• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Can sikici gunler ve ev anahtari

Coook tesekkur ederim:)
Yarin gelse ozur dilese yine affederim.ama gormedi goremedi...tek istedigim saygili olmasiydi.esim hep destek bana cok sukur.gecen yil kurtaj oldum hicbir gorumcem gelmedi.kus olan bile gelmedi..benim icin silme noktasi o gun oldu esiminde..
Diger iki gorumcemle iyiyiz ama.arayip soruyolar iste...iste onu yapiyorlar allahtan

tatlım mutlu olmak için onlara ihtiyacın yok boşver boşuna can sıkma :)

Çocuk aslında çocukça denmez ergen :) bi arkadasin lafına katılıyorum sizin. Resminizi indirdiklerinde sizde gidin alın resminizi evinize asin
Esim ben demeden(uzulmesin diye dememistim..)
Gitmis almis resimleri..bende ayni gun gittim geri koydum farkettirmeden..oyle biriyim iste...kirgunligimi bile icimde yasiyorum.
Gecen yil kurtaj oldum.kus olan gorumcem yine hicbisey yapmayinca esimde bende tamamen sildik.hatta umrumda dahi degil inanin.burda soruldugu icin yaziyorum sadece

buna kesınlıkle ınanıyorum
aksam esım benı yemege goturdu
bozuk oldugumu bılıyor ama surat asmıyorum gayet hayatımız normal
dedımkı konussakmı hanı hazır dısarı cıkmısız large takılıyoruz
oda ben senın haklı oldugunu dusunuyorum konusmak ıstemıyorum keyfımı bozma dedı
ama daha sonra bu kararının arkasında duracagını dusunmuyorum ha arkasında durmasını ıstemıyorum:KK70:
bana aılesıyle gelsin :KK49:

haklısın guzelim

M ManzaramDeniz güzel tatııller diliyorum tatlım
hayırlısı olsun bizim için
Erkekler müthiş sıkılıyorlar bu konuları konuşmaktan. Aslında ailelerinin tavrı Utanç kaynağı onlara .. Boşver sen yüz göz olma ki sen abide ol onun gözünde . Zaten ailelerinin ayıplarının Altın'da ezildiklerinden senden en ufak bir hata gelse hemen tüm kabahati sana yükleme ama sen de şunu yaptın deme eğilimi gösterecekler..
Yani eşin özelinde konuştum ama benim gördüğüm erkeklerin geneli böyle ..

bana kızdıgı noktada su , ben cocugumla arabaya atlayıp atlayıp(arabada esımın arabası) markete gıtmısım
onları cagırmadım cunku evde yatmayla saclarına fon cekmekle mesgullerdı
benımde cocugum ufak yanı 5 yasında daha , gıdıcezde alıcazda gelıcezde pişiçekte oo uzun mesele . oyle yanı bunu esıme soylemıs , bende bundan once esıme annen bana gene surat astı valla neden yapıyor demıstım .. ben mahcup dusuyorum aıleımın yanında bakın kotu demıyorum ama aılem olmasaydı bız suanda kırada oturuyor olurduk arabaların a goremezdık kıra oderken. bu sadece bana ıyılık degıl k ıkendı evlatlarıda daha rahat bır yasam suruyor bakın en azından kafalarında bız yokuz yapar onlar yapar dıyorlar. buna ragmen benım babam nasıl bır kere gecmıs olsun telefonunu haketmez kı? oyle yanı.

işin gıcıgı ben onları sevıyorum bu seferde daha cok uzuluyorum , napcam onumuzdekı hafta mecburen gıdıcem arada olaylar cıkmasın dıye cunku suanda cok sessız sedasız etraf . esımıde benım yuzumden arada bırakmak hıc ıstemıyorum.

sızede gelınce aynı seyı dusunuyorum , fazla olgun davranmışız
Aynen oyle...fazla yok sayiyoruz...neden bu kadar ugrasiyoruz ki.
Elimde bir bayrak var onu yalnizca ben dik tutuyorum...ben o bayragi indirdim.cok yoruldum...tek tarafli olmuyormus..bugune dek benim cabamla kavgasiz gurultusuz 2 yil gecinmisiz...silent guler yuzlu silent iyi niyetli...bunlarida soyluyorlar.ama icraat hep bos.gecmisin ile ilgili basini dik tut.sen bu hayati secmedin.yanlis olan hicbirsey yapmadin.aksine yanlis olan seyleri hayatindan atip cocuguna sahip cikmis asil bir annesin.ve ailesine huzur katmaya calisan mucadeleci birisin.guzellikle kirkinliklarini veya beklentilerini kv ye citlatabilirsin.belki degisir biseyler

Erkekler müthiş sıkılıyorlar bu konuları konuşmaktan. Aslında ailelerinin tavrı Utanç kaynağı onlara .. Boşver sen yüz göz olma ki sen abide ol onun gözünde . Zaten ailelerinin ayıplarının Altın'da ezildiklerinden senden en ufak bir hata gelse hemen tüm kabahati sana yükleme ama sen de şunu yaptın deme eğilimi gösterecekler..
Yani eşin özelinde konuştum ama benim gördüğüm erkeklerin geneli böyle ..
kesınlıkle katılıyorum ya ne guzel sakınlestırdınız benı :D
sevdım sızı
cok sagolun

Bende farkettim daha yeni Evlendim 2 _hafta sonrada mevlit okuttum ev hediyeler gelirdi bazisini el koydu sesimi cikarmadim bana geldi diye düşündü KV... Simdi herşeyi geç farkina variyorum buda benim salak kafam işde... Kocam tutmaz ailesini pek... Alt ustteyiz gelini bile kendi tarafima çekmeye calisiyormus farkettm ailemi bile kotuledim herşeyi... Bi daha da hic de ailemi anlatmamaya karar verdim.
. cenemi tutuyorum.. Kocam ailem iyi diyor tmm da iyi de ben niye ailem için iyi demiyorum yani.. Suç ben oldum bu kez de.:KK43:
Esine kirginliklarini anlat.ama guzellikle.cay icerken kahve icerken.mutlu bi aninda anlat..soyle olsun isterdim de....
Oyle bir konus ki senin iyi niyetini anlamali..yoksa daha cok suclu duruma dusersiniz

Hep iyi kalplilikten esimizin basini yere egmemekten geldi ne geldiyse basimiza.ayni da sayilmasada senin durumunla karsi karsiyaym bende.degisen tek seybenim.maymun gozunu acti yani.kaynanam kayinpederm gorumcem bana karsi nasilsa artik bende onlara oyle olmaya arama mesafe koymaya basladm .bence sende boyle yapmalisin.arana mesafe koymazsan hayatiniza karismaya her yaptiklarinda caninizi skmaya devam edeceklerdir.cunku bizimkiler byle yapiyorlar.bende anladm ki temiz kalplilik basa belaymis bana kim nasilsa oyle davranmak gerekmis ;)

maddi durumu olmazsa elbette ailelerimizden beklenti olmasın.
ancak özellikle bu zamanda yeni bir ev kurmak çok pahalıya geliyor. anne babanın kardeşlerin durumu iyiyken yardım etmeyecekse, düğün z amanı elden bir farkı olmayacaksa nerede kaldı aile olmak, kardeş olmak?
o zaman batıdaki gibi 18 den sonra evlatlarımızı kovalım evden, ne halleri varsa görsünler, yeter ki bize masraf çıkarmasınlar.
ben toplumuzun aile olmasıyla, iyi günde kötü günde bir arada yardım sever olmasıyla övünmeyi isterim.
yabancı değil evladın evleniyor, yeniden aile olunuyor, akrabalık kuruluyor.
40 kat yabancı gibi davranmanın neresi normal, neresi yük?
ama o anne baba kardeşler yarın birgün dara düşünce bu dışladıkları evlattan maddi manevi her desteği beklerler, o destek olmazsa hayırsız evlat oluverir bir anda.
normal falan değil arkadaşım.
kv seninle aynı yerden aynı gün mobilya alarak resmen sana nispet yapmış, seni kıskanmış, çekemiyor varlığını.
sen iyi olduğun için iyi bu insanlar, yoksa ne oğullarına ne sana değer vermiyorlar.

Senin için de zor ama eşiniz için daha zor ya. Ne yapsa ne yaranabilmiş, ne faydalarını görmüş ve sürekli mahçup olmuş.
Herşey olmuş bitmiş boşverin, aranızın bozumasına izin vermeyin gerisi boş..
Mutluluklar dilerim..

Ben zorla sevgi, zorla iyilik olmaz inancındayım.
Benim körlüğümle, dilsizliğimle iyi olacak ilişki olmayıversin.

Hiç eş hatrı falan da bakmam.
Yerinde olsam kızdığım, yanlış bulduğum her şeye tam da sıcağı sıcağına
tepkimi veririm, bozarım, utandırırım.

Herkes haddini bilecek.

Eksiği yok fazlası var benim durumumda aynı eşimin ailesi ile. Maddi anlattıkların, manevi anlattıkların birebir yaşadım. Fazlasıda var. Ben eşimle aç kaldım yeri geldi, onlar eşimin kartı ile acı acına alın teri ile kazandığı parasıyla hergün çöp şiş kebap ızgara yediler. Etsiz sofraya oturmayız diye gere gere bi yanlarını anlattılar. Bi lokmada alıp evime bunuda siz yiyin demediler. Neyse, maddi her ne varsa aynısını eşimde yaşadı. 10 kuruş dahi üzerimde paraları yoktur. A dan z ye bohçadan terliğe kıyafetten ev elyasına paspasdan perdeye eşim ve benim ailem yaptı. Tüm evi dayama döşeme ne kadar para tuttu ise 2'ye bölündü ailem ve eşim paylaştı borcları. Allahıma bin şükür düğün borcumuz o sebepten az oldu.
Ne mi yaptım tüm olanlar karşısında? Soğuk durdum. Bariz belli ettim tuttuğum safı. Bariz anladılar sevilmediklerini. Bende sıktım dişimi aman büyüktürler die ama sözlü olarak kp den neler ne laflar işittim. Ailem bile bilmez. Hele kayınbiraderlerim tam bir pislikti. Evime gelir yatakodama girer eşimin dolabı açar bunu alayım şu alayım şort var mı atkı var mı? Seçer alır giderdi bitanesi. Ben şok yaşardım. Ömrümde görmediğim bu hadsizlikğe alışınca elbette tavrımı koydum. Bir çöpünü dahi vermedim eşimin. Onlar bana al ye diye zırnık vermedi, bende vermiyorum. Annemin yaptığı kışlıklar için kp bi gün kötü laf etti. Turşu öle mi kurulur yaaa at çöpe yenmez diye bağırdı. Kv ise getir biz yiyek dedi. Ki ben turşuya kötü demedim bile. Annem yapmış dedim. Evime geldiklerinde ikram bile etmedim. Çok günahada giriyom biliyorum, (ama artık gördüğüm muamele edepsizlik bell altı küfürlü laçka davranışlar midemi bulandırıyo ve kasmadan da diyorum) eşşeğin b.kunu yesinler ne yerlerse yesinler ben eşimle karnımı doyuruyorum çalışıyoruz el eleyi her zaman.

Haa ev anahtarı meselesini bizde yaşadık. Kv asılı duran anahtarımı ay bu bizde kalsın dedi aldı gitti bi akşam. 1-2 ay durdum. Bi gün ay dışarda kaldım sizdeki ile gireyim dedim. Aldım anahtarı, alış o alış. Ki hırsız girdi sonra kapımız komple değişti o anahtar hele hiç onlarda yok. Kendi aileme eşim verdi bana bile sormadan. Eşim hep der, pişmanım ailemin olduğu şehirde yaşadığımıza, senin memleketine gidelim der hep. Kadrolu bi işim var, o özelde, benim memleketime gidince huzur alıyorım ailenden buraya atamanı iste der. Çekelim gidelim burdan der. Zira zerre faydalaı yok yuvama. Aksine maddi manevi çok çöküntü yaşattılar. Akıllandım silleyi yedikce de artık diş gösteriyorum. Laf altında kalmıyorum. Rest çekebiliyorum. Hayır bunu istemiyorum yapmazsan sevinirim diyorum o aileye höst diyebiliyorum deyim yerinde ise. Keyfim ne isterse o diyorum açıkca.

neden aynı binadasınız? mesafe koy ayrıca görümceniz resmi kaldırabilir keza onların yaşam olanı? onların evindeki dekor foto seni ilgilendirmez. kayınvaliden anlattığın kadarıyla pek hoş şeyler yapmamış. eşinle aranız iyiyse mesafe koy sık gdiş geliş yapma..sakında kavga etme mesafeni koy çünkü kavgada etsen eşinin ailesi atsa atamaz satsa satamaz. yüz yüze bakmak birbirinizi sevmesenizde saygı göstermek gerekiyor. sürekli eskileri düşünüp kendini doldurma eskiden sustuysan o konuları hiç konuşma bence.. şu saatten sonra keşke dediğin şeyleri yapma ..

Haa ev anahtarı meselesini bizde yaşadık. Kv asılı duran anahtarımı ay bu bizde kalsın dedi aldı gitti bi akşam. 1-2 ay durdum. Bi gün ay dışarda kaldım sizdeki ile gireyim dedim. Aldım anahtarı, alış o alış. Ki hırsız girdi sonra kapımız komple değişti o anahtar hele hiç onlarda yok. Kendi aileme eşim verdi bana bile sormadan. Eşim hep der, pişmanım ailemin olduğu şehirde yaşadığımıza, senin memleketine gidelim der hep. Kadrolu bi işim var, o özelde, benim memleketime gidince huzur alıyorım ailenden buraya atamanı iste der. Çekelim gidelim burdan der. Zira zerre faydalaı yok yuvama. Aksine maddi manevi çok çöküntü yaşattılar. Akıllandım silleyi yedikce de artık diş gösteriyorum. Laf altında kalmıyorum. Rest çekebiliyorum. Hayır bunu istemiyorum yapmazsan sevinirim diyorum o aileye höst diyebiliyorum deyim yerinde ise. Keyfim ne isterse o diyorum açıkca.
Nerde ne yapilmasi gerektigini bilip uygulamissin.ben seni cok iyi anladim..

Su konuda kv demin hakkini yiyemem gunah olur.yiyeceklerini bolustu hep.yeri geldi yemek getirdi yogunum diye..bunlarin hatrina hic kalbini kiramadim.ama konuda yazdigim gibi bu son yasananlar beni iyice soguttu onlardan.
Su konuda seninle durumumuz ayni.
Esimde benim ailemin yasadigi sehre yerlesmek istiyor...ayni sizin esiniz gibi..benim ailemin ne faydasi var bide yaranamadim takdir bile gormedim der.esim devlette.ben ise atanmayi bekliyorum.acele etmiyorum.hayirlisiyla bir atanayim yerlesecegiz istanbula bizde...

Benim ailem evlendigimizden bu yana maddi destekleri o kadar cok olduki..bunlari esim gordukce ezildigini hissediyor.ama ben hic bunun lafini etmem.hersey bizim..bu zor gunlerde bitecek..belimizi buken borclar.bizim dugun borcu disinda esimin bekarken zarara ugradigi bir arac isi vardi.oda uzerine kalinca uzadi..yoksa bitmeye yakindi dugun borcu.
Cidden bu zamanda mobilya almak ev dosemek kulfetli..inanin mobilyalarim pyle pahali mobilyalardanda degil..hem icime sinen hemde olabildigince butcemize uygun olani aldim.
Ona ragmen kayinvalidem girmeseydi o kadar borca yapmasaydi diyor.
Demiyorki biz niye destek olmadik...bosvermeye calisacagim..artik soguk davraniyorum ve farkindalar...

neden aynı binadasınız? mesafe koy ayrıca görümceniz resmi kaldırabilir keza onların yaşam olanı? onların evindeki dekor foto seni ilgilendirmez. kayınvaliden anlattığın kadarıyla pek hoş şeyler yapmamış. eşinle aranız iyiyse mesafe koy sık gdiş geliş yapma..sakında kavga etme mesafeni koy çünkü kavgada etsen eşinin ailesi atsa atamaz satsa satamaz. yüz yüze bakmak birbirinizi sevmesenizde saygı göstermek gerekiyor. sürekli eskileri düşünüp kendini doldurma eskiden sustuysan o konuları hiç konuşma bence.. şu saatten sonra keşke dediğin şeyleri yapma ..
Hicbir zaman gereksiz kuruntu yapmadim.asla laf dalasimada giremem.fitradimda hep sakin konusmak var.
Cizgimi cektim...karsi taraf hatalarini gorene kadar o cizginin kalinligi artacak artik.
Cerceve konusunda ise orda asili olan oz ogullari...onu rahatsiz etmemeli..ustelik onun yasam alani odasi..geneldede sehir disinda yazlari bile hep tatillere gider...yillik toplama vurursan 1_1.5 ay evde kalor...

Zoruma giden abisi ona hic birsey yapmadi yani esim.sadece kustu konusmadi..sabri tasiracak seyler yapti ama esim hep sabretti.
Kimsenin susamayacagi densizlikler yapti..ona ragmen birde rahatsiz olup o resmi kaldirmasi densizlikten baska birsey degil...kaldirana degil kaldirana musade edene kirginligim benim..orasi anne ve babasinin evi..ben annemin babamin evinde asili olan hicbirseye mudahale etmedim etme haddini kendimde bulmadim.
Bu konu beni ilgilendirmez belki ama esimi ilgilendiriyor..o geldiginde fotograf kaldiriliyor o gidimce tekrar konuluyor

maddi durumu olmazsa elbette ailelerimizden beklenti olmasın.
ancak özellikle bu zamanda yeni bir ev kurmak çok pahalıya geliyor. anne babanın kardeşlerin durumu iyiyken yardım etmeyecekse, düğün z amanı elden bir farkı olmayacaksa nerede kaldı aile olmak, kardeş olmak?
o zaman batıdaki gibi 18 den sonra evlatlarımızı kovalım evden, ne halleri varsa görsünler, yeter ki bize masraf çıkarmasınlar.
ben toplumuzun aile olmasıyla, iyi günde kötü günde bir arada yardım sever olmasıyla övünmeyi isterim.
yabancı değil evladın evleniyor, yeniden aile olunuyor, akrabalık kuruluyor.
40 kat yabancı gibi davranmanın neresi normal, neresi yük?
ama o anne baba kardeşler yarın birgün dara düşünce bu dışladıkları evlattan maddi manevi her desteği beklerler, o destek olmazsa hayırsız evlat oluverir bir anda.
normal falan değil arkadaşım.
kv seninle aynı yerden aynı gün mobilya alarak resmen sana nispet yapmış, seni kıskanmış, çekemiyor varlığını.
sen iyi olduğun için iyi bu insanlar, yoksa ne oğullarına ne sana değer vermiyorlar.
Esim artik ailemin yasadigi sehre yerlesmek istiyor..haksizliklara dayanamiyor.en cok ona uzuluyorum.bi atansam hayirlisiyla hersey yoluna girecekte..ailesi icin ortak karar kaldik esimle .mesafeyi cizdik..bazi seyleri farkederlerse ne ala..etmezlersede kendi hayatimiza bakacagiz durumu kabullenip..

Bu kayınvalideler neden kıskanır laf sokar anlamıyorum. Sonuçta oğlunun eşi yanı dimi . Bazen yaşına hurmet edip alttan alabilirsiniz ama çoğunlukla kendileri yanlış da yapsa ozur bekliyorlar. Aman siz ağzına laf vermeyin gün gelir fazlasıyla söylerler onu size seviyeli olmak her zaman iyidir sonuçta siz ne yaptıysanız yaranamamissiniz.

Back