• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canımı sikan velim

Walla bi sikayet edilsin de bi oh cekersiniz ins

Öğretmen olduğunuza sasirdim doğrusu. Niye sikayet edilecek ki ? Çocuğun poposunu silmiyor diye mi :) Cok sacma degil mi yahu. Çocuğun poposunu silmek cumlesi bile hoş gelmiyor bana. Size normal geliyor olabilir am öyle bir görev yok diyoruz. Bunun vicdanla da bir ilgisi yok. Kinu sahibinin konusmasindan da ne kadar ilgili bir öğretmen olduğu belli ama duyarlı davranmasi suç oldu.

Ayrica ne okul oncesi öğretmeniyim ne de sınıf. Mantıklı düşünebilmek için bizzat işin içinde olmaya gerek yok ki.

Mahrem konusunu da abarttiniz iyice.Okullar sapik mi dolu hayret bisey ya

Okullarin sapık dolu olmasi ne alaka ? Oyle diyen olmadı ki tam tersini söylüyoruz. Çocuğunu temizlemelerine izin veren velinin sonra bir sıkıntı çıkarmayacagi ne malum 1. Çocuğun gelişimi açısından konuşuyoruz biz 2.

Okullar sapıkla mi dolu düşüncesine karşıyım. setenaysetenay setenaysetenay sizi tenzih ederek yazıyorum. sapığın nerede olacağını bilemezsiniz. bu nedenle anneler çocuklarını korumak adına tuvalet eğitimi gibi mahremiyet alanlarına giren durumları öğrenmeden yabancıların olduğu ortamlara çocuklarını gondermesinler. cocuk yapamıyorsa da geldiği gibi banyo yaptırılacak bu kadar basit. yok ozeldeki yapar devletteki yapmaz muhabbeti de gereksiz. Hangi kurum olursa olsun Allah korusun çocuğun başına gelse bunun telafisi yok. öğretmenler üzerine düşeni yapıyor. lütfen bir zahmet veliler de yapsın.

Çocuğun poposunun yabancı birisi tarafından silinmesinin normal olduğunu söyleyen kişi bir öğretmen mi?!

Biara öğretmenlere de aralıklı zamanlarda sınav olacak deniyordu, gelsin valla bu nasıl bir zihniyet..

:)
Nasıl bir sınav?
Kpss tarzında mı?
30 matematik falan..

Sağlıklı zihniyet ölçümünü bizim ülkemizde yapamazlar maalesef..
En iyi ihtimal sözlü mülakata döner, işin suyu çıkar.

Bir de ben velilerin de ara ara sınava tabi olmasını istiyorum.
Zihniyeti, psikolojisi uygun değilse doğuramasın mesela.
Üremeleri çok sağlıksız bana göre o kafaların..

Nasıl bir sınav?
Kpss tarzında mı?
30 matematik falan..

Farkındaysanız en çok bu tiplerin çocuğu vardır :kızgın: sosyal hizmetler görevlileri bütün aileleri gezsin. olumsuz gördükleri veliler eğitime alınsın.:rolleyes:

Haklısınız ama muhtemelen bu ogretmeni

Farkındaysanız en çok bu tiplerin çocuğu vardır :kızgın: belki de sosyal hizmetler görevlileri bütün aileleri gezsin. olumsuz gördükleri veliler eğitime alınsın.:rolleyes:

Bunların doğurgan olma nedeni rahatlık.
O kadar rahat, o kadar rahat ki..
Stresin s si yok.
Doğur anam doğur.

Ben olayı çözdüm. :)

Sebepsiz infertilite diye bir şey yok strese bağlı infertilite olacak o :)

Hayret ettim konuyu okurken. Ben 2 yasinda ki cocugumun poposunu mecbur kalmadikca hic kimseye degistirtmiyorum. Her altini acisimda anneler temizler diye kendi bile soyluyo. Kimisi de koca cocugun poposunu ogretmenin silmesini bekliyo.

Cocuk bi kac saat duzgun silinmemis halde dolasirsa hasta olacak degil. Cocugun her gun evde temizligini yapmak zoruna gitmistir muhtemelen hanimefendinin.

Ogretmeni cocugumun poposunu silecek olsa sizene der ustune de sikayet ederim.

Nasıl bir sınav?
Kpss tarzında mı?
30 matematik falan..

Sınavın içeriğini tam hatırlamıyorum ama sanırım bölümünün yeterliliğiyle ilgiliydi. ama diyorum ya tam hatırlamıyorum. :)

Zaten koooomple anne-baba olabilir ehliyeti gibi bir sey lazım. ben okulda öğrenci halimle ne tuhaf velilerle karşılaşıyodum sizler kimbilir kac taneyle kuhattap oluyosunuzdur. :D

Ama böyle en azından çocuğun mahrem yerine dokunulması ve bunun yaratacağı problemleri hiçe sayan öğretmenleri eleyebilecekleri sınav olsa.. ya da ne biliyim devlet okulu böyle zaten pis kaka ıyy diyenleri.. bana çok korkutucu bir tablo sunuyor bu öğretmenler

Öncelikle haddini bileceksin benim öğretmenliğim ve kişiliğim senin ağzına sakız olamaz.

Özel kreşten bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla ordaki öğretmenleriniz zaten benim gibi olamaz zira onlar lise mezunu, pedagojiden bi haber, üç kuruş paraya çalıştırılan ve lisede çocuk gelişimi okudu diye öğretmenin diye avunan insanlar.

Çocuğunuzu; eğitimden,pedagojiden,sınıf yönetimden ve daha birçok şeyden bi haber olan insanlara emanet edin ama poposu temizlensin önemli değil..Haklısınız..
Bunu diyorum hanimefendi.

Sizin sorununuz çocuğun bu yeterliliği kazanamamış olması değil. Siz buradaki bir çok kişi gibi çocuğun b.kunu mesele etmişsiniz. İyi bir öğretmenin farklı endişeleri olmalıdır.

Sizin sorununuz çocuğun bu yeterliliği kazanamamış olması değil. Siz buradaki bir çok kişi gibi çocuğun b.kunu mesele etmişsiniz. İyi bir öğretmenin farklı endişeleri olmalıdır.

Çocuğun bu yeterliluğe sahip olmasının önemini zaten annesine söylemiş konu sahibi. ama anne çirkin bir tavırda çıkınca tabiki bunu dert edecek. o veliyle ve türlü türlü tavırlarıyla ugrasacak olan kendisi sonuçta.
Zor bir sey degil çocuğun poposunu kendisinin yarım da olsa silmesi. anne biraz kendinden feragat edip öğretmeli,öğretsin de bi zahmet.

Çocuğun bu yeterliluğe sahip olmasının önemini zaten annesine söylemiş konu sahibi. ama anne çirkin bir tavırda çıkınca tabiki bunu dert edecek. o veliyle ve türlü türlü tavırlarıyla ugrasacak olan kendisi sonuçta.
Zor bir sey degil çocuğun poposunu kendisinin yarım da olsa silmesi. anne biraz kendinden feragat edip öğretmeli,öğretsin de bi zahmet.
Annede uğraşıyordur sonuçta. Kadın bu durumdan memnun mu sizce? Bu tavır bana çok merhametsizce geliyor. Konu sahibi çocuğu karşısına alıp konuşmuş mu mesela? Yada anneye şöyle yapalım böyle yapalım demiş mi? Çok resmi bir tutum. Çocuk söz konusu ya.

Annede uğraşıyordur sonuçta. Kadın bu durumdan memnun mu sizce? Bu tavır bana çok merhametsizce geliyor. Konu sahibi çocuğu karşısına alıp konuşmuş mu mesela? Yada anneye şöyle yapalım böyle yapalım demiş mi? Çok resmi bir tutum. Çocuk söz konusu ya.

Anne rahatsızsa "hocam ben yapamıyorum nasıl yaklasmak gerek, ben de memnun degilim bu durumdan ama içinden çıkamıyorum" der, ama kadının öyle bir beyanı vardı da ben mi görmedim?

Çocuk söz konusu da, öğretmenden önce bunu bir anne dert etmeli. cocugumun poposu temiz olsun ama bir yabancı poposuna dokunabilsin sorun degil demek çok acımasız. ki konu sahibi de belirtmis mahremiyet icin sıkıntı olur diye. ama anne umursamamış. pedofili olaylarının bu kadar cirit attığı bir zamanda annedeki bu rahatlık zaten sinir harbi yaratıyor.
Eger ki konu sahibi çocuğun poposunu silmeyi kabul etseydi bu cocuk seneye ne yapicaktı? evde anne okulda öğretmen siliyor, cocugun ogrenmesine ne gerek var?

Bu tarz temel hijyen yeterliliklerini ne kadar erken öğrenirse o kadar iyi. kaldi ki 68 aylık cocuk da küçük değil, daha ufak olup mutfakta anne gözetiminde ufak tefek yemek yapan cocuklar biliyorum ben. bu kadar piremses yetistirmeye gerek yok çocukları.

Evet anne vurdumduymaz bir tip, umursamıyor çocuğuna yaşatacağı travmayı. yahut ileride bir başkası da çocuğun poposuna ellese cocuk bunu sorun etmiycek çünkü zaten başkası elliyor. bi hayal etsenize ne kadar korkunç!

Çoğu köklü anaokulunda zaten okul yönetimi bu alışkanlığı kazandırmaya başlıyor.karsi çıkan velileri bilakis onlar ikna ediyor.bunu da 5-6 yaş gruplarında yapıyorlar.

O kadar haklisin ki. Benim 4 yaş 10 aylık kızım da bu işi düzgün yapamıyor. Tabii ki öğretmeye çalıştım ama çocuğun resmen kolu yetmiyor.
Konu sahibi öğretmen "akıllı bir cocuk" diye bahsetmiş. Bu işin akılla hiçbir ilgisi yok. Velinin yaklaşımını hatalı buldum, o ayrı.

Valla ben de burunlarını da siliyorum, pis saçlarını da topluyorum ama velilere de bir yaranıyoruz ki dimi?
Biraz da velilerde olacak vicdan.
Hep bizde olunca olmuyor.
Çok kıymetli bebelerine küçük küçük alıştırabilirler.
Süper temizlemese de olur bir süre.

Popo da biz silmeyiverelim o eksik kalsın.

Kundak bebesi değil.
Abartmanın alemi yok..
Allah velinin de vicdanlisiyla karşılaştırsin gerçekten.
Cocugunun astim oldugunu kabul etmek istemeyip ilaçlarını yaninda göndermeyen anne gordum ben. Iyisin sen ilaca ihtiyacin yok diye.
Hastaliga yabanciyim cok bilmiyorum ama su fisfis gibi iclerine cektikleri sey...iste onu vermiyor anne çocuğa dusunun.
Cocuk kus gibi kucagimda kriz gecirdi ve ben yeni atanmis halimle o isin ustesinden nasil geldim inanin hatirlamiyorum.
Ogretmenin popo silmesini bekleyene kadar anne baba vazifelerini yerine getirsin bazi aileler.

Back