Çamaşırlarımdaki koku

EmotionM

Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2015
159
100
13
30
Merhaba bayanlar.

(Evim birinci kat kapıdan çıkıldığında direk yola çıkıyor balkonum yok.)

Balkonum olmadığı için çamaşırlarımı içeride kurutmak zorundayım ama kuruturken ne kadar cam falan açsamda çamaşırlarım 2 günde kuruyor ve sanki yıkamamışımda suda ıslanmış gibi kötü kokuyor defalarca yumuşatıcımıda değiştirdim ama sonuç aynı ne yapmam lazım neler önerirsiniz.

açık otamda hava almadan kurudukları için o koku yerin ypksa kurutma makinesi alman lazım

Bazen yağmur vs olduğunda ben de içeride kurutmak zorunda kalıyorum ve direkt klimanın hava verdiği yere koyuyorum koku olmuyor.

Açık havada kurutmayınca öyle oluyor malesef deterjanınızla alakası yok.
Kışın içeride kurutmak zorunda kalıyorum yağmurlu günlerde ve kokularından hiç hoşnut olmuyorum ben de.

Malesef çabuk kurumadıkları için o okoku oluşuyor. Ne kadar yumuşatıcı kullansan da fayda etmez. Ben kışın çamaşır askılığını peteğin önüne koyuyorum. Ve dönüşümlü olarak yer değiştiriyorum kalın olanları.
İmkanın varsa kullanmadığın bir odada yap. sağlık açısından zararlı çünkü. Yada diğer arkadaşların önerdiği gibi kurutma makinesi

Tek çaresi makinaya attığınız çamaşır miktarını azaltın. Yani şuanda atıyorum 10 parça yıkıyorsanız 5 parça atın az az yıkayın o zaman yumuşatıcı kokusu baskın oluyor ve kolay kolay kötü kokmuyor

Rutubetli yerde yaşıyorsun sanırım..Kaloriferleri iyice aç çabuk kurusunlar çünkü kokununn sebebi yumuşatıcı değil uzun süre ıslak kalmaları.. pencereyle olucak iş değil bu havalarda.. ya rüzgarda yada güneşte kurutman lazım..

Bizimde balkon kapali buz gibi odada kurutuyoruz koku falan olmuyor. Camasirlari ust uste asmiyorsunuz demi?

Benimde balkonum yok.. Yazın koku olmuyor ama kışın oluyor. Çamaşır çok beklediğinden oluyor. Sıkma ayarını yüksek tutuyorum petegimin olduğu yere uzun boydan askılığım var ona seriyorum. Azıcık nemli pozisyonuna gelince de peteğin ustune atıp bir saate kurutuyorum. Peteğin üstüne atmak pek saglıklı değilmiş ama nemli kıvama gelince ben atıyorum yapacak başka bir şeyim yok çünkü

Genis genis as.
2 gun cok uzun muhtemelen asma seklinde sikinti var.
Ben su an balkona cikmaya usendigimden salonda sandalyede koltukta falan kurutuyorum, en kalin kot bile 1 gunde kuruyor.

Ben yumuşatıcı hiç kullanmıyorum, en az iki kere de ek durulama yapıyorum bu yüzden çamaşırlar yıkandıktan sonra makinede yarım saat dahi kalsa bahsettiğin koku oluyor; hele çoraplar. Yıkanır yıkanmaz asıyor musun çamaşırı?

Ama beyazlar 2 gün de kalsa kokmuyor

Evet

nemlı kaldıgı ıcın kokuyordur, evınız kalorıferlı ıse peteklere asın ozellıkle kalın olanları yada camasırlıgınızı petegın yanına koyun hem daha kısa surede kurur hemde koku olayını çözersınız...

Kesinlikle kurutucu almalısın. Ben önceden fuzuli bir ev eşyası olduğunu sanıyordun ama kullanınca resmen bağımlılık yaptı o kadar büyük kolaylık sağlıyor ki..
Havlular bornozlar yumuşacık çıkıyor, penyeleri utulemeden direkt sıcağıyla elimle düzleyerek katlayıp koyuyorum ütüyü de nerdeyse yari yarıya azalttı. Ayrıca ayni gün 3 makina çamaşır yıkayıp kurutabiliyorum öyle günlerce evde çamaşır kurusun diye beklemiyor. Yazın masraf olmasın diye dışarı asayım dedim (fransız balkona aparat takmıştım) ama resmen rezillik yasadim. Çamaşırları güneş sarartmis, üst komşum sağolsun üzerine birşeyler silkelemiş hep tozlanmislar, dışarınin pis kokusu tertemiz çamaşırlarıma sinmis.. yok yok 20 tl fazla elektrik parası veririm bu rezilliği çekmem en azından...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…