Camasirlardaki Rutubet Kokusu Iliskimi Bitirecek

nerelerde satılıyor bu lush

canım ben Ankaradan 365 avm den almıştım sabun keseciklerine koyup çamaşırların aralarına çekmeçelere dolaplara yerleştirmiştim tabi artık kullanmaya gerek kalmadı evlenince eşimin tüm çamaşırları misler gibi yumoş pembe yada yeni çıkan mor va onu kullanıyorum çok iyi sonuç veriyor (özellikle koyu yeşil bir sabunu vardı deniz gibi kokan ben ondan bolca almıştım o dönemde )

eğer ter kokusundan kaynaklı olduğunu düşünüyorsa marketlerde deotak satılıyor.hem kokusuz, hem terlemeyi engellemiyor ama ter kokusu olmuyor.üstelik 3 gün kadar duş almadığında bile etkili.her duştan sonra onu kullan,sonrada herhangi bir rollon kullan ter kokusuysa kesinlikle çözüm olur.hem fiyatı 8-10 tl civarında ve çok uzun zaman kullanıyorsun.

daha önce yazıldı mı bilmyiorum arada yapılan yorumları okuyamadım ama aklıma ilk bu kokunun çamaşır makinesine sinmiş olabileceği ihitmali geldi canım. onu kontrol ettin mi?

evinizde rutubet varsa o kokuyu engeleyemezsiniz halamın evi öyle bana gelince montu teni öpreken farkediyorum ki saçları bile kokuyo sağlığınıza yazık kokulara masraf edeceğinize güneş gören bir eve taşının bence

amannn benimde bi ara kaldığım öğrenci evinde vardı babam hala dalga gecer başımız ağrıyodu resmen yazlık t shirt lerim çürük çıkmıştı hurç tan rutubetten küflenmişler insanın sağlığına zarar yaa

çamaşırları sepette yada makinanın içinde mi bekletiyorsunuz acaba onun etkisi çoktur yumuşatıcıyla yıkayıp hemen serin çamaşırlarınızı bide makinede sorun olabilir 1 çay bardağı sirkeyle boş çalıştırın sirke tüm kokuları yok edecektir merak etmeyin çamaşırlarınız sirke kokmaz :):)

terk et bence o adamı
ne kadar basitlik o ya yok rutubet yüzünden terk ediyormuş
arkadaşım ilerde sen bu adamla evlenirsen hastalığın olacak perişan hallerin olacak nasıl güveneceksin böyle bir insana
insana sevdiği güzel gelmeli her haliyle
o koku kendine aittir hem belki kendi kokusunu alamayacak kadar narsisttir

Rutubet kokusuna çözüm çok da,sırf bu yüzden seni inciten erkek arkadaşa çözüm tek aslında.
Neyse ben rutubet kokusuna geleyim:)
Öncelikle elbise dolabını duvardan uzaklaştır,aralarında mesafe olsun yani.
Hatta koyabiliyorsan aralarına karton falan koy,tahminimce rutubeti ordan alıyordur.
Geçen kış çok hafif bir koku olmuştu,yan tarafımda bina yok diye duvardan almış sanırım.
dolabı çekince bu kış bir sorun olmadı.Arkadaşlar söylemiş zaten diğer çözümleri,
yumuşatıcı markalarının spreyleri var çamaşırlar için gayet de uygun,onlardan alıp sıkarsın bol bol çamaşırlara.
Havaların güzel olduğu saatlerde de bol bol havalandırırsın evini,dolabını.
Yapılabilecekler bunlar da erkek arkadaşının tavrı sinir bozucu.

arkadasim uni'de aldigim derslerden birinin ana konusuydu nem ve insan .

nemin ve rutubetin insanlar uzerinde inanilmaz saglik sorunlari yarattigini biliyorsundur umarim..

eger evindeki koku gittikce artiyorsa evini dip kose arastir bakalim, yesillenme , siyahlasma, kuflenme belirtileri var mi?

varsa hemen cikman yonunde tavsiyede bulunacagim sana.. evindeki kokuyu , makinalarla elimine edebilirsin, kokularla yumusatabilirsin ama sagligini hic bir sekilde geri kazanamazsin..

erkek arkadasindan evvel kendi sagligini dusun derim..

Toxic Black Mold Symptoms in Humans

Toxic black mold (or the technical name: Stachybotrys chartarum) causes serious symptoms and health problems. Some of the symptoms are mental impairment, breathing problems, damage to internal organs and sometimes even death.

The spores from toxic black mold are both toxic and allergenic. This means that toxic black mold also causes the allergic reactions that other common household molds do. For example: sneezing, sore eyes or a runny nose.
Toxic Symptoms in Humans

The main types of toxic symptoms which toxic black mold causes in humans are:
Mental and neurological symptoms
Respiratory symptoms
Circulatory symptoms
Vision and eye problems
Skin problems
Immune system problems
Reproductive system problems
Tiredness and discomfort
Other illnesses and health problems

yukarida alinti yapmis oldugum bolum, rutubet dolayisiyla olusan kuf'un insan sagligi uzerine hakkinda bir makaleden alinti..

dolasim sistemi bozukluklari,
gorme bozukluklari,
ruhsal sorunlar,
cilt problemleri
bagisiklik sistemi problemleri,
yorgunluk ve surekli rahatsizlik hissi

bunlar kucuk sayilabilcek yan etkileri, cidi yan etkileri ise, ic organlarinda meydana gelebilecek hasar ve kanser..

temennim baskalarini mutlu etmeye calismaktan once, kendi hayatiniza onem vermeniz seklinde olur..

evlerde camasir kurutmak derttir diger arkadaslarin dedigi gibi evinizde rutubet yoksa camasirlarinizi makine biter bitmez cikarip asin ve asildigi odanin iyice havalanmasi lazim yoksa tarif ettiginiz gibi kokar

evde camasir kurutanlar icin nemi icine hapseden klima gibi gözüken bi alet var hem camasirlarida 3-4 saatde kurutuyor öyle bir aletde kurtariciniz olur.

yoksa sizin kurutma makinaniz vardida benmi blackout oldum birden :26:

biz de yaşamıştık bu sorunu bir kaç kez. Tam olarak kurumadan katlanıp dolaba konan kıyafetten kaynaklandığına karar kıldık. Kurutma makinası bazen biraz nemli bırakabiliyor. çıkan çamaşırları peteklerin üzerine yerleştirip tam olarak nemini atarsan olmuyor. Ama gerçekten kötü bir kokuydu. ayak kokusu gibi gelmişti bana.

valla perwol serisi süper kokuyor ve kesinlikle kokusu çekmecelerde bile haftalarca kalıyor onu tavsiye ederim. ama eviniz nemliyse dolaplar için çözüm bulmanız lazım yoksa ne yaparsanız yapın koku asla gtmez

arkadaslar dun butun gun disarda oldugum icin cevap veremedim.
Oncelikle herkese cok tesekkur ediyorum.

Yaza dogru insallah ise girip hava alan ust kat gunesli bir eve tasinacagim, gerekirse maasimin yarisindan fazlasini kiraya verecegim ama yapacagim bunu.

Gecen yazdan beri calismiyorum ve okuldan aldigim para yetmedigi icin anamin babamin eline bakiyorum masraflarimin yarisinda, o yuzden buraya tasindim hatta haziran ayinda. Neyse, karda kista parasiz tasinmam imkansiz o yuzden gecici cozumler bulmaya calisacagim simdilik.

Dun aldiklarimi siralayayim, baya masraf ettim icim gitti ama insallah ise yarar.

Oncelikle pembe yumos aldim.

Camasir makinesinin haznesini camasir suyuyla temizleyecegim ve sirkeyle bir tur sicakta calistiracagim.

Nem tabletlerinden aldim iki kutu, birini yasadigim odaya birini gardrobun yakinlarina koymayi dusunuyorum.

Iki tane sabun pirinc konabilecek gibi kesem vardi onlara pirinc koyup dolaba asacagim.

Iki tane daha sabunlari dolaba asmak icin kese aldim.

Aa tabii usenmedim bagdat caddesindeki lush a gittim ve iki cesit sabun kestirdim, meyveli cicekli gibi guzel kokuyorlar.

Ikeadan ic camasirlarimi ve pijamalarimi koymak icin kapakli plastik kutu aldim. Her seyi yuksek sicaklikta yikayip kurutma makinesinde kurutup havalandirdiktan sonra 1er parca sabunla beraber kutulara koyacagim.

Niveanin pembesini degil beyazini rollon olarak ve lotus kokulu spreyini aldim. Yarin deotak alicam bulursam. Ve yumos sprey.

Dusta zaten hem haci sakir hem dus jeli kullaniyorum, haci sakirle yikanirken kese ve sunger ekleyecegim ustune. Sungerim yoktu onu da aldim.

Kilo vermeye calisiyorum zaten, isten misten cikma sebebim, asil uzerine yogunlastigim konu bu okulla beraber.

Giymedigim kiyafetleri acimayip atacagim zaten eski seyler kimseye verilecek durumda degil. Dolapta yer kaplayip kuf tutmasinlar.

Kutulara konmayan her sey askida olacak. Aski kismina da yine sabun asilacak.

Ev kose bucak duvarlardaki kuflu kisimlar dahil bastan ayaga temizlenecek (bunu zaten Hep yapiyorum).

Petekleri temizlik ve silinen yerleri kurutma asamasinda her yerde acacagim, sonrasini bilemiyorum butcem bu kadarina yetmeyebilir.

Aktara ugrayip guzel kokulu yag alacagim, yuvarlak oda kokusu kutularindan var elimde onlara kendim yag alkol suyla dolum yapiyordum yine yapacagim.

Yanisira pisst diye puskurtme yapan pilli kutulardan iki tane aldim birini odama birini salona koyacagim.

Yeni pijamalar da aldim kendime. Her seyi yikamadan once de koklayip iflah olmaz gorunenleri de atacagim...

Sanirim bu kadar allah yardimcim olsun.

Bu arada ayrilma konusu yanlis anlasilmis sanirim Bana kimse kokuyorsun ayriliyorum senden demedi, butun bunlari ayrilma ekseninde degil eksik bisi var mi yapilabilecek ekseninde konustuk, ne yazik ki birine kokuyorsun bunu hallet demenin kibar bir yolu yok herhalde. Bir ara ayrilacak gibi olmustuk baska bir dizi sebebin icinde ter kokusu da vardi sonradan bu kokunun camasirlarimda oldugunu anlamistik ve ben kurutma makinesi ile cozdum sanmisim ama hala cozulmemis. Dedigim gibi kendm az koku alabildigim icin bu kor insanin duvarlarinin boya zamani gelmesi veya sac dibinin gelmesi gibi oluyor. Erkek arkadasim miski amber valla bu konuda denebilecek hicbir sey yok :) ben sorunlarin konusarak cozulmesi gerektigini dusunuyorum, cozulecek bir seyken soylemeden ayrilmanin, icinde biriktirip buyutmenin alemi yok, sevmedigi kokunun benim ten kokum olmadigini dun ben telde aglayip zirlarken konustuk bana da elimden geldigince kotu kokulara gel olmak kaliyor.

Ben baya tuyo aldim bu konudan herkese tsk ederim. Konu kapatilabilir. Saygilar.

Ben evin icin bir iki oneride bulunmak istiyorum...
yumos almissin zaten, fisfisli bir sisenin icine biraz su biraz yumos koy, calkala...bundan sik sik eve gelisiguzel sik...
peteklere, hatta lambalara da sikabilirsin ben sikiyorum guzel kokuyor...
bir de yaglik almani oneririm (altina mum koyuyosun, ustune guzel kokan bir yag. mumu yakinda yagin kokusu eve yayiliyor)...
bu yag olayini eve misafir gelmeden once ya da yemek yaptiktan sonra falan yapiyorum genelde...
feci ise yariyor ev mis gibi kokuyor...
bunun disinda kendin icin blendax sampuan kullanmani oneririm harika kokuyor blendax...
sevgilin gelmeden once gir dusa sacini basini heryerini blendaxla bak mis gibi kokuyorsun dicek eminim

Rutubet kokusu o evin içinde olabilir
ama o çamaşırları başka bi evde(rutubet olmayan) yıkasanız kutup kullanırsanız kokusu geçer..
bence ten kokusu bahs ettiğiniz..
çamaşırı evde kurutmakla veya makineyle alaksı olmaz kokunun..
bende kışın boş odamda kurutuyorum hiç sorun yaşamıyorum..
çamaşırlarınıza mikrokapsüllü yoğun yumuşatıcı kullanın..
eğer bahs ettiğiniz koku ten kokusu değil ise..

merhabalr. bu sorun değişi şekilde bendede olmuştu ilk evlendiğimde .* mahlep * senin gibi ... evim rutubetli değil.. benimki öle kokusunu çok belli etmiyordu taki suyla temas edinceye kadar. giydiğim elbise yada kuru havluya azcık bile su deydiğinde rutubet kokusuna benzer koku geliyor yüzümü silerken yada başıma havlu sararken zaten havluyu sararken dayanamz hemen çıkartırdım kokudan... bende eşimde anlam veremiyordu bir türlü bu kokuya .. elbiseleri yıkarken tekrar bi durulama verirdim ve durulamadan sonrada hemen çıkartır asardım .hemen çıkarmayıp içinde unuttysam tekrar durumala açardım.. çünkü bekledği için koktuğunu düşünyrum hala öle yapıyorum...işte beklemekten değilde suyun azlığından olabilr az su geliyor olabilir makinaya buNA çok yoruyorum... eskisi gibi koku gelmiyor artık .. he vernelin yumuşatıcısını kullanıyorum birde.... eskiden çok geliyordu o kadarki eşim dolabına parfüm sıkıyordu benm kısımdan gelmiyordu elbiselerimden ama onunkinden geliyordu .. değişik elbiseler daha çok koku veriyordu belkide değişiyor demekki...
yANİ KISACA ŞÖYLE ÖZETLİYEYEİM İKİNİZ İÇİN .
EVİNİ ÖNCELİKLE HAVALANDIR HER ZAMAN Kİ EVİ RUTUBETLİ OLAN EVİN İÇİNDE HİÇ KURUTMAMAN LAZIM ELBİSELERİ...
SONRA PETEĞİNİ ÇOK AÇ..
MAKİNAYA YUMUŞATICI KULLAN. HATTA İKİNCİ DURULAMA YAP TEKRAR YUMUŞATICI KOY.. ONDAN SONRA BİR DURUMULAMADA SADE VER... YAPABLİRSEN BİR DURULAMADA DAHA NE ALA...
AMA DOLABINDA KOKAN TÜM ELBİSELERİNİ BERABER YIKAMAN GEREK.. YIKADIKLARINA TEKRAR SİNER DOLAPTA KOKU..

İNŞALLAH YARDIMCI OLUR . SİZE.. ÖZELLİKLE YIKANDIKTAN MAKİNANIN BİTTİĞİNİ DUYDUĞUNZ GİBİ GİDİP ÇIKARIN ÇAMAŞIRLARI HEMEN ASIN ..

Son düzenleme:
hayır bekletmiyorum, yanlıs anlasılmı, ancak kokuyu ilk farkettiğimde, çamasır cok, kuruma sırası gelene kadar kokuyor belki diye, makina dolmadan yarım iken yıkamaya basladım

canım insaAllah yaptıkların işe yarar ve en kısa zamanda da tasınma imkanı bulursun, ilişki hakkında soylediklerinde de haklısın, insaallah sorun yasamazsın bundan boyle. ama su var ki arkadasına eger gene konu acılırsa anlaması acısından bu ter kokusu degil, çok farklı bişey, hatta belki bigun ozellikle terleyip aradaki farkı anlamasını saglayabilirsin

konu kapatılabilir demişsin, ama sakıncası yoksa, musadenle ben devam ediyorum, ya da eger gerekiyorsa ayrı baslık acalım, nasıl uygun bilmiyorum bazan editorler istemiyor tekrar baslık acılmasını.

benim sorunum devam ediyor. dun makinamı yarım sise domestosla 95 derecede bos çalıştırdım, bi de girdim banyoya kopuk makinadan sızmı nasıl olduysa banyoya yayılmıs hatta iki tane kıyafetim de camasır suyuna bulanmıs, Allahtan onemli seyler degildi :26: deterjan cekmecesini zaten ara ara temizlerim baktım sorunyoktu, yine yıkayıp taktım, sonrasında da bi kez kısa programda calıstırdım az miktarda çamasır ile.. asıl yıkamayı bugun sabah yaptım, normalde sık sık degiştiridğimiz, çok kirli olmayan koyu renkli çamasırları 30 derece hassas programda yıkarım normalde, bu sefer 40 derece sentetik prog yıkadım. gene koklaya koklaya serdim ne yazık ki bir pantolonumda vardı gene.
evim rutubetli degil, normalde zaten takıntım vardır, -11 derece su an burda hava sıkcaklıgı, gene de gunun bi kaç saati açıktır camlarım, bazan evden cıkarken aralık bırakırım gelene kadar, havasız kalma durumu yok, makinada koku farketmeedim ama gene de camasır suyuyla yıkadım, makinamın kapagı da cogunlukla acık, camasırlar ıslak beklemesin diye makina yarım iken yıkıyorum artık, gene de cozum bulamadım ben.. sıvı deterjan kullanıyorum renkliler için, bilmiyorum bununla alakası var mı?

aynen canım dün benimde makinanın derterjan kapagı açıktı girdimki banyom köpük içinde kalmış deterjan gözünüde bulaşık makinasında yıkadım ama çamaşır yıkamadım ben henüz degişiklik olmadı demişsin ozaman benimkindede olmamıştır peki bişe sorcam şimdi benim banyoda çamaşır makinam pis gider borusuda açıkta ben ona baglıyodum yani , banyo sıcaksu sayesinde buharlaşıyo gerçi petek varda ne bileyim ondan olmı oluyo acaba senin makinanın bulundugu ortam neresi?

canım benim deterjan kapagı acık degildi, ama çamasır suyu o kadar cok kopurmus ki, kapagın kenarlarından sızmıs kopuk.. benim borular acıkta degil, yani nasıl desem su bosaltma hortumu hemen duvarda bi baglantısı var oraya takılıyor, herzaman da o sekilde duruyor, takıp cıkartmıyorum, yani istesem cıkartabilirim de, ama ordan oldugunu sanmıyorum oyle olsa, oradan koku gelir surekli, temizlik yaparken felan almıyorum hiç koku. ben bu sefer sadece bi pnatolonumdan aldım kokuyu, daha once cok koku olan bi şalım vardı mesela onda pek almadım, boyle belli belirsiz vardı, bi umut oldu içime yani.. belki bir kaç yıkamadan sonra duzelir bilemiyorum. cok sinir bozucu bi mesele bu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…