canım sıkkın kızlar, bebişimin birinde hiperekojen fokus görüldü:((

wavy

Guru
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.714
8
merhaba canlar,
bugün ayrıntılı ultrason için doktora gittik. öyle heyecanlıydım ki kızlarımı göreceğim diye anlatamam.. elleri ayakları oyşş ekrandan izlerken bile gözlerim doldu..bebeğimin birini önce izledi doktor şükür herşeyi normal. diğer meleğime sıra geldiğinde kalbinde fazla oyalandı. bişeyler ters gidiyordu farkettim bi sessizlik oldu. dayanamayıp sordum yok bişey sadece cihazla ilgili bi sıkıntı oldu o yüzden duraksadım dedi. muayene sonunda bebeğimin kalbinde sol hiperekojen Fokus olduğunu söyledi. tabi anlayamadık açıklamasına göre kalp kaslarında görünen bişeymiş kireçlenme gibi yada calsiyum birikmesi gibi bişeymiş. genelde araştırmalara göre down sendromlu bebeklerde görünen bişeymişsenağlama ama diğer bütün bulgular normal olduğu için endişelenmememi istedi. araştırmalara göre tek bu bulgu sıkıntı yaratmıyormuş.. amniyosentez falan yapalım demicem dedi. içimi rahatlatmaya çalıştı. kendi doktorumda aynı şeyleri söyledi ama ana yüreği endişeliyim. başına gelen varmı arkadaşlar. ne yapmalıyım. amniyosenteze gerek yok deselerde yaptırmalımıyım ki o da riskli offf offff..senağlama

Son düzenleme:
benim kızımada böbreklerinde su var buda down sendromu demek demişti. ama 6 yaşında sapasağlam bir cadım var.....hamdolsun...

Kayra canım maşallah kızına. kendi doktorumda incelemeyi yapan perinatologta tek başına hiç bişey ifade etmiyor desede işte anlarsın beni endişeliyim. bide çok hareketsiz o bebeğim şimdi sanki hastaymışta ondanmış gibi içim parçalanıyor çok mu evham yaptım bilmiyom.. :gitme: allahım hepimizin meleklerini korusunn..

Cnm benimde ayrıntılı ultrasonda bebeğimin birinin her iki böbreğindede idrar toplanan yerde sınırın üzerinde büyüme tespit edildi,erkek bebeklerde görünen bir durummuş 26. haftada kontrole çağırdı ayrıntılıya bakan dr,endişe etme dedi takip edilmesi gereken bir durum dedi,doğmadan önce tespit edilmiş olması daha iyi dedi,buda down sendromu belirtilerindenmiş ama tek başına olmaması gerekiyor tabi.........bende öğrendiğim gün çok üzüldüm ama Allah beterinden saklasın dedim,eşim destek oldu topla kendini dedi bebeğe bu halini belli etme dedi,bende o günden beri hiçbirşey yokmuş gibi davranmaya çalışıyorum cnm....pozitif olmaya çalışıyorum Rabbim ne eylerse güzel eylermiş inşallah güzel olacak sonu diyorum....Sende içini ferah tut cnm,bebeğin için.....

Benimde o bebeğim diğeri kadar hareketli değil cnm,birde aşağıda kasıklarımda taşıyorum onu,plesantasıda rahim ağzına neredeyse dayanmış durumda......

nevra canımm inan eşimde rahat ol bak iki doktorda tek başına önemli bir bulgu değil belki sende bende de olabilirmiş dediler bak diyor. ama yinede belki bugün öğrendiğim için çok endişeliyim her an ağlamaklıyım :gitme: allahım tüm bebişleri korusun içinde seninkileride benimkileride . allahım şifasını versin inşallah. desteğin için çok sağol canım arkadaşımopuyorumnanaktan

Amin cnm,meleklerimizi daha beterlerinden korusun Rabbim,şifalarını versin....

korkma canım bişey yoktur sag salim kavuşursun yavrularına inşalah hayırlısıyla

canlar şimdiden hiç birşey kesinleşmez ve belli olmaz gelişim zamanları organları gelişiyor bebeklerin bazı şeyleri yanlış görebilme ihtimalleri yüksek açıkcası ben ayrıntılı hiç baktırmadım ki sürekli 4 boyutlu ultrasona girdiğim halde ve ücret ödemediğim halde nevra ne güzel demiş Rabbim ne eylerse güzel eylermiş ...gönlünüzü ferah tutun

İNŞALLAH CANIM ÇOK SAOL DESTEĞİN İÇİNopuyorumnanaktan

annelik böyle bir şey işte.... daha dur şimdi gözün görmüyo ve daha hiç görmedin. bir eline alda o zaman gör. ateşlenecek üstünü soyamayacaksın üşür diye. öksürecek doktor ilaç verecek iyileşinceye kadar sen faranjit olacaksın. öksürme refleksinden. ağlayacak susturamazsan sende ağlayacaksın. çok hızlı olduğu dönemlerde bir otursa yada yatsada rahat etsem diceksin. hasta olunca koşup oynamıycak bu defada koşsa diye gözüne bakacaksın. hani bişeye çok üzülünce içim yandı dersin ya. aslında anne olmayanın içi hiç yanmadı. ona bişey olsun düşsün bi yerine zarar gelsin. (allah korusun tabi) işte için nasıl yanarmış ozaman anlayacaksın...........

canım benim sakın kötü şeyler getirme aklına..evel Allah ikisini de sağ salim alacaksın kucağına..benim kanamam oldu biliyorsun 1 aydır yatıyorum..doktor bana inancını hiç kaybetmedin hep yüzün gülüyordu imrendim valla demişti ve küçük olan bebeğimi kesin kaybedeceğimi düşündüğünü ama şimdi onun da kardeşine yetiştiğini ve aynı ebatlarda olduğunu ve bu mucizeyi pozitif enerjime borçlu olduğumu söyledi geçen cuma..bakalım pazartesi yine gidicem..her randevu zamanı kalbim duracak gibi oluyor ya yyolunda gitmeyen bişey varsa diye kurmaktan ama sonra dualara vuruyorum kendimi ve yüksek sesle konuşuyorum bebeklerimle..inanıyorum ben ikiniz de geleceksiniz Allah'ım size dayanma gücü verecek diyorum onlara ki onlar da inansınlar diye ve şimdi sana da söylüyorum ALLAH'IM İKİ MİNİĞİNE DE DAYANMA GÜCÜ VE SAĞLIK VERECEK..İKİSİ DE SAĞ SALİM GELECEKLER KUCAĞINA..YETER Kİ İNAN VE ONLARI DA İNANDIR!!BEN İNANIYORUM TATLIM..Allah'a emanet ol..İyi haberlerini bekliyorum..SEVGİLER.. opuyorumnanaktan

ağlattın beni tatlım yaa senağlama Allah miniklerimizi korusun,onları bize bağışlasın inşallah.. :Saruboceq:

cnm çok çok çokk geçmiş olsun böyle bişey yaşamadım duymadımda ama rabbim verir kolayını herşey belli olmuyor ultrasonda cnm .....down sendrolmlu deniliyor çocuklara sonra sapa sağlam doğuyolar üzülme rabbim taşıyamayacağımız yükü vermez ki çok önemli bi sorun olsa doktorun araştırmazmı cnm araştirır lütfen üzülmee

Canım bir tanıdığımdada oldu aynı şey tek başına hiç bir şey ifade etmeyen down sendromuyla ilgili başka bir bulgu olmadıkdan sonra amniyosentez bile önermiyorlar bu tip şeylerde görünen şeyde önemli değil ama istatistik olarak daha çok down sendromlu çocuklarda görüldüğü için bir belirteç olabilir diye düşünüyorlar başka belirteçlerde varsa tabi sende başka bir belirteçde yok o tanıdığım hatta istanbulda sırf detaylı usg ye bakan çok ünlü bir prof. var ona gittiler o bile amniyosenze önermedi ve sonuçda normal bir bebek doğurdu.ınsan hamileyken herşeyi kafaya takıyor psikolojisi iyice bozuluyor ama rahat ol doktorlar bu işin uzmanıyken o bile önemsemeyip amniyosenteze gerek görmüyorsa demekki birşey olmadığını düşünüyor

canım benim içini ferah tut.. lütfen pozitif düşün ve pozitifi çek... maşallah bebişlerin canavar gibi llahın izniyle....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…