- 25 Eylül 2011
- 7.430
- 11.149
- 498
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Cok tesekkur ederim yorumunuza..degil gitmemek gitmek icin bahaneler aradim..iyi dusundum..hep iyi baktim...ama iste bazilari yorum yazma icin yaziyor.polemige girmeyin benim icin bosverin.Gitmemek icin bahane mi ariyor. Kiz bildiginiz iyi niyetli bu yazisinda bariz belli. Eger gitmemek icin bahane arayacak tipte bi kiz olsa lafina laf verir kavga cikar ve esine de masum masum anlatir komple kurtulurdu. Bence acimasiz bi yorum yapmissiniz
kadın bu mesajı yazdğmdan iki dk sonra gülen yüz attı bana watsappdan. tövbe bism. malum oldu sanırımsorsan o beni çççooook sever. her yerde övüyormuş beni. ama bir de bana sor. ben ondan hiç razı değilim.
Cok cok haklisin..yazdiklarimdan iyi niyetin belli..anlıyorum sizi.
tıpa tıp aynısı olmasa bile bende kendimce bişeyler görüyorum.
eşimin ailesi en başta beni istememişlerdi olabilir dedim onlarında cocuklarıyla alakalı hayalleri vardır. ben evlenmış ayrılmış ve 1 cocukluydum.
daha sonra herşey düzeldi ve biz evlendik. bana karşı art niyetleri olduklarını asla düşünmüyorum
fakat net oldugum bişey var bizi dikkate almıyorlar
biz kendi ayaklarımızın üzerinde durduk ve duruyoruz . kendi maddi durumlarıda oldukca iyi, benim aileminde iyi.
bende bazı şeyleri çok altan aldım olurya insanlık kacırdıkları zamanlar oldu , altan aldım ve onları kucakladım. trip atmadım surat asmadım, onlar bana 1 adım gittikce ben onlara 10 adım koştum . annem babam gibi görmedim ama onlara sogukta sarılmadım. içten davrandım
velhasıl kelam son nokta benım ıcın suradababam 2 hafta once ölümden döndü , abartmıyorum ölecekmiş ama allah yaşatmış. kalp krizi gecirdi ve ameliyat oldu 4 gün hastanede kaldık. ve beni bir kere bile aramadılar, gelmediler. çok bozuldum çok incindim o günden beride onlara gitmiyorum , yorgunum demedim her hafta gittim olmuştur biz acemiyiz belki benimde hatalarım olmuştur küçüğüz biz acemiyiz daha . trip atmıyorum beni dışladıklarını düşünüyorum ve kafamda kuruyorum.
babamın amelıyat olacagı gun ben kayınvalıdemı aradım oda ogun bır ıslem yaptıracaktı en az 5 kere aradım ben gelemıyorum ama merak edıyorum dıye ılgımı alakamı gonlumun ondada oldugunu belırttım. baban nasıl demedı ben bılgı verdım. velhasıl 2 hafta doldu hala aramadılar aılemı ve gelmedıler.
duydum kı kayınvalıdem esıme benı sıkayet etmıs neden aramıyor gelmıyor dıye. esımde ben agzının payını verdım dedı. halbukı benım ıstedıgım bu degılkı yasadıgım sey cok ıcsel cok derın . benı sevselerdı aıle olarak gorselerdı bızı arayıp sorarlardı dıye dusunuyorum, gecmısı ırdelıyorum bır suru acık gozume gozume batıyor.
kendımıde cok ıyı tanıyorum benım ıcınde bıten bıter ama boyle olsunda ıstemıyorum.
bılmıyorum ben sakın kalmaya calısıyorum bakalım zaman ne gosterecek
verdıgını maddı orneklerın aynısı bızdede bızzat yasandı , aynı seylerı yasadığımızı düşünüyorum
bir tavsıyem yok , ben kendi adıma kötü olmayacagım mutlaka normal boyuıta yenıden gececegız ben sadece onlarında hataları oldugunu , onların benden nasıl kı beklentılerı varsa benımde onlardan beklentılerımın oldugunu anlasınlar ıstıyorum , söylemeden .
Olay aslinda ucbes tabak bardak degil...niyetleri degil mi.belki istese hepsini verecegim.dusunun dugun hediyelerini baskasindan duyuyorum haberim yokEv hediyeleri KV el koyduğu benimde öyle geldi..
Bana gelen kvye vermiş millet ve bana verdi diye el koydu bende sesimi cikarmadim bunu kizima sakliyom dedi o hediyeyi kimden geldiği biliyordum daha yeni evlenmistik saf gibi davranmaya devam ettim sora anladim ki oğlu ne dese onu yapiyo yardimlari kendi isteğiyle icten yapmadi bunu geç anladim.. Lohusalik halimlee anladim
Evliligim boyunca en zor zamanlarimi yasiyorum..cok sukur esimle mutluyuz..dugun borclarimiz disinda hicbir sikintimiz yok birde benim atanamam disinda....
Esim memur..kisaca bahsedicem zira detaylara inersem bu kadarmi olur dediginiz seyler var.
Esim dugunu kendi yapti..koluma takilan bilezige kadar,gorumcemin dugune gelmek icin (uzak sehirdeydi dugunumuz..not:gorumcemin durumu oldukca iyi) arabasinin benzinine kadar esim karsilamis...hatta kvdenin ben yaptim diye getirdigi nisan bohcasinin bile kredi karti ekstrelerinde gercegin su yuzune cikmasiyla nasil bir borc yiginiyla bizi biraktiklarini fark ettim..
Tamam yapmak zorunda
degiller..benim derdim o degil...hic bi zamanda olmadi..ama icime oturan seyler var.biz dugun mobilyasi aldigimiz gun kv kp bizimle gelip ayni mobilyacidan kendilerine yeni koltuk takimi,hali,perde ve tv aldilar....ayni gun benim babam bana yatak odasi alirken,esim bizim eve mobilya alirken onlar ayni gune kendi salonlarini yenilemekle mesgulduler..
Esim oyle mahcup olduki soke oldu...
1 kac gun sonra alsaydini neden esimin babasinin yaninda beni mahcup ettiniz dedi...
Herneyse dugunum oldu bana gelen tum ev hediyeleri kv el koymus....ogrenince gittim guzellikle begendiklerimi aldim..begenmediklerimi ona verdim.
Farketmesem hepsini alacakti belkide...
Olabilir dedim...
Yine bekledim..iki gorumcem evli ve durumlari cok iyi...evime hosgeldine gelirler diye..dugundede biri hicbisey takmadi.digeri kucuk bi altin takti yine.
Neyse dedim olabilir..ama evimede gelmediler ufacik bir ev hediyesi alip gonlumude yapmadilar.........
Aylar aylar sonra benim davetim uzerine geldiler....eller bos tabi.
Ben nemi yaptim...hep iyi oldum.hep sayfili oldum...tabi inlarda kotu davranmadilar..ful gibi gecinip gidiyorduk.!
Sonr bigun kv dem guya kahveye geldi bana...laf arasinda esim icin(ondanda maddii olarak hicbisey gormedim.diyince ben soooookkkk...)
Diyince benim beynime kan sicradi..bekarken esimin arabasi bile satilip kp in borclarina gitti..ustelik esim yillarca hem calisip hem unv okumus ve o zamanlar memur degildi dusuk maasi vardi...
Yahu be kadin...bu cocuk sizin elinizi cebinize attirmadan 1 kurus harcatmadan yuk olmadan ev kurmus dugun yapmis..borc oduyor hala...diyemedim esim sizden ne gordu ben ne gordum ki ....en ufak hediye beklentim olmadi...o an anladimki hicbirseyin kiymeti yokmus..
Ben en azindan bi allah razi olsun beklerken birde sikayet etmesine allah razi gelmez....
Dedigim gibi...benim en ufak maddi beklentim olmadi..bana guleryuzleri yeter dedim hep...
Evlerimiz bina olarak yakin.kayinpederim birkackez layinvalideme dediki geline evin bi anahtarini ver biz evde yokken bisey lazim olur dedi..bunu birkackez soyledi.ama kvdem hicbisey demedi.(evin 4 anahtari vardi)
Bende aptal gibi kendi evimin amahtarini vermistim...o kadar aptalimki..
Tam 2 yil oldu...o bana guvenip evin amahtarini vermemisken ben ona vermisim.....
Bugun gozum acildi artik..ben hep iyi gordugum icin iyi gidiyormus meger iliskimiz....
Hic tavir yapmamisim..hic laf soylememisimm..elde sifir deger...
Diger bir konu ise benim esimle dugun fotolarimiz asili salonda 2 tane.
Kucuk gorumcemle tamamen onun densizliginden kaynakli aramiz acildi.esimde konusmuyor..cok saygisiz kisaca ve herseye mudahildi..oda ayri dert zaten
Sehir disinda okuyor...ve bu her geldginde bizim fotolar o salondan kalkiyordu.buna cok bozuluyordum.
Bu sabah bi bahaneyle gittim kayinvalideme..evimin anahtarini aldim..soguk davraniyorum..artik iyi niyetimi kaybettiler..buraya yazamadiklarimda var.tek sebep bunlar degil..ozetle bencil ve dusuncesizler..esim bile ailesinden yoruldu artik..o yorulmusken ben iyi olmaya zorlamisim hep....
Simdilik boyle...boyle olsun istemezdim...zira bana hic kotude davranmadilar.soyle soyleyeyim faydalari yok zararlarida.....
Nereye kadar boyle gidecek bilmiyorum..kirginlarimi kusmaya ramak kaldi...siz olsaniz nasil bi tavir icinde olurdunuz...isin icinden cikamiyorum zaman zaman..
Zamanini bekliyorum.soracagim..gorumce rahatsiz oluyorki kaldiriyor.aynen..boyle oluncada olmuyor iste...ozel gunler geceler zehir oluyorBen "eşinle aran iyi olsun gerisi mühim değil"cileri anlayamıyorum. Benim annemin baba tarafımla ailesi sonradan bozuldu ve biz çocuklar olarak kan kustuk. Her bayram eziyet, her özel gün azap gibi geldi. Artık bu aile tartışmalarından, o bunu dedi, bu gelmedi hikayelerinden sıkılmıştık. En son bütün bağlar kopunca bu sefer de babam üzüldü. Kızının düğünü oldu (ben oluyorum) babamın hiç bir akrabası yok, çağırmamış.
Yani o işler bir tek kocayla çocukla olmuyor. Böyle çekirdek aile mutlu olabilenlere de hayranım, biz olamamıştık. Hala da babama üzülürüm yalnız kaldığı için. İnsan istiyor iyi günde kötü günde etrafında kalabalık olsun, gülsün, ağlasın...
Konuya gelince, susmak çözüm olmamış sizin aile için. Belki onlar çok mutlu ama sizin içiniz içinizi yiyor. O zaman hafiften dokundurmak iyidir diye düşünüyorum. "Oğlumdan maddi bir şey görmedim" diyince "ay anne benden öncesini bilemem de benden sonrası için düğünde elinizi cebinize attırmaması bile yeter" denebilir. Kapı kilidi değişebilir, görümce gelince fotoğrafların neden kalktığı sorulabilir...
Iste burdan bile gorumcenin nasil fena bi karakter oldugunu anlayabilirsiniz.Diger bir konu ise benim esimle dugun fotolarimiz asili salonda 2 tane.
Kucuk gorumcemle tamamen onun densizliginden kaynakli aramiz acildi.esimde konusmuyor..cok saygisiz kisaca ve herseye mudahildi..oda ayri dert zaten
Sehir disinda okuyor...ve bu her geldginde bizim fotolar o salondan kalkiyordu.buna cok bozuluyordum.
bu paragrafı anlamadım? niye resminizi kaldırıyorsunuz? şaka gibi...
Bazen tavırda koymak gerekıyorCok cok haklisin..yazdiklarimdan iyi niyetin belli..
Su arama mevzusu varya cok benzerini yasadim.beni aramalari gerekirken bide ustune bana kustuler neden aramiyor diye..
Cidden cok benziyor..taviz tavizi dogururmus..ben artik geri adimlardayim.herkeste farkinda..biraz oturup dusunsunler...bende sizin gibiyim.kotu olalim istemiyorum.ama sunu anladim ki hep ben yok saymisim hatalari.belli bi sure sonra karsi taraf hatali oldugunu hic farketmiyor.normal saniyor karsi taraf bisey demeyince.
Bence tavrini sergilemelisin..etrafimdada onu farkediyorum.konusan daha degerli oluyor...ben herseye sustum..hep guldum iyi olmaya calistim.
Gorumcenin derdi ne canim kavga etkisini ama sebebi neydi özel değilse tabiZamanini bekliyorum.soracagim..gorumce rahatsiz oluyorki kaldiriyor.aynen..boyle oluncada olmuyor iste...ozel gunler geceler zehir oluyor
Biz araba aldigimizda bizede demediler.ustelik kayinpeder ne gerek vardi neden aldiniz dedi.sevinmedi bile....bilmiyorum belkide borc icindeyken almamiza kuzdi.bak hala iyi niyetliyimbuarada henüz yeni araba aldık bana , ve gene aramadılar hayırlı olsun yolunda farında acık olsun kızım demedıler
muhtemelen farkındalar bıseyler oldugunu ama anlamıyorlar sanıyorum
babam ıse aramadıklarının pekala farkında bosver bız onların bızı kendılerıne denk gormedıklerını zaten bılıyoruz dıyorlar ve ben daha cok uzuluyorum
bılenmıyorum baska bısey yasadıgım acayıp bır hayal kırıklıgı zaten bu sıra dusunmem gereken onlarca dert var allah beterınden korusun
arkamda olmalarını ıstıyordum.
buarada esımın kardesı evlenecek ve onun ıcın cok telaslılar , nasıl olur nasıl gıder gecınırlermı ederlermı
bızım ıcın dusunmedıklerı onlarca seyı dusunup bızle paylasıyorlar
kendı annemıde kayınvalıdemıde aldım tatıle goturdum kendı tatılımızden sonra , orada bıle bana surat sallayacak sebebler buldu :)
bız kucuklugumuzu bılelım ama buyukte buyuk gıbı davransın derım ama anca kendı kendıme derım
Cok gecmis olsun...gamsizlar biraz anlamadim bende...babaniz sonucta nasil ilgilenmezler...Bazen tavırda koymak gerekıyor
cunku yerı geldıgınde bız bır hata yaptıgımızda bunu gormuyormuyuz ben sahsen goruyorum , genede gıttım bozuntuya vermedım bellı etmedım. kavgada edelım ıstemıyorum ama banada deger versınler ıstıyorum
bu zorla olmaz elbette bılıyorum. fakat yazımın sonundakı gıbı benden bısey beklıyorsa benımde onlardan bırseyler bekledıgımı dusunmelerı ve anlamaları gerekıyor
hayat tecrubelerı olarakta bızden cok cok ondeler ama bazen hıc bısey yapamıyoruz.
ben onlara ondan oncekı surectede 1 hafta kadar gıtmemıstım tam gıdecegım gun babam kalp krızı gecırdı ve 4 gece yogun bakımda kaldı oldu 3 hafta gıtmeyelı
Iste burdan bile gorumcenin nasil fena bi karakter oldugunu anlayabilirsiniz.
Rahatsiz oluyorki kaldiyor.o gidince geri asliyor..anne babada agzini acip bisey demiyor
Aslında bence en Üzücü sizin yaşadıklarınız.. Yani ben cocukların penceresinden bakmak istiyorum olaya . Onları korumak için sorunları büyütmemek , kıssasa kısas yapmamak ve neticesinde de mesafe olsa da küslük yaşamamak gerektiğine inanıyorum.Ben "eşinle aran iyi olsun gerisi mühim değil"cileri anlayamıyorum. Benim annemin baba tarafımla ailesi sonradan bozuldu ve biz çocuklar olarak kan kustuk. Her bayram eziyet, her özel gün azap gibi geldi. Artık bu aile tartışmalarından, o bunu dedi, bu gelmedi hikayelerinden sıkılmıştık. En son bütün bağlar kopunca bu sefer de babam üzüldü. Kızının düğünü oldu (ben oluyorum) babamın hiç bir akrabası yok, çağırmamış.
Yani o işler bir tek kocayla çocukla olmuyor. Böyle çekirdek aile mutlu olabilenlere de hayranım, biz olamamıştık. Hala da babama üzülürüm yalnız kaldığı için. İnsan istiyor iyi günde kötü günde etrafında kalabalık olsun, gülsün, ağlasın...
Konuya gelince, susmak çözüm olmamış sizin aile için. Belki onlar çok mutlu ama sizin içiniz içinizi yiyor. O zaman hafiften dokundurmak iyidir diye düşünüyorum. "Oğlumdan maddi bir şey görmedim" diyince "ay anne benden öncesini bilemem de benden sonrası için düğünde elinizi cebinize attırmaması bile yeter" denebilir. Kapı kilidi değişebilir, görümce gelince fotoğrafların neden kalktığı sorulabilir...
Bosverin.coktan sildik attik.Gorumcenin derdi ne canim kavga etkisini ama sebebi neydi özel değilse tabi
bana kızdıgı noktada su , ben cocugumla arabaya atlayıp atlayıp(arabada esımın arabası) markete gıtmısımBiz araba aldigimizda bizede demediler.ustelik kayinpeder ne gerek vardi neden aldiniz dedi.sevinmedi bile....bilmiyorum belkide borc icindeyken almamiza kuzdi.bak hala iyi niyetliyim
Hos arabada satildi bi kisim borclar temizlendi ferahladik.
Siz cok haklisiniz.ama tatile goturmek nedir.birakin kendi gitsin...cok iyisiniz cidden..uzulen hep iyiler oluyor....
Çocuk aslında çocukça denmez ergen :) bi arkadasin lafına katılıyorum sizin. Resminizi indirdiklerinde sizde gidin alın resminizi evinize asinBosverin.coktan sildik attik.
Ozetle saygisiz haddini yerini bilmeden konustu..bende uyardim.oda uyarinca bana mesajlar yazdi.7 yas buyugum ondan dusun.
Aslinda yine affederdim ama gelmedi gitmedi.esimde bende sildik.bide boyle abuk sabuk hareketler yapiyor.resim kaldrmak nedir yahu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?