Canan Karatay'a zeytin uyarısı

Eşimle ben zeytini çok tüketiriz. Şimdiye kadar olumsuz bir şey yaşamadık ama bir kerede 70 adet yemeyiz. Hele akşam yemeğinde turp otu ve radika haşlaması varsa zeytin mutlaka olur yanında. Bizim de zevkimiz bu..
Biz şanslıyız, zeytin ve zeytinyağını kayınvalideler sağolsun onlar verir. Kendi ürünleri.
Eskiden köylü kadınlara güvenirdim, ama bir arkadaşım onlar da bazen dışarıdan alıyor, hatta kandırılıyorlar has zeytinyağı diye dedi. Aldığı zeytinler ve zeytinyağı markettekilerden berbat çıkmış.

Bende zeytini hiç sevmem benim şifa reçetem sarımsaktır

cibez,arapsaçı, :)

Valla zeytinin diyarindayim.Velilerimde devamli yag ve zeytin temin ederim.Tuzsuz kirma dedikleri cekisteyi bi oturusta 20 den fazla yiyorum.
Diyetisyeenn beeyy sizin yuzunuzden yillarca 1 kibrit kutusu peynire,haftada 3 defa yumurtaya talim ettik.Bitti o kalori hesaplama devri.

Canan hocadan ve söylediklerinden pek hazzetmem. Ama tv karşısında otururken bi kase zeytini kucağına alıp çekirdek çitler gibi yiyen biri olarak günde 4-5 zeytin açıklamasından da hoşlanmadım.

Pazardan zeytin aldım ağaçtan yeni kopmuş anaam ne kadar acıydı nasıl yedi o kadın.benim kocada yer 50 60 tane gösterim bari bitirmesin zeytinleri hemen

Aynen kalori hesabımı kaldı, birisi kalori dediği an, değiştiriyorum, önemli olan sağlıklı beslenmek

Aynen kalori hesabımı kaldı, birisi kalori dediği an, değiştiriyorum, önemli olan sağlıklı beslenmek

Kesinlikle chess.
Karatayin kitabini okudum.Okadar mantikli seyler soyluyor ki.Yillar boyunca bize aman cok kalorili sakin yemeyin,uzak durun dedikleri kuruyemisteki iyi yag hic bir besinde yok.
Karatay diyetini de yaptim bir sure.Kendini gercekten iyi hissettiriyor direnc olarak.Bir tek yumurtlayacak derecede yumurta yiyosun o kadar

Zeytin iyidir
Talep olsun ki üretici bundan kazansın
Zeytinlikler sayısı artsın
betondan fazla kazandırsın heryer yeşil olsun
Zararlı değiliz zeytin yiyerek her halükarda

Pazardan zeytin aldım ağaçtan yeni kopmuş anaam ne kadar acıydı nasıl yedi o kadın.benim kocada yer 50 60 tane gösterim bari bitirmesin zeytinleri hemen
Bizim oralarda adına hurma denen bir zeytin vardır .Bu zeytin ağaçta kendiliğinden olgunlaşır ki bende bu zeytini dalından koparıp doğal haliyle yemeyi çok severim.Belki Canan Hoca da o zeytinden yemiştir yoksa öbür zeytinler çok acı nasıl yiyebilir ki o kadar .

Ben gördüm ondan yaa en güzeli o küçükler izmirde hatay zeytini diye satılıyo ama istanbulda hiç bulamıyorum :)

kızlarrr kızlar zeytini severdimde öyle bir yazmışsınız ki daha çok sevdim
ancak maketten almaktanda vazgeçirdiniz

ben ankarada nerden bulcamda yapcam zeytini
ki ömrümde bildiğim bişey değil hep hazır aldık
nerden alayım ,nasıl yapayım ayrıntılıcana anlatsanıza bana
balıkesirde arkadaşım var onumu arasamda gönderse napsa

Nasil yapmak istedigine bagli.Ben kirma yapiyorum mesela edremit zeytinden hem de tuzsuz.Hafif acimsi harika oluyor.Tuzsuz olunca daha fazla yiyebiliyorsun hem.Balikesire yakinim bende.Su siralar burdaki herkes zeytinlerini kurdu.Hazir kurulmus bile gonderebilir arkadasin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…