• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canımı sikan velim

Ya bence aramamalıydınız

Ara deyince de arayamam doğru olmaz demeliydiniz

Ayrıca da diyelim ki aradınız geldi okulun tuvaletine girip nasıl popo silecek ya o anda başka çocuk da varsa işgüzar ya ona seninkini de sileyim derse ya o Veli şikayet ederse

Yani okul bahçesine bile Veli alınmıyor okulun içinde ne işi var

Aramayın kakasını yapan çocuk silsin poposunu silebildiği kadar

Çok da temiz olmasın ne olur yani oğlum 6 yaşında halen arada kiloduna sürülüyor

En fazla bîraz kirli kalır çocuk annesi de çok temiz olmamayı öğrenir
evet okula bir velinin ders sırasında girmesi uygun değil zaten ama bu bayan artık laftan anlamayacak.

Çocuğum olmadığı için net bilmiyorum. 4-5 yaş çocuklarda kendi özel bölgelerini temizleme yetisi yok mu. Ya da sınıftaki diger çocuklarda aynı sorun var mi. Yoksa sadece bu öğrencide öyle sorun varsa velinizin kendi sorunu. Herkes kendi çocuğundan sorumlu. Ogretmen ilgilensin diye ortaya sorunu atıp kaçmak hic doğru değil bir veli için. Ne desem bilemedim.
silebilir ogretilirse .ha belki çok temiz yapamaz buna ilkokul öğrencisi de dahil.ama baskalari da silemez yani onların poposunu .çocuk sosyallesecek belki ellerini yeterli temiz yiksyamayan bir suru çocuk var ilkokulda da.ama kimse onların ellerini tek tek yikamiyor
Ya bence aramamalıydınız

Ayrıca da diyelim ki aradınız geldi okulun tuvaletine girip nasıl popo silecek ya o anda başka çocuk da varsa işgüzar ya ona seninkini de sileyim derse ya o Veli şikayet ederse

Çok da temiz olmasın ne olur yani oğlum 6 yaşında halen arada kiloduna sürülüyor

Çocuğum olmadığı için net bilmiyorum. 4-5 yaş çocuklarda kendi özel bölgelerini temizleme yetisi yok mu. Ya da sınıftaki diger çocuklarda aynı sorun var mi. Yoksa sadece bu öğrencide öyle sorun varsa velinizin kendi sorunu. Herkes kendi çocuğundan sorumlu. Ogretmen ilgilensin diye ortaya sorunu atıp kaçmak hic doğru değil bir veli için. Ne desem bilemedim.

Ya bence aramamalıydınız

evet okula bir velinin ders sırasında girmesi uygun değil zaten ama bu bayan artık laftan anlamayacak.

silebilir ogretilirse .ha belki çok temiz yapamaz buna ilkokul öğrencisi de dahil.ama baskalari da silemez yani onların poposunu .çocuk sosyallesecek belki ellerini yeterli temiz yiksyamayan bir suru çocuk var ilkokulda da.ama kimse onların ellerini tek tek yikamiyor
Ya bence aramamalıydınız

Bi bitmediniz ya vallahi..

Vallahi de billahi de cahillikten yıkılıyorsunuz.

Kaka silmiyorum ve tamam bu yüzden de vicdansizim var mı bir itirazın?

Böyle şeylere çok kafanı yorma git evlilik ya da moda programları filan izle.. Bu konular sen ve senin tarzındaki kişileri aşar...
Uslubuna dikkat et sen onlari izleye izleye galiba bu agizla konusuyorsun...konu sahibi sen misin de konusuyorsun ? senin yuzunden ban yemiyim diye agir yazmiyorum bulasma bana

Bi bitmediniz ya vallahi..

Vallahi de billahi de cahillikten yıkılıyorsunuz.

Kaka silmiyorum ve tamam bu yüzden de vicdansizim var mı bir itirazın?

Böyle şeylere çok kafanı yorma git evlilik ya da moda programları filan izle.. Bu konular sen ve senin tarzındaki kişileri aşar...
Kib

Biz Okul öncesi öğretmenleri üniversitede çocuk altı nasıl temizlenir eğitimi almıyoruz. Öğretmenin görevi neyse onu yapmalıyız.
Özelde yapılır çünkü orada çalışanlar öğretmen değil.Size öğretmen diye tanıtılan vasifsiz lise mezunu kişiler. Onlar öğretmen olmadığı için bunu yapmaları çok doğal.

Branşınız ne bilmiyorum ama öğretmenlik meslek bilgisi dersini almışsınızdır sanırım.Anasınıfı öğretmeni de eğitim fakültesi mezunudur,ögretmenlik meslek bilgisi dersini almıştır ve bu derste popo temizliği başlıklı bir konu yoktur.

İyi akşamlar..
güzel aciklamissiniz

Cok yanlis biliyorsunuz ozelde calisanlar da universite mezunu canim istersen ozelden vereyim okul adını arastir.Herseyi gectim ben de ilkokuldayim saniyorum siz yanlis meslek secmissiniz ogretmenlik biraz vicdan isidir siz cocuklarla meslek dersini konusunn kolay gelsin size..ozele gönder iyi muamele gör malesef boyle..
Siz ilkokul öğretmeni misiniz yani soktayim.simdi bir cevap verin bana lütfen.1. sınıf okuturken bir veli gelip benim çocuğum altını silemiyor dese ne yaparsınız
Ay siz de hemen olayi bakici ogretmen polemigine getirdiniz asilamadi bu konu bi turlu..ya 4 yas cocugundan bahsediyoruz bi vicdan.Zaten zorundasiniz demiyorum ama bu kati tavriniz bana dogru gelmedi zira siz yapmasaniz bile gorevli ablalardan birine rica dahi etmiyorsunuz.Gorev tanimini iyi ogrenmissiniz böyle devam edin ne diyim
görevli abla değil okul hizmetlisi.okulun ilkokul bölümündeki hizmetliler neyse o işte.benim katı bir tutumun yok gayet de yumuşak bir öğretmenim birçok konuda da ılımlı yaklasirim.

bence vicdansız olan silmeyen öğretmen değil, öğretmeyen annedir... Burada öğretmen olup da haksız bulanları ben daha da şaşkınlıkla okudum... Heralde sizin sınıfınızdaki bütün öğrenciler sizin branş derslerinizi çok çok başarılı bir şekilde tamamlıyodur, aksi halde insanları vicdansızlıkla suçlayamazdınız sanırım?

H
güzel aciklamissiniz

Siz ilkokul öğretmeni misiniz yani soktayim.simdi bir cevap verin bana lütfen.1. sınıf okuturken bir veli gelip benim çocuğum altını silemiyor dese ne yaparsınız
görevli abla değil okul hizmetlisi.okulun ilkokul bölümündeki hizmetliler neyse o işte.benim katı bir tutumun yok gayet de yumuşak bir öğretmenim birçok konuda da ılımlı yaklasirim.
Hanimefendi ben 4 yas cocugu uzerinden konuşuyorum şokta olacak bir durum yok gorev tanimimiz olmayan bircok is yapariz biz öğretmenler.Ben size vicdanen diyorum 1.sinif ile 4 yas cok farklidir kisisel bakim beklemek 4 yas icin ne kadar dogru siz bi düşünün.Siz bakici degiliz mantigiyla konusuyorsunuz zaten bakicisiniz yapmak zorundasiniz diyen yok size.Siz yapmiyorsaniz veliye yardımcı olmak icin gorevli abladan rica edersiniz ki velinin kendi talebi var zaten.Ben artik yazmicam bu konuya.Sizle yüreğimi tuketemem.Ben yeri geliyor burnunu da siliyorum 1.sinif cocugunun.Siz anaokulu ogretmenisiniz azcik daha ilimli olmak lazim yas grubunuzu dusununce.Nokta

H

Hanimefendi ben 4 yas cocugu uzerinden konuşuyorum şokta olacak bir durum yok gorev tanimimiz olmayan bircok is yapariz biz öğretmenler.Ben size vicdanen diyorum 1.sinif ile 4 yas cok farklidir kisisel bakim beklemek 4 yas icin ne kadar dogru siz bi düşünün.Siz bakici degiliz mantigiyla konusuyorsunuz zaten bakicisiniz yapmak zorundasiniz diyen yok size.Siz yapmiyorsaniz veliye yardımcı olmak icin gorevli abladan rica edersiniz ki velinin kendi talebi var zaten.Ben artik yazmicam bu konuya.Sizle yüreğimi tuketemem.Ben yeri geliyor burnunu da siliyorum 1.sinif cocugunun.Siz anaokulu ogretmenisiniz azcik daha ilimli olmak lazim yas grubunuzu dusununce.Nokta
Cevap vermemişsiniz ama silmezdiniz anladım.benim bahsettiğim çocuk 5 yaşında 2011 şubat doğumlu.biliyirsunuz ki bu yaşta ilkokula giden var zaten.b u çocuk sizin ogrenciniz olsa altı pis kalacak asla silen milen olmayacaktı valla ilkokul öğretmeni bunu demeyecekti baskasi deyince anlıyorum.tabi biz de burun da siliyoruz yeri gelince ust baş da degistiriyoruz

Cevap vermemişsiniz ama silmezdiniz anladım.benim bahsettiğim çocuk 5 yaşında 2011 şubat doğumlu.biliyirsunuz ki bu yaşta ilkokula giden var zaten.b u çocuk sizin ogrenciniz olsa altı pis kalacak asla silen milen olmayacaktı valla ilkokul öğretmeni bunu demeyecekti baskasi deyince anlıyorum.tabi biz de burun da siliyoruz yeri gelince ust baş da degistiriyoruz
Okuloncesi yas grubuyla ilkokulu kiyasladiniz ya pes diyorum ha sorunuza gelince sizin yerinizde olsam silerdim hic sorun degil.Siz okuloncesi ben ilkokul tekrar hatirlatayim ayrıca cocuklar farklidir bunu en iyi siz bilirsiniz gelisimlsel olarak.Ornek vermek gerekirse 5 bucuk yasinda ilkokula baslayan cocuklarin bazilari pantolonun dugmesini bile acamiyorlar dahasi kalem bile tutamayan var biz de bunlarla uğraşıyoruz iste bak gordun mu.

Ay siz de hemen olayi bakici ogretmen polemigine getirdiniz asilamadi bu konu bi turlu..ya 4 yas cocugundan bahsediyoruz bi vicdan.Zaten zorundasiniz demiyorum ama bu kati tavriniz bana dogru gelmedi zira siz yapmasaniz bile gorevli ablalardan birine rica dahi etmiyorsunuz.Gorev tanimini iyi ogrenmissiniz böyle devam edin ne diyim

Çocuğunuzun çıplak bir halde birisinin görmesini ve onun altını temizlemesini, bu kadar yakın temasta bulunmasını nasıl kabullenebilirsiniz? Benim beynim patladı burda, cinnetlik durum!

Hiç mi gazete okumadınız çocuklara yapılan tecavüz ve makatlarına alınan darbeleri. Allahım çıldıracağım!

O yaştaki bir çocuğun mahrem yerlerine kimse dokunamaz! Çocuk o yaşa gelene kadar tuvalet eğitimini alamadıysa zaten ya bir travma geçirmiştir ya da psikolojik bir sebebi vardır. Bunun da çözümü bir yabancının çocuğun mahrem yerini silmesi değil, uzman yardım almasıdır!

Çocukları lütfen dokundurtmayın kimseye! Siz anne olarak bunu derseniz kim ne yapsın?

Ekleme : Düşündükçe fena oluyorum. Çocuk poposunu bir yabancının temizlemesini normal karşıladığında olacakları düşünebiliyor musunuz? Kötü niyetli kişilerin poposunu temizleme, muayene etme amacıyla yaklaşması ne kadar rahat olur değil mi? Mahremiyet eğitimi elzemdir! Çocukların ilerde travma yaşamasına sebep olur böyle hayati hatalar!

Son düzenleme:
H

Yani ilahi burun silmek ile popodaki kakayı silmeyi aynı kefeye nasıl koyabiliyorsunuz :KK53:

Ben burdan velilere sesleniyorum cocuklariniz 1.sinifa baslayinca terledigi zaman ogretmenine terini kontrol et ,kiyafetini degistir,yemegini yedimi yedir,niye dustu bu cocuk bakamadin mi ,sana adinla hitap edebilirmiyim vb bakici muamelesi yapiyormusunuz ?yapmiyorsaniz niye 1.sinif taki ogretmende anasinifinda ki ne ?
Inanin yapmaya calisan veliler var. Belki 20 de 1 veli ama var. 4 yildir beni benden aldi ne anilarim birikti sayesinde bilemezsiniz. Ustelik en basarili ogrncimin annesi zaten ego tavan.

setenaysetenay setenaysetenay şuna anlatma bişey cidden.Alabildiği noktaya alır daha fazlasını alamıyor işte uğraşma boşver..

İlkokul ya da anasınıfı ya da ortaokul ya da lise.. Öğretmen öğretmendir ve öğretmenler arasında ayrım yapılamaz.Ki yapan varsa da o da kendi ayıbıdır.
Öğretmenin görevi anne rolünü üstlenmek değil çocuğa bilgiyi ve sevgiyi sunmaktır. Ama bunu bazı insanlar anlayabilirler mi?Tabiki hayır..

H

Valla ben de burunlarını da siliyorum, pis saçlarını da topluyorum ama velilere de bir yaranıyoruz ki dimi?
Biraz da velilerde olacak vicdan.
Hep bizde olunca olmuyor.
Çok kıymetli bebelerine küçük küçük alıştırabilirler.
Süper temizlemese de olur bir süre.

Popo da biz silmeyiverelim o eksik kalsın.

Kundak bebesi değil.
Abartmanın alemi yok..

Ya allahaskina olayi baska yerlere cekmeyin kim napiyosa yapsin benim.4 yaşında cocugumun ogretmeni siliyor ve guvendigim bir okulda ve öğretmenleri de siliyor yeri geldiğinde.Mahrem konusunu da abarttiniz iyice.Okullar sapik mi dolu hayret bisey ya beni de alintilamayin artik yeter bu benim.dusuncem Nokta.

Okuloncesi yas grubuyla ilkokulu kiyasladiniz ya pes diyorum ha sorunuza gelince sizin yerinizde olsam silerdim hic sorun degil.Siz okuloncesi ben ilkokul tekrar hatirlatayim ayrıca cocuklar farklidir bunu en iyi siz bilirsiniz gelisimlsel olarak.Ornek vermek gerekirse 5 bucuk yasinda ilkokula baslayan cocuklarin bazilari pantolonun dugmesini bile acamiyorlar dahasi kalem bile tutamayan var biz de bunlarla uğraşıyoruz iste bak gordun mu.
pantolon düğmesini açarsınız, kalem tutamayana öğretirsiniz ama popo silmek apayrı bir olay, elma ile armudu kıyaslıyosunuz resmen ve ben öğretmen olmamama rağmen bu ayrımı gözetebiliyorum, siz bunu yapabilirsiniz ama ne veli ne de başka bir öğretmen diğerinden bekleyemez ve yapmadığı zaman vicdansızlıkla suçlayamaz, eğer çocuğun gelişiminin tamamlanmadığı düşünülüyorsa 1 yıl daha ertelesinler geç göndersinler ki bunu yapanlar çok var. ayrıca bahsedilen yaş 4 değil neredeyse 6, kaldı ki öğretmenin çocuğunuzun poposunu silmesi sizin ayıbınız bu kadar yani öğretmen için normal değil

Cevap vermeyim diyorum olmuyor yani şu açıdan diyorum anlatamadım ondan.nasil kiyaslamayayim tabiki kıyaslanacak kadar yakın.cunku bazı öğrencilerimin yaşları ilkokul yasi.zaten bahsi geçen çocuk yaştakiler ilkokula gidiyor.hala yerinizde olsam diyorsunuz bu çocuk benim öğrencim olsa silerdim diyemiyorsunuz çünkü ilkokul öğretmeni silemez diye dusunuyorsunuz.sizin mantığıniza gore ilkokul 1. Sınıf öğretmenleri 60-66 ay arası 1. Sınıfa başlayan ogrencilerden poposunu temizleyemeyenlerin poposunu silebilirler.not: konuda bahsi geçen öğrenci 68 aylik

Ben burdan velilere sesleniyorum cocuklariniz 1.sinifa baslayinca terledigi zaman ogretmenine terini kontrol et ,kiyafetini degistir,yemegini yedimi yedir,niye dustu bu cocuk bakamadin mi ,sana adinla hitap edebilirmiyim vb bakici muamelesi yapiyormusunuz ?yapmiyorsaniz niye 1.sinif taki ogretmende anasinifinda ki ne ?

Sınıf öğretmeniyim.
Aynı muameleleri yapıyorlar merak etmeyin.
İnanırım ortaokulda, hatta bu ülkeden beklerim lisede bile vardır öyle manyak veli :D

setenaysetenay setenaysetenay şuna anlatma bişey cidden.Alabildiği noktaya alır daha fazlasını alamıyor işte uğraşma boşver..

İlkokul ya da anasınıfı ya da ortaokul ya da lise.. Öğretmen öğretmendir ve öğretmenler arasında ayrım yapılamaz.Ki yapan varsa da o da kendi ayıbıdır.
Öğretmenin görevi anne rolünü üstlenmek değil çocuğa bilgiyi ve sevgiyi sunmaktır. Ama bunu bazı insanlar anlayabilirler mi?Tabiki hayır..
haklisin

Back