Canan Karatay: "Çayın içine tereyağı koyun!"

tereyağını çayın içine dağilde balla falan yesek olmamı:KK53:

teregaylı cay ığğ düşüncesi bile iğrenç zevksiz bu hoca he :63:

Sevgili canan hocacigim bunu yeni soylemedi ki . :KK14:

ha ha hayyyt millet kotu laf desin dursun Turkiye vesilesi ile zayifliyor....:KK59:

Tereyağli kahve de bu arada muhtesem .:KK39:

ama hala cayina kahvesine seker atan varsa onu bilemem onlara icmesi zor gelebilir :KK51:

Önyargılı davranmayın. Önce için tadına bakın derim.
Bir cafede bu versiyonun kahvesini içtim. Fena değildi tadı.

Bildiğimiz siyah çayın içine lop tereyağı atın demiyor hatun.

Mesela bende şekerli çaya ıyk diyenlerdenim.. Şeker icecegine tereyağı dene diyor hoca.

valla arkadaşlar bazı mantıksızlıklar olsa da piyasadaki 6 öğün beslenin her öğüne bir dilim ekmek diyen diyetisyenlerden daha iyi valla, insan 6 öğün yiyince aklı fikri yemekte oluyo zaten, iki öğün en güzeli:KK53::KK53:
Biz zafiyet geçirene kadar yiyen bir milletiz, tüm gün hiçbirşey yemeyip akşam yemeğinde acısını 4 çeşit yemek yiyerek çıkaranlarımız var.
Ne oluyor mide ve vücut, yediği herşeyi olduğu gibi yağa çeviriyor :KK59:

Çok diyet şekli var, işe yarıyorlar mı verilen kilolar sonrasında birkaç misliyle geri alınıyor mu yoksa verilen kilo muhafaza ediliyor mu bilmiyorum ama kilo biraz genetik faktörlere, metabolizmaya bağlı, geri kalan kısmıysa beslenme alışkanlıklarımızla alakalı.

Beslenme alışkanlıklarımızı değiştirip yemek için yaşamak değil de yaşayacak kadar yememiz yeterli.
Bak sor şimdi burada yazan evli hatunlara akşam yemeği için en az 3 çeşit yemek yapmışlardır:KK14:
Tek çeşit pişmez çoğu evde, halbuki tek çeşitle doyar mide, sofraya ne kadar çok çeşit koyarsan o kadar çok yeme isteği tetikleniyor.

Biz zafiyet geçirene kadar yiyen bir milletiz, tüm gün hiçbirşey yemeyip akşam yemeğinde acısını 4 çeşit yemek yiyerek çıkaranlarımız var.

Çok diyet şekli var, işe yarıyorlar mı verilen kilolar sonrasında birkaç misliyle geri alınıyor mu yoksa verilen kilo muhafaza ediliyor mu bilmiyorum ama kilo biraz genetik faktörlere, metabolizmaya bağlı, geri kalan kısmıysa beslenme alışkanlıklarımızla alakalı.

Beslenme alışkanlıklarımızı değiştirip yemek için yaşamak değil de yaşayacak kadar yememiz yeterli.
Bak sor şimdi burada yazan evli hatunlara akşam yemeği için en az 3 çeşit yemek yapmışlardır:KK14:
Tek çeşit pişmez çoğu evde, halbuki tek çeşitle doyar mide, sofraya ne kadar çok çeşit koyarsan o kadar çok yeme isteği tetikleniyor.

valla canım ben hiç iki çeşit bile yapmıyorum desem yalan olmaz, çok nadir iki çeşit o da ikinci çorba ya mezemsi bişeydir, yenmiyor çünkü üç çeşit hayatta yapmam
tek çeşit yanında salata ya da yoğurt, diğer arkadaşları bilmiyorumda, ben de çocukta tek olunca, çok çocuklular yapıyordur mecburen

Tamam kadın bazen tutarsız salliyo ama bu tereyağ meselesinde örnek vermiş birinin adı çıkmaya görsün

Ajdar bundan sonra güzel şarkı söylese nolur gibi

Üstelik tek çeşit yemek sünnet

Misal vereyim ben evde bi obur var ki yaptıkça yapıyorum bu sebeple keşke ucle kalsa

İlaç sektörlerinin ve sağlık konusundaki tüm tüccarların korkulu rüyası olarak görüyorum..:KK56:
Yıllarca herkesin yasaklayıp ambargo koyduğu tereyağı o kadarda kötü olamaz diye düşünüyorum.
Bizim yaşlılarımız hep tereyağı deyince esas duruşa geçerler.:KK70:

Tamam eski kültürdenmiş falan ama yok çaya tereyağ koyup ne çayımı, ne tereyağını murdar edemem:KK43:
Tereyağını balla yesem, çayı kıtlama içsem olur muo_O
Caya tereyağı koyun demedi aslında. Orta Asya'da eskiden Turkler böyle yapıyormuş dedi. Bayiliyorlar bu kadinin laflarini carpitmaya

İlaç sektörlerinin ve sağlık konusundaki tüm tüccarların korkulu rüyası olarak görüyorum..:KK56:
Yıllarca herkesin yasaklayıp ambargo koyduğu tereyağı o kadarda kötü olamaz diye düşünüyorum.
Bizim yaşlılarımız hep tereyağı deyince esas duruşa geçerler.:KK70:
Tereyagindan baska yag yemeyen dedem gecen yil 105 yasinda rahmetli oldu. Ona gore tevellut daha eskiydi hatta 110 yasinda oldugunu iddia ederdi. Dogal tereyağının zararı olacağını düşünmüyorum ben de.

Tereyagindan baska yag yemeyen dedem gecen yil 105 yasinda rahmetli oldu. Ona gore tevellut daha eskiydi hatta 110 yasinda oldugunu iddia ederdi. Dogal tereyağının zararı olacağını düşünmüyorum ben de.
Benim dedem de 80 yaşında. Kahvaltıda çatal çatal götürür tereyağı bal ikilisini. Benim çıkarken yorulup asansör kullandığım 5 katı yürüyerek çıkıyor adam. Acamadığım kavanozların kurtarıcısı :confused:

Benim dedem de 80 yaşında. Kahvaltıda çatal çatal götürür tereyağı bal ikilisini. Benim çıkarken yorulup asansör kullandığım 5 katı yürüyerek çıkıyor adam. Acamadığım kavanozların kurtarıcısı :confused:

Bence her seferinde bir şey çıkartıyorlar, bi ara da tereyağ çok zararlı diyorlardı, sonra yumurta için şimdi yumurta çok faydalı diyorlar, vallahi bilemedim ben de eskiden dikkat ediyordum, artık istediğim her şeyi yiyorum...

X