Canım sıkkın :(((

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.578
448
Merhaba arkadaşlar. Bu aralar bunalıyorum. belki küçük şeyler ama gözüme inanılmaz büyük geliyor.

Eşimle tartışmalarımızdan bahsedeceğim. geçen haftalarda eşim rahatsızlandı raporluydu, bende işimden izin aldım eşime bakmak için. 2-3 gün uyumadan geçirdim. eşim ateşler içindeydi, baktım hep. şikayet etmedim, çok seviyorum onu. o hasta yatarken uyuyamazdım. hasta olduğu günden itibaren her gün k.valide uğruyordu eve. rapor ve izin işlemlerini yaptığım gün eşim hasta diye eve gitti. k.validemde mutfağımı toplamış, 2-3 bardak ve teflon tavamı yıkamış sağolsun. ama tavam sizlere ömür. sürtülmüş. üzüldüm. görünce (k.validem evde değildi) "aa bozulmuş dedim" çok laf etmedim. sustum. her gün geldiğinde eşimin üstünü değiştirmeye çalışıyordu çocuk gibi. değiştirsin annesi dedim. en son eşim yatak odasına terlediği için üstünü değiştirme gittik. ona yardım ediyorum. anneside damladı yatak odamıza. seslenmedim, sustum. 3-4 gün devam etti. eşim gece dedi ki annemler yarın gelince şunu dersin gibilerinden (neydi konu hatırlamıyorum). bende yarında mı gelecekler dedim, sadece. hayretle. "sen benim ailemi sevmiyorsun" diye başlayıp devam etti. çarşambaydı o gün ve ağlayarak uyudum. ertesi gün, artık bende hastalandım, gribi kapmıştım iyice. çok kötü hissediyorudum. k.valide aradı. teyzesi merak etti geleceğiz diye. bende çok hasta olduğumu söyledim. (gelmelerini istemedim gerçekten çok kötüydüm) gelmeyinde demedim. ama olsun geleceğiz dedi, tamam buyurun dedim. sürekli o gün öksürüyordum zaten ve astım hastası olduğum için ilaçlarım yetmedi ve acilde aldık soluğu. acile gitmeden eşim, annemi istemedin, sinirlendin ve hasta oldun dedi, unutmadım. giderken annesini aradı gelmeyin, acile gidiyoruz diye. daha sonra acilden geldik. eşimi merak ettiği için bir arkadaşı ziyarete gelmeyi istedi. çok halsiz ve kötüydüm. eşim çay hazırlamamı istedi. hasta olduğumu bildiği halde. o halimle hazırladım. ve yattıyorum dedim, gittim, yattım. arkadaşı gidince. tartışma çıkardım (çok siniriydim). tartışma da bana bağırmaya başladı. ağlarken tıkandım, kaldım. nefes alamadım. çok kötüydü. eşimde ağlamaya başladı. korktu. ben koltuğa yığılmışım, hatırlamıyorum. su verdi, ilacımı verdi kendime çok zor geldim. o hafta içimde kaldı benim.

dünde ondan önceki günde tartıştık. hergün ağla ağla. pazar günü; eşimin benden gizlediğini düşündüğüm banka hesabını hatırladım. evin ödemesinde k.validenin yanında getirdiği banka cüzdanlardan biri eşime ait olduğunu öğrenmiştim. daha yeni, içindeki beğlağı sordum 7-8 bin dedi. gizlemediğini hesabı hatırlamadığını söyledi. sonra "farz etki biliyordum, ne olacak yani, önemli değil" dedi. çok sinirlendim. kızdım bağırdım ağladım....

dün kü konuda kıskançlık krizine girdim. eşimin iş yemeği fotosunu gördüm. yanında bir bayan vardı, merak ettim. kim o dedim. oradaki bayanı görmedim nerde gibi birşey söyledi. halbuki yüzü ona dönüktü. hayırlı olsun demiştir. tanımıyorum dedi. kızdım. sonra herşeye kızıyorsun. diye başladı. uzun süre oda kızdı. güvenmediğimden, sürekli kızmak için bahane aradığımdan, çocukmuş gibi hesap sorduğumdan dert yandı.

belki haklı bilmiyorum. sürekli kullandığım ilaçlarda var, endişe ve kaygı düzeyim arttı. doktoruma maille sordum. ondanda cevap bekliyeceğim.

sizin yorumlarınızıda almak istedim. çok yoruldum ben. hergün ağlamak istemiyorum. yukarıda anlattıklarımdan yola çıkarsanız, gerçekten sorunlumuyum. (inşallah derdimi anlatabilmişimdir. ellerim ve içim titriyor şimdi.)

Üstütste gelmiş sadece, kayınvaliden de her gün gelnce sıkılmışsındır, bir de hastalık durumları.
Biraz normal yaşamınıza dönseniz düzelir herşey inşaalah.

Üstütste gelmiş sadece, kayınvaliden de her gün gelnce sıkılmışsındır, bir de hastalık durumları.
Biraz normal yaşamınıza dönseniz düzelir herşey inşaalah.

İnşallah dönsemebilsem.

K.validemin eşimin üstüne sürekli düşmesi normal mi? yada çocuk gibi atletini değiştirmek için yatak odamıza gelmesi. k.validem eşime baktığımı görünce çok sevindi. hoşuma gitti ama sonra sen oğluma baktın para vereyim kendine birşeyler al demesi hoş olmadı. cahilliğine verdim ama bir yanımda üzüldü.

ya sonuçta kayınvalidenizin eşiniz için yaptıkları şeyler normal, yatak odanıza falan girmiş ama gezmek için değilki eşinizde orda oldugundan, ama size para vermeyi dile dökmesi bile kötü, sonuçta o sizin eşiniz tabiki hastalıkta ve sağlıkta yanında olcaksınız...burda saçmalamış ama yaşlılıga vermek lazım, yaşlılar bazen ne söylediklerinin farkında değiller..
eşinizin yanında oturan kadın meselesindede tarışma çıkmadan konusulabilirdi......
aslında biraz bazı seyleri siz büyütüyorsunuz gibi geldi ama şuda varki bazen insanın morali bozuk olunca gerşeyde üst üste gelince sinir katsayısı artıyor , tahammül zorlaşıyor..bazen gülüp gececegimiz şeyler bize o an batabiliyor...
neyse küçük şeyler.. sıkmayın canınızı. ama unutmayınki olan size oluyor, biraz rahat bırakın .. ana oğul ne yapıyorsa yapsınlarrr..
banka hesap nosunu gizleme olayındada sizi tamamen haklı buluyorummm

Çok ayıp etmiş hem de çok, ne kadar düşüncesizler sanki o bizim eşimiz değilmiş gibi görüyolar, kendilerine her hakkı buluyorlar, benim de k.validem şu an bizde ve inanamazsın kendi kurduğum sofraya beni davet etmeye kalkıştı kendi evimde yani, sağol anne burası benim evim dedim de 2.si yaşanmadı.

canim benim, bardak dolmus bu sebepten dolayi butun hersey bardagi tasiriyor.
Sen once kendi uzerine titre. Senin sagligin herseyden cok daha onemli.
Kocani bos ver, surekli onun hayatini kurcalayip kendini perisan etme.
Bu dedigim cok zor elbette, ama senin once kendi sagligini dusunmen lazim.

evet üst üste geldi. eşimi sevdiğim için onun hep yanındayım. belki de çok bağlandığım için oluyor. biraz sağlıksız bir bağ. farkındayım.

inanırmısınız, kendimi hasta bakıcı gibi hissettim. eşime bağlı olması, benim için sorun değil. k.validemin psikolojik sorunları var ve tedavi görüyor. sürekli olumsuz konuşmalarından rahatsızım. geldiğinde eşimi gördüğünde ağladı. aslında eşimin çok hasta olduğu anı görmedi. bende çabucak etkileniyorum.

haklısın sonunda bana olan oluyor. ama kendime gelmeyi başaramıyorum. belkide kullandığım astım ilaçları etkiliyor. ilaçların prokpektüsünde bazı psikolojik sorunlarında olabileceği yazıyor. o konuyu doktoruma danıştım.

ancak yaşadıklarım çok kötü görünüyor gözüme. eşim sankı birşey yapacağımda bağıracakmış gibi hissediyorum. örneğin dün kurutma makinesinin kablosu karışmış. sinirlendi, bağırdı, bende üstüme alındım. neden kızyorsun benim suçum mu diye söyledim. dahada hiddetlendi. sakinleşince kabloya kızdığını anlatttı.

aslında sakin olan adamı özledim ben.

çok tanıdık sahneler...
oğlunun üstüne titreyen onun evlendiğini ve dolayısıyla hayatında başka bir kadın olduğunu daha da önemlisi oğlunun büyüdüğünü kabullenemeyen bir anne. tüm anneler yapıyorlar galiba bunu. nedendir bilmem ama bu hep böyle. hani hep annelerimize tavırlarından dolayı kızarız ama büyüdükçe de onlara benzemeye başlarız ya belki bu da böyledir. nihayetinde tüm kayınvalidelerin gelinlik geçmişi olduğunu düşünürsek. bu yüzden çok aldırmamaya çalış. bu çok zor biliyorum. çok ağlama krizim tuttu bu yüzden
ama ne oluyor sadece kendimize yapıyoruz. görmezden gelip duymamaya başlayınca ve kendi haline bırakınca daha rahat ediyor insan.

bence senin sorunun arkadaşım, ilk meseleyi halledememiş ve de hazmedememiş olman. inan tecrübe konuşuyor. eğer ki bir sorunu halledemezsen her şey batmaya başlar. çünkü kalp kırgınlığın tamir olmamıştır ya da sinirini çıkaramamışsındır. hangisi olduğu olaya daha da önemlisi kişiliğine bağlı.
her şeyi sorun etmeye başlamak yerine ilk meseleyi halletmek daha az yoruyor insanı

belki ilaçlarının da etkisi vardır ama bunlar genelde yaşanan şeyler. tepkilerini kontrol etmeye daha da önemlisi kendini anlatmaya çalışırsan, tabi ki eşini kırmadan çünkü aileleri konusunda fazla hassaslar, her şeyin daha da güzel olacağı kanaatindeyim. inşallah sıkıntıların geçer...

Son düzenleme:
canim benim,
esinle konusman lazim. Ama kesin likle onu suclayarak sen bunu yapiosun, sunu soyluyosun beni korkutuyosun diyerek degil.
Kullandigim ilaclar yuzunden ben biraz dah alinganlastim. Sanki her an sen bana bagircakmisin gibi hissediyorum.
Aramiz acilcak diye korkuyorum. Bu sorunu iki koldan halledelim ne dersin de.
Daha sonra onun nasil davranmasini istedigini anlat.
Eminim guzelce ko anlarr.
Hatta konusmadan ortam yarat bence. Yanina otur, iyice yanina sokul
seni cok seviyorum iyiki varsin de. Sonra konuyu ac.

ah be güzelim sen niye kendine kusur arıyorsun? astım çok zor bilirim. adam hastayken ona bakıyorsun, annesi de geliyor bakıyor. sen hastayken eve gelene hizmet bekliyor. niye seninki hastalık değil mi? senin ki can değil mi?

senin hatan kızarak anlatman. haklıyken haksız olman. eşin sana ailemi sevmiyorsun dediğinde, sakince" aşk olsun sevmedim de ne yaptım. hastalıktan böyle söylediğini düşünüyorum yoksa çok kırılırım" diyip alttan alsan, banka hesabı için "olsa ne olmasa ne, ben bilmiyordum. şaırdım. sana hesap sorar bir halim mi var? sen de benim senin bilmeiğin hesabım olduğunu öğrenirsen şaşırırsın" de git. kadın resmi için, "sana güvenmiyor olsam evlenmezdim, seni sık boğaz mı ediyorum sanki, tanımadığım bir hanımla resim insan merak ediyor, ben is yerinden bir erkek ile resim çekilecek samimiyetteysem sen o kişiyi tnaırsın zaten, bir daha aynı masada görsem sormam o zaman madem güvensizlik sanıyorsun. ama sonra eşim beni sevmiyor da kıskanmıyor deme bana" de...

ya buna benzer işte güzelim. biraz idareci cümleler tek ihtiyacın olan.

Çok tanıdık kayınvalidelerden biri.
Siz de kendi gösterdiğiniz duyarlılığı karşınızdakinden bekliyorsunuz. Haklısınız da..
Bir de hastalık, yorgunluk gerilmişsiniz iyice.
Bir süre birşey düşünmemeye ve konuşmamaya çalışın.
İşyeri yemeğine gelince dertetmeyin. Hepimiz birileriyle yemeğe çıkabiliyoruz.
Hesap meselesi için de tatsız konuşmuş eşiniz...
Keşke başka türlü konuşsaydı.

eşim bazen ilginç geliyor bana. annesi ona aman oğlum üstünü sıkı giyin. gel terlemişmisin bakayım. hadi atletini değiştireyim. demeleri eşime normal geliyor. ben eşimi arasam "aşkım geç kaldın nerdesin" desem. 40 yaşında adamım ben, niye bana çocuk gibi davranıyorsun diyor. eşim 36 ben 28 yaşındayım.

iyi olduğumuzda konuşuyorum. ilaçlarımın beni etkilediğini. daha hassaz olduğumu söylüyorum. yazın sorunum yoktu. ozmanlar ilaç kullanmıyordum. bunun farkında aslında ama sinirlerine o da hakim olamıyor. aslında dışarıdaki insanlara karşı o kadar telorans gösteriyor ki. sakin sessiz olarak tanınıyor eşim.

cnnmm nedicemi bilemedim sanki ilk evlendiğim seneleri hatırlattın bana seni çok ii anlyo biliyruummm..bn kaynanala beraber yaşıyorummm sorunlar çıkıyo haliyle ev üstüne ev olmuyo allahtan eşim bnm hep yanımda destek olmaas neyaparıdm bilmiyorummmmm...eşinle konuşman lazımm..kesinlikle tatlı dille bnde eşime acayip bağlıyım 2.senelik evlyiz bu aradaa

onu dedim eşime. eşimde dedi ki senin öyle birşeyin olsa önemsemezdim, şaşırmazdım dedi. doğru ama kızarak konuşuyorum. sakinleşsem daha iyi olacak. aslında konuşmuyorum da bozuk oturuyormuşum. neyin var diye üsteliyor eşim. bende kızıp anlatıyorum

bende iş yemeğine çıkıyorum, haliyle erkekler de oluyor ama ben eşimin tavrına kızdım. yanında bayan var eşimin kafasından net görünmüyordu fotoda. ama bayan orada. çantasını ve elini gördüm. her neyse, yanında ki kim bayan kim dedim. nerde yanımda bayan yok benim dedi. gösterince tanımıyorum dedi. ama yüzün ona dönük konuşurken çıkmışsın dedim. ağzıda konuşur gibi. tanımıyorum. hayırlı olsun demiştir. bende teşekür etmişimdir dedi. azıcık uzattım yani suçluyum inkar etmiyorum

bende 2 yılı geçtim. k.validemle Allahtan aynı evde değilim. zorlanırdım. aslında k.validemi severim ama çok olumsuz. gittiğimizde yada geldiklerinde söylediklerini olumluya çalışmaya çalışarak vaktim geçiyor. terapi yapıyor gibiyim. zaten diyolar seninle konuşmak terapi gibi geliyor diye. de'si var sonunda benimde terapiye ihtiyacım oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…