canımı sikan velim

Benim oğlumda 5 yaşında ve ben siliyorum poposunu sırf bu yüzden ana sınıfına vermedim çünkü ben kabul etmem doğru bulmuyorum. özellikle bu anlamda hazır olmadan olmaz. ya öğretsin, yada gelip temizlesin haklısınız!!ana okuluna giden çocuk artık yapabilmeli kreş değil, bebek de değil....

Anneye dedim tabi ki ben de anlatırım ama siz de anlatın mutlaka öğrensin seneye de zorlanmasın diye.h atta bu çocuk biliyorum ben,a nnesi bazen şehir dışına gidiyor komşusunda kalıyor.Orda da poposunu komşu mu siliyor.ben zaten çocuğu karşıma alip nasıl temizlik yapıldığını anlaticam biraz.
Evet çok güzel aciklamissiniz
evet belki sınıfta iyi yapamayan başka cocuklar da var ama anneleri bana gelip biri silsin demedi hiç.cunku biraz bulasiyordur belki eve gidince de annesi temizliyordur ne olur ki bundan.benim de çocuğum var anasınıfında bu işi biliyordu ama bazen çok iyi temizleyemedigi de oluyordu ben de gelince temizliyordum ne var bunda

Velinin yaklaşımı kesinlikle yanlış. Ama burdaki yorumlara bakınca her 4 yaşındaki çocuk annesi öğretirse, öğrenir; bu işi 4/4luk yapar gibi yansıtılmis. Benim karşı çıktığım şey bu. Ayrıca çocuğum genel anlamda "yavas" biri değil, ama olmayınca olmuyor. Bu arada benim de meslekte 14. Yılım. Öğretmen düşmanı biri sanmayın.

konuyu çözdünüz mü yazıların tümünü okuyamadım? idarenizle görüşebilirsiniz veliyle onların konuşması daha etkili olur.
çok haklısınız bu konu ne sizin ne de yardımcı personelin sorumluluğunda olan bir şey değil. bazı velilere kalsa doğurunca getirip bırakacaklar çocuklarını kucağımıza...

Evet ona katılıyorum mükemmel yapacak değil cocuk ogretilse bile.
daha olay yeni oldu veli sonradan problem çıkarmadı uzatirsa idareyle gorusulebilir.ben de çocukla bu konuda konuşmadım daha .konuşmak derken zaten uzulur etkilenir diye konuşmam da genel bir durummuş gibi temizleme hakkında bilgi vericem

Bir de bu konu hakkında şunu söylemek istiyorum.cocuklar bakima muhtaçtır ve onunla ailesi ilgilenir.o kulda da öğretmeni ilgilenebilir.ama bazı işler vardır insanın ozelidir tuvalet temizliği gibi .çocuğun organını mümkünse ancak ailesi görebilir.yeri gelir yemek yiyemez baskasi yardım eder ayakkabısını giyrmez başka bir insan yardım eder.ama iş bu kadar özele gelince başka insanlar müdahale edemez,etmemeli.o ailenin yapacağı iş.b u bebek değil ki çocuk da rahatsız olur bundan

Bir gün bir çocuğum olursa krese veya okula gitme döneminde evdeyken kakasını yapması konusunda onu zorlucam. Zaten günde bir kez yapılır onu da evde yapsın okula götürmesin.
Ben koskoca kadınım ama dışarıda yapamam büyüğü. Muhakkak evde yaparım. Çocukları düşünemiyorum.

valla dün okuduğum haberden sonra bu konun ne kadar daha önemli olduğunu anladım bir anaokulu öğretmeni çocuğu kalemle taciz ediyormuş tuvalette şok oldum ya, aile çocuğunu tuvalete götürürken garip davranmasından anlamış çocukta 3 yaşında yani böyle bişey uydurması mümkün değil

Ay bir arkadaş da paylaşmış burda Allah kotu insanlardan korusun

Universite mezunu olmayip kreslerde calisan ogretmenleri asagilamistiniz ya onu diyorum

Aşağılamadım..Bence tekrar oku ve ne diyorum anla.

Lise mezunundan öğretmen mi olur? Olursa da evet sınıf yönetiminden,öğretim yöntem ve tekniklerinden,pedagojiden ve daha birçok şeyden bi haber olur. Okul öncesi öğretmenliği sadece çocuğum önüne kağıt koyup kestirmekten ibaret değildir.

Senin mantığın şuna benziyor,sağlık meslek lisesinden mezun olan birinin ben doktorum demesi gibi birşey bu. Bunu diyen birini doktor olarak kabul eder misin? Tabiki de etmezsin.

Bir mesleğe sahip olabilmek ve işin uzmanı olabilmek için o işin fakültesini okumak gerekli.

Söylenilen şeyleri farklı yerlere çekmek yerine ne anlatılmak isteniyor dikkat edilse iletişimde hiçbir sorun kalmaz aslında.

İyi günler.

Universite mezunu olmayip kreslerde calisan ogretmenleri asagilamistiniz ya onu diyorum

Aşağılamadım..Bence tekrar oku ve ne diyorum anla.

Lise mezunundan öğretmen mi olur? Olursa da evet sınıf yönetiminden,öğretim yöntem ve tekniklerinden,pedagojiden ve daha birçok şeyden bi haber olur. Okul öncesi öğretmenliği sadece çocuğum önüne kağıt koyup kestirmekten ibaret değildir.

Senin mantığın şuna benziyor,sağlık meslek lisesinden mezun olan birinin ben doktorum demesi gibi birşey bu. Bunu diyen birini doktor olarak kabul eder misin? Tabiki de etmezsin.

Bir mesleğe sahip olabilmek ve işin uzmanı olabilmek için o işin fakültesini okumak gerekli.

Söylenilen şeyleri farklı yerlere çekmek yerine ne anlatılmak isteniyor dikkat edilse iletişimde hiçbir sorun kalmaz aslında.

İyi günler.

Öğretmen eğitim fakültesi bitiren ya da fen edebiyat bitirip pedagojik formasyon alınarak olunuyor
Kreşlerdeki lise ve önlisans mezunu çalışanlar yardımcı abladır

asabiyet ve önyargı.nerden bahsettiğimi sormadınız bile.nerden biliyorsunuz:) ben sizinle daha fazla konuşamayacağım.

Çocuğun babası yok mu? Komşuya çocuk mu bırakılır?

hayır ıslak mendille .kakasını yapan çocuk kesinlikle kreşde kendi iş görmesin. nasıl silsin çocuklar en azından yardım edilmeli heleki üc dört yasındakiler.

Gerekirse ben gider gun icinde siler camasirini degistiririm, kaka içinde otursun ben gelene kadar ama kimseye eletmem çocuğumun poposunu. Bu arada biri okullar sapık mi dolu demiş. Ama pedofili sapıklar zaten çocuklara ulasabilecekleri yerlere gelirler ve maalesef ilgisiz çocuklar bunlarin hedefi olabilir. Kadın erkek fark etmez ben kimseye güvenmem.

hayır ıslak mendille .kakasını yapan çocuk kesinlikle kreşde kendi iş görmesin. nasıl silsin çocuklar en azından yardım edilmeli heleki üc dört yasındakiler.
bu düşüncelerle çocukları istismara ne kadar açık hale getirdiğinizin ve bağımsızlığını geç kazandırdığınızın farkında mısınız?

cidden üzülüyorum çocuklar adına.

uc yaşında çocuk poposunu tam temizleyemez bağımsızlıkla ne alakası var yaa.
bezli çocuklarda kreşe gidiyor .bezli çocuklar bakıcıya veriliyor. onlarda mı kendi temizlesin.

kaka yapılınca yardımcı kızlar yardım ediyopr kresde .birgün çiş diye gitmiş kaka yapmış .kendi tamizlemeye kalkmış dört yaşında daha orasına burasına bulaştırmış .o haliyle gitmiş diğer çocukalrın yanına.pedofili bunlarla mı oluyor sizin çocugunuz falan varmı allaşkına.

var.

ve maalesef sizin de var galiba.

bu bakış açısı korkunç.

oğlum aç poponu o temizlesin bu temizlesinmi diyoruz. oğluma her zaman derim poponu ben ananen bide yardımca ablası temizler .sakın kimseye açma kimse elleyemez .o da bilir.külotlu bile dolaşöaz evin içinde mahremiyeti bilir.kakanın temizlenmesi gerektiğini ve kimin temizlemesigerektiğinide bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…