-eşim kendi köyünde öğretmen-
canım kaynanacığım,
yarın anneler günü...
*evlendiğim hafta her sabah 6da gelip "anne hayırdır?" diye soran eşime "hiiiiç yoklayım dedim" dediğin ve o en güzel uykumuzu mahvettiğin için,
*bana gelip eltilrimi kötülediğin ve ben yorum yapınca da naklen yayın yaparak onlara yetiştirdiğin için,
*eşimi her "bensiz" yakaladığında 'gelinler bana bakmıyor, acımdan ölüyorum' diye ağladığın ve hamile halimle eşimden azar işitmeme sebep olduğun için,
*eşimin evde olmadığı ender günlerde sobalı evimin tek sıcak odasında kişisel temizlik yapmak istdiğimden 'anne müsait değilim' demiş ve sebebini anlatmıştım ya, sen de hemen kaynıma gidip "gelin beni eve koymuyor" dediğin için,
*ilk evlendiğimde ilaç kullanmam gerekiyordu, hamile kalmamalydım hani, "ben tedavi anlamam, en geç 3 ay sonra torun isterim" deyip ilaçlarımı bırakmama sebep olduğun için,
*korunmamamıza rağmen stresten hamile kalamıyordum hani, bebek beklediğim 6 ay boyunca regl günlerimi benden iyi takip edip o haftaya girince her sabah eve gelip "hastalandın mı" diye sorduğun için,
*hamile kalamayınca "gelinin bir sorunu mu var " diye tüm kayseriye yaydığın için,
*hamile kaldığımda ilk 3 ay mide bulantılarım olunca eşime " bu uşağı besleyemez, kendi yemiyor, küçük olur bununki" , sonra iştahım açılınca da "böyle yiyon ya, doğuraman s...n" diye harika yorumlar yaptığın için,
*eltim kız bebek doğurunca kızın yüzüne "erkek olsa hastaneye çiçek gönderirdim" dediğin için,
*hani Allahtan 7 aylık hamileyken annemlere gittim doğuma, 40ım çıkana kadar orada kaldım, eve geldiğimizde oğlumun kilosunu beğenmeyip "ben bir uşahlar doğururdum" deyip eski subayların askerlik anıları gibi kendi doğum anılarını anlattığın için,
*oğlumun her huysuzluğunu "acep doymuyor mu" diye benim sütüme bağladığın için,
*her sabah 7de arayıp eşimi ve oğlumu, gece nasıl uyuduğunu sorduğun, uyumadığını öğrenince yine "acep doymuyor mu" dediğin için,
*hani eşim, sen ben sofradaydık, bana öyle bir iftira attın ki her zaman seni savunan eşime bile "anne o kadar da değil" dedirttiiğin için,
*her fırsatta yalan söylediğin için,
*doğum çatlaklarımız yüzünden tüm gelinlerini beğenmediğin, "benim karnım hala kız karnı gibi" diye hava attığın için,
*her geldiğinde oğlum uyuyor hani, denk geliyor.sen sorunca da ben "anne uyuyor" dediğimde , gidip kayınlarıma, eşime "gelin oğlanı sevdirmiyor, beni eve koymuyor" dediğin için,
* oğlum yatarken kollarını sararım o da çıkarmaya çalışır sağa sola dönerek, bunu her gördüğünde "bu çocuğun kulağı ağırıyor" dediğin ve tüm açıklamalarıma rağmen anlamadığın için,
* 4,5 aylık ve 7 kilo olan oğluma nazar değmesin diye her sorana "5 kilo var yok" deyip beni kötü gösterdiğin için,
*hassasiyetimi bile bile dişleri kaşınan oğluma her fırsatta yüzünü yedirmeye çalıştığın için,
*hassasiyetimi bile bile ağzı burnu akan hasta elti çocuklarını güya bebek sevmeye diye her Allahın günü benim evime postaladığın için,
*her Allahın günü "ne yediniz " diye sorarak oğluna iyi bakıp bakmadığımı kontrol ettiğin için,
*hiç bir yemeğimi beğenmeyip, olur da dişine hoş gelen bir şey olunca da "artık öğreniyor" diye güya beni takdir ettiğin için
* zavallı annemle babam evlendikten sonra ilk defa köye beni ziyarete gelmişti hani, taaa çanakkaleden, burada durdukları 1 hafta boyunca her sabah gelip gittiğimiz her yerde peşimize takılıp, her akşam yatma vaktine kadar bizle oturup anneciğimle dertleşecek 1 dakika vermediğin için,
* dış kapıyı her aralı gördüğünde -kim bilir ne zamandır--orada bekleyip içeriyi dinlediğin, ben açıp yakalayanca da arsız arsız sırıttığın için,
* telefonum çalıp diğer odaya geçtiğimde arkamdan gelip dinlediğin ve her yakalayışımda inkar ettiğin için,
..........
sana teşekkürü borç bilirim.
ve sevgili oğlum,
*babanene hiç pas vermediğin, onun kucağına gidince yüzüne bakmadığın, uzun kalınca ağladığın,gözlerini benden ayırmadığın için, babanene "tüm torunlarım bana aşık olur, sen niye anana bakıyorsun" dedirttiğin, "daha benim kokumu almadı, bir alsa senin yüzüne bakmaz" diye hırsından çatlattığın için
sana da teşekkürü borç bilirim...