Camlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi Gju
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

iki kova su yapın biri sade su, diğeri şampuanlı su, önce camın tozunu sampuansız sade suyla silin, sonra diğer kovaya su doldurun, içine sadece kremsiz şampuan ekleyin başka deterjan koymayın, camı silin, havluyla kurulayın hiç iz kalmayacak denenmiş garanti, bende iz kalınca sinir oluyordum ama böyle hiç iz kalmıyor çok memnun kalacaksınız :)

Reactions: Gju
ben önce camların kiri alırım su ve pril ile
daha sonra aynı işlemi mikrofiber bezle silmeyi tamamlarım işin sırrı mikrofiber bez
burada kimse yazmamış asla leke bırakmaz

ben önce camların kiri alırım su ve pril ile
daha sonra aynı işlemi mikrofiber bezle silmeyi tamamlarım işin sırrı mikrofiber bez
burada kimse yazmamış asla leke bırakmaz
Hangi marka kullanıyorsunuz bezi?

bim'den aldım pahalı olması gerekmez üstünde mutlaka mikrofiber bez yazsın yeterli

kolay gelsin

Ben bi su dolu kovaya bimden aldigim camasir suyunu yarim cay bardagi kadar dokuyorum. Islak bezim kurulama bezim ve gene bimin krem ovucusunu (nami diger cif) aliyorum yanima. Once bezimi kovaya daldirip islattiktan sonra bi miktar cif dokup basliyorum camin icini disini ovmaya. Sonra ayni suyla bi kat duruluyorum. Pis suyu degistirip yeni temiz suyla bi kat daha durulayip. Eski pamuklu bir vezle kuruluyorum. Hava ruzgarliysa kurulamadigim yerler cif kaliyor hemen gorup kuruyan yerleri sildigimde bile isil isil oluyor camlarim. Denemeni tavsiye ederim.

Silikonlu camsil de iyi oluyo yağmur yağdığında fazla izi olmuyor. Kayıyo yağmur .Toz bırakmayan iyi beZle silinecek atlet iyi oluyo

Merhaba, önce herhangi köpüren bi deterjan ile normal temizliğini yapın. Sonrasında clin diye bir ürün var tüm marketlerde bulabilirsiniz.sirkeli ve limonlusunu tercih edin. Onu temiz cama sıkıp kuru bez ile silin camlarınızın parladığını göreceksiniz.

Bence leke için çözüm bezde ben vileda actifibre kullanıyorum iyice sıkıp hiç iz kalmıyor şahane bir bez tavsiye ederim

duru su ve top haline getirdiğin gazete ile sil

gazete kağıdindada ağır metaller var o da kanser yapar

Pimapense cerceveleri cifle piril piril oluyor. Camlarida sirkeli suyla sildikten sonra gazete kagidiyla kurula.

Önce ilk bi su ile silerim eğer bunu yapmıyorsan o ilk tozunu almayıp cam sille sildiğin için tozu aynı cam ustunde taşıyor olabilirsin bu yüzden lekeli kalabilir. ilk suyu duru suyla silip kremsiz şampuanlı suyla siliyorum bi 4 aydır falan harika oluyor. Pırıl pırıl camlarım sildikten sonra perde yıkanırken temiz camları izleyip kahvemi yudumlarım hep :)

Reactions: Gju
Merhaba, konunun üzerinden çok zaman geçmiş ama ben de yarın camlarimi silicem hangi yöntemi denediniz ve yorumların nasıl, ne onerirsin?
Ben şampuan felan bilmem benim pencereler kahve rengi çerçeve o yüzden kendimi paralamıyorum önce herhadi bir deterjanla siliyorum bu aşamada bez önemi değil. Sonra bim deki silikonlu cam sil ile siliyorum ve cam bezi kullanıorum mikrofiberlii missss gibi oluyoor silikonlu temizlik ürünleri tozlanmayı geçıktırıyo ben parkede kullandım gerçketen işe yaradı fakat jilet gibi üstüne basınca kaydık sonra bıraktım yerlere sıkmııyorum :) Ama tozu geçiktirir. Kesin bilgi yayalım tozuda onla alın derim.

MİCROFIBER NEDİR?
Denye, 9000 metre uzunluğundaki iplik veya
lifin gram olarak ağırlığını ifade eder. Denye
ne kadar yüksek ise lif o kadar kalındır. Bir
lifin “mikrofiber” olarak adlandırılabilmesi
için 1 denyeden küçük olması gerekir.
Mikrofiber sentetik bir malzemedir ve
polyester ve poliamid liflerinin birleşiminden
oluşur. Polyester, malzemeye güç ve
dayanıklılık verirken; poliamid, bezin emici
olmasını ve kolay kurumasını sağlar.
Mikrofiber bezlerin temizlik sırrı bir cm2ye
düşen lif miktarının fazlalığıdır.Bu çok fazla
sayıdaki lifler binlerce kancalar oluşturarak
kir,toz mikrop,bakteri gibi çeşitli maddeleri
yakalayıp absorbe eder.
Dairesel hareketli etkili temizlik sağlar.İnce
iplik dokusu sayesinde en küçük çatlak ve
boşluklara kadar girer.Normal bezlerin
ulaşamadığı yerlere ulaşır.
Microfiber bezler kuru olarak kullanıldığında
statik enerji prensibine göre, nemli olarak
kullanıldığında ise emici kılcal damar
prensibine göre çalışmaktadır. Microfiber
temizlik bezlerinin astımlı ve alerjili kişiler
için uygunluğu da testlerle kanıtlanmıştır.
Temizlik bezi, statik elektrik yüklü bir
dokuma tekniğine sahip olduğundan, tozları
yere ve havaya karışmadan bünyesinde
toplar ve akan suyun altında da hemen
bırakır.
Microfiber bezlerle yapılan temizlikte
deterjana kesinlikle ihtiyaç yoktur.Tüm
ihtiyacınız olan şey bir miktar
sudur.Microfiber temizlik bezi normal
temizlik bezlerine göre 10 kat daha fazla
emiş gücüne sahiptir.
Önce granül haldeki PES(polyester) ve PA
(poliamid) polimerler eritilerek sonsuz mikro
iplikler elde edilir.
Mikro ipliklerin birbirleri ile bağlanmasında
herhangi bir kimyasal madde kullanılmaz. Bu
nedenle insan sağlığına zarar verecek hiçbir
madde içermez.Geliştirilmiş özel teknolojisi
sayesinde her yönde kopma ve uzamaya
karşı yüksek dirençli bir kumaştır.Bu özelliği
sayesinde zor uygulamalarda başarı ile
kullanılmaktadır.

İlk olarak camlarını hava güneşliyken,daha doğrusu direk güneş aldığı zamanlarda silme.
İlk önce çercevelerin kaba kirini al,su ve bildiğimiz bulaşık deterjanıyla sil,süngerle gayet basit.Hemen peşine türkiyede ne denir bilmiyorum ama hani şu suyu aşağıya çeken aletle yukardan aşağıya doğru çek.Her yukardan aşağıya varışında o aletin üzerindeki ıslaklığı bir bezle al,durulamana gerek yok,cam sile gazeteye gerek yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…