canım kaynanam!

Bence son yaşanan yanlış olmuş.
Şimdi olumlu gibi görünüyor ama yanlış olmuş.
Kaldı ki eşin senin düşündüğün kadar incinseydi hala trip atıyor olmazdı.
Küs duralım demiş karısı evi terkediyor boşanacaklar babası almaya geliyor falan bütün bunlar atlatıp bir de küs duracaksınız.
O kadının ayağına yatması lazım o adamın. Ama yapmıyor hala trip atıyor.
Kayınvalidene yükleniyorsun yanlış yapıyorsun o oğlundan aldığı fırsatı kullanıyor.
Seni ezen kayınvaliden ama ezdiren eşin arkadaşım.
Sana tavsiyem geceni gündüzüne kat bu insanlarla uğraşacağına kpss çalış acilen atan,neden çünkü yine patlak verecek..

eşim anlattığına göre olayların buraya varacağını düşünmemiş..akşama barışırız sanıyormuş..babamlar ilk kez beni savundu çünkü..o da şok oldu gelip alacağız dediklerinde. ben tabiiki çalışıyorum. siz de dua edin de buradan uzak bir yere gidelim..

ben daha yeni öğrendim annem sabah anlattı. babamlar normalde hep bana öğüt verirler yuvanı dağıtma diye.. dün o kavgada eşimle konuşurken babam "benim kızım o dağa geldi de daha ne istiyorsun bir de koyun mu yaysın" demiş. "sahipsiz sanma 5 senesine acımam gelir alırım yavrumu" demiş..." biz seni adam yerine koydukça sen tepemize çıktın, bu kızı öğrenciyken aldın karın yaptın. ben sana demedim mi benim kızım nazlı büyüdü, annesi yemek temizlik yaptırmadı, yavaş yavaş öğrenir diye, şimdi ne bekliyorsun, zaten 4 duvara kapatmışsın tek arkadaşı yok, sen akşama kadar yoksun, bir de kaynana derdi mi çeksin" demiş.............." hazırlansın yarın geliyorum" demiş...

bütün alkışlar babam için...

eşim de gıkını çıkaramamış....ben de diyorum bu adam nasıl yumuşadı hemen

Ailenin sana bu şekilde sahip çıkması hakikaten çok güzel..Baban en güzelini söylemiş..Allah başınızdan eksik etmesin..

Ailenin sana bu şekilde sahip çıkması hakikaten çok güzel..Baban en güzelini söylemiş..Allah başınızdan eksik etmesin..

sağol canım...Allahtan öyle demiş..hatta sağolsunlar kaynanamı da arayıp paylamışlar. "bu kızı köle diye mi verdik bu kadar üzmek için mi 1 günlük yoldan getirdiniz "diye

ailelerin desteği çok önemli gerçekten.bende ailemin ben boşanırsam üzülmeyeceğini öğrendim. o günden beri daha dik im sanki. arkamda duracaklarını zaten biliyordum ama üzülürler die dert ediyordum. üzülmeyeceklerini öğrendim şimdi evliliğimde mantığımı kullanabiliyorum o yüzden.

Babanın tavrına çok sevindim
Çok şanslısın,hem mesleğin hme böyle birbaban var.
Elbette yuvanın yıkılmasını ayrılmanızı vs ihtimalini son şık olarak görüyorum.
Ama Allah biliyor ya eşine şöyle bir tokat atmak isterdim yani.
Böyle kadınları buluyorlar,başlarına tac etmiyorlarda böyle davranıyorlar.
Şimdi sen kadrolu atanırsan mı uzak bir yere gidersiniz?
Ücretli yapıyorsun galiba.
Eşinin meleketi galiba ayrılmaz buradan,peki senin uzak yeri tercih etmene ne der ?
Mesela ailenin yanını tercih et sende ne dersin?
Allah kabine göre versin arkadaşım,

sağol canım..eşim de farklı bir kuruma atamabaşvurusu yaptı, sonuç beklşyoruz. ben de bu sene sınava gireceğim yine..ailemin yanı da dahil her yeri yazarım sorun olmaz...1 sene sonra eş durumu tayini isteyebiliyorsun

karnı kız karnı gibi gerginmiş ... koptum valla .... teşhis KOCA İSTİYOR ...VARSA CİNSELLİK İSTİYOR...

öyle babam olsun 10 tane kaynanam olsun ..... baba tam baba öpüyorum ellerinden

karnı kız karnı gibi gerginmiş ... koptum valla .... teşhis KOCA İSTİYOR ...VARSA CİNSELLİK İSTİYOR...

evet canım aynen... rahmetli genç vefat etmiş. kadının durumu da zor tabi.. genç sayılır daha. oğullarının yerinde olsam evlendiririm. tek kızı var, o evlendirin diyor. zaten kaynanam da durup durup rahmetlinin o işe nasıl düşkün olduğunu anlatır.

öyle babam olsun 10 tane kaynanam olsun ..... baba tam baba öpüyorum ellerinden

kesinlikle..tek gücüm o zaten...babam sırtımı yasladığım çınar gibidir...

ben kötü bir insan değilim..

ama yapamıyorum. sevemiyorum...

bu sabah yine gelmiş, eşim de yanımızda "bu oğlanı senden alacağım" diyor. eşim de "Allah etmeye " dedi. mevzuyu nerelere getiriyorlar.. "hiç bir şey yapamazsınız. mahkeme bana verir anneciğim. arayı bozduğunla kalırsın" dedim.

ay utanmıyor da..kavga ettik değil mi, laf soktum değil mi...gelmesene..küssene bir hafta on gün kafamızı dinleyelim...

eşimi kullanmalarından bıktım usandım...

yazmışımdır, bütün sene eşim tek maaşla 3 evi geçindirir, onlar kurbanda koyunları satınca bize toplu para verir. ama resmen kullanıyorlar.önce eşim inanmıyordu. bana onları savunup duruyordu. artık gözü açıldı.

şimdi benim kaynanaya dul maaşı çıktı. ayda 200 falan herhalde. bu da bana emanet etti. çünkü en güvenilir benim o da biliyor.

bu sabah gelmiş, eltimin kardeşinin nişanı mı ne varmış, gelin için liste vermiş eşim alsın diye. sanki kız bize gelin geliyor. içinden dışına kıyafetleri, pastaları, baklavaları.....eşimin de nakit sıkıntısı vardı. tarlayı sürecek traktörün mazotu bitmiş, hayvanların yemi,vs..bunlar hep milyarlık işler... baktım adamı ezdikçe eziyor. bahaneyle odaya çağırdım eşimi.

"şimdi sen karışma. sadece odaya girince, 'şu annemin parasını getir de ne diyorsa ondan alalım. bende nakit yok' de" dedim
girince eşim aynısını söyledi. dumur oldu kaynana. ben de arayı getirdim. "hadi anne yazdır ne diyorsan." dedim.
"niye benim param harcanıyor, ben vermem" dedi. ohhh eşim de gördü ne mal olduklarını.
".......nın parası olunca her şeyin en iyisi eksiksiz alınacak, sen üç kuruşluk maaşını kıskanacaksın. niye? madem gelin senin gelinin, kayına mı düşer gelinin erkek kardeşinin nişanlısına masraf yapmak" dedim.
"bu da evdekilerden beter" dedi benim için.
eşim de hak verdi bana.

herkesin kocası var...

biri hastalansa, gece bile olsa eşimi ararlar. ya tamam öğretmen de, e sizinkiler de lise mezunu. bir hastane yolu bilinmez mi... tamam araba bizim de, ehliyetiniz var. sen götür karını çocuğunu değil mi...düğünleri, ölümleri hep eşimin üstüne...köy işini bahane ediyorlar. herkesin işi belli biri çiftçi biri çoban ama benim adam arada getir götürcü. öğle arası evdeki inekleri çıkarır otlatır. okuldan çıkar dağa azık götürür. vakti kalırsa ot biçer. bunlardan kaçabilirse ilçeye iner, bin tane alınacakları vardır ya da biri hastadır ya da birinin bir şeyine bir şey olmuştur gidilecektir ya da mazotları küspeleri bitmiştir ya da ya da..................adam yorgun argın eve gelir, ben iki dakika bebeği tut dediğimde bana patlar... oğlum babasını çok seviyor. görürse ille onda durmak ister, babası da yazı yazmak için okula kaçar...

bir gün adamı bayıltıp arabaya atıp kaçıracağım. gaz bitene kadar, araba durana kadar süreceğim. oğlum ve kocamdan başka hiç bir şey almadan...ilk dönemeçte cep telefonlarını atacağım camdan..

o kadar bıktım ki...

dün kaynana yine geldi. kapı çaldığında oğlumu emziriyordum, yeni beşiğine koymuştum. kaynana küçük eltiyle gelmiş. içeri girdiler. hemen bebeği aldı kaynana. dedim "anne emzireyim öyle vereyim, aç günah. " neyse aldım, oğlum da emmedi dikkati dağılınca, onlara baktı. ha emer ha emecek diye bekliyorum kucağımda. bu da karşı kanepede...bekliyor ki gidip oğlanı vereyim. ooooooooohhhhhhh vermedim. kucağımda durdu yavrum. konuştuk ettik, giderken oğlumu eltime uzattım öpsün diye, kaynanama da uzatacaktım bizimki yüzüme bakmadan döndü gitti. ayyy kıyamam küsmüş. hayırdır dedim gel öp ebesi bak kapıda bekliyor dedim "onun anası var" dedi. bekliyor ki peşinden koşayım.

"iyi sen bilirsin. görüşürüüüüüüüüüüüüüz" dedim kapattım kapıyı..

aptal ya...her geldiğinde oğlumu kucağına alıp bana" bunu senden alayım da gör " diyor. eşim de kızdığımı anlıyor artık hemen konuyu değiştiriyor. bir gün kovacam o olacak.

sabah da büyük elti geldi. oğlumu daha yeni yatırmıştım. geldi, koştu beşiğe "aaaa yatıyor musun sen" diye bağırarak açtı çocuğun üstünü..."ya yenge ne yaptın " dedim umursamıyor bile.uttu kaldırdı çocuğu. ay nasıl sinir oldum. hadi yılda bir kere geliyor diye ses etmedim. yaşı da var. ama yanında küçük eltim vardı, yüzümü çevirip söylendiğimi kızdığımı gördü. iyi de oldu gördüğü..

nedir bunlardan çektiğim yaa

hepsinden nefffret ediyorum

her geldiğinde oğlumu kucağına alıp bana" bunu senden alayım da gör " diyor. eşim de kızdığımı anlıyor artık hemen konuyu değiştiriyor. bir gün kovacam o olacak.

Ara ara konunu okuyorum. Sen çok sabırlı bir insansın arkadaşım. Okudukça sabrına gerçekten hayran kalıyorum. Ya da acaba ben mi çok sabırsız bir insanım diyorum
Hepsini geçtim de bu cümlesine nasıl sabrediyorsun. Bilmiyorum, gerçekten bilmiyorum ben böyle bir cümleyle karşılaşsam aradaki bütün köprüleri yakarım gibime geliyor. Büyük konuşmak gibi olmasın. Sen kimsin de kimi kimden alıyorsun.
Eşimin annesi bir kere ''erkekten olan torun daha çok sevilirmiş'' dedi. Kendisinin kız yok iki oğlu var. Yani bana, ben torunumu senin ailenden daha çok seviyorum demek istedi.
''Ne demek o'' dedim. Senin ne kadar torununsa onların da o kadar torunu. Senin oğlundan diye 1 gram üstünlüğün yok'' dedim. Ben tepkilerimi kızarak veriyorum elimde değil. ses tonumdan kızdığımı anlayınca ''yok, bizde öyle oluyor da'' dedi kendi babasını örnek vererek. ''Sizi bilmem ben. çok şükür bizde öyle şey yok'' dedim. Suratına bakmadan çıktım. Tepki vereceğimi biliyorsun da ne diye laf sokmaya kalkıyorsun. Üstelik sonra da lafı değiştirmeye çalışıp kendini ne hale düşürüyorsun gözümde.

en kötüsü ne biliyor musun, eşim anlamıyor olanları...ona göre çocuk uyurken annesi geldiyse uyandır ver.. sonra uyusa kıyamet mi kopar..

bu erkekler ne kadar aptal oluyor.kaynanamın o kadar lafını şaka sanıyorç ya kadını bin kere yakaladım. eltimin küçük kızını kucağına almış "anne pis, anne öküz" dedirtiyordu. cadı...bunu eşimin yanında bin kere yüzüne vurdum. "sana vereyim de benim oğlumu da mı onlara benzet" dedim.

küssene allahın belası..gelmesene bir kaç yılcık...

Topigine her goz attigimda, Rabbime binlerce sukurler olsun diyorum inanki.
Benimkilerde sikintimi yaa, diye dusunuyorum.
Her okudugumda da, canim yengecim, dayimin hanimi aklima geliyor.
Ah ahh dayimin pesinden, bilmedigi yerlere gelin geldi, hemde kayinvalidenin yanina.
O da ogretmen, elti, gorumce vs.
Annanemler cok cektirdi, hala da devam ediyorlar.
Dusundukce onu, nasilda sabretmis bunca sene diyorum.
Rabbim sanada kolaylik versin cnm.

eltimin küçük kızını kucağına almış "anne pis, anne öküz" dedirtiyordu. cadı...bunu eşimin yanında bin kere yüzüne vurdum. "sana vereyim de benim oğlumu da mı onlara benzet" dedim.

Fesatlık işte başka bir şey değil. Fesat insana katlanmak gerçekten zor. Yapmayacağı yoktur çünkü herşey beklenir.
Oğulları da biliyor aslında ama anneleri sonuçta kondurmak istemiyorlar.Eşim bir kere ağzından kaçırdı. ''Hiç beni korumuyorsunuz'' demiş annesi. Eşim de ''sen haksızsan ben seni nasıl korurum'' demiş.
Yemin ediyorum ben nefreti eşimin annesi sayesinde öğrendim. Bu yaşıma kadar nefret ettiğim tek insandır. Ben hamileyken kızım için ''inşallah karşı tarafa benzemez'' diye dua edebilecek kadar kıskanç ve fesat bir insandır eşimin annesi. Kızım doğduğunda da hep bana benzettiler. Kıskançlıktan nasıl kızarıp bozardığını gözlerimle görmesem de başkası anlatsa belki abartıyor derdim ama gözlerimle gördüm ya.

ya kadın bana defalarca çirkin dedi... ANAM BENİ KADİR GECESİ DOĞURMUŞ ki oğlunu bulmuşum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

benim de nefret ettiğim ilk insandır. ben sadece dizilerde olur sandığım çoğu şeyi bunlarda gördüm.. benden uzak Allaha yakın olsunlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…