- 7 Mayıs 2015
- 477
- 335
- 33
- 44
- Konu Sahibi setenaysetenay
maşallah maşallah tüh tüh tüh .var.
ve maalesef sizin de var galiba.
bu bakış açısı korkunç.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
maşallah maşallah tüh tüh tüh .var.
ve maalesef sizin de var galiba.
bu bakış açısı korkunç.
saldırganlığınızın sebebi yanlışı bile bile yapmak olabilir mi?maşallah maşallah tüh tüh tüh .
oğlum aç poponu o temizlesin bu temizlesinmi diyoruz. oğluma her zaman derim poponu ben ananen bide yardımca ablası temizler .sakın kimseye açma kimse elleyemez .o da bilir.külotlu bile dolaşöaz evin içinde mahremiyeti bilir.kakanın temizlenmesi gerektiğini ve kimin temizlemesigerektiğinide bilir.
Size katılıyorum. Çocuğunun kakasını temizletmek isteten versin parasını krese göndersin orada bakıcı abla var ama devket okulunda yok. Parası olmayan da ya çocuğuna temizliği öğretecek ya da 5yasinda okula göndermeyecek. Rapor alınarak 6ya da 7 yaşında da gönderilebiliyorPek biliyormus gibi gozukmuyor kimin temizlemesi gerektigini. Cunku aslinda kendisinin temizlemesi gerekiyor, diger insanlar o ogrenene kadar yardimci oluyorlar. Ve bir an once ogrenmeli, bilmesi gereken bu.
Su kismin anlasilmadigini gozlemledim. Diyelim ki cocuklar duzgun temizleyemiyorlar 5 yas grubunda, bu sorunun muhatabi kimdir?
Bugun bir grup 30 yasinda insan test edilse, eminim yarisindan fazlasi duzgun temizleyemiyordur.
Yani cocuklar duzgun temizleyemiyorsa da elbette aksama kadar bekleyecekler yetiskinlerin isteyerek yaptigi gibi.
Islak mendil vereceksiniz, camasirinin ustune pecete koy bulasmasin diyeceksiniz, bu konuda onlem ve cozum konusunu ebeveyn olarak siz dusuneceksiniz.
Yine yorumlardan gordugum kadariyla bu kadar hassas ve kisisel bir konuda bile, benim cocugumun kakasindan ne olmus? tavri var.
Diski nedir? Diskidan nicin igrenilir? Benim cocugumun diskisi da pis midir? Ogretmen kimdir? Anaokulu ve kres nedir, farklari nelerdir? Cocugumun kisisel bakimiyla ilgili yapamadigi eylemlerden kim sorumludur? Genel olarak cocugumun problemlerinden kim sorumludur?
Bu sorularin cevaplarini idrak etmekte fayda var. Zira goruluyor ki anaokulu ogretmenlerini birey olarak gormuyor ve cocuklarinizin her turlu pisligini cekmesi gerektigini dusunuyorsunuz.
Pek biliyormus gibi gozukmuyor kimin temizlemesi gerektigini. Cunku aslinda kendisinin temizlemesi gerekiyor, diger insanlar o ogrenene kadar yardimci oluyorlar. Ve bir an once ogrenmeli, bilmesi gereken bu.
Su kismin anlasilmadigini gozlemledim. Diyelim ki cocuklar duzgun temizleyemiyorlar 5 yas grubunda, bu sorunun muhatabi kimdir?
Bugun bir grup 30 yasinda insan test edilse, eminim yarisindan fazlasi duzgun temizleyemiyordur.
Yani cocuklar duzgun temizleyemiyorsa da elbette aksama kadar bekleyecekler yetiskinlerin isteyerek yaptigi gibi.
Islak mendil vereceksiniz, camasirinin ustune pecete koy bulasmasin diyeceksiniz, bu konuda onlem ve cozum konusunu ebeveyn olarak siz dusuneceksiniz.
Yine yorumlardan gordugum kadariyla bu kadar hassas ve kisisel bir konuda bile, benim cocugumun kakasindan ne olmus? tavri var.
Diski nedir? Diskidan nicin igrenilir? Benim cocugumun diskisi da pis midir? Ogretmen kimdir? Anaokulu ve kres nedir, farklari nelerdir? Cocugumun kisisel bakimiyla ilgili yapamadigi eylemlerden kim sorumludur? Genel olarak cocugumun problemlerinden kim sorumludur?
Bu sorularin cevaplarini idrak etmekte fayda var. Zira goruluyor ki anaokulu ogretmenlerini birey olarak gormuyor ve cocuklarinizin her turlu pisligini cekmesi gerektigini dusunuyorsunuz.
Ben de veliyi hakli buldum anne sizden kizi icin yardim istiyor siz umursamaz takiliyorsunuz anaokulunda yardimci ablalar vs gorevliler ne yapiyor niye yardim etmiyorlar.bir cocuk icin o durumda temizlenmekte zorlanabilir anne ogretse de kendi baslarina yapmaya calissalarda duzgun yapamiyorlar.anaokullari sadece yeme icme sarkilar boyalar lay lay lomdan mi ibaret..Hem bir öğretmen hem de bir anne olarak söylüyorum. Okullarda görevli bayanlar tuvale eğitiminde yardımcı olmalılar zira çok iyi biliyorsunuz ki 3 6 yaş ince motor becerileri olgunlukla değil ve arkasına elini uzatması çok zor.bence dışsal değil de içsel yüklenin derim.veliyi haklı buldum ben kusura bakmayın.
Anaokulunda(devket) yardımcı abla yok ki ? Zaten sınıf 20 kisi. Yardımcı abla olsa heralde yapar zatenBen de veliyi hakli buldum anne sizden kizi icin yardim istiyor siz umursamaz takiliyorsunuz anaokulunda yardimci ablalar vs gorevliler ne yapiyor niye yardim etmiyorlar.bir cocuk icin o durumda temizlenmekte zorlanabilir anne ogretse de kendi baslarina yapmaya calissalarda duzgun yapamiyorlar.anaokullari sadece yeme icme sarkilar boyalar lay lay lomdan mi ibaret..
Buradaki tartışma yardımcı abla yoksa çocuğun temizliğini öğretmen yapmalı mı yapmamalı mı bunu tartışıyor hanımlarBen de veliyi hakli buldum anne sizden kizi icin yardim istiyor siz umursamaz takiliyorsunuz anaokulunda yardimci ablalar vs gorevliler ne yapiyor niye yardim etmiyorlar.bir cocuk icin o durumda temizlenmekte zorlanabilir anne ogretse de kendi baslarina yapmaya calissalarda duzgun yapamiyorlar.anaokullari sadece yeme icme sarkilar boyalar lay lay lomdan mi ibaret..
Anaokulunda(devket) yardımcı abla yok ki ? Zaten sınıf 20 kisi. Yardımcı abla olsa heralde yapar zaten
Ben yardimci olurdum.Buradaki tartışma yardımcı abla yoksa çocuğun temizliğini öğretmen yapmalı mı yapmamalı mı bunu tartışıyor hanımlar
Ben yardimci olurdum.
Ben en fazla bir kez yardımcı olurdum. Her defasında b.klu poposunu temizleyemem elakemin cocugunun.Ben yardimci olurdum.
Valla konu turk velisi ise bence tavir son derece dogru hem de yerinde. Cunku amaaan nolucak yapiversin ya da cocuk bu ya cocuk diye bagirisiyor ya herkes bir taviz verdiginiz an ardindan onlarcasini istiyor veliler. Bakin ben universitedeyim 18 yas ustu tum ogrencilerim. Bir ogrencjm engelli babasi getirip goturuyor arada bir sohbet ettik ayakustu diye ( hassas bi durum ben de yardimci olmak istiyorum aslinda hic bir zorunlulugum yok cunku universitede veli diye bisey yok) benden cocugun kagidini gostermemi istedi. Cocugunuz yetiskin onun bilgilerini sizle paylasamam dedim diye hakarete ugradim. Cocuk yerindibine girdi kuzum. O anne de bi sefer popo silmeyle yetinecek mi? Ya da bunu ogrenen digwr anneler istemeyecek mi saniyorsunuz. Bir de okullar sapik mi doku diyenleri agzim acik okudum. Aileler sapik dolu hanimlar aileler. Bu ulkede taciz ve tecavuze ugrayan cocuklarin cogunlugu akraba ve komsularindan bu muameleyi goruyor. ben hayretler icindeyim. Hala da ogretmene ego yapiyor diyorsunuz. Biz egitimciler olarak sorumluluk asilamaya calisiyoruz yalap sap da olsa kendi yapsin ogrensin diye ugrasiyoruz ama bu mentalite karsisinda yapacak ne var ki.Annede uğraşıyordur sonuçta. Kadın bu durumdan memnun mu sizce? Bu tavır bana çok merhametsizce geliyor. Konu sahibi çocuğu karşısına alıp konuşmuş mu mesela? Yada anneye şöyle yapalım böyle yapalım demiş mi? Çok resmi bir tutum. Çocuk söz konusu ya.
Babası başka bir sehirdeÇocuğun babası yok mu? Komşuya çocuk mu bırakılır?
Evet orası kreş ve gündüz bakım evi.o yaşta bakım şart oldugu için bakicilar var ve çocuklara her turlu yardımcı oluyorlaruc yaşında çocuk poposunu tam temizleyemez bağımsızlıkla ne alakası var yaa.
bezli çocuklarda kreşe gidiyor .bezli çocuklar bakıcıya veriliyor. onlarda mı kendi temizlesin.
kaka yapılınca yardımcı kızlar yardım ediyopr kresde .birgün çiş diye gitmiş kaka yapmış .kendi tamizlemeye kalkmış dört yaşında daha orasına burasına bulaştırmış .o haliyle gitmiş diğer çocukalrın yanına.pedofili bunlarla mı oluyor sizin çocugunuz falan varmı allaşkına.
anaokulu laylaylomdan ibaret değil,ilkojula hazırlamak için egitim veriliyor.bakim evi değil tabi.olsaydi devlet bakıcı da atardı anaokullarina.1. sınıflarda nasıl bakıcı yoksa bizde de yok zaten yaş farkı sadece 1. Umursamaz davranmadim gerekeni soyledimBen de veliyi hakli buldum anne sizden kizi icin yardim istiyor siz umursamaz takiliyorsunuz anaokulunda yardimci ablalar vs gorevliler ne yapiyor niye yardim etmiyorlar.bir cocuk icin o durumda temizlenmekte zorlanabilir anne ogretse de kendi baslarina yapmaya calissalarda duzgun yapamiyorlar.anaokullari sadece yeme icme sarkilar boyalar lay lay lomdan mi ibaret..
sen mi silcekmişsin poposunu terbiyesize bakCanım çok sıkkın.anasinifi ogretmeniyim.sinifim 5-6 yaş grubu.bir öğrencim var okula sonradan başladı 1 ay oldu başlayalı.cok uyumlu akıllı bir çocuk. annesi bugün gelip birşey konuşabilir miyiz dedi.tamam dedim.bana benim kızım büyük tuvaletini yaptiginda poposunu silemiyor ne olacak dedi.ben de aslında öğretmeniz gerekir.biz okulun başında velilere bir toplantı yaptık tuvalet eğitimini halletmiş olsunlar buna dikkat edin artık bu konuda sorun yaşamamaları gereken yastalar dedik.bir de buradaki çalışan bayanın görevleri belli böyle bir görevi yok,hem mahremiyet eğitimine de uygun değil dedim.e e peki ne olacak şimdi poposu kakali mi gezecek kızım diyor hala.ben de dediğim gibi o bayan poposunu silemez bunu ogretmelisiniz hem de seneye ilkokula gidecek bu çocuk kim silecek o zaman da dedim.bir anda suratı öyle asildi ki.bir hisimla çocuğun yanına gitti kızım kakan gelirse öğretmenine şöyle beni çağırsin gelirim sorun değil dedi.ama bana laf carptirarak söylüyor.sonra sinirle bana iyi günler dedi gitti.nasil sınırım bozuldu.bu dün olmuştu bugün kızı tuvaletim geldi dedi annesini aradım evde değilim de gelemiyorum dedi.ben de ogretirseniz iyi olur her zaman gelemezsiniz dedim. Of ya anasinifi öğretmeni olmak da zor iş veliler çok gereksiz şeyler bekliyorlar.ben velilere anlayış gosteren bir öğretmenim kibar davranmaya da calisirim.ama bu durumda ne yapabilirim ki.cok canımı sıkıyor böyle durumlar.
Yardımcı öğretmen dediğiniz bakıcı galiba.evet çocuk bakıcısı yok okulun temizlikçisi var.okuldski temizlik işleriyle ilgileniyor.ilkokulda nasil hizmetliler okul temizliyorsa o da onu yapiyor.cocuklarin poposunu temizlemiyor,oyle bir görevi yok.Yarsimci ogretmen yok mu