Can Dündar'dan "Mustafa"

Film vizyona girmeden Turkcell in sponsor olmadığını duyunca benim şebekemde turkcel iptal ettirmeyi bile düşünmüştüm ama vizyona girdikten sonra anladımki turkcell doğru bir karar vermiş filme sponsor olmamakla...

Filmi seyrettim.....
bazı yönleri tabiki eleştirilir ama.....
sonuçta ATA da olsa o ilk önce hepimiz gibi bir insan...
izleyenler bilirler...kendi bile şu cümleyi kullanıyor...
UNUTMAYIN Kİİ MUSTAFA KEMALLER DE İNSANDIR.......
yani ATATÜRK diye olumsuz yanlarını bilmememiz mi gerekiyor sizce....
eğer böyle düşünüyorsanız çok yanlış....
işte çok önemli fırsat bizlere....
onun yaptığı ve şimdi bizim yanlış olarak eleştirdiğimiz yönlerini kendimizde doğru olarak yapmak ...
ve hatta ATATÜRK bu kadar sigara ve içki içmeseydi belki daha uzun yıllar aramızda olacaktı....
bence biraz daha düşünelim olayı tabiki herkes istediği gibi düşünebilir sonuçta ama farklı yönlerini de görebiliriz....

can efendinin haklılık payı oldugunu düşünenler....
keşke dün akşam Turgut Ozakman'ı bir dinleseydiniz
keşke....
Atatürk'ün insani yönü sadece içkiden karıdan kızdan 3 paket sigara ve balolardan mı ibaretti?
güldürmesinler insanı şakkıdı

aynen katılıyorum...
can dündar sinsiliğiyle nam salmış ülkenin gizli düşmanlıgını yapan mehmet ali birandın ogrencisidir
bebe belek değil
zamanlama onlara göre harikaydı hiç merak etmeyin

evet zamanlama bir harika öyle zamanlarda yapıyorlarki hüseyin üzmezler, doğalgaz zamları,denizfeneri-rtük yolsuzlukları unutuluyor ve işte şimdi olduğu gibi gündem değişiyor ve ATAMIZIN içtiği içkiler,sigaralar,yalnızlığı diktatörlüğü tartışılıyor yazıklar olsun demokrat geçinen gazeteci yazarlara....
Ben ATAmı her koşulda seveceğim onu örnek alarak onun yolunda yürüyeceğim...

Atam hakkını helal et bize menfaatleri olmadan parmağını kımıldatmayan önceden 3 kuruşa muhtaçken çocuklarını burslarla okuturken şimdilerde triyonluk servetlere sahip olan senin miletin efendisidir dediğin köylüye ananı da al git diyen bu vatan uğrunda gereğinde canını vermekten çekinmeyen mehmetçiğe askerlik yan gelip yatma yeri değildir diyen senin sevgili yurttaşlarım diye hitap ettiğin vatndaşlarııza işine gelmeyince hadi lan diyebilen kanla kurduğun bu vatanı bölmek isteyen bölücübaşına bir konuşmasında sayın diye hitabeden vatanı böldürmemek için can veren şehitlerimize kelle diyen siyasetçileri görünce senin değerini daha bir anlıyoruz be Atam ömrünü tükettin bu Cumhuriyeti kurmak için son zamanlarda çok hasta olmana rağmen sakladın tedaviyi kabul etmedin aman duyulmasın Hatay elimizden gitmesin dedin bile bile ölüme yürüdün şimdi de çıkmış yok sigarasıydı yok alkolüydü eleştirecek birşey bulamıyorlar bunları dillerine doluyorlar bence yatın kalkın dua edin de (bu Can Dündar ve onun gibi düşünenler) Atatürk hakkını helal etsin size Atatürkün bu Türk milleti üzerinde büyük emeği ve hakkı vardır ve biliyorsunuz ki kul hakkı ile Allahın karşısına çıkılmaz ve sizler böyle yaptıkça bizler daha çok seviyoruz sahip çıkıyoruz Atamıza

İsterdim ki!
"O'nun hakkında eleştri yapanlar..Yada Ondan sonra başımıza geçmiş olanların osu busu değil tümü"Yanlış gördükleri her noktayı düzeltebilselerdi....Vatanım için katkıda bulunabilselerdi satmasalardı topraklarımı.

İsterdim ki!

"İnsanlıktan bahsedenlerin 10/1bu insanlığı ülkesi için gösterip azda olsa katkıda bulunmalarını sağlayabilselerdi"

İsterdim ki!

Çok konuşurken lafın nereye gidemeyeceğini bilemeyenlerin daha çok araştırıp daha çok bilgi sahibi olup ondan sonra adım atıp daha yararlı kararlar alabilmelerini

İsterdim ki !

Bir Nutuk film olsun..

İsterdim ki!

Az konuşup çok çalışan illa günah keçisi aramayan bir halk olalım..Heleki Günah keçisi bu ülkesi için bir çok şey yaptıysa dahada yazık.Yanlış bulmak herzaman kolaydır Yanlışı düzeltip artıya geçebilmek işte o geride bıraktığımız yürekten 10 katı fazlasını ister!

İsterdim ki!

Ebedi yatağına 70 yıl önce yatmış Atamın uğruna 1 dakikalık saygı duruşu çok görülmesin..Bunu bile yapamayan, başkalarının egomanyası altında düşünen....Uzar gider:1closedeyes:

Yazacak çok şey var bundan sonrası sitemizide etkiler herkezide iş siyasete gider durma zamanı:hooray:

filme 30 ekimde gittim
ağlamayı bırakın kulakalrımdan ve burnumdan dumanlar çıkarak çıktım
can dündarın ne yapmaya çalıştığını anlamadım
neymiş efendim atatürk karanlıktan korkarmış
o colin denilen kadına yazdığı mektubu anlatmış
sevgili colin senin kolarında geçirdiğim gece.... vs
en yakın arkadaşları bile onu sırtından vurmuş
vahdettinin sözünü dinlemiş
cumhuriyeti kurduktan sonra evinde boş boş oturuyormuş
birgün bi dışarı çıkmışki halk perişanmış herkes bişeylerden şikayet ediyormuş
bir oturuşta bi büyük rakıyı deviriyormuşş
eee napsınmış bütün gün boş boş oturan adam ya içermiş yada bişeyler yazarmış
din düşmanıymış vs.vs.
yani o çok sevdiğiniz atanız böyle bi insandımı demek istemişartık o can dündar denilen adamın ismini bile duymaya tahammülüm yokkötükedihüso
ha bu arada sonradan film gidenlerden duyduklarım herkes filmi protesto etmek için yarıda çıkıp gidiyormuş

aslında bu konuda o kadar çok yazılacak şey varki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bu film sarı zeybek gibi muhteşem bir filme imza atmış can dündarın siyasi görüşlerini döneme göre değiştirdiğini gösteriyor tıpkı malum davadaki fikirlerini değiştirdiği gibi işin ilginci yaranmak istediği kesiminde bu filmi beğenmemesi yada beğenmemiş gözükmesi
avrupada pek çok sanatçının özel hayatına bakıldığında sapkın ilişkilere varıncaya kadar pekçok olumsuzluk vardır ama onlar sanatçılarının özel hayatlarını iredelemeyi bırakıp eserlerine bakarlar
bu filmde ise daha önce söylediğim gibi sorulan sorulara karşımızda kendi kişisel görüşüm diye cevap veren bir yapımcı var üstelik bunların birkaçından pişman olduğunu dile getirip kaldırılması için gelen taleplere hayır aslına uygun kalacak diye direniyor
bu filmin çoğu sahnesi uydurmadır düzmecedir can dündarındeğişken kişiliğini açıkça ortaya koymaktadır
onun için lütfen filmi izlemeyin çocuklarınızada izletmeyin bu filme tepki vermenin en güzel yolu budur

Filmi izlemedim ama çok merak ediyordum , izleyecektim...
Kardeşim gitti hiç beğenmedi, o kadar saptırılmış ki...
Bu kadar olumsuz tepkilerden sonra izlemem de zaten...

bu yazacaklarım tamamen hislerime dayalıdır. dolayısıyla doğrusu, yanlışı olamaz. baştan söylemek istedim.
durup bir düşününce tekrar, aslında ne amaçla yapılmış olursa olsun (ister iyi niyet, ister kötü niyet, ister düşüncesizlik) aslında bu filmde bu kadar tartışma yaratacak yerler olması çok iyi olmuş. Ankara'ya bile mitinglere o kadar insan gitmiş olmasına rağmen sandıktan çıkan o oylar tüylerimi diken diken yapmıştı. gerçekten böyle miydi? yani bu Cumhuriyet'ten bu kadar kolay mı vazgeçilecekti? artık herkes ümidini yitirmiş bir şekilde, kaderine boyun eğmiş, yakında şunlar bunlar da olur, ya da bana buz gibi gelen bazı espriler yapılmaya başlanmıştı etrafımda.

Bu filmin adı "Büyük Önder Atatürk" ya da "Atatürk" ya da buna benzer Ata'mızın edindiği ünvanları içeren bir şekilde olsaydı, başta birçok kişide, klasik bir tarih filmi vb çağrışımı yapacaktı belki de...

Dediğiniz gibi özel hayatından, alışkanlıklarından, korkularından bahsedilmeseydi, ne burada, ne gazetelerde, ne televizyonda bu kadar konuşulmayacaktı, iyi ya da kötü...

Bu konuşulanlar gişe rekorlarına götürmeyecektir büyük ihtimalle, buradan da gördüğümüz gibi gitmeyi düşünmeyenlerin sayısı da oldukça fazla.

dediğim gibi, her ne şekilde olmuş olursa olsun, Ata'mıza bu kadar sahip çıkıldığını görmek (farklı şekillerde de olsa) içime biraz huzur verdi diyebilirim.

fark ettiyseniz, burada filmi beğenenler de beğenmeyenler de bir arkadaşımızın da dediği gibi aynı düşüncede aslında. biz beğenenler (ya da kötü bulmayanlar) Ata'nın korkularından, zaaflarından bahsedilse de bizim için yeri aynı olduğu, değerinden bir şey kaybetmediği için olumsuz algılamıyoruz ve günümüzde insanların Ata'nın da bizim gibi olup neler başarabildiğini görmemiz ve artık ülkeyi dibe sürükleyenlere dur diyeceklerin çıkması gerektiğini düşünüyoruz aslında belki de...

beğenmeyen arkadaşlar, karşı gelenler(izleyenleri dikkate alıyorum burada) günümüzdeki hassas durumdan az okumuş, cahil kalmış kişilerin bu filmden sadece bu zaafları, korkuları alıp da Ata'yı saymayacağını düşünüyor belki de...

“Mustafa” filmi Kürtlere özerklik adına operasyondur!

Hayır ben komplo teorisi bilmem, hamaseti de sevmem.
Dolayısıyla yazacaklarım bu çerçevede değildir.

Tarih: 29 Ekim 2008, yani Cumhuriyet’imizin 85. kuruluş yıldönümü.
Tam bu tarihe ilginç bir olay denk getiriliyor.

Can Dündar’ın hazırladığı Atatürk’ü anlatan “Mustafa” filmi büyük gürültülerle vizyona sokuluyor.

Önce Can Dündar’ın kimliğini hatırlatalım.
Babası MİT görevlisi, kendisinin ne olduğu ise meçhul.

Dündar bir gün devrimcidir, öbür gün AB taraftarı.
Bir gün İslamcıları ve PKK’yı bile kucaklayan sözde özgürlükçüdür, öbür gün Kemalist.
Bir gün masa başı belgesellerini finanse eden şirketlerin sözcüsüdür, ertesi gün özel girişim düşmanı.
Bir gün ÖDP’lidir, ertesi gün Ecevitçi, yani kısacası ne olduğu belli olmayan bir meçhul adamdır.

Boğuk sesli romantik Che Guavera pozlarındadır ama köşeli, yani tarif edilebilir değildir. Çizgisi ve tutarlılığı yoktur. İlişkileri ise kafa karıştırmaktadır.

Haksızlık mı ediyorum...

Son teşebbüsü “Mustafa” filmini sorgulayalım.

Dündar bu belgesel filmde güya insan Mustafa Kemal’i anlatıyor, ama gerçek bu değil.

İnsani boyut sadece kamuflaj, yani kılıftır.

Gerçekte yapılan psikolojik bir operasyondur.

Önce filmde gizlenerek verilen ince mesajlara bakalım:

1) Atatürk’ün kendi sözleriyle güya Kürtlere özerklik verilmesi fikrinde olduğu ortaya konuyor.

2) Atatürk’ün, cahillerin seviyesine inmem diyerek halkı güya aşağıladığı mesajını veriyor.

3) Kendi heykellerini diktiren bir diktatör olduğu imajı bilinçaltına pompalanıyor.

4) Atatürk için günde bir büyük rakı ve üç paket sigara içiyordu denilerek dolaylı olarak adeta içki düşkünü ayyaş portresi çiziliyor.

5) Atatürk için çevresinde kimse kalmamıştı ve yalnız öldü denilerek kişiliğiyle ilgili şüpheler uyandırılmaya çalışılıyor.

6) Atatürk’ün manevi oğlu için gerçek oğluydu havası verilerek gayrimeşru ilişkileri ve de çocuğu olduğu imaları yapılıyor.

Sorarım size böylesine uçuk mesajların ustalıkla yerleştirildiği filmin Cumhuriyet’in kuruluş gününde farklı bir ambalajla vizyona konması operasyon değil de nedir?

Hayır hayır, ben Atatürk için Peygamber misali günahsızdır diyenlerden değilim. Atatürk de insandır, eksiği, zaafları elbette olmuştur. Söylemek istediğim bulunduğumuz bu konjonktürde böylesine kafa karıştırıcı mesajların neden verildiğidir.

Yooook hiç kimse bu durumu bana tesadüf diye izah edemez!

Bir tarafta dış dinamiklerin arkasında olduğunu bizatihi MİT yöneticilerinin söylediği Ergenekon operasyonu, diğer tarafta yaşanan Kürt kalkışması ve özerklik talepleri ve tam bu süreçte Atatürk’ün Kürtlere güya muhtariyet istediğini anlatan filmin gösterime sokulması.

Anlayamadığım, Genelkurmay’ın bu filme niçin destek verdiğidir?

Tamam desteği veren mevcut Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ değil Yaşar Büyükanıttır da bu neyin nesidir?

Filmi beğendiğini açıklayan Yaşar Paşa da yoksa Kürtlere muhtariyet mi istiyor?

Düşünüyorum da biz ve bizim gibi düşünenler herhalde kraldan çok kralcıyız.

Baksanıza Atatürk’un ordusu ya da onun bazı komutanları böyle bir tavrı takınıyorsa bize ne oluyor ya da biz niye çırpınıyoruz ki!

Hem bu ordunun eski Deniz Kuvvetleri Komutanı’nın oğlu değil midir Çanakkale’deki şanlı zaferimizi Anzak destanına çeviren!

Yok yok, tablo bu olsa da ben duramam, yine de itirazımı sürdüreceğim.

Bak Yaşar Büyükanıt, bak Özden Örnek, bak Can Dündar;
Mustafa Kemal, vatan yapılan bu coğrafyada birlikte yaşama adına, bölünmezlik adına semboldür.

Adı üstündeki titizliğimiz onun içindir.

Semboller paspas yapılırsa bütünlük de kaybedilir.

Mustafa Kemal’i maske takıp aşındırmak ve aşağılamak, bu milleti aşağılamakla eşanlamlıdır... YENİÇAĞ GAZETESİ

sari zeybek i yapan eski can dündardi.simdiki baska can dündar artik yandaslari farkli.gazetelerdeki satilik kalemler gibi artik can dündar da satilik belgeselci.acaba bu belgeselci bey kendi sevgililerini falan da belgesel yapsa biraz da onun özel hayatini izlesek olmazmi

budur!!tek kelimeyle budur!!!insanlara anlatmak isteyipte dile dökemediğim düşünce anlayış sözler budur.belki bu yazdıklarıma karşı gelenler olacak belki de hiç destek görmeyecek.ama şunu söylemek isterim ki o filmden çıktığımda Atamıza olan saygım ve sevgim binlerce kez daha arttı.çünkü karşımdaki bir insandı ve kendimi onun yerine koyabildim.savaştaki Atatürkün yerine kendimi koymam güçtü bi nebze kadar koyabilirdim ama bu film de bambaşkaydı onca zaaflarına rağmen bu denli ayakta kalabilmiş olması bu denli güçlü olması bu denli aklını gücünü koruyabilmiş olması bende hayranlık yarattı.böyle bir mecburiyeti yoktu.kim kendini atardı vatan uğruna.kim en güzel yıllarını harcardı?ben ki 2 haftalık sınav döneminden çıktığımda sanki ruhum da çıkmış oluyor çöküyorum yoruluyorum...o ne öylesine bir güçtür ki dayanmış dayanabilmiş arada yorulmuş ama vazgeçmemiş sana hayranım ATAM...Öyle bir çocukluktan böyle bir deha!1000 yılda bir gelir böyle büyük bir lider ve ne kadar şanslıyızki bizim liderimiz en büyük ve en son lider...ama tek hata var o da can dündarın zamanlama hatası..türkiye buna hazır değildi..

Son düzenleme:
ADD "Mustafa Belgeseli"ni yargıya taşıyor .................................................

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi, Atatürk'ün hayatını anlatıldığı belirtilen "Mustafa Belgeseli"ni yargıya taşıyacağını duyurdu.

ADD Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir yaptığı yazılı açıklamada, "Aylardır kamuoyunda ardına büyük bir basın ve hatta Kemalizm'in kalesi olan kurumların da desteği alınarak tanıtımı yapılan Mustafa filmi gerçekle ilgisi olmayan, mesajların ustalıkla yerleştirildiği belgeselin, Cumhuriyetimizin 85. yıldönümünde ve Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 70. yılında gösterilmesi de farklı bir anlam taşımaktadır. Mustafa filmi; Mustafa Kemal'i ve onun yolunda yürütülen 'Ulusal Kurtuluş Mücadelesi'ni bitirmeye yönelik bir psikolojik operasyondur. On beş yıl gibi çok uzun bir zamana yayılan Can Dündar'ın hazırladığı 'Mustafa' adlı film, bilinç altında farklı bir Atatürk portresi oluşturmaya çalışmaktadır. Bu şekilde yapılan Atatürk'le ilgili filmleri hazırlayıp yayımlamak, gerçekten büyük sorumsuzluk sayılmalıdır" dedi.

Açıklamada, belgesel ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

sevgili arkadaşlarım bu konuyu burada kapatsak bence iyi olacak reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığıyla biz aslında burada filme prim vermiş oluyoruz baksanıza bazı arkadaşlarımız merak ettim en kısa zamanda gidicem diyorlar malum kk Türkiyenin en fazla üyeye sahip sitelerinden biri bahsetmeyelim artık ki hiç olmazsa bizim gündemimizden kalksın anlaşılması gereken anlaşılmıştır 2 gün sonra ülkemizin gündeminden de kalkacaktır bence bırakın kendi çöplüklerinde çürüsünler Türk mileti öyle bir milettir ki kadir kıymet bilir bu ve bunun gibi zavallılara asla prim vermez

ben biliyorum ki çoğu insan filmi izlemeden çevreden duyduklarıyla film Atatürk'ü aşağılıyor diyor.
Arkadaşlar filmin adı neden Mustafa ? Onun insani zaaflarını anlatıyor ne var bunda ? Bu Atatürk 'ü aşağılamaz bence onu bize daha yakın yapar. İçki içiyorsa ne olmuş . Büyük dedem kurtuluş savası gazisi. O söylerdi içerdi diye . Ne var bunda ? Sigara içen onlarca fotoğrafını gördük. Gayrumeşru çocuğu olmaz mı? Askeri dehası ve liderlikteki üstün yeteneği onu insan olmaktan alıkoyup tanrısallaştırıyor mu ? Ben Atatürk'ü içkisiyle , sigarasıyla , kadınlarıyla seviyorum.Bunların hiçbiri onun yaptıklarına gölge düşüremez . Bu arada büyük insanlar yalnız ölürler... Bu acınacak veya büyütülecek bir durum değil.

Filmi izleyenlere saygı duyuyorum.Zaaflaırıyla birlikte Atatürk ü biz olduğu gibi kabul edebiliriz.Hatalarını da anlayabiliriz.Ama bunu geleceğimiz olan çocuklara nasıl açıklayacağız.İçki kötü ama liderimiz içiyordu, Sigara sağlıksız ama o içiyordu.Zaafları vardı.Ne diyeceğiz?"Atatürk fasıktır" diyen bir toplum varken onların eline bu kozun verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.Liderlerin özel hayatları hele ise Atatürk gibi bir liderin özel hayatı gözler önüne serilirken bunların da göz önünde bulundurulması gerekmez mi?Filmi sadece büyükler değilÇocuklar da izleyecek.Yalnız kalmış,zaafları olan bir Ata portresi çizilecek.Ne düşünecekler acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…