• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çare bulana duaciyim :(

ya canım ayı sorunu üniversitede ben yasadm bana doktorum reklama girermi bilmiyorum ama solgar-valerian die bi ilaç verdi bu ilaç bitkisel oldugundan bende bağımlılık yapmadı 1 öğlen 1 yatmadan yarım saat nce olarak kullandım kutu bitmeden dzene girdi

Melatonin diye bir şey var hiç bir zararı yok uyku hormonu salgılamanı sağlıyor bünyede... Jetlag için avrupa'da çok kullanılıyor her gece içsen de bir zararı yok. Türkiyede bildiğim kadarıyla GNC'de vardı eczanelere sor istersen. 4'de birini bile yatmadan yarım saat önce içsen etkili baya.

Evet ilaci icince uyuyorum zaten.ama kullandigim icinde kotu hissediyorum ya birakamazsam ya alisirsam diye.bebek istedigim icinde kisa sure sonra , alismasam iyi olcak diye dusunuyorum

Yok oyle alışma diye bir sey ömür boyu kullanmicaksin. Sen psikologun cagirdigi zamanlarda git gene. Uzun sure kullandirmaz maksimum 6 ay demistir. Ki o surede coktan duzelmis olursun.

Doktor ilaç veriyorsa bir sebebi vardır. Ayrıca uykuya dalma anını neden yakalamaya çalışıyorsun, Obk misin? Bayılıyorum milletimizin kafasına göre ilaç bırakıp savunma bulmasına.

gunaydın
bende öyle bı sorun yasamıstım zamanında
şirket doktorumuz kafamız cok yoruldugu halde bedenimiz yorulmadığı için uyku problemi olabileceğini soylemişti.
aksamları 1 saat 1,5 saat yuruyus yapıp sonra dus alıp papatya cayı içmiştim
pert oluyodum :))
3 gun yaptım gectı
arada olunca ara ara tekrarlıyorum
belkı ısınıze yarar

Bence ilaç içmende bi sakınca yok sen daha başlar başlamaz bağımlı olmaktan bahsedersen olmaz tabi aslında cipralex diye bi ilaç duydum o daha hafif ve zannımca daha pozitif bi ilaç doktoruna bi danış derim ben ama insanlar ilaç kullanmaktan niye bu kadar çekinirler onuda anlamam bende düşünüp uyuyamıyorsanız bi sebep yokken bu ilacı uyuyun diye değil düşünmeyin diye vermiş doktor:)) düşünmeyince otomatikman uyuyacaksn çünkü umarım mışıl mışıl uyursun

Sayfaların hepsini okuyamadım ama bende de uyku problemi ve migren var nöroloji doktoruna gittim baş ağrısı ile ve benim sıkıntı ve stresli olduğumu anladı ve cipralex yazdı bi kutu kullandım seni daha umursamaz daha sakin yapar dedi o yönde çok bi faydasını göremedim çok da düzenli kullanamadım açıkçası ama uykuya geçme problemimi artırdı 11 de yatagıma girip gece 3 e kadar ayağımı kolumu bacagımı sallardım yan etkileri hoş değil yatakta uykuya geçmeden önce dişlerimi farkında olmadan sıkar birbirine kenetlerdim agrıdığını fark edene kadar,böyle şeyler olunca ilacı bıraktım...:KK43:
Ama uyku problemim devam ediyor maalesef saatlerce uyuyamıyorum ta Çocukluğuma kadar iniyorum düşüne düşüne :KK48:

Canım bu sanırım kafanın rahat olması ile alakalı sanırım Çok sıkıntılı dönemlerimde bendede olur ..Birde gece bir şekilde uyanırsam ve ahh uyuyamayacağım sabahta işe gideceğim neolcak gibi falan kafama takarsam daha çok uykum kaçıyor. Herkezde ters etki yaratır ama ben televizyon açtığımda daha rahat uyuyorum. Gözümü kapatıp televizyonu dinliyorum o arada uykuya dalıyorum. Bir yöntemimde dua okumak. Bildiğim duaları arka arkaya sürekli okuyorum. O zaman da etkili oluyor(Şeytan okumayayım diye uyutuyor beni diye düşünüyorum.:KK53: ) Xanax ağır bir ilaç çok ağır psikolojik sorunun yoksa daha hafif antidepresanlarda işe yarar herhalde ama tabi dr lar daha iyisini bilir

Smdiden yardimci olmaya calisan herkesten Allah razi olsun.
Cok ciddi bir uyku problemim var.gece uykuya dalmakta cokcokcok zorlaniyorum.uc gece hic uyuyamayinca pskiyateiste gittim.bana antidepresan ve x...X adli ilac baslatti.o an kafam uykusuzluktan normal dusunemedigi icin aklima getirip itiraz edemedim.antidepresan neyse ama xanax in agir bir ilac oldugunu biliyorum ve alismak istemiyorum.ama bu ilacsizda uyuyamiyorum.daha dogrusu dalamiyorum uykuya.burda sayilacak bircok tavsiyeyide denedigime eminim.ama mucize ariyorum diyelim.bisey dusunmuyorum aslinda ama kalbimin carpintisini dinliyorum surekli dua okuyorum dikkatim dagilsin diye ama faydasi olmuyor.sigara alkol vs kahve kola vs kullanmiyorum.doktorum yurt disinda mail attim ancak donus yok.sut yogurt bitki caylari hepsini denedim.aslinda dedim ya mucize ariyorum hem hafif hemde derdime care olcak..smdiden herkese tesekkur ederim.
Uyku problemini bende yaşadım bir dönem yaşadığım olumsuz olaylar stresten kaynaklıydı. Doktora gittim aslında ben hastalığımı biliyordum benim sorunum halk arasında karabasan diye bilinen uyku felciydi lise yıllarımdan beri arada sırada olurdu ama artık hafta da üç gün kadar kısa bir durumda yaşamaya başladım birde bağırarak uyanmam ve bazen onu bile hatırlamadığım zamanlar oluyordu gece uyuyamıyordum aynı durumu yaşayacam diye doktora izah ettim bana ilaç vermişti ilk gün kullandım resmen salak gibi oldum karşımda birini öldürseler kolay kolay dikkatimi çekmezdi o kadar tepkisiz yaptı yani hemen bıraktım sonra kendimden çok annem korkmaya başladı evimiz 10. katta yatağımın başında ve hemen sağ tarafımda pencereler var gece bir anlık korkuyla Allah korusun atlarım falan diye düşünmeye başladım ve bir hocaya gittik okudu muska yazdı biraz oraya gitmenin duygusal olarak rahatlığını hissettim inkar edemem sonra geçmeye başladı yavaş yavaş ama bu dönemde seninde dediğin gibi yapmadığım birşey kalmadı passiflora kullandım bitki çayları herşey ama zamanla geçti. Ben burada beni geçiren hocaya gitmem asla demem onun o dönemde bilinç altımın bu durumdan kurtulmak için ortaya çıkardı bir durumdu. Yaşadığın stresli dönemlerden birindeysen böyle bir durumla karşılaşmam oluyor. Akşamları ılık bir duş al korkutuğun, stres yaptığın ne varsa düşünmemeye çalış bir kaşık passiflora iç bir dönem faydasını görürsün ama sakın antidepresan ilaçları kullanma.

Benim annemde de uyku sorunu var. Ilk başta düşük doz ile ilaç kullandı. Etkisini yitirdi ilacı değiştirdiler. Her seferinde daha ağır ilaçtı. Şimdi en ağır ilacı en ağır dozda kullanıyor ama işe yaramamaya başladı. Araştırdığım kadarıyla ilaç uyku ilacıda değil. Psikolojik bi rahatsızlığın ilacı. Yan etkisi uykuymuş o yüzden onu kullanıyor. Çok üzülüyorum :(

Uyku problemini bende yaşadım bir dönem yaşadığım olumsuz olaylar stresten kaynaklıydı. Doktora gittim aslında ben hastalığımı biliyordum benim sorunum halk arasında karabasan diye bilinen uyku felciydi lise yıllarımdan beri arada sırada olurdu ama artık hafta da üç gün kadar kısa bir durumda yaşamaya başladım birde bağırarak uyanmam ve bazen onu bile hatırlamadığım zamanlar oluyordu gece uyuyamıyordum aynı durumu yaşayacam diye doktora izah ettim bana ilaç vermişti ilk gün kullandım resmen salak gibi oldum karşımda birini öldürseler kolay kolay dikkatimi çekmezdi o kadar tepkisiz yaptı yani hemen bıraktım sonra kendimden çok annem korkmaya başladı evimiz 10. katta yatağımın başında ve hemen sağ tarafımda pencereler var gece bir anlık korkuyla Allah korusun atlarım falan diye düşünmeye başladım ve bir hocaya gittik okudu muska yazdı biraz oraya gitmenin duygusal olarak rahatlığını hissettim inkar edemem sonra geçmeye başladı yavaş yavaş ama bu dönemde seninde dediğin gibi yapmadığım birşey kalmadı passiflora kullandım bitki çayları herşey ama zamanla geçti. Ben burada beni geçiren hocaya gitmem asla demem onun o dönemde bilinç altımın bu durumdan kurtulmak için ortaya çıkardı bir durumdu. Yaşadığın stresli dönemlerden birindeysen böyle bir durumla karşılaşmam oluyor. Akşamları ılık bir duş al korkutuğun, stres yaptığın ne varsa düşünmemeye çalış bir kaşık passiflora iç bir dönem faydasını görürsün ama sakın antidepresan ilaçları kullanma.
Bu arada yine de passiflora için doktoruna kesinlikle danış ben reçetesiz alındığını biliyorum ve tanıdığımız doktora ve eczaneye danışıp almıştım.

Benim annemde de uyku sorunu var. Ilk başta düşük doz ile ilaç kullandı. Etkisini yitirdi ilacı değiştirdiler. Her seferinde daha ağır ilaçtı. Şimdi en ağır ilacı en ağır dozda kullanıyor ama işe yaramamaya başladı. Araştırdığım kadarıyla ilaç uyku ilacıda değil. Psikolojik bi rahatsızlığın ilacı. Yan etkisi uykuymuş o yüzden onu kullanıyor. Çok üzülüyorum :KK43:
Allah yarsimcisi olsun zor gercekten:(

ya canım ayı sorunu üniversitede ben yasadm bana doktorum reklama girermi bilmiyorum ama solgar-valerian die bi ilaç verdi bu ilaç bitkisel oldugundan bende bağımlılık yapmadı 1 öğlen 1 yatmadan yarım saat nce olarak kullandım kutu bitmeden dzene girdi
Alicam canim tesekkur ederim

Sayfaların hepsini okuyamadım ama bende de uyku problemi ve migren var nöroloji doktoruna gittim baş ağrısı ile ve benim sıkıntı ve stresli olduğumu anladı ve cipralex yazdı bi kutu kullandım seni daha umursamaz daha sakin yapar dedi o yönde çok bi faydasını göremedim çok da düzenli kullanamadım açıkçası ama uykuya geçme problemimi artırdı 11 de yatagıma girip gece 3 e kadar ayağımı kolumu bacagımı sallardım yan etkileri hoş değil yatakta uykuya geçmeden önce dişlerimi farkında olmadan sıkar birbirine kenetlerdim agrıdığını fark edene kadar,böyle şeyler olunca ilacı bıraktım...:KK43:
Ama uyku problemim devam ediyor maalesef saatlerce uyuyamıyorum ta Çocukluğuma kadar iniyorum düşüne düşüne :KK48:
Allah seninde yardimcin olsun canim

Simdi bir benzer durumu ben yasamistim. Hala da yasiyorum sayilir. Ondan yola cikarak soyle bir ornek verecegim. Beden 12 ila 15 dakikaya yakin hareketsiz kalinca otomatik uyku moduna geciyormus. Test ettim onayliyorum. Tum uyku hazirligimi yaptim. Bitki cayimi ictim. En rahat uyku pozisyonumda uzandim yatagima. Hareketsiz kaldim. Sonuc mis gibi uyku.. ama oyle zaman tutarak 9dk gecti 10 oldu diye sayarak yatma. Sadece yat ve mumkun oldugunca sagina soluna fazla donme. Elini kolunu oynatma. Kisa surede hissediyorsun zaten vucudundaki uykuya gecis modunu. Okudugum linki bulabilirsem google'dan sana da yollarim.
bu öneriye sonuna kadar katılıyorum işe yarıyor.. hareketsiz kalmak zor oluyo ama sabredersen geçiyosun uykuya.

Cok ciddi bir uyku problemim var.gece uykuya dalmakta cokcokcok zorlaniyorum.uc gece hic uyuyamayinca pskiyateiste gittim.bana antidepresan ve x...X adli ilac baslatti.o an kafam uykusuzluktan normal dusunemedigi icin aklima getirip itiraz edemedim.antidepresan neyse ama xanax in agir bir ilac oldugunu biliyorum ve alismak istemiyorum.ama bu ilacsizda uyuyamiyorum.daha dogrusu dalamiyorum uykuya.burda sayilacak bircok tavsiyeyide denedigime eminim.ama mucize ariyorum diyelim.bisey dusunmuyorum aslinda ama kalbimin carpintisini dinliyorum surekli dua okuyorum dikkatim dagilsin diye ama faydasi olmuyor.sigara alkol vs kahve kola vs kullanmiyorum.doktorum yurt disinda mail attim ancak donus yok.sut yogurt bitki caylari hepsini denedim.aslinda dedim ya mucize ariyorum hem hafif hemde derdime care olcak..smdiden herkese tesekkur ederim.
Deddi mi bilmiyorum Unisom diye cok hafif bir antihistaminik var ondan aksam bir tane alin. Esim o sekilde cozdu uyku problemini. Uyku en yaygin yan etkisi ;) ve bu ilaci bildigim kadariyla hamileler bile kullanabiliyor cok agir degil yani

3 gece mi uyumadınız 3 gun mu?yanikımı ınsan gunduz uyuduğu için gece uyuyamaz onadan soruyorum?hiç uyuyomusunuz

B
.eger calismiyosan belki de evde yorulmadigin icin uykun gelmiyo....spor yap günde bi saat yoruyo...aktivite şart bence...eger ilaclardan kurtulmak istiyosan..ayni sorun bende de var bu arada...spor yapmaliyim üşeniyorum..ev isi de beni cok yormuyo...
Ben yoğun çalışıyorum öyle olduğu halde böyle.

Bence sinir ilaclari falan kullanma ilerde birakyigin zaman titreme yapiyormus aksama kadar bi mesela bul yorul ozaman o yirgunlukla uykun gelir bence

Back