Can sikici gunler ve ev anahtari

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.430
11.149
498
Evliligim boyunca en zor zamanlarimi yasiyorum..cok sukur esimle mutluyuz..dugun borclarimiz disinda hicbir sikintimiz yok birde benim atanamam disinda....
Esim memur..kisaca bahsedicem zira detaylara inersem bu kadarmi olur dediginiz seyler var.

Esim dugunu kendi yapti..koluma takilan bilezige kadar,gorumcemin dugune gelmek icin (uzak sehirdeydi dugunumuz..not:gorumcemin durumu oldukca iyi) arabasinin benzinine kadar esim karsilamis...hatta kvdenin ben yaptim diye getirdigi nisan bohcasinin bile kredi karti ekstrelerinde gercegin su yuzune cikmasiyla nasil bir borc yiginiyla bizi biraktiklarini fark ettim..

Tamam yapmak zorunda
degiller..benim derdim o degil...hic bi zamanda olmadi..ama icime oturan seyler var.biz dugun mobilyasi aldigimiz gun kv kp bizimle gelip ayni mobilyacidan kendilerine yeni koltuk takimi,hali,perde ve tv aldilar....ayni gun benim babam bana yatak odasi alirken,esim bizim eve mobilya alirken onlar ayni gune kendi salonlarini yenilemekle mesgulduler..
Esim oyle mahcup olduki soke oldu...
1 kac gun sonra alsaydini neden esimin babasinin yaninda beni mahcup ettiniz dedi...

Herneyse dugunum oldu bana gelen tum ev hediyeleri kv el koymus....ogrenince gittim guzellikle begendiklerimi aldim..begenmediklerimi ona verdim.
Farketmesem hepsini alacakti belkide...
Olabilir dedim...

Yine bekledim..iki gorumcem evli ve durumlari cok iyi...evime hosgeldine gelirler diye..dugundede biri hicbisey takmadi.digeri kucuk bi altin takti yine.
Neyse dedim olabilir..ama evimede gelmediler ufacik bir ev hediyesi alip gonlumude yapmadilar.........

Aylar aylar sonra benim davetim uzerine geldiler....eller bos tabi.
Ben nemi yaptim...hep iyi oldum.hep sayfili oldum...tabi inlarda kotu davranmadilar..ful gibi gecinip gidiyorduk.!

Sonr bigun kv dem guya kahveye geldi bana...laf arasinda esim icin(ondanda maddii olarak hicbisey gormedim.diyince ben soooookkkk...)
Diyince benim beynime kan sicradi..bekarken esimin arabasi bile satilip kp in borclarina gitti..ustelik esim yillarca hem calisip hem unv okumus ve o zamanlar memur degildi dusuk maasi vardi...

Yahu be kadin...bu cocuk sizin elinizi cebinize attirmadan 1 kurus harcatmadan yuk olmadan ev kurmus dugun yapmis..borc oduyor hala...diyemedim esim sizden ne gordu ben ne gordum ki ....en ufak hediye beklentim olmadi...o an anladimki hicbirseyin kiymeti yokmus..
Ben en azindan bi allah razi olsun beklerken birde sikayet etmesine allah razi gelmez....

Dedigim gibi...benim en ufak maddi beklentim olmadi..bana guleryuzleri yeter dedim hep...
Evlerimiz bina olarak yakin.kayinpederim birkackez layinvalideme dediki geline evin bi anahtarini ver biz evde yokken bisey lazim olur dedi..bunu birkackez soyledi.ama kvdem hicbisey demedi.(evin 4 anahtari vardi)
Bende aptal gibi kendi evimin amahtarini vermistim...o kadar aptalimki..
Tam 2 yil oldu...o bana guvenip evin amahtarini vermemisken ben ona vermisim.....

Bugun gozum acildi artik..ben hep iyi gordugum icin iyi gidiyormus meger iliskimiz....
Hic tavir yapmamisim..hic laf soylememisimm..elde sifir deger...

Diger bir konu ise benim esimle dugun fotolarimiz asili salonda 2 tane.
Kucuk gorumcemle tamamen onun densizliginden kaynakli aramiz acildi.esimde konusmuyor..cok saygisiz kisaca ve herseye mudahildi..oda ayri dert zaten
Sehir disinda okuyor...ve bu her geldginde bizim fotolar o salondan kalkiyordu.buna cok bozuluyordum.

Bu sabah bi bahaneyle gittim kayinvalideme..evimin anahtarini aldim..soguk davraniyorum..artik iyi niyetimi kaybettiler..buraya yazamadiklarimda var.tek sebep bunlar degil..ozetle bencil ve dusuncesizler..esim bile ailesinden yoruldu artik..o yorulmusken ben iyi olmaya zorlamisim hep....

Simdilik boyle...boyle olsun istemezdim...zira bana hic kotude davranmadilar.soyle soyleyeyim faydalari yok zararlarida.....

Nereye kadar boyle gidecek bilmiyorum..kirginlarimi kusmaya ramak kaldi...siz olsaniz nasil bi tavir icinde olurdunuz...isin icinden cikamiyorum zaman zaman..

sanki dert ve problem ariyorsunuz. sanki gitmemek gelmemek icin bahane ariyorsunuz. gercekten can sikintisindan bazilari ne yapacagini sasiriyor, su mubarek cuma gunu dilerim Allahtan size bu ceviz kabugunu unutturacak baska dert (Allahim affet, dert dedim su anlatilanlara) vermesin.

Ben olsam kv öyle bir laf etse ; sen oğluna ne yaptın ki ne bekliyorsun diyebilirdim sanırım.
Maddi destek ve ailenin hala evlattan birşey bekleme kısmını ben de eşimin tarafında yaşadığım için mesafeliyim. Allahtan eşim bazı konularda gözünü açtı da hakkını yedirmedi yoksa hakkı olan da kül olacaktı.

Mesafe iyidir. Sen uzak dur.
Onların ailesi onların sorunları aslında senin uzak durman gerekir ama madem kadın oğluna değil sana laf gönderiyorsa sende iade etmeyi bileceksin lafı .

canım yapılan ayıplar cok...görumcenın dugunde bırsey takmayısı,evlerınde sızın fotolarınızın kaldırılması,maddıyat vs vs...evet hıç hoş degıl.....ama evlılık bıze bunlara göğüs germeyı oğretıyo zaten...şu anda senı sıkacak bır durum göremedım ben...evet yardım etmemısler kı bak malesef artk herkes kendı dugununu kendı yapıyor..hepımız yasadık bu durumları...unutacaksın takmayacaksın eger esınle mutluysan...bunları dusunursen esınede evlılığenede zarar verırsın...he bı olay olur tartısma yasanır vs vs o ayrı bırsey...ama gecmısı degıstıremezsın boşuna kendını mundar edersın
bu arada tavsıyem sana ne kadar ıyılerse o kadar ıyı ol...ne munasebet anahtarımı verecekmısım...hıç gerek yok ne vermeye ne almaya....görumcenler gelmıyormu sende gıtmezsın olur bıter

Gitmemek icin bahane mi ariyor. Kiz bildiginiz iyi niyetli bu yazisinda bariz belli. Eger gitmemek icin bahane arayacak tipte bi kiz olsa lafina laf verir kavga cikar ve esine de masum masum anlatir komple kurtulurdu. Bence acimasiz bi yorum yapmissiniz

anahtarı vs alman da bir sıkıntı yok da sanki güncel bir olay yok gibi

evde durmak atanamamak seni bunaltmış sanki

o analar oğullarının parasını yiyemeyince rahat edemez
benim kv de eşyalarının bir kısımını yenilemişti benim düğünümde bana eşya vs aldı mı hayır alalım mı dedi mi hayır

neymiş diğer geline çok almış da yaranamamış bunu bana ve aileme söyledi

yani bunları ilk ve son yaşayan sen değilsin

boş ver unut onları merhaba merhaba nasılsın sen nasılsın oldu bitti

hayat öyle çok rahat beklentiye girme; o da girmesin

üzüllme kendini yıpratma

Biraz oyle olmus degil mi. Ozellikle oyle yaptim canim. Karsilikli laf soz soylenmemis, kavga yok gurultu yok karisan yok dolasan yok. Kv bu, soylenmese rahat edemez. Evet biraz gereksiz bi yorum yapmis, ona karsilik bi cevap verir susturursun olur biter. Huysuz bi gorumce varmis, oda kirk yilin basi donuyormus eve, idare edecek onuda.
Ortada baska bir problem gormuyorum ben. Okadar uzun yazilmis ki, ozellikle okudum sonuna kadar bi yerden ciddi bir sorun cikacak diye ama i ih, bi olay yok. 'Acimasizligim' ondandir belki.

Çok merak ettim görümce gelince fotoğraflar neden kalkıyordu?

anlıyorum sizi.

tıpa tıp aynısı olmasa bile bende kendimce bişeyler görüyorum.
eşimin ailesi en başta beni istememişlerdi olabilir dedim onlarında cocuklarıyla alakalı hayalleri vardır. ben evlenmış ayrılmış ve 1 cocukluydum.
daha sonra herşey düzeldi ve biz evlendik. bana karşı art niyetleri olduklarını asla düşünmüyorum
fakat net oldugum bişey var bizi dikkate almıyorlar
biz kendi ayaklarımızın üzerinde durduk ve duruyoruz . kendi maddi durumlarıda oldukca iyi, benim aileminde iyi.
bende bazı şeyleri çok altan aldım olurya insanlık kacırdıkları zamanlar oldu , altan aldım ve onları kucakladım. trip atmadım surat asmadım, onlar bana 1 adım gittikce ben onlara 10 adım koştum . annem babam gibi görmedim ama onlara sogukta sarılmadım. içten davrandım

velhasıl kelam son nokta benım ıcın suradababam 2 hafta once ölümden döndü , abartmıyorum ölecekmiş ama allah yaşatmış. kalp krizi gecirdi ve ameliyat oldu 4 gün hastanede kaldık. ve beni bir kere bile aramadılar, gelmediler. çok bozuldum çok incindim o günden beride onlara gitmiyorum , yorgunum demedim her hafta gittim olmuştur biz acemiyiz belki benimde hatalarım olmuştur küçüğüz biz acemiyiz daha . trip atmıyorum beni dışladıklarını düşünüyorum ve kafamda kuruyorum.

babamın amelıyat olacagı gun ben kayınvalıdemı aradım oda ogun bır ıslem yaptıracaktı en az 5 kere aradım ben gelemıyorum ama merak edıyorum dıye ılgımı alakamı gonlumun ondada oldugunu belırttım. baban nasıl demedı ben bılgı verdım. velhasıl 2 hafta doldu hala aramadılar aılemı ve gelmedıler.
duydum kı kayınvalıdem esıme benı sıkayet etmıs neden aramıyor gelmıyor dıye. esımde ben agzının payını verdım dedı. halbukı benım ıstedıgım bu degılkı yasadıgım sey cok ıcsel cok derın . benı sevselerdı aıle olarak gorselerdı bızı arayıp sorarlardı dıye dusunuyorum, gecmısı ırdelıyorum bır suru acık gozume gozume batıyor.

kendımıde cok ıyı tanıyorum benım ıcınde bıten bıter ama boyle olsunda ıstemıyorum.
bılmıyorum ben sakın kalmaya calısıyorum bakalım zaman ne gosterecek
verdıgını maddı orneklerın aynısı bızdede bızzat yasandı , aynı seylerı yasadığımızı düşünüyorum

bir tavsıyem yok , ben kendi adıma kötü olmayacagım mutlaka normal boyuıta yenıden gececegız ben sadece onlarında hataları oldugunu , onların benden nasıl kı beklentılerı varsa benımde onlardan beklentılerımın oldugunu anlasınlar ıstıyorum , söylemeden .

buarada henüz yeni araba aldık bana , ve gene aramadılar hayırlı olsun yolunda farında acık olsun kızım demedıler
muhtemelen farkındalar bıseyler oldugunu ama anlamıyorlar sanıyorum

babam ıse aramadıklarının pekala farkında bosver bız onların bızı kendılerıne denk gormedıklerını zaten bılıyoruz dıyorlar ve ben daha cok uzuluyorum
bılenmıyorum baska bısey yasadıgım acayıp bır hayal kırıklıgı zaten bu sıra dusunmem gereken onlarca dert var allah beterınden korusun
arkamda olmalarını ıstıyordum.
buarada esımın kardesı evlenecek ve onun ıcın cok telaslılar , nasıl olur nasıl gıder gecınırlermı ederlermı
bızım ıcın dusunmedıklerı onlarca seyı dusunup bızle paylasıyorlar

kendı annemıde kayınvalıdemıde aldım tatıle goturdum kendı tatılımızden sonra , orada bıle bana surat sallayacak sebebler buldu :)
bız kucuklugumuzu bılelım ama buyukte buyuk gıbı davransın derım ama anca kendı kendıme derım

Ben "eşinle aran iyi olsun gerisi mühim değil"cileri anlayamıyorum. Benim annemin baba tarafımla ailesi sonradan bozuldu ve biz çocuklar olarak kan kustuk. Her bayram eziyet, her özel gün azap gibi geldi. Artık bu aile tartışmalarından, o bunu dedi, bu gelmedi hikayelerinden sıkılmıştık. En son bütün bağlar kopunca bu sefer de babam üzüldü. Kızının düğünü oldu (ben oluyorum) babamın hiç bir akrabası yok, çağırmamış.
Yani o işler bir tek kocayla çocukla olmuyor. Böyle çekirdek aile mutlu olabilenlere de hayranım, biz olamamıştık. Hala da babama üzülürüm yalnız kaldığı için. İnsan istiyor iyi günde kötü günde etrafında kalabalık olsun, gülsün, ağlasın...

Konuya gelince, susmak çözüm olmamış sizin aile için. Belki onlar çok mutlu ama sizin içiniz içinizi yiyor. O zaman hafiften dokundurmak iyidir diye düşünüyorum. "Oğlumdan maddi bir şey görmedim" diyince "ay anne benden öncesini bilemem de benden sonrası için düğünde elinizi cebinize attırmaması bile yeter" denebilir. Kapı kilidi değişebilir, görümce gelince fotoğrafların neden kalktığı sorulabilir...

Ev hediyeleri KV el koyduğu benimde öyle geldi..
Bana gelen kvye vermiş millet ve bana verdi diye el koydu bende sesimi cikarmadim bunu kizima sakliyom dedi o hediyeyi kimden geldiği biliyordum daha yeni evlenmistik saf gibi davranmaya devam ettim sora anladim ki oğlu ne dese onu yapiyo yardimlari kendi isteğiyle icten yapmadi bunu geç anladim.. Lohusalik halimlee anladim

seni çok iyi anlıyorum. bu modeller bizde de var. faydası yok zararı var.
şimdi benim düğünüm oldu. nişanım olmadı. sadece sözde ince bir bilezik,düğünde de normal bir bilezik takıldı. benim için takı onemlidir. yalan söylemeyeceğim ama yine de kafama takmadım.
biz evlenmeyelim diye elinden geleni yaptı. düğün tarihi belli olmasına rağmen yardım etmemek için mutrağını banyosunu kırdırdı baştan yaptırdı. her şey çalışıyordu. hilton banyolar boydan boya ankastre... öyle zoruma gitti ki, ve her şeyi bozuldu,aktı,kırıldı,çürüdü. oğlunun evi eşyası yokken o yaptı ama ona da yar olmadı.
benim dedem bir kere bile anneme gelinim demedi."gelin eldir,sen benim kızımsın" derdi. en önemli budur benim için. bana bir kere kızım demedi. o bana gelin diyor ben ona "siz" diyorum.
arkadaşlarımın ailesi kışlık, tarhana,salça vs. veriyor. ben de böyle saçma sapan şeylere özeniyorum. toplanıp yapalım paylaşalım istiyorum. umurunda bile değil. ben yapayım vereyim istyiyor. eli ayağı tutuyor,siyasi parti mitinglerine katılıyor,halk eğitim,kurslar vs.
ama yanyana geldiğimizde her şeyi benden bekliyor kılını kıpırdatmıyor.
her seferinde kocamı ne kadar doğurmak istemediğini, kızının kazayla olduğunu söylüyor.
kayınpederim her şeyin aklının kendinde olduğunu sanıyor. kendine ters bişey söyleyince bağırıp çağırıyor, güya üni. mezunu.
hiç hayalimdeki aileye gelin gelmedim. hep hayal kırıklığı yaşadım.
annem hala sana bir bohça hediyeler getirmediler diyor,onun da içinde kalan çok şey var. ben o zaman ona hep boşver anne huzurumuz olsun yeter dedim. bir sefer eşimle çok ciddi kavga ettik. güya barıştırmak için araya girdiler. kv. anneme "evlenmeselerdi, ben bekleyin dedim" dedi. kalktım gittim ordan. bir daha da hiç bir samimiyet göstermedim. sorsan o beni çççooook sever. her yerde övüyormuş beni. ama bir de bana sor. ben ondan hiç razı değilim. 5 yıl çocuk yapmayacaksınız diyor. böyle bir "babane " olabilri mi?
torun torun diye darlaması lazım. kadının içi buz tutmuş, kp bahsetmiyorum bile. eşimin üzerine borç yapıp param yok nasıl bulursanız bulun ödeyin diyen bir insan...bahsetmek bile istemiyorum.
ben inanılmaz sevecen ve güleryüzlü bir kadınım.
ama onları hiç sevmiyorum.
beni çok hayal kırıklığına uğrattılar...
rabbim yüzümü eşden yana güldürdü, o benim canım. bana da göz bebeği gibi bakıyor. allah onu başımdan eksik etmesin. onun hatrına zaten onlara da güler yüzüm

nsan istiyor iyi günde kötü günde etrafında kalabalık olsun, gülsün, ağlasın...
benim düğünümde epi topu 100 kişi vardı. eşimin akrabalarının olduğu masada 20 kişi. teyzeler dayılar o kadar. kayınvalidem senelerce devlet hastanesinde çalıştı. böyle insanların çevresi çok olur normalde değil mi?
ama kimse gelmedi bile, hatrı sayılmıyor demek ki. iş arkadaşlarına da bana davrandığı gibi davrandıysa böyle olur tabi...
o da çok kaldı içimde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…