beni adliyeden çağırmışlar ama ben gömedim kağıt falan beni ilçe emniyet müd aradı uzlaşmak için karşı taraf uzlaşmayı kabul ediyormuş fakat 5,000 tl ted masrafı istiyor psikolojisi bozulmuş hanımın.tedit edilen hakaret edilen benim ama onun psikolojisi bozuluyor nedense :) garip ama öle .bende kabul etmedim uzlaşmayı. komşumuz bu bizim ve durumları çok kötü bankalar tarafından kocası aranıyor.heralde benden para koparmak istiyorlar ...bi avukat yokmu içimizde bana yol gösterecek ...
merhaba,
öncelikle sormam gereken şeyler var.
siz ne davası açmıştınız? hukuk mahkemesinde tazminat davası mı, yoksa ceza mahkemesinde ceza davası mı?
emniyetten sizi uzlaşma için çağırdıklarından anladığım tarafıyla karşı taraf ceza davası açılması peşinde, doğru mudur? size bir dosya numarası vermiş olmaları lazım. bu numaradan savcılık sorgusu yaptırabilirsiniz.
sizin görülmüş ve bitmiş olan davanızda olan olaylar sizin lehinize ispatlanmışsa bu halde karşı tarafın iddia edebileceği tek husus var. o da sizin lehinize tanıklık eden kişilerin yalan yere beyanda bulundukları...
ama bu iddiasını kanıtlayabilecek durumda olduğunu sanmıyorum. mesela kendisinin de şahidi olsaydı sizin davanızda şahitlerini göstermesi gerekliydi.
bir de şunu belirtmem lazım, bir kişinin sizin aleyhinize şikayette bulunması ille de savcının dava açacağı anlamına gelmiyor. bu yüzden, sizi hangi nedenle şikayet ettiğni iyice anlayabilmeniz için savcılık numarasını bulup, bu dosyay bakmanız ve savunmanızı vermeniz lazım.
eldeki veriler ile bu kadar yardımcı olabiliyorum. daha fazla bilgi almanız durumuda daha ayrıntılı bilgi ermeye çalışırım.