Çamaşırını kendi alan ilk Gelin benim galiba :(

hem altın set hemde inci set mi?
bence de ileride değerlenecek şeyler almak daha mantıklı...set yerine 5 i birlik yada bilezik olabilir...babamın patronunun oğlu evlenmişti,kayın valide geline inci set takmıştı...nişanlının dediği gibi de olabilir...
ya birde durumları müsait diyorsun da,şimdi ben gelirini bilmiyorum nişanlının..ama evinin resimlerini yüklemişsin,mutfak ankastre ,salon,yatak odası onlarda bayağ eder..düğün, takı,ıvır zıvır şeylerde var...gerçektende elindeki para azalmış olabilir...ondan böyle yan çiziyor olabilir...ha sabancı ailesi ise onlar bilemem tabi.)

aynen katılıyorum..çok güzel yazmıssın agzına eline saglıkzemuszemus

valla bu konu biraz göreceli herkesin farklı bakış açısı var ama benimde durumum senin gibi oldu aslında...
bence sen biraz rahat ol madem bu adamla evleneceksin ve madem o yapmıyor yaptırmaya çalışıp kendini yıpratma bari...
bizimde olay aynı seninki gibi oldu ama ben kavga etmedim...
düğün alışverişine çıktık bir takım alışverişler yapıldı eve dönüyoruz kayınvalidem iç çamaşırıda alsamıydık dedi gecelik almışız aynı yerden çamaşırıda alabilirdi yani...
ama 250 liralık gecelik aldı git iç çamaşırımıda al diyemedim diyememde...
gelinlik provasına gitcez aşkı iç çamaşırı almak lazımmış dedim sen al ben sana parasını vereyim dedi...
aslında ailesinin alması lazımdı ama o yük olmak istemediği için ben yine yorum yapmadım aldım tabiki o parayıda ondan almadım önemli değil önemli olan bizim bir arada mutlu olup plmadığımızdı belki paraları yoktu bilmiyorum belki vardıda harcamak istemedi...
set alınacak altın sevmediğim için alınmasını istemedim bir inci kolye alın yeter dedim olmaz ele güne karşı bi inci olurmu dediler peki dedim beyaz altın bir set alındı ama ben ertesi gün gelip güzeel bir inci takım kolye aldım parasınıda kendim verdim ehe kötüyüm evet...
ama bendim gelin ve önemli olan benim mutluluğumdu başkalarının değil...
şimdiden o bunu yaptı bu bunu almalı diye olaya girişirsen evlenince bunlar sana yol su olarak geri döner sürekli almadıkları ve almadıkların yüzünden kavga edersin...arkadaşım senin tek derdin bu adamla mutlu olup olmadığını onunla bir hayat geçirip geçiremeyeceğini düşünmendir bence gerisi hiiiiççç önemli değil gitmiş beğendiğini almışsın nolucak 80 lira yüzünden carlama bence ama onunlada konuş kırıldığını evlendiğinizde böyle davranmamasını söyle...yatığını onaylamıyorum tabiki yeni gelin olacak bir kızın umutları kırılmaz üzülmemesi lazım ama iş birazda sende biter yani kendini üzme hiç boşu boşuna yapmıyolarsa sen yap ama unutturma onlara yaptıklarını tabi saygıyıda kaybetme sakın daha evlenmeden işin cılkı çıkmasın...hayırlı olsun şimdiden

canım üzülme Allah yardım eder...
belki ikinizinde en duygusal anınıza geldi böyle bir konuşma geçti aranızda...
kalbini ferah tut sen a.s.

aynen şekerim katılıyorum sana...

valla ben anladığım kadarıyla sen erkeğe baskı yapıyorsun şu alınacak bu alınacak diye...hiç deme ben bişe istemiyorum bal gibide istiyorsun...

e yani bu işler böyleler

ohoo ben de bilirdim bin tane şey istemeyi

karşı tarafın durumu belli mantığı belli

ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin

ben güdüyorum
hiç de rahatsız deilim bu durumdan
sen de güdüyorsun sen de rahatsız deilsin

sorunun sahibine de demek istediim o
bunlar büyütülüyorsa sorun var
ya büyütmememye bakacak
ya da büyütüp bu kadar sıkıntı yaşayacak

hamama giren terler..
kız istemişler,düğün yapıyorlar,bir iç çamaşırı bukadar sorun olcaksa
bir takı seti iki iç bilezik alınmayacaksa eğer ne anladım ben bu işten...
he şöyle olur,durumu olmaz gider 10 liralik değil de beş liralik birşey alırsın
o ayrı..ama elinden geldiğince karınca kararınca birşeyler yapar iki tarafta...
aksi halde bi taklı seti almayıp sonrada kınayı salonda yap diyen kayınvalideye hiçte acıyamam
kimse kusura bakmasınnn...sevdim aşığım ölüyorumla bitmez bu iş..o takılar belkide kızın ilerde güvencesi olacak
...

valla ben anladığım kadarıyla sen erkeğe baskı yapıyorsun şu alınacak bu alınacak diye...hiç deme ben bişe istemiyorum bal gibide istiyorsun...

pardon da baskı nerde...erkeğin annesi sorumluluğunu bilip geline söz düşürmezse gelin susar...
ama hiçbişey bilmiyomuş gibi oğlunu da yönlendirmezse kız nişanlısına bunları hatırlatır...
her dediği olmayabilir gelinin...ama düğüne sayılı gün kala uyanıklık yapılmaya çalışılıp gönlü de kırılmaz...
bunlar yapılmalı...

cnmcım bi söylemek vardır :1no2:bi söylemek vardırzemuszemus..ben daha başka bişe demiyorum...

erkeklere bazı şeyler gereksiz geliyor kadınlar gibi bakmıyor ne olcak canım deyip geçiyorlar bazı şeyler olmasa da olur onlar için gel gelelim biz kadınlar için öyle değil kaldı ki bu normal zaman da değil düğün arefesi..e biz de adetlere ve bilhassa dügün öncesi kimin tarafı neyi ne kadar yaptılara fazlaca önem veren bir toplum olaraktan yeri geliyor camasırı da sorun oluyor tabi..
sorun sadece camasır konusu olsa arkadas abartıyor diycem ama sanırım nişanlısı baska konularda da aynı bakıs acısına sahıp..ya ımkanı yok nerden ne eksiltsem kar hesabında ya da tabiatı geregi biraz eli sıkı..burda esas rol ailelere de düşüyor biraz bu tarz şeylerde ne alıncak falan asagı yukarı belli olmasına ragmen bazen erkek tarafı akıllı kesilip salaga yatabiliyor..dolayısıyla bayanlar hem heveslerinden oluyor hem de ailelerine karsı durumu caktırmamaya calısırken sinir hastası oluyor..ne kadar kendi ailesi sorun etmeyecek de olsa insan ena zından partnerini ailesinin gözünde kendiyle beraber küçük düşmesin istediğinden kasılıyor haliyle..hele bir de aileler ve yaşantılar arasında fark çoksa seyredin filmi..:1no2:
sırf bunlar yüzünden ben ne düğünümden ne nişanlılk evresinden bişey anlamadım zehir oldu bana..eşimin hayatıyla ailesiyle aramızda baya fark var ve bu evlilik konusunda aileme karsı ben ısrarcı oldgumdan bicok sey karsısında susmak idare etmek yükü de bana düştü haliyle..saolsun eşimin ailesi hiçbişeye el sürmeyip safı oynadıklarından eşimin de durumu olmadıgından arada ben kaldım..kendi tercihimin sorumlulguunu yuklenmem gerekti bicok seyde kaynana tarafının ayıbını örttüm ben istemiyormus gibi davrandım gittim hic tarzım olmayacak ucuz basit seyleri begenmis gibi ben aldım..ayrı sehırlerde oldugumuzdan ne gelınlgımı alırken ne alyanslarımızı ne davetıyerlmızı esım yanımda yoktu aılesı masraf olmasın diye gelmesıne bıle ızın vermıyordu cünkü:umursamaz:
arkadasım camasırı dert etmıs benm de camasırm olmadı hatta gelın ayakkabım bile..gelin bohçam da adam gibi setim de..almadılar ben de alın diye yapısamazdım yakalarına sırf aıleme mahcup olmamak ıcın bellı baslı seylerı aldırttm o kadar..onda da esımın bana ayrdgı butce bellıydı ınanırmısınız sırf aıleme bellı etmeden davetiyenin bıle en uygun fıyattakını bulabılmek ıcın kendı basıma az arsınlamadım emınönü sokaklarını..sevmiştim benim tercihimdi katlanmam gereken şeyler benim payıma düşenlerdi..o yüzden ne kendimin ne eşimin yüzünü eğmemek için pek çok seyı tolere ettim..eşimin durumu malumdu o yüzden ona kızamazdım ama ailesine olan kırıgnlıgım o başka tabi..tek ogullarına yıllarca bekledikleri mürvetleri için en azından ibraz daha özen gösterebilirlerdi..ama misafir gibi geldiler gittiler..camasırı gectim arkadasım kına salonunu,elbisesini,düğününü,kuaförünü,arabasını cartını curtunu herbişeyini biz yaptık..işte benim de hazmedemediğim bu..kötükedihüso
eger senin de problem aileden cimrilikten nerden ne koparsak gibi düşüncelerden ya da baska bişeyden kaynaklanıyorsa haklısın kırılmakta ama eşinin imkanları belli ölçüde yetiyorsa da bişeylere yapacak bişey yok..malesef idare etmek arada kalmak da sevdiklerimizle olmak pahasına bize düşüyor işte..zor ama gülü seven dikenine katlanır hesabı:asigim:
insanın en cok hayalini kurudugu en beklentılı oldugu dönemde küçük de olsa batıyor bazı seyler orda alınan esyadan zıyade senın konuldugun durum sana gösterılen tavır verılen deger batıyor aslında..yerimseniben

valla kimse bana set almadı...ne annemler ne karşı taraf..nikahta bişi demişmidir ki milletkaydirigubbakcemile3

cnmcım bi söylemek vardır :1no2:bi söylemek vardırzemuszemus..ben daha başka bişe demiyorum...

tabi cnmcım...bir de sabır vardır...hep onların keyfini anlayışını beklerse kuvvetle muhtemel çok bekler...
bilmeyene bildireceksin demişler...

son gunlerdekı kknın bu enerjısıne hayran olmamak ıcten bıle degıl.. ne kadar cok alınganmısız :umursamaz: arkadasım kızlar dogru soyluyor .. yerimseniben sen buraya sorununu dıle getırdın mı getırdın tabııkı herkes fıkrını soyleyecek yardımcı olmaya calısacak.. ama sız benı duygularımı anlamıyorsunuz daha da anlatmıyacagım ben demek kustum ya ben oynamıyorum ver oyuncagımı demekle aynı kapıya cıkıyor.. sen sımdı gergınsın ve soylenenlerı yalnıs ters yada nalamak ıstedıgın gıbı anlıyorsun..

tabi cnmcım...bir de sabır vardır...hep onların keyfini anlayışını beklerse kuvvetle muhtemel çok bekler...
bilmeyene bildireceksin demişler...

valla evlenirken bukadar cadı değildim hee...yeminnen...:kedi::kedi:
ama sorun çıkarmamışlardı bana...kaydirigubbakcemile5

Buda cok enteresan bir bakis acisi.....üniversite mezunu olmakla ne alaka bu anlamadim seda arkadasim....Ne yani üni mezunu diye bu tip seyleri dert etmesi sacmami?
Bunlari sadece lise ilk okul mezunlarimi dert eder?

Inanin cok gereksiz gibi görünsede baslarda is basa gelince hicte öyle olmuyor!

Tabikide aslina bakarsaniz degmez bu tip olaylar yüzünden tatsizlik huzursuzluk cikarmaya lakin karsi tarafda böyle düsünecek.....uyaniklik yapalim, bedavaya getirelim ile olmaz bu isler....

Bakin zaten derya arkadasimiz bircok seyden vazgecmis, dügün bile istememis, gereksiz masraf olmasin diye....nikah olsun demis.....

Kiz tarafi bu denli ilimli yaklasabiliyorsa erkek tarafida bunu yapmali....ohh bulduk enayileri herseyden yirtalim diye düsünmemeli.....

O yüzden karsimdaki insanlar bir bez parcasini sorun etmeyecek kapasitede olurlarsa bende olmam.........

Büyükler olarak, oturup konusmali, siz sunu alin biz bunu alalim, evladlarimiza böyle yardimci olalaim diye düsünseler zaten bu tip sorunlar cikmaz....ne yazikki erkek tarafi cogunlukla böyle düsünmüyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…