- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.538
- 248
Gazi Üniversitesi Eczacılık fakültesinde Doktora yapıyorum ve tez konum Elektronik sigaranın DNA üzerinde yaptığı olası zararlar. E-sigaranın etkilerini merak eden, Ankara'da ikamet eden ve çalışmaya katılmak isteyen arkadaşlar mesaj ile dönüş yapabilir.
Merhaba, çok az çalışılmış bir konu olduğundan veri pek yok. Benim çalışmam deney aşamasında devam ediyor, ulaşabildiğim e-sigara kullanıcılarının idrarlarında DNA etkilenimine bağlı oluşan ürünlerin ölçümünü yapıyorum, tamamladığımda sonuçları buradan paylaşırım :)merhaba tezinizi ya da özetini benimle paylaşabilir misiniz özellikle akciğer patolojisi içeren kısımları merak ediyorum ama araştırmamda internette bulamadım.
Ben sigarayı 2017de bıraktım ama her birkaç ayda bir geri dönüp paket alıp sonra pişman olup atıyordum
Hatta öyle ki sigara içtikten sonra üstümde tokama kadar yıkıyordum kokusundan tiksindiğim için
Baktım böyle gitmiyor elektroniğe başladım
Belki biliyorsanız bir sürü renkli tatlı kokulu çeşitleri var insanı cezbediyor.
Dedim ki bu zararsız diye tanıtılıyor nasılsa sigara gibi etkilemez.
Şimdi 6 aydır sadece elektronik sigara kullanıyorum, normal sigara içmediğim en uzun süre.
Ama işin kötü tarafı bunun uzun süreli sonuçlarıyla ilgili bilimsel çalışma yok yani 10 sene sonra çıkıp aa pardon zararlıymış diyedebilirler
İçine konan şeyler zaten belirsiz ek olarak Türkiyede zaten regüle edilmiyor burada iyice belirsiz
Ben bir şeyleri içime çekmeden yaşar mıyım ya o günleri görür müyüm, yine başarısız olmaktan korkuyorum elektroniği bırakırsam :/ Bu e sigarayı kaç ay kullandıktan sonra bırakmak gerekiyor
Bunu dün fark ettim ki ben sanki hayat boyu e sigara kullanmayı planlıyor gibi davranıyorum, bırakma yönteminden ziyade şu tatlısından da alayım, bunu da deneyeyim falan ama benim amacım bu değildi, bir şey kullanmak istemiyorum artık!!
Genellikle kullanıcı ve satıcılar e-sigara likitinin tamamen doğal olduğunu ve zararsız olduğunu söylüyorlar. Dumanın doğal bir şeyden çıkması zararsız olduğu anlamına mı geliyor ?
Düşün sadece hava alıp vermek için tasarlanmış ciğerlerine sen sürekli başka bir maddeden çıkan dumanı iletiyorsun. Sence bu ciğer ne kadar sağlıklı olabilir ?
Hepsi zararlı bacım. Ama işte sonuçta bir bağımlılık ve bırakması da zor. Ya çok iyi yardım almalısın ya da çok iradeli birisi olmalısın. Çevremde o kadar terapiler alıp bırakamyan insan da var bir kere de bıraktım diyip hiç başlamayan insanda..
Tamamen irade meselesi...
nikotin miktari az olanlari deneyin once
sonra nikotinsiz e sigaralari
en son vucut bagimliligi bitince dudak tiryakiligini birakmak kolay olur.
İllaki zararı vardır. İlk zamanlarda sigarayı böyle öven reklamlar yapılmış :)
Canlar ben sigara biraktim ilavsiz ilk gunde dahi canim sigara istemedi hic bir yoksunluk belirtiside olmadi. Bunu hipnoeterapi ile yaptirdim. Daha once yuzlerve kez sigara birakmayi denemistim ama basaramamistim klinik psikolog gulsum cil e denk geldim 1 seansta sigarayi biraktim kendisi istanbulda calisiyor deneyin derim. Hipnoterapi ile sigara birakmada guveniliecek tek isimBen sigarayı 2017de bıraktım ama her birkaç ayda bir geri dönüp paket alıp sonra pişman olup atıyordum
Hatta öyle ki sigara içtikten sonra üstümde tokama kadar yıkıyordum kokusundan tiksindiğim için
Belki biliyorsanız bir sürü renkli tatlı kokulu çeşitleri var insanı cezbediyor.
Şimdi 6 aydır sadece elektronik sigara kullanıyorum, normal sigara içmediğim en uzun süre.
Ama işin kötü tarafı bunun uzun süreli sonuçlarıyla ilgili bilimsel çalışma yok yani 10 sene sonra çıkıp aa pardon zararlıymış diyedebilirler
İçine konan şeyler zaten belirsiz ek olarak Türkiyede zaten regüle edilmiyor burada iyice belirsiz
Ben bir şeyleri içime çekmeden yaşar mıyım ya o günleri görür müyüm, yine başarısız olmaktan korkuyorum elektroniği bırakırsam :/ Bu e sigarayı kaç ay kullandıktan sonra bırakmak gerekiyor
Bunu dün fark ettim ki ben sanki hayat boyu e sigara kullanmayı planlıyor gibi davranıyorum, bırakma yönteminden ziyade şu tatlısından da alayım, bunu da deneyeyim falan ama benim amacım bu değildi, bir şey kullanmak istemiyorum artık!!
Nikotin sakızı denedin mi? Sigaranın el-dudak alışkanlığı yönü de varmış deniliyor belki Sakız’la daha kolay bırakabilirsin. Eşim o şekilde bırakalı 3 yıl oluyorBen sigarayı 2017de bıraktım ama her birkaç ayda bir geri dönüp paket alıp sonra pişman olup atıyordum
Neden bütün yorumlarınızda doktor gulsum cil den bahsediyorsunuz. Reklam yasak bu sitede.Canlar ben sigara biraktim ilavsiz ilk gunde dahi canim sigara istemedi hic bir yoksunluk belirtiside olmadi. Bunu hipnoeterapi ile yaptirdim. Daha once yuzlerve kez sigara birakmayi denemistim ama basaramamistim klinik psikolog gulsum cil e denk geldim 1 seansta sigarayi biraktim kendisi istanbulda calisiyor deneyin derim. Hipnoterapi ile sigara birakmada guveniliecek tek isim
Ben bu yasal değil diye biliyorum.yanlış mı hatırlıyorum.eşim de sigarayı bırakmak için kullanmıştı bir araBen sigarayı 2017de bıraktım ama her birkaç ayda bir geri dönüp paket alıp sonra pişman olup atıyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?