Camasirlardaki Rutubet Kokusu Iliskimi Bitirecek

avrasya

Guru
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2011
648
88
298
Kizlar cikmazdayim yardim edin.
Erkek arkadasim kiyafetlerimde (ve benim evde yikanmis kendi kiyafetlerinde) kotu bir kokunun oldugunu soyluyor.
Bir ara hatta bunun benim ter kokum oldugunu dusundugu ayrilma sebebi olmustu. Neyse...
Yumusatici ve deterjanim gayet guzel kokuyor, en pahali marka degiller ama orta karar. Kurutma makinesi de aldim...

Ama bu kokuyu geciremiyorum artik camasirlara sinmis midir nedir bilemiyorum...
Gerci o zaman onun camasirlarinda olmamasi lazim en azindan.

Camasir makinem de bir senelik.

Derenin icinde rutubetli bir yerde oturuyorum ama daha once daha havadar bir yerde oturuyordum orda da vardi ayni koku.
sorularim:

1. Ben ne yapayim da bu koku gitsin?
2. Evde bu kokuyu bastirmak icin baska yapabileceklerim neler?
3. Rutubete nasil engel olurum? Engel olabilir miyim?

çamaşırlarını havasız bi ortam kurutuyorsan olabilir
oda parfümü sık
ben genelikle ütü yaparken parfümümü sıkarım kıyafetime öyle ütülerim dolabımın içi temiz kokar
ki rütübetli bi evde oturuyorsan o ev dewamlı kokar engelleyemezsin temiz bi eve geç derim
ve şuna inanırım her evin kendine ait bi kokusu vardır ben sürekli temizilk yaptığım için evim detarjan kokuyor kardeşim derki bana
abala temizlik yaptığım zaman sanki kendimi senin evinde hissediyorum

canım belkide senin ten kokun olabilir emin olmak için yeni kıyafetler al onun evinde yıkansın, kendi evine getirdme ,sende oraya gidince duş al o yeni kıyafetleri giy bakın senin ten kokunmu değilse basit bir sorun çözülür çamaşıları özel saklama poşetlerinde saklarsın deterjanını değiştirirsin en kötü ihtimalle evini değiştirirsin büyük ihtimalle yaşadığın evden kaynaklanıyor gibi geldi bana
ama canım senin ten kokunsa karşı taraf için ten kokusu çok önemli olabilir mesela bende karşımdaki insanın en ufak kötü kokusunu hemen alırım eğer kötü kokuyorsa gerçekte bırak sevgili olmayı karşılıklı bile konuşamıyorum

Aslında yapabileceğin herseyi yapmışsın. Rutubet kokusu öyle parfümle falan gecen bir kökü değil maalesef.

Evdeki Rutubet kokusu, bırakın kıyafeti insanın kendisine bile siniyor.

Kokulu ütü suları var bunlardan kullanabilirsiniz, dolap içi kokuları var bunlardan da faydalanabilirsiniz..
Dolaba koyduğunuzda 1 ay kadar koku veriyor.

Birde nem için satılan tabletler var büyük marketlerde bulunuyor.. Bunlardan her oda için bir tane alabilirsiniz.

Ciddi anlamda işe yarıyor.

Bir ay sonra evde nem çok aza iniyor.Hatta duvarlardaki nemi bile çekiyor.

Pahalı değil, sanırım 10 tl civari.. Saban mıydı , sabun muydu öyle bir marka.

....

Erkek arkadaşınızla birlikte mi yaşıyorsunuz, onun çamaşırlarına sinmesimesi lazım demişsiniz ama anlamadım orayı ?

Yaptığı çok ayıp bu arada.

aglamak istiyorum degil hatta agliyorum su an...
Onun evinde dus alma gibi bir secenegim yok ayri sehirlerde yasiyoruz ben oraya gitmiyorum.
Yeni kiyafet de alamam. Benim kiyafet bulmam sorun.

Kizlar persembe aksam gelecek 2.5 gunum var.
Giymedigim butun kiyafetleri atsam
dolabi bosaltip silsem
giydigim butun kiyafetleri bir tur farkli deterjanla yikasam
yerleri bulabildigim her yeri silsem kokulu deterjanlarla
butun odalarin peteklerini acsam
ve bir de oda kokusu isine girsem

olur mu acaba ya... Off.

Deterjan yumusatici marka tavsiyesi veriliyor mu burda?

Ten kokum oldugunu sanmiyorum hani muzelerde falan zindan gibi yerler olur da berbat rutubet kokar ya o koku. Delircem...
Oda kokusu tavsiyesi de yapsaniza bana. Peteklerin ustune guzel kokan bisiler koysam olur mu?

Aktara ve markete gidicem. Neler alayim?

arkadasım bende de benzer sorun var hatta baslık acmayı duusnmustum senin yazını gordum.

ben yalnız kokuyu nasıl tarif edeceğimi tam bilemiyordum, rutubet kokusu gibi, ya da nasıl desem çamasır yıkanınca ıslak olarak beklemiş hemen kurumamıs gibi, tuhaf işte. sırf bu kokudan kurtulmak için yumusatıcı kullanmaya basladım, aynı camasırı defalarca yıkadım vs ama yok gecmiyor..
işin enterasan tarafı benim evim rutubetli de değil.. nasıl kurtulacagım bilmiyorum, bu sabah oglumun montunu giydirirken gene aynı kokuyu aldım ve cok canım sıkıldı.. her kıyafette yok ama cogunda oluyor artık. eve gelen misafire havlu vermeye korkar oldum

ben de camasırlarımı yazın balkonda camasırlıkta, kısın işe içerde petek ustunde kurutuyorum.. sırf bu konu yuzunden makine tam dolmadan çamasır yıkamaya basladım, ki oyle suyu camasıra gore ayarlayan modellerden degil, ama kokudan kurtulmak için onu da goze aldık, hani belki kurutmak için legende bklerken kokuyodur dedim ama sonuc aynı, makineden alıp hemen kuruttugum kıyafetlerde de var .. ben de kurutma makinesi almayı dusunuyordum ama arkadas onu da denemiş.. valla bi cozum bulan olursa cok makbule gececek gercekten.

canım benim ben nişanlıyken şimdi evlendik eşim o zaman kötü şartlardaydı bana çamaşırlarını getiriyodu inanki eve getirdiği anda durulmuyodu kokudan hemen balkona çıkarıp ordan yıkamaya alıyodum mutlaka ön yıkama yapıyodum arieli öneririm ve konsantre yumoş kullanıyodum birde bunu mutlaka öneririm lush diye bir sabun markası kiloyla satıyolar çok etkili sabunları var 50 şer gr kestirdim koydum evlendik kendi evimize geçtik inanki aylarca sabunların kokusu çıkmadı çamaşırlarından çok etkili denemeni tavsiye ederim

ya utu yapmiyorum ben herseyi utulesem bir de faydasi olur sanki di mi?

Bu nem tableti nasil bir sey canim ne diye isteyecegim soracagim markette?

Ben sordum bakimla ilgili yapmam gereken ve yapmadigim ne var diye o da bunu soyledi canim. Soylemese daha kotu bence, benim burnum dogru duzgun koku da almiyor... Sıkıntılı bir durum.

Yumoşun pembe olanıyla çamaşırlarınızı yıkayın derim, ben onu beğeniyorum.

Bir kabın içine sulandırıp koyduğunuz yumoşta peteklerin üzerinde işe yara.

Marketten dolap içine asılan kokular var ondan alabilirsiniz.

Koçtaş ve tekzen' de bulunan rutubet tableti alın yıkarıda dediğim gibi..Bu çok çok etkili.

O gün giyeceğiniz kıyafeti yumoşla yıkayın, komşunuza emanet edin, sabah giyersiniz. :)

Birde antiperspirant yazan koltuk altı deodorantları ASLA KULLANMAYINIZ. Bunu hayatınızdan çıkarın.

Hatta mümkünse hiç koltuk altınıza değen bir koku kullanmayın.

Bunlar zamanla insanın ter dengesini bozuyor malesef.

Atletler bile sarı oluyor, geçmiyor..
Vucuttan atmak için 7 ay gerekiyor. Düşünün 7 ay kullanmazsanız bile hala sarı oluyor atletler ve teriniz daha kötü kokuyor.

Aaa tabiiki ütü çok önemlidir..Kokuyu giderir hemde çamaşırlar daha şık görünür.

Tabletler konusunda bir sonraki mesajımda yazdım.

Mutlaka evinizde kullanın, duvarlardaki nemi bile çekiyor.

canim ev rutubetli ise yapicak cok bisey yok gibimi geliyo
yapicak biseyde varsa kizlar yardimci olr insallah
evini bol bol havalandir canim bide giydigin kiyafetleride havalandir belki biraz faydasi olur
canim bendede bu problem vardi yanilmiyorsam sendekide aynisi
makinandan geliyo o koku
bos sekilde makinani en yüksek derecede bol camasir suyuyla ( 2 3 bardak kadar) calistir
benim makinadaki ve tabi camasirdaki kolkular gecti canim
makinanin kapaginida acik tutu canim ici islak kalmasin kurusun

sabun iyi fikir cnm sagol :)

10 senedr rutubetli evlerde yasiyorum artik cigerlerime bile sindi herhalde benim :/

ariel kullaniyorum zaten ama ymusatici bingo onu degistireyim yumos alayim bakalim faydasi olacak mi.

cnm cok sagol allah razi olsun. Sarilik yok ya camasirlarimda, zaten bu kokunun benim kokum olduguna inanasim gelmiyor butun evi de kokutamam ya... 110 m 2 ev yani :)

allah soyle gunesli bi eve tasinmayi nasip eder insallah.

bunu ben de deneyecem makinaya da sinmistir belki.

Tropikal ulkelere tasinicam yeminle bu ne ya
hayatim kuf silmekle gecti.

canım cok tesekkur ederim, bunu deneyecegim hemen, ama aklıma takılan birsey var, makinadan geliyorsa koku, çamasırların hepsinde olması gerekmez mi, cok var, ama hepsi degil yine de..

bu arada konu sahibi arkadasım kusura bakma araya girmiş oldum, sebebi farklı da olsa aynı sorunu yasıyoruz, ayrı konu acmaya gerek yok diye dusundum.. sana tavsiye veremiyorum ben, kelin ilacı olsa hesabı.. insaAllah sen de kurtulursun bu dertten.. gerekiyosa arkadasına bu mesajları okut, yani aynı seyden bahsediyosak zaten ter kokusu olmadıgı cok acık, bariz nem, kuf kokusu bu..

cnm cok sagol allah razi olsun. Sarilik yok ya camasirlarimda, zaten bu kokunun benim kokum olduguna inanasim gelmiyor butun evi de kokutamam ya... 110 m 2 ev yani :)

allah soyle gunesli bi eve tasinmayi nasip eder insallah.

Amin, sizdenden inşaallah.

Zaten rutubetli evde yaşıyorsanız bu kokular normal ki.. Sağlıkla ilgili sorunlar bile yaşanıyor.

İnşaallah bol güneşli eviniz olur. :)

Rutubet makineleri var ama çok pahalı.. En iyisi tablet.

Birde küçük filelere konularn pirinçler dolaplara, köşelere konuluyor..Bu işe yarıyor mu hiç bilgim yok ama yazayım dedim..

Tableti, ütüyü, kokuları yaparsanız az da olsa önüne geçerisiniz.

Sevgilinizin yanına gittiğinizde sormayın kokuyu, o söylesede geçiştirin, bir daha söylerse kızın, ezilmeyin.

sabun iyi fikir cnm sagol :)

10 senedr rutubetli evlerde yasiyorum artik cigerlerime bile sindi herhalde benim :/

ariel kullaniyorum zaten ama ymusatici bingo onu degistireyim yumos alayim bakalim faydasi olacak mi.

ah canım benim nedemek inanki bu sabunlar inanılmaz zaten alırken dahi görüceksin nasıl yoğun kokuları var anlatamam

İnşallah en yakın zamanda güzel bir ev bulur da taşınırsın ya ben eşime nişanlıyken çok kötü koktuğunu söylüyodum ama asla onu rencide etmeden kırmadan sonuçta bu aşılacak bir durum seni gerçekten seven biriyse bunlar aşılır bence sorun etmesin bukadar

Bir ara bende de oluyordu, çamaşır makinasının deterjan gözünü çıkarıp en ince ayrıntısına kadar eski bir diş fırçası ile fırçalayıp bulaşık maiknasında yıkadım ve geçti. Orada birikinti yapan deterjan ve yumuşatıcı kalıntıları neden oluyor o kokuya. Bir de çamaşırı kuruduktan sonra hemen topla, ipte kalınca deterjan kokusu uçuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…