 ay önce gidip kalmıştık zaten. şimdi bizimkilerden döndüğümüzde onlarada gidelim diyen benim.
ama niyeyse benden kötüsü yok....
1 saatte öyle yerlere geldiki konuşma şaka olsa gerek gerçekten...
artık tek diyeceğim hayırlısı.
uçağa bindirsin! göndersin beni bakalım.kendisine de ailesiyle iyi tatiller dilerim...

kimse dört dörtlük değildir. siz en başından kayınvalidenizin tutumlarını görmüşsünüz ona göre ilişkinize devam etmişsiniz.eşiniz onlara minnet etmem beraber yaparız demiş.

herkes aynı düsüncede değil ilk torunları özenli olabilirlerdi ama olmamaları sizi üzmemeli. parası varmış, bilezik almış, diger kaynına ev almış vs vs. almıyorsa almasın almadığında hayır vardır bence. alıp sonradan başına kaksa daha mı iyi olurdu ? bu da başka bir boyut.

evliliğinizin 12.gününde eşinizin ailesi yüzünden ilk tartışma ve ilk tokat.sonra şiddet ve hatta hamile iken dayak. bence sizin asıl sorununuz eşinizin annesi kardeşleri değil EŞİNİZ.

bu süreçlerde tepkiniz ne oldu ? neye dayanarak böyle yapıyor eşiniz. önemli olan o bence.

kayınvalideniz farklı şehirdeymiş zaten. onları bayramdan bayrama görüp gerekli saygı kurallarını gösterseniz yeterli karşıdan ne görürseniz görün. ama sorun eşinizin ailesinde değil eşinizde.

Onlar yüzünden kavga ettiğimizde eşim canavara dönüşüyor ama.

öncelikle Allah yardımcın olsun diyorum güzel kardeşim.evet durumun zor gerçekten ama düzeltmek imkansız mı ona bir bakmak lazım.ben de 20 yıl boyunca kendime göre birçok sıkıntı yaşadım eşimle ve ailesiyle.hep düşündüm boşanmayı.ama gerçekleştirmek çok zordu bu kararı.evet çok sıkıntı yaşadım ama sadece oturup ağlamadım.daha doğrusu üzülmekte kullanacağım enerjiyi sorunlarımın çözümünde kullandım.hatta buraya konu da açmıştım.ama çok şükür artık boşanma gibi bir düşüncem yok.çünkü sorunlarım büyük ölçüde halloldu.amacım kendimden bahsetmek değil,sadece eğer sen de çözüleceğine dair ümit taşıyorsan mücadele et derim.ama eğer ümit yoksa kimse için hayatını mahfetmeye değmez.cesaretim yok demişsin anlıyorum ama bu sıkıntıları yaşamaya,yok sayılmaya,haksızlığa uğramaya bulduğun cesareti lütfen hayatını kurtarmak için kullan.başarılar

Maşallah size. İnşallah bende bişeyleri düzeltebilirm. Mutlu olmayı başarabilirim.

Onlar yüzünden kavga ettiğimizde eşim canavara dönüşüyor ama.

eşiniz dengeyi kuramamış ailesi ve sizin aranızda. siz onun ailesisiniz artık. bu ayrımı yapabilmeli. bir de sizin söylem tarzınız da önemli. onun ailesini aşağılayıcı ya da yargılar şekilde mi konuşuyorsunuz hep.

eşinize karşı sevginiz varsa mücadele edebilirsiniz profesyonel bir yardım alarak. eşinizin davranışlarının temeline inilmeli ve şiddet uygulamasına neler sebep oluyor hangi boyutta ona eğilim gösteriyor bunlar saptanmalı.

bu evlilik bu şekilde giderse bugün bitmese yarın biter.saygı görmeyince gösteremessin sevgi görmeyince sevgi veremessin ayrıca şiddet görmen tuz biber.insan sabır taşımıki çatlamasın günün birinde oda çatlıycak.dilerim Allah kocanı islah etsin kadına el kaldırmak da ne.ama sen yinede ümit et sabır göstermeye çalış bir bebeğin var dua et inşallah düzelir herşey kayınvaliden kardeşi eşin vs. herkez inşallah kalp kırmadan yaşamayı öğrenir.

bayılıyorlar insanlara hayatı zehir etmeye. şu adamlar bir anlasa , evet onlar senin ailen sil at, düşman ol diyen yok. en azından hatalarını gör, bil ve ona göre davran. kalkıp birde onlara yaranmak için kendi eşini üzme.

ama tabi kime söylüyorum ben ...

eşiniz dengeyi kuramamış ailesi ve sizin aranızda. siz onun ailesisiniz artık. bu ayrımı yapabilmeli. bir de sizin söylem tarzınız da önemli. onun ailesini aşağılayıcı ya da yargılar şekilde mi konuşuyorsunuz hep.

eşinize karşı sevginiz varsa mücadele edebilirsiniz profesyonel bir yardım alarak. eşinizin davranışlarının temeline inilmeli ve şiddet uygulamasına neler sebep oluyor hangi boyutta ona eğilim gösteriyor bunlar saptanmalı.

Evet kuramadı malesef. Aile denilince aklına ben ve oğlum gelmiyor annesi babası ve kardeşi geliyor. Babası annesini çok dövermiş malesef oda ona çekmiş.
Her yaptığında bir şekilde pişman oluyor yeminler ediyor.Ama gene tekrar ediyor.

X