- 16 Haziran 2016
- 5.968
- 37.620
- 498
- Konu Sahibi setenaysetenay
-
Evet yani hiç uygun değil.opmuyorum bile çocukları.yeri geliyor sariliniyor falan ama öyle öpüp durmak bile ters geliyor banaAsla çocukların mahrem yerlerini silme. Ortada bi şey yokken suçlu konuma düşersin. Üniversiteden mezun olurken hocamız bizi uyarmıştı. Asla ama asla mahrem yerleri silmek için dokunmayın diye özellikle de 5-6 yaş diyorsun koca çocuk. Kreş seviyesne bile biz öğretip yollayın diyoruz
O motor becerileri maalesef insanlarda belirli yaştan önce gelişmiyor.uzaydan gelmezse
Hem bir öğretmen hem de bir anne olarak söylüyorum. Okullarda görevli bayanlar tuvale eğitiminde yardımcı olmalılar zira çok iyi biliyorsunuz ki 3 6 yaş ince motor becerileri olgunlukla değil ve arkasına elini uzatması çok zor.bence dışsal değil de içsel yüklenin derim.veliyi haklı buldum ben kusura bakmayın.
Canım çok sıkkın.anasinifi ogretmeniyim.sinifim 5-6 yaş grubu.bir öğrencim var okula sonradan başladı 1 ay oldu başlayalı.cok uyumlu akıllı bir çocuk. annesi bugün gelip birşey konuşabilir miyiz dedi.tamam dedim.bana benim kızım büyük tuvaletini yaptiginda poposunu silemiyor ne olacak dedi.ben de aslında öğretmeniz gerekir.biz okulun başında velilere bir toplantı yaptık tuvalet eğitimini halletmiş olsunlar buna dikkat edin artık bu konuda sorun yaşamamaları gereken yastalar dedik.bir de buradaki çalışan bayanın görevleri belli böyle bir görevi yok,hem mahremiyet eğitimine de uygun değil dedim.e e peki ne olacak şimdi poposu kakali mi gezecek kızım diyor hala.ben de dediğim gibi o bayan poposunu silemez bunu ogretmelisiniz hem de seneye ilkokula gidecek bu çocuk kim silecek o zaman da dedim.bir anda suratı öyle asildi ki.bir hisimla çocuğun yanına gitti kızım kakan gelirse öğretmenine şöyle beni çağırsin gelirim sorun değil dedi.ama bana laf carptirarak söylüyor.sonra sinirle bana iyi günler dedi gitti.nasil sınırım bozuldu.bu dün olmuştu bugün kızı tuvaletim geldi dedi annesini aradım evde değilim de gelemiyorum dedi.ben de ogretirseniz iyi olur her zaman gelemezsiniz dedim. Of ya anasinifi öğretmeni olmak da zor iş veliler çok gereksiz şeyler bekliyorlar.ben velilere anlayış gosteren bir öğretmenim kibar davranmaya da calisirim.ama bu durumda ne yapabilirim ki.cok canımı sıkıyor böyle durumlar.
Canım çok sıkkın.anasinifi ogretmeniyim.sinifim 5-6 yaş grubu.bir öğrencim var okula sonradan başladı 1 ay oldu başlayalı.cok uyumlu akıllı bir çocuk. annesi bugün gelip birşey konuşabilir miyiz dedi.tamam dedim.bana benim kızım büyük tuvaletini yaptiginda poposunu silemiyor ne olacak dedi.ben de aslında öğretmeniz gerekir.biz okulun başında velilere bir toplantı yaptık tuvalet eğitimini halletmiş olsunlar buna dikkat edin artık bu konuda sorun yaşamamaları gereken yastalar dedik.bir de buradaki çalışan bayanın görevleri belli böyle bir görevi yok,hem mahremiyet eğitimine de uygun değil dedim.e e peki ne olacak şimdi poposu kakali mi gezecek kızım diyor hala.ben de dediğim gibi o bayan poposunu silemez bunu ogretmelisiniz hem de seneye ilkokula gidecek bu çocuk kim silecek o zaman da dedim.bir anda suratı öyle asildi ki.bir hisimla çocuğun yanına gitti kızım kakan gelirse öğretmenine şöyle beni çağırsin gelirim sorun değil dedi.ama bana laf carptirarak söylüyor.sonra sinirle bana iyi günler dedi gitti.nasil sınırım bozuldu.bu dün olmuştu bugün kızı tuvaletim geldi dedi annesini aradım evde değilim de gelemiyorum dedi.ben de ogretirseniz iyi olur her zaman gelemezsiniz dedim. Of ya anasinifi öğretmeni olmak da zor iş veliler çok gereksiz şeyler bekliyorlar.ben velilere anlayış gosteren bir öğretmenim kibar davranmaya da calisirim.ama bu durumda ne yapabilirim ki.cok canımı sıkıyor böyle durumlar.
peki kızınızın özel bölgesine kadın da olsa bir başka kişinin dokunmasından rahatsız olmaz mısınız?benimde 5-6 yaş grubunda bir kızım var daha doğrusu küçük 5 yaş 2012 ocak doğumlu ..ve küçük tuvaletini yaptığında silebiliyor ama yıkayamıyor çünkü musluğa uzanamıyor dolayısıyla büyük olduğu zamanda musluğa ulaşamadığı için yıkayamıyor silsede temiz olmaz seneye okula başlayacak diyorsunuz ama zaten buda ayrı bir tartışma konusu çocuklar zaten çok küçük okula başlıyor bu tür gelişimlerini tamamlayamadan okula başlatılmasıda zaten ayrı bir muamma ..yani yazınızda benimde aklıma takılan ben şimdi kızım büyük tuvaletini yaptığında işten izin alıp okulamı gitmeliyim
peki kızınızın özel bölgesine kadın da olsa bir başka kişinin dokunmasından rahatsız olmaz mısınız?
tuvalet kağıdı ile silmesi yerine ıslak mendil ile silmeye alıştırabilirisiniz veya tuvalet kağıdı birazcık ıslayıp öyle silebilir..akşam eve geldiğinde de o bölgelerini bir güzel yıkarsınız.yani çözüm bir başka insanın çocuğun en mahrem bölgelerine dokunması olmamalı.
konu sahibi ben değilim :)bakın benim kızımla sizin konunuzdaki çocuğun ay olarak farkı var bunu şuan farkettim benim kızım daha 5 yaşını doldurmadı ancak dediğim gibi benim kızım tuvaletin musluğuna ulaşamıyor tuvalet kağıdıyla kendi temizliyor fakat büyük tuvaletini yaptığı zaman haliyle sadece tuvalet kağıdı yeterli olmuyor ..
yani ilk defa duyuyorum tuvalet temizliği için velinin çağırıldığını ..oğlumda 2 sene kreşe gitti
mahremiyet eğitiminin vurgusunı yapıyorsunuz benimde hassasiyetim var fakat ne yapılabilir çocuk daha alışamadıysa yada benimki gibi ufak tefekse nasıl olacak ben zırt pırt okulamı gitmem gerekiyor ..zaten çocuğun bazı gelişimleri tam değilse okula da geç başlatılması gerekmezmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?