kostiklilerden bahsetmiyordur tabiki.70-80 adet zeytin abartılı olur elbette ama zeytini 20-30 tane yemek zarar vermez, yeter ki zeytin ince tuzla değilde iri tuzla basılmış ve doğal yöntemlerle işlem görmüş olsun.
Canan Karatay doğal zeytinden bahsetmiş, hızlandırılmış karartma işlemi görmüş, zeytinin içine işleyen rafine ince tuzla basılmış olanları söylemiyor.
Kostik, sanayi boyaları, oksijenleme gibi gibi birçok işlemkostiklilerden bahsetmiyordur tabiki.
Zeytinin çekirdeğini kontrol etsinler, çekirdek eli simsiyah boyamamalı, siyah zeytinin çekirdeği simsiyah olmaz zaten.Öyle simsiyah, pırıl pırıl parlayan zeytinlerden uzak durun. Rengi alacalı bulacalı, görseniz bir şeye benzetemeyeciğiniz zeytinlerden seçin. Hatta ben siyah zeytin almaz oldum, daha siyah görünsün diye boyuyorlar çünkü.
Valla ne yiyeceğimizi şaşırdık, nereden alıp yiyeceğimize şaşırdık. Emin olduğum tek şey köpeğimin bizden iyi beslendiğiZeytinin çekirdeğini kontrol etsinler, çekirdek eli simsiyah boyamamalı, siyah zeytinin çekirdeği simsiyah olmaz zaten.
Bir de Hatay tarafında olan bir zeytin var minik minik çok tatlı.Siyah zeytin nadir tüketirim
Yeşil zeytinimi kendim kırıp basarım gönül rahatlığıyla da 20-30 tane yirim her kahvaltıda
Mümkünse gidip köylüden almakta fayda var, zeytin konusunda köylülerinde hile yapanları var, yok diyemem, zeytini işlenmemişken alıp evde kendiniz yapabilirsiniz böylesi daha sağlıklı, zeytin toplama zamanları kış mevsimidir, bölgeden bölgeye değişir ama ortalama Zaman vermek gerekirse Ekim-Ocak arası diyeyim, gitsinler alsınlar evde yapsınlar.Valla ne yiyeceğimizi şaşırdık, nereden alıp yiyeceğimize şaşırdık. Emin olduğum tek şey köpeğimin bizden iyi beslendiğiBazen Kanada malı yiyor bazen İtalya
ben limon tuzu ile yapıyorum.Mümkünse gidip köylüden almakta fayda var, zeytin konusunda köylülerinde hile yapanları var, yok diyemem, zeytini işlenmemişken alıp evde kendiniz yapabilirsiniz böylesi daha sağlıklı, zeytin toplama zamanları kış mevsimidir, bölgeden bölgeye değişir ama ortalama Zaman vermek gerekirse Ekim-Ocak arası diyeyim, gitsinler alsınlar evde yapsınlar.
Ne kadar doğal o kadar sağlık.
Biliyorum onu çok lezzetli ama minnacık yaa 100 tane yesem doymamkiBir de Hatay tarafında olan bir zeytin var minik minik çok tatlı.
Çevirme nasıl oluyorben limon tuzu ile yapıyorum.
Çevirme zeytin en sevdiğim zeytin tarzı.
haftada bir filan altüst ediliyor.Çevirme nasıl oluyor
ay onu bu haftada aldım. yeşil zeytin. nohut gibi. ama bir lezzetli. devamlı alıyorum onu. çekirdeği minicik. mis gibi zeytinyağı kokuyor .Bir de Hatay tarafında olan bir zeytin var minik minik çok tatlı.
Biz iri tuzla basarız, iri tuzla küfelere basılır bizde, sele deriz, sirkeyle yapanda varmış, damak zevkine göre herkes istediği gibi yapabilir.ben limon tuzu ile yapıyorum.
Çevirme zeytin en sevdiğim zeytin tarzı.
Hmm siyah zeytin o sanirimhaftada bir filan altüst ediliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?