Canan Karatay sofrayı donatınca...

etkin

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2006
1.590
1.070
333
http://www.milliyet.com.tr/canan-karatay-sofrayi-donatinca--gundem-2190021/

Canan Karatay sofrayı donatınca...
"Ekmek yemeyin" önerisiyle çok tartışılan Prof. Dr. Canan Karatay'ın sofrası sosyal medyada günün konusu oldu. Karatay'ın editörü, fotoğrafa şu açıklamayı getirdi: 'Ekmek değil, lahmacun yedi'
Sitene Ekle

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yaşam Boyu Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Semineri’ kapsamında Mersin’e giden Prof. Dr. Canan karatay'ın ekmek yerken görüntüleri sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta "Mersin" sayfasında yayınlandı.

"EKMEK DEĞİL LAHMACUN"

Fotoğrafa kısa sürede onlarca yorum yapıldı. Okuyucular fotoğrafa "Canan hoca Mersin lezzetlerine dayanamadı" gibi yorumlar yaptı. Karatay'ın editörü ise bir açıklama yaparak, Hoca'nın ekmek değil lahmacun yediğini söyledi.

MASAYI DONATTI

Karatay'ın masasındaki yemekler ise dikkatli gözlerden kaçmadı. Diyetinde çoğu şeyi yasaklayan canan karatay, kendi masasını donattı.

Ne kadar abartiyorlar yediklerini. O genel bir beslenme plani veriyor. Uyarsin kirk yilda bir uymazsin ama genel hatlariyla dediklerini uyguladiginda gercekten kilo da veriyorsun , kilonu da koruyorsun. O ara lahmacun da yedim , dondurma da yedim. Korudum korudum ne zaman cikolata ve tatliya basladim bozuldu tabi. Kadinin ne sucu var simdi.

Lahmacun yiyin diyor zaten yasakladığı bir yiyecek değil.

benim elime ekmek versinler yeter cok severim kiloda almıyorum lahmacun ekmekten dahamı az zararlı oluyor yani inanamadım

aylardır ekmek yemiyordum bugün moralim bozuktu yiyeyim dedim, gram zevk almadım, yesem ne yemesem ne, ağzımda gevelediğim tatsız bişey nerde çocukluğumun ekmek banmalı zevkleri

Dedigine gore lahmacun hamuru ve ekmek hamuru ayni degil, icinde (gormedigimiz) kiyma var, sogan var yaninda bol salata ile yenmesi gerekiyor. Boylece glisemik indexi dusuyor.

Dedigine gore lahmacun hamuru ve ekmek hamuru ayni degil, icinde (gormedigimiz) kiyma var, sogan var yaninda bol salata ile yenmesi gerekiyor. Boylece glisemik indexi dusuyor.

aslında mantiken onunda yasak olması lazım ama hoca bizzat lahmacun sever sanırım ona kıyamamış
madem artık doğal buğday yok, sonuçta o hamurda o doğal olmayan buğday unundan yapılıyor

aslında mantiken onunda yasak olması lazım ama hoca bizzat lahmacun sever sanırım ona kıyamamış
madem artık doğal buğday yok, sonuçta o hamurda o doğal olmayan buğday unundan yapılıyor

Dogal olan bir sey yok ki artik. Genetigiyle zaten 1943 te oynanmis . Gluten hassasiyeti cogumuzda var. Yalniz vucudun herseye ihtiyaci var. Kesmek cozum degil. Bildigin ekmek ve sekerin hic bir faydasi yok ama zaten yedigimiz her seyden bir miktar seker aliyoruz. O yemek oldugu icin ve yaninda ekmek yenmedigi icin guzel bir cozum. Ben cok yedim lahmacun, pizza da yedim kiloma hic bir zarari olmadi. Ekmegi bes ogun tuketen bir topluma ekmegi yasak etmesi normal.

ben ekmek yemiyorum ya ama dolaylı olarak illaki un yiyorsun, bulgur pilavıda severim ayrıca dürüm tarzı şeyleride
tamamen kesmek mümkün değil pek, onu da denedim ama yiyecek seçenekleri çok azaldığı için çok sıkıcı oluyor ve dışarda yemek için seçenekte kalmıyor, iskender sipariş ederken ekmeksiz diyorum garson şok geçiriyor sonra

ben bir doktorun konusmasını dinlemiştim tuz ile alakalı vucudunuzun ne kadara ihtiyacı varsa okdr tuketin demiş herkesin metabolizması farklıdır sana az gelen bana cok gelir gibi gibi oyuzden cıkıpta sunu yemeyin zayıflarsınız bunu yiyin kilo alırsınız olayları bana sacma geliyor artık

Ya 60 kiloya kadar inmistim uzun bir sure korudum doner , pizza lahmacun , kokorec, borekte , her gun dondurma da yedim. Tatilde oldugum halde, kilo almadim. Ne zaman kola ve turevlerine basladim sonra yeme duzenimi bozdum.

Ekmek kesilebiliyor, seker de kesilebiliyormus. Bulgur pilavi gluten icerir ama tok tutar. Pirinc pilavi daha cabuk aciktirir ama duzene soktuktan sonra yani ekmek ve seker disinda istedigini yiyebilirsin. Icki de zararli, duzenini bozar.

Tuz ve ihtiyaç meselesine tamamen katılıyorum. Tatlı ekmek umrumda değil. Tuzumu eksik aliyim başım döner. Parmak banarım :)

ya canım benim kilo sorunum yokta kendi kendime gluten hassasiyetim olduğunu fark ettim, glutenli bişey yiyince hamile gibi geziyorum karnım o kadar şişiyor yani, ve çok uyuyorum ayılamıyorum, o yüzden uzak durmaya çalışıyorum
ingilterede nasıl besleniyorsun, herhalde burdaki kadar hamurişi yoktur

Ordaki gibi doner lahmacun gozleme burdada var farketmiyor. Hatta dun cin makarnasi yedim. O sisligi biliyorum ama ekmegi tamamen kestigim anda farkediyor + ben de hipoglisemi var. Mumkun oldugunca ekmek yemiyorum ama tatli bakimindan bi turlu duzene oturtamadim biliyorum oturttugum zamani . Elim ayagim bosaliyor ama yazi bekliyorum.

Kaya tuzunu onerecektim ben de. O bile farkettiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…