Çare bulun lütfen derdime :(

Lovedreams

Beni hep mutlu hatırlayın olur mu. :(
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2016
5.053
22.469
Kibir hastalığı nedir biliyor musunuz??

Allah aşkına bilmeyin nolur ben bilimde ne oldu kendi kendime bela okuyacak kıvama geldim şu son bir haftada :KK43:

Hatunlar bana çare bulun kendi kendimden nefret eder haldeyim yıprandım mideme kramplar giriyor Allah kahretmesin ben nasıl düştüm bu gaflete kurtarın beni Allah rızası için :KK43:

Tam olarak nasıl başladı bilmiyorum, yada niye başladı. Misal örnek vereyim bugün piknikteyken kuzenim ve eşiyle karşılaştık soframıza davet ettik. Ben kuzenimin eşini görünce birden içimde iğrenç bir his olan kibiri hissettim :KK43:
Kadın çok iyi biri Allah için dış görünüşü ise boyu 1.45 cm civarı tombulca biri ben bayadır görmemiştim 1 buçuk yıl kadar önce gördüm en son. Daha kilo almış bense zayıfladım ve ondan uzun boyluyum güzelim diye kibirlendim küçük gördüm onu kendimden ve o an yerin dibine soktum kendimi biliyorum ne biçim insansın sen ne özelliğin var senin be devede boy var ama boynu eğri dedim keşke ben o kadın gibi olsaydımda kalbimden o çirkin hisler gecmeseydi :KK43: Bu his tanıdığım tanımadığım insanlar üstünden geliyor insan bu kadar kotulesebilir herhalde :KK43:

Yardım edin çok kötüyüm ben ruhum daraldı bu kibir hastalığı yüzünden :KK43: :KK43:

Artık günümüzde kibirli insanlar aşırı çok, fakat sizin bunu bilip hatanızı anlamanız da ayrı bir güzel. Bol bol dua edin, tek ve en güzel çözümü budur. İnancınız olduğu için söylüyorum kibir ve gaflet anları ile ilgili birçok güzel kitap var, insan onları okuyunca kendine çeki düzen veriyor.

Artık günümüzde kibirli insanlar aşırı çok, fakat sizin bunu bilip hatanızı anlamanız da ayrı bir güzel. Bol bol dua edin, tek ve en güzel çözümü budur. İnancınız olduğu için söylüyorum kibir ve gaflet anları ile ilgili birçok güzel kitap var, insan onları okuyunca kendine çeki düzen veriyor.
Ben nasıl birden böyle oldum bilmiyorum oysa ki severim kadını hani herşeyi geçtim bir insan tanımadığı başka bir insan hakkında nasıl kibirlenir aklım almıyor :KK43:
Tamm canım teşekkür ederim okuyacağım o kitapları

Bunu farketmemiz ve rahatsız olmanız bile çözüm yolunda büyük bir adım..Bu konuda tebrik ederim.. Aklınıza böyle düşünceler geldiğinde, karşınızdakinin olumlu özelliklerine odaklanıp, sesli olarak övgü cümleleri kursanız.. Hem suçluluk hissi hafifler hem de uzun vadede bir tür koşullama olur..

Sakin ol.. içinden geçirdiğine Allah günah bile yazmıyor (çok şükür) eyleme gecirmedigin sürece..

Diyaloğa geçtiğinde dikkat edersin..

Bunu farketmemiz ve rahatsız olmanız bile çözüm yolunda büyük bir adım..Bu konuda tebrik ederim.. Aklınıza böyle düşünceler geldiğinde, karşınızdakinin olumlu özelliklerine odaklanıp, sesli olarak övgü cümleleri kursanız.. Hem suçluluk hissi hafifler hem de uzun vadede bir tür koşullama olur..
Konuşurken kadının yüzüne bakamadım utancımdan inanın sohbet muhabbet çok güzel ama içimden ayrı düşünüp dışımdan ayrı konuşunca bu sefer yalancı ve riyakar oluyorum yani anlayacağınız battıkça batıyorum

Yapmis oldugun hatanin farkindasin bu da bir erdemlilik tir. Fazla derinlere inmeden cok fazla dusunmeden tatli tatli kafan da cozmendir olayi..yoksa hep kendini suclar uzulursun...

Hata yazdim kusura bakma degil aslinda akilndan bazi dusnceler gecmis. Bazen biz kadinlara olabiliyor boyle seyler. Regl donemlerimizde, hamilelikte dogum sonrasin da hormonlarimiz farkli calisiyor. Sebebi bunlardan biri olabilir.

Kendinizi suçlamayın lütfen karşı tarafa hissettirecek bi harekette bulunmadiginiz sürece insanin aklindan anlik malesef her düşünce geçer engel olamassiniz bi estafurullah çekersiniz olur biter bu arada çok hassas ve ince fikirli birisinizki bunu dert etmissiniz kendinize ama bunu eziyet haline getirmeyin hem hangi bayan baska bi bayani görünce kendiyle kiyaslamiyoki her konuda hem de gayet normal ama dedigim gibi karsindakine belli etmemek gerek o zaman çok üzülürsün

Konuşurken kadının yüzüne bakamadım utancımdan inanın sohbet muhabbet çok güzel ama içimden ayrı düşünüp dışımdan ayrı konuşunca bu sefer yalancı ve riyakar oluyorum yani anlayacağınız battıkça batıyorum

"Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken sen hiç ol! Menzilin yokluk olsun. İnsanın çömlekten farkı olmamalı. Nasıl ki çömleği tutan dışında ki biçim değil içinde ki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil hiçlik bilincidir."

Bu sözü sık sık hatırlatırım kendime, ben hiçim demeyi adet edindim, içinize gelen sizi rahatsız eden duygularda hiç olduğunuzu hatırlatın kendinize, hiçliğimizi kabul ettiğimiz gün içimizden kötü şeyler geçmemeye başlar.

Biraz günah çıkarmak gibi olmuş.
Allah affetsin nediyelim.
Bilinçli biri gibisiniz.
Burda kaybedeceğiniz vakti duaya harcayın derim.
Sevgiler....

X