- 11 Temmuz 2014
- 5.154
- 10.076
- 298
kırma derkenNasil yapmak istedigine bagli.Ben kirma yapiyorum mesela edremit zeytinden hem de tuzsuz.Hafif acimsi harika oluyor.Tuzsuz olunca daha fazla yiyebiliyorsun hem.Balikesire yakinim bende.Su siralar burdaki herkes zeytinlerini kurdu.Hazir kurulmus bile gonderebilir arkadasin.
kırma derken
ama arayım söyleyim inşallah ne kadar doğalı olursa o kadar iyi
o değil bide hevese geldim
cevap için teşekkür ederim
yani zeytin diyarında olan herkesler yollayabilir bu arada kabulümdür
tamam canm teşekkür ederim söylemen yeterliKirma,cizme,uslu ... cesit cesit var.Bende buraya gelince daha detayli ogrendim
Mesaji aldim bu arada
Balikesirdeki arkadasin gonderemezse bir ozel mesaj uzaginda olup gonderebilirim
Evet bende bilmediğim için benim aldığım zeytinler gibi sanıyorum hepsini şaşırdım zaten nasıl yedi diye demek öyleymiş sağol bilgilendirme içinBizim oralarda adına hurma denen bir zeytin vardır .Bu zeytin ağaçta kendiliğinden olgunlaşır ki bende bu zeytini dalından koparıp doğal haliyle yemeyi çok severim.Belki Canan Hoca da o zeytinden yemiştir yoksa öbür zeytinler çok acı nasıl yiyebilir ki o kadar .
zeytin çizme ,kırma makinası varKirma,cizme,uslu ... cesit cesit var.Bende buraya gelince daha detayli ogrendim
Mesaji aldim bu arada
Balikesirdeki arkadasin gonderemezse bir ozel mesaj uzaginda olup gonderebilirim
zeytin çizme ,kırma makinası var
Bizim oralarda adına hurma denen bir zeytin vardır .Bu zeytin ağaçta kendiliğinden olgunlaşır ki bende bu zeytini dalından koparıp doğal haliyle yemeyi çok severim.Belki Canan Hoca da o zeytinden yemiştir yoksa öbür zeytinler çok acı nasıl yiyebilir ki o kadar .
arkadaşımla konuştum bu zamana kadar aklın nerdeydi dedi banaEvet.Burda bizim koyluler eski usul yapiyorlar ama.
Hurma zeytin cok nadir olan bir zeytindir.Izmirde Urlanin belirli bir bolumunde bir de yalan olmasin mersindeydi sanirim.Sadece burada yetisir.Ekim -Kasim gibi cok kisa surede toplanip 1,5 ay gibi bir zamanda yenir sadece.Kisa surede tuketilmesi gerekir yoksa hemen kuflenir.En sevdigim zeytindir hurma zeytin.Dalindan kopar ye.Bu sene nisan basi don ve kar yaptigindan yetismedi yiyemedik pek.
Balıkesir/Edremit zeytinyağı da iyidir hakikisini bulursan, kahvaltılıktır oranın yağı.arkadaşımla konuştum bu zamana kadar aklın nerdeydi dedi bana
ama gönderecek inşallah en kısa zamandaarada mihaviç ve sepet peynirleride meşhurmuş kendi dedi ben bilmiyodum belki onları da yollar pek bi bulaşık çıktım bende
daha 1 sene oldu oraya gideli abla iş için oradalar kısa süreliBalıkesir/Edremit zeytinyağı da iyidir hakikisini bulursan, kahvaltılıktır oranın yağı.
Zeytin diyarında arkadaşın var sen boşa alıp duruyormuşsun marketten, ara ara sipariş edersin mis gibi yersin.
hadi yaÖyle simsiyah, pırıl pırıl parlayan zeytinlerden uzak durun. Rengi alacalı bulacalı, görseniz bir şeye benzetemeyeciğiniz zeytinlerden seçin. Hatta ben siyah zeytin almaz oldum, daha siyah görünsün diye boyuyorlar çünkü.
arkadaşımla konuştum bu zamana kadar aklın nerdeydi dedi bana
ama gönderecek inşallah en kısa zamandaarada mihaviç ve sepet peynirleride meşhurmuş kendi dedi ben bilmiyodum belki onları da yollar pek bi bulaşık çıktım bende
inşallahOooo sana zeytinle beraber bonuslari da geliyor.Yasadin desene :) Simdiden afiyet olsun :)
arkadaşımla konuştum bu zamana kadar aklın nerdeydi dedi bana
yaaa gerçi bu sefer paramı sorduk sana !!diye kızdı bana ama ben gönderirim illaki ama bu sefer olmazsa başka seferMihaliç peynirini makarnanın üzerine rendelersen enfes olur ben çok severim. Birde yağı kargo ile gönderecekse alan bir firma var sadece ondada yağ iki katı fiyatına çıkıyor Mamaklı hemşerim haberin olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?