Ben beğenmedim belgeseli. Özellikle bu hassas günlerde Atamız kendi heykellerini diktirten diktatör gibi yansıtılmış. Askerlerin dini inançlarını fırsat bilip onları ölüme sürüklemiş bir komutan. Dini konulara ise hiç girmeyeceğim o kadar yanlış yansıtılmış ki. Daha neler neler... Atatürk' ü ve amaçlarını idrak edememiş beyinlerin istediği yere çekebileceği bir film. Ve en acısı memleketten bi haber, keyifsiz ve yalnız bir son...
Yazık ki ne yazık isterdim ki bir çok Atatürk sevgisini edinememiş insanın bu belgesel sayesinde onun insani vasıflarına hayran kalıp fikir değiştirmelerini sağlayıcı bir belgesel olsun.
Ben beğenmedim belgeseli. Özellikle bu hassas günlerde Atamız kendi heykellerini diktirten diktatör gibi yansıtılmış. Askerlerin dini inançlarını fırsat bilip onları ölüme sürüklemiş bir komutan. Dini konulara ise hiç girmeyeceğim o kadar yanlış yansıtılmış ki. Daha neler neler... Atatürk' ü ve amaçlarını idrak edememiş beyinlerin istediği yere çekebileceği bir film. Ve en acısı memleketten bi haber, keyifsiz ve yalnız bir son...
Yazık ki ne yazık isterdim ki bir çok Atatürk sevgisini edinememiş insanın bu belgesel sayesinde onun insani vasıflarına hayran kalıp fikir değiştirmelerini sağlayıcı bir belgesel olsun.
arkadaşlar interette okuduğum yorumlar beni hayrete düşürdü..Genel olarak bu filmle ilgili yorumları derleyecek olursak ki bu bir alıntıdır:
Film ne mi anlatıyor?
Özetle ATATÜRK'ün
-Alkolik
-Melankolik
-Diktatör
-Dostsuz,arkadaşsız,yapayalnız
-Eğlence düşkünü
bir adam olduğunu anlatıyor.
İnanın çok büyük üzüntü içindeyim.İnanmak istemedim ama tüm izleyenler aynı şeylerden bahsedince şok oldum..
ya kim yapmış bu yorumları ben bugün gittim filme ve Atatürk' ü ayyaş olarak görmedim
eğlence düşkünü görmedim tam olarak gördüğüm şu insan mustafa... o da bizden
biriymiş üzüntüleri sıkıntıları varmış korkuları varmış bir devleti kurmuş ama evet gerçek
mutluluğu bir türlü yakalayamamaış.
Adamın kime zararı varmış içmiş evet peki neden içmiş sen ben ya da herhangi birinin bir
devleti eksilerden yaratma kabiliyeti varmı bu nasıl bir strestir haberi olan var mı bir insanın
bu Atatürk' de olsa bu sıkıntıların altından oturarak kalkması mmkün değildir adam
kafasın dağıtmak için içmiş. Evet yalnız olabilir bu onu düşkün bir insan da yapmaz benim
gözüm de herkesin yalnız geçirdiği evreleri olabilir kendi seçimi de olabilir bu mecbur
kalmış da olabilir. Karanlıktan korkarmış korkabilir gayet doğaldır kime zararı var evet
unutulmak istememiş unutmamız da gerekli ve kendi
heykellerini diktirip insanların beynine kendini kazıtması da gayet doğal o devirde ona
karşı okadar insan vardı ki eğer biri ona karşı bir laf etseydi isyanlar çıkıp onu
öldürebilirlerdi ya da yaptıklarını saymayıp o kim ki diyebilirlerdi yani o kendini
yüceleştirmişse onda da haklı.
Ben filmi çok beğendim Atatürk' ün bizden olduğunu gördüm insan olduğunu gördüm gidin
görün muhakkak izleyin yaptıklarının altındaki nedenleri biraz irdeleyin yüzeysel
bakmayın olaylara Atatürk' ü hem sıradan hem de olağanüstü bir insan olarak düşünün o
hem bizim gibi hem bizden farklı unutmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?