canımı sikan velim

Hem bir öğretmen hem de bir anne olarak söylüyorum. Okullarda görevli bayanlar tuvale eğitiminde yardımcı olmalılar zira çok iyi biliyorsunuz ki 3 6 yaş ince motor becerileri olgunlukla değil ve arkasına elini uzatması çok zor.bence dışsal değil de içsel yüklenin derim.veliyi haklı buldum ben kusura bakmayın.

Öncelikle kolay gelsin arkadaşım, maalesef mesleğimiz gereği böyle ilginç insanlarla karşılaşabiliyoruz bazen.
İşe ilk başladığım yıllarda bir köy okulunda altını ıslatmış bir öğrencimi (evi çok yakındı okula) eve gönderdim annen üstünü değiştirsin gel diye, çocuk gitti az sonra annesi kavgaya geldi, "işim gücüm var benim, neden eve gönderdin, bırak üstünde kurusun!" dedi kadın. Görevde ilk yılım, ben nasıl bir şeyle karşı karşıyayım? Diye düşündüm..
Şuan okul müdürüyüm ve tuvalet eğitimini tamamlamamış öğrenciyi anasınıfına kaydetmiyorum. Kreşe göndersin orda yardımcılar var ilgileniyorlar, zaten o yaşta bir çocuğunda bu eğitimi çoktaaan tamamlamış olması gerekli ya oda ayrı bi konu, tanıdığım bir çocuk 7-8 yaşındayken bile evde tuvaletten sonra annesini çağırıyodu temizlik için, var böyleleri yaani.
Şuan yapacağınız şey anneyle konuşup eğer çalışmıyorsa 1 hafta içinde çocuğa evde temizliği öğretmesi gerektiğini söylemek. Veya hafta sonu halletsin ama halletsin yani bi şekilde, hiçbir öğretmen arkadaşım çocukların altını temizlemek zorunda değil.

Ay yok artik.yuh hatta boyle biseyi nasil gelip soyleyebildi hayret.
İyi yapmissiniz cagirmakla.
Hanimefendi bide trip atiyodu niye gelmemis ozmn.
Ben olsam ne baskasindan boyle bisey isterim nede baskasinin cocugunkini silebilirim.

Ben de sizi hakli buldum ama daha once arkadasimin krese giden 4 yasindaki ogluna ben senin altini temizlemek zorunda miyim demisler. Oglum yedi yasinda kendi temizligini yapiyor ama hic bir zaman benim temizledigim gibi olmuyor bir iki senesi daha var belli ki. Ana okulunda temizlik yapmayi bilmiyordu ogretenlerede helal olsun. Benim ki okulda yapmiyordu tutuyordu yavrum, diyelim yapti aksam yapiyorduk temizligini.

Ben de öğretmenim ve anladım ki velilerle uğraşması çocuklarla uğraşmasından çokk daha zor..
Hele bir şey bildiğini sanan ama zerresine sahip olmayan veliler...
Umursamayın.. elinde sonunda kendisi öğretecek..
Bakıcı=anasınıfı öğretmeni zihniyeti var çoğu velide..

Ayy bana veli demeyin.
Bu aralar bir veliye dalmazsam iyidir.
Çok değişik bir zamandayız.

Ve çok çok haklısınız tabi.
Gelsin her seferinde öğretmek zor geliyor madem.

Deli mi ne!?

Evet başta rehberlik velilere bir toplanti yaptı ama bir kulaklarından girmiş birinden çıkmış.o kadar sacma şeylerle geliyorlar ki
işte illa birinden bekliyorlar ama çalışan kadın da yapmak zorunda değil bence

Bence 6 yaş için bu yapilabilecek bir beceri.oyle olmasa bizim yapmak zorunda olduklarimiz arasında o da olurdu.
evet tuvalet eğitimini tamamlamamış çocuk anasınıfına veya anaokukuna gidemez.onun yeri kreş.zaten o yaş grubunda bunu yapamadıkları için bunun için görevli kişiler var.ama bizde yok

çocuğa denmesi çok yanlış.hatta o gün anne sinirini belli ederken ben çocuk anlayıp huzursuz olacak diye uzuluyordum

evet hem de ne zor bu aralar bir o degil,o kadar sacma şeylerle geliyorlar ki 3 öğretmeniz konuşuyoruz hep aynı şeyler.bu ara grip olan çok gelip gelip cocuklari kosturmayin hasta oluyorlar deyip duruyorlar.sanki biz hasta etmeye calisiyoruz

Ben tekrar izah edeyim.5-6 yaş demis.5 yaş diye ifade edilen öğrenciler 5 dolmuş olmuyor 4 dolmuş 5 den gün almış oluyor bu birincisi.ikincisi öğretmenin böyle bir görevi yok fakat yanına aldığı kadının parasini çoğu anaokullarinda veliler karşılar karsilamasa bile anlaşmalı alırlar. Küçük cocuklar zaten yaparlarsa yaparlar ama kirli kaldıkları durumda hem ozguvenleri azalır hem de arkadaş ortamında farkedilmemeye çalışırlar. Kimseyi zorla ise almazsanız anlasirken olabilecek durumlarda veya yapamayan çocuklara yardım edilecek tarzında başta konuşma yapmaniz dogrusudur.veya tuvalet egitimini tam alıp gondermesini de isteyebilirsiniz.fakat aldıktan sonra o yaşta çocuğu pislikle bırakmak etik değildir. Başta cozumlenmelidir. Anasinifindan sorumlu idareci ve öğretmen olarak söylüyorum.

benim de 5-6 yaş yazmamın sebebi,tam anasilmiyor ya bu yaş konusu anlaşılır şekilde yazmak istedim.bu çocuk ta 5 i doldurmuş ama.cocuklar psikolojik olarak etkilenmesin diye dikkat ediyorum.zaten bayana dedik küçük tuvaletlerini kacirirlarsa hemen degistirirsin veli isterse gelir yine eve götürür.buyuk tuvalet kacirirsa da yıkaması gerekeceginden onu değiştirmesini istemedik.velilerimiz de yakın oturuyor.cocuugu belli etmeden sınıftan çıkarırız annesi gelir halleder.ama bu kadının istediği her tuvaletini yaptiginda silinmesi.bu gereksiz bence.tamam pis olması güzel değil ama her zaman olan birşey de değil,aksam temizlesin yani,istedigi istenecek birşey değil bence

Yuh ,keske anne babalarda okula gitse ogrenmeden kimse hamile kalamasa
Bu ne ya 2 yasinda bitmis olmaliydi bu is ,gel tum gun bekle veledini deseydiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…