canim annem. gariban annem :(

Fulyacennet16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2013
772
490
Merhaba hanimlar .

Dertlesmek icimi dokmek icin geldim bu aksam. Hikayem soyle ki.

Biz cok zor sartlarda buyuduk. Babam yillarca kardesimin de gozumuzun onunde anneme hep siddet uyguladi. Iftiralar atti. Hep krndi ailesi icin yok ev aldi onlara yok dugun yapti kardeslerine biz hep ananemin gonderdigi yiyeceklerle buyuduk eve bakmaz alisveris yapmaz para yok para uok derdi devlet kurumunda isciydi ikramiyeli maasi varken. Is ark cocuklariyla arkadastik ayni mahallede onlarin yazlik kisliklari varken. Benim annecigimin oturacak koltugu yoktu. Ev alacak durum varken kiaradan kiraya surukledi bizi cok cekti anacim cok

Hep dayak iskence. Gidecek yeri yoktu annecigimin. Calismiyordu da uvey baba olmaz dedi cekti de cekti zavalli annecim gecligi gitti hayalleri vardi oysa ki oyle neseli ki benim annem arkadas gibi buyuduk hep. Baba bile demek istemedigim adam emekli olup emekli paralari da alip annecigime ve bize yani evlatlarina dahi 5 kurus birakmadan bizi kirada ve bizdolabinda hicbir sey yokken birakip gitti ben uni deydim kardesim lise de hem caisip hem okudum. Nafaka cok azdi. Neyse okudum kpss derken memur oldum. Anneme elinden geldiginde yardim ediyorum ettim de

Allahima sukur simdi erkek kardesimle kaliyor bende yeni evlendim. Ama vicdanim sizliyor niye evlendim ki diye. Esimi seviyorum yasin olmus 30 ama ne bileyim sanki hic evlenmemeli annem bize kendini feda etti bende etmeliydin bencilce evlendim diye uzuluyor hatta agliyorum kizlar

Kardesim evlenicek. Annem yalniz kalicak hayatta yalni birakmam asla

Hadi annemi yakinima aldirdim. Simdi baska sehirde ev tuttum kaldigim sehirde vs 2 gune 3 gune gider bakatim anneme annem yuruyemiyor kizlar. Hadi esim kabul etmedi ayni evde yasamayi bende aldim getirdim tasidim evi kaldigim sehirde ev tutarak buna bilr hayit derse ilerde bakamazsin gidemezsin derse diye korkuyorum

Ben asla birakmam oyle yaparsa esim ayrilim derse de ayrilirim oyle dusunuyorum. Dusmus anacigimi birakip evlilik yurutemem bakamazsin diye direnen vicdansiz kocayla da olmaz cok sevsemde ne bileyim. Ayrilmak zorunda kalirim

Suan bu durumlar yok tabi ama okuyor duyuyor gorutoruz cevrede. Ben mi sagliksiz dusunuyorum kizlar siz yerimde olsaydiniz ne yapardiniz peki

Başlığa bile ağlayasım geldi. Çok üzülüyorum böyle
Bırakmayın tabi annenizi. Eşinizinde hayır diyeceğini düşünmeyin demez şimdiden kendinizi kötüye alıstırmayın. Kabul etmezse de yureksiz merhametsiz biriyle evlenmişsiniz demektir zaten.

Başınıza gelmeden karalar bağlamayın. Evlendiğiniz için kendinizi suçlamayın. Anneniz de sizin mutluluğunuzla mutlu oluyordur. Annenizi yakınlarınıza alırsınız. Eşinizin itiraz edeceğini de nereden çıkardınız? Eşinizin annesi rahatsızlansa bakımını üstlenmez miydiniz? Sizi anlayacaktır.

erkek kardeşin evlendikten sonra aynı apartmanda veya yakın muhitte taşınabilir mi annen
baban türü erkeklerede ne diyeceğimi bilmiyorum insan nasıl evde çoluğu çocuğu açken ailesine ev alma düğün yapma peşinde olur öbür taraf da verilecek hesaptan da korkmuyorlar sanırım

Bende akil edemed8m ki zaten bosanma davasinda bile annem oyle korkmus ki hakim sordu annem sustu. Ama ben oyle konusmustum ki olani her seyi anlatmistim. Hakim babami cik cabuk salondan cik diye bagirdigini hatirliyorum kendi sahitleri bile hakime biz size tek olarak sahitlik yapmak istiyoruz demislerdi ki o sahitler babamin arkadaslariydi. Odasina cagirdi hakim. Her biri ya hu bu adam deli cocuguna cokuguna bakmadi kadin namuslu iyi hep siddet vardi aciyorduk kadina cocuklarina demisler dusunun. Hakim ve savci oylr bir bagirmislardi ki o na hala sesleri kulaklarimda cinliyor.

Ne mutlu annene. Zamanında çok sıkıntılar çekmiş ama sizler gibi onu seven düşünen evlatlara sahip. Evlenmen de hayatın olağan akışı. Evlenmesen de bu sefer annen üzülecekti kızım yalnız kalacak diye.Allah analarımızı başımızdan eksik etmesin.Bende tek çocuğum,çok düşkünüm anneme.Evliliğin ilk dönemlerinde hep bu düşünceler oluyor. Onu bıraktım düşüncesi.Ben aynı şehirde olduğum halde çok özlüyodum. Ama sonra anlıyor insan bunun ne kadar normal olduğunu.Kendini suçlama hiç.Sen mutlu ol o zaman o hep mutlu zaten.

Kardeşin ve sen her ay belli bir miktar ayırın annenize sana yakın bir ev tutun.Sen de gelip gidersin.Yemeğini falan yaparsın.Eşine de durumu anlat. Hiç bir şey diyemez. Hakkı yok çünkü buna...

A
Amin. Onlarin bize golgesi bile yeter

Kardeşin ve sen her ay belli bir miktar ayırın annenize sana yakın bir ev tutun.Sen de gelip gidersin.Yemeğini falan yaparsın.Eşine de durumu anlat. Hiç bir şey diyemez. Hakkı yok çünkü buna...
Ben her ay kendim icin ayirdigim butceden anneme gonderiyorum. evime maasimin 4.3 unu verir 1 payini kendi ihtiyaclarim var ama onu da anneme vericem dedim. Sen bilirsin hayatim cok zor durum olursa bende veririm verecegimde olurda yalniz. Kalirsa bakicaz der ama ne bileyim korkuyor iste insan ama ne olursa olsun annem o benim sirtimda tas tasirim yine bkarim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…