Can Dündar'ın Erdoğan göndermesine Atatürk'lü yanıt..

Artık herkes artık günümüzde Tayyip vs. Atatürk karşılaştırmaları yapıyor ve bundan gına geldi. İkisini kıyaslamak her açıdan yanlış. Farklı kulvarlarda farklı amaçlara koşan iki kişiden bahsediyoruz. Atatürk'ün diktatör olduğunu iddia edenlerse eleştiri yapmış olmuyor. İthamda bulunmuş oluyor. Diktatörlüğü yıkıp cumhurbaşkanlığını yapan ve elinde diktatörlük yapma imkanı varken bunu kullanmayan bir adamdan bahsediyoruz. Çok partili düzende diktatör olma yarışında olan bir adamdan değil. Ben herhangi bir şeyin fanatiği olma durumundan hoşlanmıyorum. Ama Atatürk devrimlerinin destekçisiyim. Atatürk'ün devrimlerini eleştirmek için önce onu anlamak gerekir. Bunun bilincindeyim mesela.

Son düzenleme:

ben yan cizenleri göremedim malesef :44: herkes hala ayni fikrinde

Bir de "kendi hizmetlerimize hizmet eden sözde kaynak" getirmişiz :44:
İstiklal mahkemesi kayıtları diyoruz sözde kaynak diyor

Kendisinin belge diye koyduğuna baktım da, ne idüğü, nerden alındığı, ne yazdığı belli olmayan havada bir resim

Bu arada şu Allaha küfür edeni savunanlara getirilmiş konu, kim onlar hele bir isim verin de, herkesi zan altında bırakmayın..Konuyu nasıl saptıracağınızı şaşırdınız.

Eki Görüntüle 1178462

Bu bile tek başına yeter aslında

Neyi anlatmaya yeter? O dönemin karikatürü neyi anlatmaya yetiyor? Atatürk zihniyetini mi?

O zaman bu dönemimn AK-İT i de Erdoğanın zihniyetini anlatmaya yetiyor diyebilir miyiz

Benim sözüm haşa Ataturk e degil ataturku ilahlaştiranlara ve ataturk üzerinden siyaset ve dini kulananlara size gelince son oaylasim sizin oldugu ivib alintiladim kusura bakmayin...

Kimse Atatürk'ü ilahlaştırmıyor. ''Atatürk'e dokunmak ibadettir.'' ''Allah'ın sıfatlarına sahip'' veya ''Günümüzde peygamber gönderilecek olsaydı o kişi Atatürk olurdu'' diyen var mı?
Bazı kişiler bazı şeyleri ilahlaştırıyor. O sözü onlara söyleyin

Hadi kardesim hadi.
Sözde Atatürkcüsün bu kadar basit.
Neden mi?

Ayrica Atatürk ü pek seven, pek saygi duyan, düsünce ve fikirlerini pek benimseyen insanlarsaniz, bugün CHP nin basindakilerin, Atatürk ün kurdugu partinin icine etmesine iki laf edinde samimiyetiniz ortaya ciksin.

Adamlar üniversitesindeki rektörlere " rektör " degil "şeyh" diyen adami getirdi Cumhurbaskani adayi yapti.

Ama siz " aman Erdogan gitsinde" diye desteklerinizi sunup toz kondurmadiniz.
Imam hatipte okudu diye "Atatürk ün koltuguna oturamaz, cumhurbaskani olamaz" diye Abdullah Gül e sayip sövdünüz ama simdi, Ihsanoglu fan`i ondunuz hepiniz.
Samimiyetsizsiniz.
Ve cogunuz Atatük ün " A" sini bile ne anlamissiniz nede umursuyorsunuz!

Aaaaa bak yine bir önceki cevabi verdim neden cünkü siz ayni seyleri tekrarlayip duruyorsunuz.
Aldiginiz cevaplari görmezden geliyorsunuz.

Birde hiiiiic kimseden korkum yok.
Bir Allahtan korkum var.
Söylediklerimin her bir kelimesinin arkasindayim.
Buyursun dava etsin edecek olan.

Peeeeehhhh..
Iste siz klavye basinda daha kolay konusup gercekte süt dökmüs kedi olacaginiz icin herkesi öyle saniyorsunuz.
Ama ben bu söylediklerimi daha lise de edebiyat ögretmenimin yüzüne söyledim yani bir carkci varsa aynaya bakin.

Haydi simdi yüreginiz varsa dava edin etmeyen yüreksizdir.
Zira söyledigim her kelimenin her hecenin arkasindayim, herpide gercegin taaa kendisi.

Son düzenleme:

Aaaaa olur mu Ak-it ne yazarsa yazsin dogrudur ,tartisilamaz.

tek bir soru sorup gideceğim. cihada da karşı mısınız insanlar ölmesin diye?

Ak- İT biraz ağır olmuş bence Med.
Atatürk zihniyeti veya adı başka oslun önemli değil.
Bİr grup insana süpürülmesi gereken bir böcek muamelesi yapılmış olduğuna yeterli bence.
Bence artık Atatürk ve Erdğoğan karşşılamştırması yapmayalım.

Ha bir de Atatürk ü ne kadar konuşursak konuşalım üzerinden yıllar geçmiş bir olay ve hala bazı meseleri tartışılır durumda ama Erdoğan öyle değil günümüzde ve yaptıları ortada o yüzden onu çok daha rahat eleştirebilirim ve hazetmediğimi de zaten söyluyorum

biri bu diktatörün kim olduğunu açıklarsa sevinirim. kimden bahsediliyor diktatör diye.
hımmm buldum sarı çizmeli mehmet ağadan sanıırımm

Son düzenleme:
Her Atatürkçü Chpli olmak zorunda değil. ÇOk partili sistemi Atatürk getirdi, buyrun istediğinize oy verin diye. Hem her Atatürkçünün oyunu Ekmeleddine vereceğini de nereden çıkardınız. Ben hangi Atatürkçü tanıdığım ile konuşsam Ekmeleddine oy vermeyeceğini söylüyor. Atatürkün kurduğu parti şu an bu hale gelmiş olabilir. Kendi adıma konuşayım bunu yapan Kılıçdaroğlunu da hiç zaman sevmedim mesela.. Ekmeleddine de oy vermeyeceğim. Ne kadar banal genellemeler bunlar...

Hala aynı şey biri din biri devrim
Nasıl ikisini karşılaştırıp
Her seferinde çıkmazdan kurtulmak için
Dini öne atıyorsunuz?

din ve devrim bazında değil 'insanların ölmesi' bazında bakıyorum olaya. ve bilmek istiyorum. insanların ölmesine her koşulda karşı iseniz buna da karşı mısınız? depilsiniz anladığım kadarıyla. demek ki insanların ölmesi adına sahte duyarcılık oynamanın anlamı yok. iyi günler.

cihad savastir olmasi gerektigi zaman olmali
olmasa daha iyi tabi

Bu soruya cevap vermemeliydin çünkü ikisi aynı şey değil canım.

'Size karşı savaş açanlarla siz de allah yolunda savaşın'

İle

'şapkaya isyan çıkardı diye öldürüldü'

cümlelerinin alaksı nedir

İşte ben de diyorum ki, bir gazetenin yayınladığı karikatürü nasıl olur da Atatürk'ün zihniyeti olarak yorumlayıp "bu bile yeterli her şeyi anlatmaya" dersiniz?

Karikatürle Atatürk'ün şahsı, zihniyeti, devrim ve inkılapları ne alaka?

Ayrıca her cübbe sarık giyene dindar gözüyle bakamıyorum ben..Kubilayı katledenler de, madımakta insanları diri diri yakanlar da, Türkiye Cumhuriyetine karşı dış mihraklarla iş birliği yapanlar da sarıklı cübbeliydi zira..O yüzden o karikatür farklı şekillerde de yorumlanabilir.

Önceki mesajımda söyledim, uygulamaların eleştirilmesi ile yalan ve iftiralarla düşmanlık yapılması, maneviyatına hakaret edilmesi farklı şeylerdir.
Burada yapılan da aleni hakaret ve düşmanlıktır.

o konuyu açın bakın o zaman,bu kadar kişi hayalmi kuruyor
Atatürk'ün önünde durmayız puttur diyen çocuğada veryansın ettiniz
tamam inancınız kızdınız diyelim
kabeyide puta benzettiler,o zaman niye sustunuz?
Müslümanım diyorsan bunada kızacaktınız o halde
tartışmak niyetinde değilim,sadece içimden geçenleri yazdım.

Sen sana savaş açana çiçek ver
Bir yandan anan baban canını versin sen bi yandan bayram yap
sonra ben ölüme karşıyım ben çok insancılım diye gez o zaman

Son düzenleme:
Bak anlatayim orada ne anlatiyor.

Hani " 3 cocuk 2050 yilinda genc nüfusu azalmaya baslayacak Türkiye icin gereklidir, Dövme kanser yapabilir, sildir " gibi selyer söyleyen adama " tiktatüüüürr bak dövmeyede karisti, benim bedenim, totaliter rejim buuuu" cigliklarina karsin

" Sapka kanunu getirip, giymeyen insanlari asan rejim ve lider ne oluyor o zaman" sorusu var.

Yani tavsiyeyi bile " totaliter rejim buuu, bedenimize karisiyor" diye niteleyenlerin icinde bulundugu komik ve tutarsiz davranisa atif....

Umurim anlasilmistir!

cihad savastir olmasi gerektigi zaman olmali
olmasa daha iyi tabi

soruyu size sormama rağmen siz daha nazikçe cevapladığınız için teşekkür ederim.

Sen sana savaş açana çiçek ver
Bir yandan anan baban canını versin sen bi yandan bayram yap
sonra ben ölüme karşıyım ben çok insancılım diye gez o zaman

size de iyi günler.

MEd, 1925 yılındaki bir gazeteden bahsediyoruz.
Karşıt bir fikrin bile olamadığı
İŞte kökten devrim i,çin bu gerek, kazımak gerek deniliyor
Yani iyi kötü olması önemli değil
Tek şart aaranıyor o da resimdeki gibi olmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…