Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anlaşmalı olduğunu sanmam çünkü işlenmiş tereyağı almayın dükkanlardan gidin köyden hasını bulun diyor.Hoca çok şirin ama tereyağcılarla özel bir reklam anlaşması olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca izlemiştim orta Asya'da Türkler şeker kullanmazdı tereyağı atarlardı çaya dedi. Koyun demedi sadece olan bilgiyi verdi.
Onun dışında evet hala tereyağcılarla anlaşmalı bence
Aynen. Geçmiş gün yardım amaçlı gittiğim bir hatun gününde kilo anlamında bayağı ağırtop olan teyzeler, ağızlarını doldura doldura, Karatay lahmacun yerken yakalanıp fotoğraflanmış diye kahkahalar atarak dalga geçiyorlardı üstelik önlerinde kocaman bir tabaktan, bol şekerli, yapay mayalı, beyaz unlu, margarinli hamur işi ve tatlıları yutarken. Dedim ki Karatay'ın ilk kitabına baktınız mı? Orada zaten lahmacunu abartmamak kaydıyla yiyebilirsiniz yazıyor. Sanırım içlerini rahatlatmaya çalışıyorlar bu şekilde davranarak zira o tabaktakileri yemeye tam gaz devam...canan hocaya laf yok.
bir de kadını eleştirenler onu hiç dinlemeden böyle başlıklarla yargılıyorlar sinirleniyorum.
lahmacun yerken fotosu var diye ne eleştirildi, halbuki yıllardır lahmacun abartmamak kaydıyla yiyebilirsiniz diyen birisi kendisi.
yazdıklarını okumadan dinlemeden yargılamak yakışmıyor bence.
he dersin ben dediklerini uyguladım hiç de faydasını görmedim, o zaman tamam,
ama bugüne kadar tam uygulayıp faydalanmayanı da görmedim.
Önrünüz boyunca hamur işine, pastaya böreğe yükleniyorsunuz, kilo alıyorsunuz. Sonra bunları bırakınca doğal olarak kilo veriyorsunuz. Sonra karatay çok başarılı diyorsunuz. Her şeyi dozunda tüketirseniz zaten kilo probleminiz de sağlık probleminiz de olmaz.
Az biraz daha kucuk bi taş ataydin kafama sep Hakli misin ? Haklisin Ama bazi hastaliklar iste tetikleyici oluyor.3 sene oncesine kadar hadi biraz spora abanayim kazulet gibi boya 65 kilo olayim diye kasarken bu lanet pko belasiyla hafif kilolu sinifina girdim.Simdi tirmala dur vericem diye
Ayni toprak zaten bizimkiler. Hey gidi hic hastaligi da yoktu yasliliga bagli olum demisti doktor. Allah rahmet eylesinBenim dedem de 80 yaşında. Kahvaltıda çatal çatal götürür tereyağı bal ikilisini. Benim çıkarken yorulup asansör kullandığım 5 katı yürüyerek çıkıyor adam. Acamadığım kavanozların kurtarıcısı
Hastalığı olanlar hariç diye belirtmeliydim haklısın. Ama çevremde gördüklerim pek hasta insanlar değil. Sofralar donatıyorlar fotoğrafları sosyal medyada paylaşıyorlar sonra yemiyorum da ama kilo alıyorum ya da karatay diyetiyle kilo verdim diyorlar. Yemesen zaten vercen kadın...
Bi arkadaşım evleneli dört bes ay oldu, kendi 10 kilo falan aldı, tığ gibi kocası basketbol topu yutmuş gibi göbek yaptı. Evlilik bize yaradı diyorlar. Ulan her haftasonu börekli poğaçalı kahvaltı fotoları paylaşıyorsunuz, evlilik değil börek yaradı dicem diyemiyorum.
Aklima bu karikatur geldi bahsedince :)Eki Görüntüle 1823765
Hastalığı olanlar hariç diye belirtmeliydim haklısın. Ama çevremde gördüklerim pek hasta insanlar değil. Sofralar donatıyorlar fotoğrafları sosyal medyada paylaşıyorlar sonra yemiyorum da ama kilo alıyorum ya da karatay diyetiyle kilo verdim diyorlar. Yemesen zaten vercen kadın...
Bi arkadaşım evleneli dört bes ay oldu, kendi 10 kilo falan aldı, tığ gibi kocası basketbol topu yutmuş gibi göbek yaptı. Evlilik bize yaradı diyorlar. Ulan her haftasonu börekli poğaçalı kahvaltı fotoları paylaşıyorsunuz, evlilik değil börek yaradı dicem diyemiyorum.
Nikah memurunun haline bak yalnız, duruma alışık galiba hiç yadırgamadı salyangoz gibi duruyor.Aklima bu karikatur geldi bahsedince :)Eki Görüntüle 1823765
Karatay'ı çok takip etmiyorum, arada söylediklerine denk geliyorum ama anladığım kadarıyla yedikleriniz doğal olsun diyor, ki çok doğru, mesela tereyağa dikkat çekmiş şimdi, sanayi işi tereyağından bahsetmiyor, köylerde yapılan hakiki tereyağına vurgu yapıyor, kırmızı etle alakalı bir açıklaması da vardı galiba, yağlarıyla alın yiyin demişti, yaylada doğal beslenen, güneş gören hayvanlardan bahsediyor onda da.Tereyagindan baska yag yemeyen dedem gecen yil 105 yasinda rahmetli oldu. Ona gore tevellut daha eskiydi hatta 110 yasinda oldugunu iddia ederdi. Dogal tereyağının zararı olacağını düşünmüyorum ben de.
Biz zafiyet geçirene kadar yiyen bir milletiz, tüm gün hiçbirşey yemeyip akşam yemeğinde acısını 4 çeşit yemek yiyerek çıkaranlarımız var.
Ne oluyor mide ve vücut, yediği herşeyi olduğu gibi yağa çeviriyor
Çok diyet şekli var, işe yarıyorlar mı verilen kilolar sonrasında birkaç misliyle geri alınıyor mu yoksa verilen kilo muhafaza ediliyor mu bilmiyorum ama kilo biraz genetik faktörlere, metabolizmaya bağlı, geri kalan kısmıysa beslenme alışkanlıklarımızla alakalı.
Beslenme alışkanlıklarımızı değiştirip yemek için yaşamak değil de yaşayacak kadar yememiz yeterli.
Bak sor şimdi burada yazan evli hatunlara akşam yemeği için en az 3 çeşit yemek yapmışlardır
Tek çeşit pişmez çoğu evde, halbuki tek çeşitle doyar mide, sofraya ne kadar çok çeşit koyarsan o kadar çok yeme isteği tetikleniyor.
bizde de tek çeşit pişer, çok nadir 2 çeşit, misafirim varsa birkaç çeşit yemek olur.Valla ben hiçbir zaman 3 çeşit yemek yapmadim ama saglikli beslenelim şeysinden değil tamamen tembelligimden
bizde de tek çeşit pişer, çok nadir 2 çeşit, misafirim varsa birkaç çeşit yemek olur.
Bizde yenmiyor çünkü, yıllardır tek çeşide alıştığımızdan çok karıştırırsak bulantı yapıyor, birde zaten makbulü sofradan doymadan kalkmak, mideyi yoruyoruz aşırı yiyince, yenilenleri sindirebilmek için tüm vücudumuz büyük bir efor harcıyor.
Ben de bunu söylüyorum yıllardır. Tek çeşit pişirin diyorum. Bizim hatunlar da pilavından zeytinyağlısına her akşam sofraya beş çeşit koymayı marifet sanıyorlar.
Bizde tek çeşit genellikle sebze yemeği olur. Ama her şeyden yiyoruz, yemeye çalışıyoruz. Makarna da yapıyorum pilav da ama o da tek çeşit, nadiren yanına tavuk ya da köfte yaparım. Makarna kepekli, pilav da bulgur olur. Pirinç pilavını en son ne zaman pişirdiğimi hatırlamıyorum. Pirinci sadece sarma yaparken kullanıyorum.
Kış mevsiminde her gün çorba yapmaya çalışıyorum. Onu da genelde akşam yemeği ile değil öğlen ya da gece acıkınca falan yiyoruz.
İki-üç çeşit yapsam artıyor zaten, iki kişiyiz tüketemiyoruz ki.
Aynen, bizde de makarna pilav yapılmışsa yanına destekleyici birşey olur, tavuk, köfte vb gibi, onun dışında kışın çorba bizde de çok pişer, hergün farklı bir sebze çorbası olur, ne bulursa çorbaya katanlardanım rengi görüntüsü tuhaf ama besleyici ve sağlıklı çorbalarım meşhurdur
Beyaz pirinç kullanıyorum, kullanmıyorum dersem yalan olur ama pilav makarna dahil yaptığım herşeyde zeytinyağı kullanıyorum, kullanılan yağında önemli olduğunu düşünenlerdenim, bizde kahvaltı dahil margarin kullanılmaz, katı yağ kullanacaksak tereyağ kullanıyoruz.
Meyve sebze canavarıyız, biz 3 kişi olmamıza rağmen 2-3 çeşit bitmez, birde bide yap koca tencere yemek 3 gün ye olmuyor, günlük tencerelerim oyuncak gibidir, birer tabaklık, tek öğünlük minik tencerelerden, her yemek bir öğünlük yapılır ve biter.