- 25 Şubat 2016
- 939
- 1.226
- 113
- 42
- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
Hala bizim dış çekimdeki fotoğrafı kullanıyor instagramda boşanalı 8 yıl olduSonra avukatlar konuştu biz yanlarında oturduk.Takım elbise giyip gelmişti zaten nefret ediyorum ondan.Duruşma bitince hakime benim anlatmam gerekenler var dedi hakim azarladı onu ağlamaklı çıktı gitti.O yoluna ben yoluma boşandık.
konu sahibi siz boşanma davası değil de evlilik iptali açsaydınız daha iyi olurdu
Çekişmelilerde dosyadaki delil ve haklılık (kusur) durumuna göre karar verilir. Anlaşmalı boşanmalarda (avukat olduğum için bu konuda bu kadar bilgi sahibiyim) hakimler protokolde anlaşabildilerse her konuda anlaşabilirler şeklinde düşünüyorlar, taraflardan biri ağlarsa, sesi titrerse, ben eşimi seviyorum gibi beyanlarda bulunur ya da bunu hissettirirse hakim boşanmayı gerçekleştirmeyip düşünün diyerek ikinci celse için tarih atıyorSesi titreyip ağlayan mı böyle olunca boşamıyor mu?Bizim mahkeme çekişmeli olmuştu hakim avukatlara sormuştu bana verecek güzel haberleriniz var mı diye.ortamda derin bir sessizlik oldu sonra duruşma başlamıştı.
Evlenmek kolay boşanmak zorÇekişmelilerde dosyadaki delil ve haklılık (kusur) durumuna göre karar verilir. Anlaşmalı boşanmalarda (avukat olduğum için bu konuda bu kadar bilgi sahibiyim) hakimler protokolde anlaşabildilerse her konuda anlaşabilirler şeklinde düşünüyorlar, taraflardan biri ağlarsa, sesi titrerse, ben eşimi seviyorum gibi beyanlarda bulunur ya da bunu hissettirirse hakim boşanmayı gerçekleştirmeyip düşünün diyerek ikinci celse için tarih atıyor
Maalesef öyle. Umarım hakkınızda hayırlısı olsunEvlenmek kolay boşanmak zor
Evet mahkemeye ikinizin de gelmesi gerekiyor anlasmali bosanmada. Karariniz net mi bana iki tarafta da sevgi devam ediyor gibj geldiBenden bıktınız ama ben artık dayanamıyorum.
Bir tarafta babam bir tarafta malum şahıs.
Aradı işte buraya gelip boşanma işini halledelim diye bunda sıkıntı yok 3 aydır kesinlikle görüşmedik.Umursamaz bir tavır aldı zaten.
Babam gelmesin mahkemeye rica ediyorum dedi.Bende sinirlendim ben senin annen gelmesin diyor muyum dedim.Diyebilirsin tek geleceğim dedi.
Hem tartışma konusu açtı hemde kavga etmeyelim diye yüzüme kapadı telefonu acayip sinirlendim.
Eve gelince babama anlattım durumu bana gorusuyormusunuz diye kızdı.Hayir gelecekmiş dava için dedim.Sen muracaat et o gelsin niye sana mesaj atıyor diye bana kızdı.
Anlaşmalı boşananlar nasıl oluyor.Beraber mi gidiliyor.Mahkemeye.
Babamin bir cümlesini mıknatıs gibi çekip babama ithamda bulunuyorlar ki bunu eşyalarımı almaya gittgimde dayisi da yaptı.Dayisini bile parcalayasim geldi.Babam o cümleyi kullandığında dayısı yanımızda bile değildi.O cümleyi babam kullandı.Madem öyle gidin evimizden diyebilirler di.O gün iyi davranıp iki gün sonra boşanalim diye tutturdu.Kayis orada koptu zaten.
Ve bu adam işine gelince sen anneme bakma benimle evleniyorsun deyip işine gelince ben kimseye bakmam deyip işine gelince de anneme sor danis yapardi.
Sağolun.Allah razı olsun.Maalesef öyle. Umarım hakkınızda hayırlısı olsun
O sevseydi benim yanımda olurdu.Annesinin yanında olmazdı.Evet mahkemeye ikinizin de gelmesi gerekiyor anlasmali bosanmada. Karariniz net mi bana iki tarafta da sevgi devam ediyor gibj geldi
Avukat masrafı çok fazla ortada çocuk yok, para yok . İkiniz de bir şey istemeyince biter giderAvukata hiç bulaşmak istemiyorum.Calismiyorum durumum yok.Birine bahsedince hata ediyosun avukat tut diyor.Canim sıkılıyor.Herkes geriyor herkes bir akil veriyor.Keske ölsem kurtulsam.
Ah bu kaynanalar her taşın altından onlar çıkıyorO sevseydi benim yanımda olurdu.Annesinin yanında olmazdı.
hangi yobaz şehir bu? Eski eşin arabasına binilince kafanızı çeviriyorsunuz görmemek için? 1910'lar galibaBurası benim şehrim.O yabancı sıkıntı pek olmaz da.Hani babam boşanan insanların başbaşa olmasından görüşmesinden rahatsız olur.Hatta bugün eve doğru yürürken babamın kuzeni var 55 yaşlarda işte eşinden 15 20 sene önce boşandı.Eski eşi aldi arabayla bina önünden çocuklar falan biryere gittiler.Kafamizi çevirdik.Babama ters ama bana göre de o durum ters bosanmissiniz neden beraber geziyorsunzu.
Merhaba yorumunuzu görünce bende sizden yardım istemek istedimÇekişmelilerde dosyadaki delil ve haklılık (kusur) durumuna göre karar verilir. Anlaşmalı boşanmalarda (avukat olduğum için bu konuda bu kadar bilgi sahibiyim) hakimler protokolde anlaşabildilerse her konuda anlaşabilirler şeklinde düşünüyorlar, taraflardan biri ağlarsa, sesi titrerse, ben eşimi seviyorum gibi beyanlarda bulunur ya da bunu hissettirirse hakim boşanmayı gerçekleştirmeyip düşünün diyerek ikinci celse için tarih atıyor
Eşinizle hiç konuşmadınız mı bu durumu? Şu boşanma aşamasında aynı evde misiniz yoksa ayrı mısınız?Merhaba yorumunuzu görünce bende sizden yardım istemek istedimBenimde ekimde boşanma davam var iki buçuk yıllık evliyiz 2 aylık bebeğimiz var. Protokol imzaladık anlaşmalı bitsin çocuk var çirkinleşme olmasın çekişmeli davalarda git gel bende yıpranacaktım ama aslında ben boşanmak istemiyorum. Eşimi çok seviyorum onunda sevdiğine inanıyorum ama ailesi bizi bitiren etken oldu ve onun aileye karşı iradesiz oluşu. Aynı binadayız hatayı başta burada yaptım zaten. Avukatım yakınımz bir an önce bitirip velayetimi alayım bunlardan kurtulayım istiyor ailem ve avukat barışmaya yönelik bir şey konuşamıyorum onunla ama bende dediğiniz gibi yapsam ertelenir mi? Benim talebim aslında bir aile danışmanına gitmek destek almak ailesinin binasından taşınmak ve evliliğimizi devam ettirebilmek
Konuşuyorum ama çok tutarsız konuşmaları, seviyor gibi konuşmaları davranışları oluyor bende sonra o zaman ayrılmayalım ben ayrılmak istemiyorum bizim yeni doğmuş bebeğimiz var yazık ona diyorum yok biz yapamayız bu ayrılık olmak zorunda çok yıprattık biz diyor, ailesinin evinde kalıyor aynı binadaEşinizle hiç konuşmadınız mı bu durumu? Şu boşanma aşamasında aynı evde misiniz yoksa ayrı mısınız?
Ana kuzusu ise terapiyle de düzelip düzelmeyeceğini bilemiyorum. Bazı ilçelerde var aile danışmanları. Oralarla konuşup mahkemeden önce görüşme ayarlayabilirseniz eşinize teklif edin. Evliliğini kurtarmak için bir yola girmeyecekse sizin yapacağınız pek bir şey yok. Silah zoruyla da yapamazsınız, içten gelmesi gerekir.Konuşuyorum ama çok tutarsız konuşmaları, seviyor gibi konuşmaları davranışları oluyor bende sonra o zaman ayrılmayalım ben ayrılmak istemiyorum bizim yeni doğmuş bebeğimiz var yazık ona diyorum yok biz yapamayız bu ayrılık olmak zorunda çok yıprattık biz diyor, ailesinin evinde kalıyor aynı binada
Allah kahretsin bu aileyi ya küçücük bebeğin vebaline girip anasız babasız bırakıyorlar elini eteğini çeksinler ama işte buna izin veren de eşiniz o da pek adam değil ki onların ağzına bakıyor pasif iradesiz biri demek ki.Merhaba yorumunuzu görünce bende sizden yardım istemek istedimBenimde ekimde boşanma davam var iki buçuk yıllık evliyiz 2 aylık bebeğimiz var. Protokol imzaladık anlaşmalı bitsin çocuk var çirkinleşme olmasın çekişmeli davalarda git gel bende yıpranacaktım ama aslında ben boşanmak istemiyorum. Eşimi çok seviyorum onunda sevdiğine inanıyorum ama ailesi bizi bitiren etken oldu ve onun aileye karşı iradesiz oluşu. Aynı binadayız hatayı başta burada yaptım zaten. Avukatım yakınımz bir an önce bitirip velayetimi alayım bunlardan kurtulayım istiyor ailem ve avukat barışmaya yönelik bir şey konuşamıyorum onunla ama bende dediğiniz gibi yapsam ertelenir mi? Benim talebim aslında bir aile danışmanına gitmek destek almak ailesinin binasından taşınmak ve evliliğimizi devam ettirebilmek
Bende öyle düşünüyorum yani çok şükür iki taraflı da aldatma fiziksel ya da psikolojik şiddet herhangi bir şey yok tabi benim yaşadıklarımı psikolojik şiddet saymazsak. Sadece ailesi yüzünden yaşadıklarım ve eşimin orta yolu bulamayışı sorunumuz. Davayı açan zaten kendisi ben her teklifi sundum taşınalım dedim benim ailem destek dedim, kimse olmasa da ikimiz de üniversite mezunuyuz çalışıyoruz bir odalı ev tut bana ona da razıyım huzurum olsun yeter dedim. Yok ama hiç geri adım atamıyor olmaz yapamayız biz çok yıprandık çok tükettik deyip duruyo, belki birbirimizin kıymetini anlarmışız belki ilerde farklı olurmuşda zaten birbirimizi seviyorsak ikimizde kimseyle olmayız kaderde varsa yine yolumuz birleşir falan diyo onunda çok isteyerek yaptığını düşünmüyorum bi desteğe ihtiyacı var bence psikolojik ama yanaşmıyor hiç bir şeye…Allah kahretsin bu aileyi ya küçücük bebeğin vebaline girip anasız babasız bırakıyorlar elini eteğini çeksinler ama işte buna izin veren de eşiniz o da pek adam değil ki onların ağzına bakıyor pasif iradesiz biri demek ki.
Hiçbir şey hiç kimse bebeğinden sizden değerli önemli olamaz rest çekmesi lazım ailesine. Sizi de geçtim küçücük evladından ayrılmaya kadar göze mi alıyor ailesi için reziller. Çok üzüldüm durumunuzaseviyormuşsunuz da aldatma yok ihanet yok bitmemeli böyle hemen ortada bebiş var çocuk olmasa hemen bitmeli sevgi de kalmaz derdim de..
eşiniz konuşmadı mı sizinle hiç? Onun bakışı nedir boşanmaya
Umarım hakkınızda hayırlısı neyse o olsun. Hakimin takdiri tamamen ama dediğim şekilde davranırsanız muhtemelen ikinci celse için gün atayacaktır hakim. Kafanızın karışık olduğunu ima ile de belli etmenizi öneririmMerhaba yorumunuzu görünce bende sizden yardım istemek istedimBenimde ekimde boşanma davam var iki buçuk yıllık evliyiz 2 aylık bebeğimiz var. Protokol imzaladık anlaşmalı bitsin çocuk var çirkinleşme olmasın çekişmeli davalarda git gel bende yıpranacaktım ama aslında ben boşanmak istemiyorum. Eşimi çok seviyorum onunda sevdiğine inanıyorum ama ailesi bizi bitiren etken oldu ve onun aileye karşı iradesiz oluşu. Aynı binadayız hatayı başta burada yaptım zaten. Avukatım yakınımz bir an önce bitirip velayetimi alayım bunlardan kurtulayım istiyor ailem ve avukat barışmaya yönelik bir şey konuşamıyorum onunla ama bende dediğiniz gibi yapsam ertelenir mi? Benim talebim aslında bir aile danışmanına gitmek destek almak ailesinin binasından taşınmak ve evliliğimizi devam ettirebilmek
Bana anlaşmalı boşanma bir dakika bile sürmez protokolü onaylıyor musunuz diyecek hakim sizde evet diyeceksiniz bitecek dediler. Çok üzücü ya keşke anlaşmalı da olsa hakimler bir sebep sorsa belki kendi kanaatlerni de kullanır ve belki barışma olur deyip ileri tarihe atma ihtimali yüksek olur ortada boşanma için çokta gerekli bi sebep görmeyince. Aksi halde onca yaşanmışlığın saniyelerle silinmesi çok üzücüUmarım hakkınızda hayırlısı neyse o olsun. Hakimin takdiri tamamen ama dediğim şekilde davranırsanız muhtemelen ikinci celse için gün atayacaktır hakim. Kafanızın karışık olduğunu ima ile de belli etmenizi öneririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?