- 8 Ağustos 2008
- 1.351
- 1.863
- 333
- Konu Sahibi setenaysetenay
-
Anneye dedim tabi ki ben de anlatırım ama siz de anlatın mutlaka öğrensin seneye de zorlanmasın diye.h atta bu çocuk biliyorum ben,a nnesi bazen şehir dışına gidiyor komşusunda kalıyor.Orda da poposunu komşu mu siliyor.ben zaten çocuğu karşıma alip nasıl temizlik yapıldığını anlaticam biraz.Annede uğraşıyordur sonuçta. Kadın bu durumdan memnun mu sizce? Bu tavır bana çok merhametsizce geliyor. Konu sahibi çocuğu karşısına alıp konuşmuş mu mesela? Yada anneye şöyle yapalım böyle yapalım demiş mi? Çok resmi bir tutum. Çocuk söz konusu ya.
Evet çok güzel aciklamissinizAnne rahatsızsa "hocam ben yapamıyorum nasıl yaklasmak gerek, ben de memnun degilim bu durumdan ama içinden çıkamıyorum" der, ama kadının öyle bir beyanı vardı da ben mi görmedim?
Çocuk söz konusu da, öğretmenden önce bunu bir anne dert etmeli. cocugumun poposu temiz olsun ama bir yabancı poposuna dokunabilsin sorun degil demek çok acımasız. ki konu sahibi de belirtmis mahremiyet icin sıkıntı olur diye. ama anne umursamamış. pedofili olaylarının bu kadar cirit attığı bir zamanda annedeki bu rahatlık zaten sinir harbi yaratıyor.
Eger ki konu sahibi çocuğun poposunu silmeyi kabul etseydi bu cocuk seneye ne yapicaktı? evde anne okulda öğretmen siliyor, cocugun ogrenmesine ne gerek var?
Bu tarz temel hijyen yeterliliklerini ne kadar erken öğrenirse o kadar iyi. kaldi ki 68 aylık cocuk da küçük değil, daha ufak olup mutfakta anne gözetiminde ufak tefek yemek yapan cocuklar biliyorum ben. bu kadar piremses yetistirmeye gerek yok çocukları.
Evet anne vurdumduymaz bir tip, umursamıyor çocuğuna yaşatacağı travmayı. yahut ileride bir başkası da çocuğun poposuna ellese cocuk bunu sorun etmiycek çünkü zaten başkası elliyor. bi hayal etsenize ne kadar korkunç!
evet belki sınıfta iyi yapamayan başka cocuklar da var ama anneleri bana gelip biri silsin demedi hiç.cunku biraz bulasiyordur belki eve gidince de annesi temizliyordur ne olur ki bundan.benim de çocuğum var anasınıfında bu işi biliyordu ama bazen çok iyi temizleyemedigi de oluyordu ben de gelince temizliyordum ne var bundaO kadar haklisin ki. Benim 4 yaş 10 aylık kızım da bu işi düzgün yapamıyor. Tabii ki öğretmeye çalıştım ama çocuğun resmen kolu yetmiyor.
Konu sahibi öğretmen "akıllı bir cocuk" diye bahsetmiş. Bu işin akılla hiçbir ilgisi yok. Velinin yaklaşımını hatalı buldum, o ayrı.
Velinin yaklaşımı kesinlikle yanlış. Ama burdaki yorumlara bakınca her 4 yaşındaki çocuk annesi öğretirse, öğrenir; bu işi 4/4luk yapar gibi yansıtılmis. Benim karşı çıktığım şey bu. Ayrıca çocuğum genel anlamda "yavas" biri değil, ama olmayınca olmuyor. Bu arada benim de meslekte 14. Yılım. Öğretmen düşmanı biri sanmayın.Anneye dedim tabi ki ben de anlatırım ama siz de anlatın mutlaka öğrensin seneye de zorlanmasın diye.h atta bu çocuk biliyorum ben,a nnesi bazen şehir dışına gidiyor komşusunda kalıyor.Orda da poposunu komşu mu siliyor.ben zaten çocuğu karşıma alip nasıl temizlik yapıldığını anlaticam biraz.
Evet çok güzel aciklamissiniz
evet belki sınıfta iyi yapamayan başka cocuklar da var ama anneleri bana gelip biri silsin demedi hiç.cunku biraz bulasiyordur belki eve gidince de annesi temizliyordur ne olur ki bundan.benim de çocuğum var anasınıfında bu işi biliyordu ama bazen çok iyi temizleyemedigi de oluyordu ben de gelince temizliyordum ne var bunda
Evet ona katılıyorum mükemmel yapacak değil cocuk ogretilse bile.Velinin yaklaşımı kesinlikle yanlış. Ama burdaki yorumlara bakınca her 4 yaşındaki çocuk annesi öğretirse, öğrenir; bu işi 4/4luk yapar gibi yansıtılmis. Benim karşı çıktığım şey bu. Ayrıca çocuğum genel anlamda "yavas" biri değil, ama olmayınca olmuyor. Bu arada benim de meslekte 14. Yılım. Öğretmen düşmanı biri sanmayın.
daha olay yeni oldu veli sonradan problem çıkarmadı uzatirsa idareyle gorusulebilir.ben de çocukla bu konuda konuşmadım daha .konuşmak derken zaten uzulur etkilenir diye konuşmam da genel bir durummuş gibi temizleme hakkında bilgi vericemkonuyu çözdünüz mü yazıların tümünü okuyamadım? idarenizle görüşebilirsiniz veliyle onların konuşması daha etkili olur.
çok haklısınız bu konu ne sizin ne de yardımcı personelin sorumluluğunda olan bir şey değil. bazı velilere kalsa doğurunca getirip bırakacaklar çocuklarını kucağımıza...
Ay bir arkadaş da paylaşmış burda Allah kotu insanlardan korusunvalla dün okuduğum haberden sonra bu konun ne kadar daha önemli olduğunu anladım bir anaokulu öğretmeni çocuğu kalemle taciz ediyormuş tuvalette şok oldum ya, aile çocuğunu tuvalete götürürken garip davranmasından anlamış çocukta 3 yaşında yani böyle bişey uydurması mümkün değil
Universite mezunu olmayip kreslerde calisan ogretmenleri asagilamistiniz ya onu diyorum
Universite mezunu olmayip kreslerde calisan ogretmenleri asagilamistiniz ya onu diyorum
Öncelikle haddini bileceksin benim öğretmenliğim ve kişiliğim senin ağzına sakız olamaz.
Özel kreşten bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla ordaki öğretmenleriniz zaten benim gibi olamaz zira onlar lise mezunu, pedagojiden bi haber, üç kuruş paraya çalıştırılan ve lisede çocuk gelişimi okudu diye öğretmenin diye avunan insanlar.
Çocuğunuzu; eğitimden,pedagojiden,sınıf yönetimden ve daha birçok şeyden bi haber olan insanlara emanet edin ama poposu temizlensin önemli değil..Haklısınız..
hayır ıslak mendille .kakasını yapan çocuk kesinlikle kreşde kendi iş görmesin. nasıl silsin çocuklar en azından yardım edilmeli heleki üc dört yasındakiler.Öğretmen hem de suyla yani eliyle çocuğun poposunu mu yıkasın yani
Anneye dedim tabi ki ben de anlatırım ama siz de anlatın mutlaka öğrensin seneye de zorlanmasın diye.h atta bu çocuk biliyorum ben,a nnesi bazen şehir dışına gidiyor komşusunda kalıyor.Orda da poposunu komşu mu siliyor.ben zaten çocuğu karşıma alip nasıl temizlik yapıldığını anlaticam biraz.
Evet çok güzel aciklamissiniz
evet belki sınıfta iyi yapamayan başka cocuklar da var ama anneleri bana gelip biri silsin demedi hiç.cunku biraz bulasiyordur belki eve gidince de annesi temizliyordur ne olur ki bundan.benim de çocuğum var anasınıfında bu işi biliyordu ama bazen çok iyi temizleyemedigi de oluyordu ben de gelince temizliyordum ne var bunda
hayır ıslak mendille .kakasını yapan çocuk kesinlikle kreşde kendi iş görmesin. nasıl silsin çocuklar en azından yardım edilmeli heleki üc dört yasındakiler.
bu düşüncelerle çocukları istismara ne kadar açık hale getirdiğinizin ve bağımsızlığını geç kazandırdığınızın farkında mısınız?hayır ıslak mendille .kakasını yapan çocuk kesinlikle kreşde kendi iş görmesin. nasıl silsin çocuklar en azından yardım edilmeli heleki üc dört yasındakiler.
uc yaşında çocuk poposunu tam temizleyemez bağımsızlıkla ne alakası var yaa.bu düşüncelerle çocukları istismara ne kadar açık hale getirdiğinizin ve bağımsızlığını geç kazandırdığınızın farkında mısınız?
cidden üzülüyorum çocuklar adına.
uc yaşında çocuk poposunu tam temizleyemez bağımsızlıkla ne alakası var yaa.
bezli çocuklarda kreşe gidiyor .bezli çocuklar bakıcıya veriliyor. onlarda mı kendi temizlesin.
kaka yapılınca yardımcı kızlar yardım ediyopr kresde .birgün çiş diye gitmiş kaka yapmış .kendi tamizlemeye kalkmış dört yaşında daha orasına burasına bulaştırmış .o haliyle gitmiş diğer çocukalrın yanına.pedofili bunlarla mı oluyor sizin çocugunuz falan varmı allaşkına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?