Çamaşırını kendi alan ilk Gelin benim galiba :(

anası derken kayınvalidenmi gelmedi anlamadım :1shok:

ay ne ilginç bakış açın var arkadaşım...
ne var ucuza kapatma lafına takıldın
set almıyorsa,gelinliğin içine giyilecek 2 kuruşlık çamaşırın böyle
sorunları çıkıyorsa bu işi ucuza kapatmak değilde nedir...
ayrıca işi ucuza kapatmakta oldu bittiye getirmek,cimrilik yapmak,paradan kısmak
anlamında kullanılan bir deyimdir...
örneğin bir araba alırız araba aldığımızda fiyatindan ucuza alırsak ya da br ev kiralarsak
ucuza bulursak işi ucuza kapattık deyimini sık sık kullanırız..

hayır canım abartmıyorsun tabii ki :1hug:
haklısın ne desen bu ne saçmalık
bunu onunla sen konuşma bence bırak bu alışveriş muhabbetini aileler yapsın
annen annesiyle konuşsun
ne zaman kına alışverişine gidilecek vesaire diye
bazı şeyler usuldür adettir ama her şey usulüne uygun olmalıdır, imkanlar doğrultusunda tabii
o yüzden bırak büyükleriniz konuşsun
böylelikle sende bu stresleri yaşamamış olursun

tamam şimdi anladım bizimkinin ailesi beni gelin almadılar, oğulları ile ben karar verip evlendik de o yüzden anlayamadım( bu evlilik sırasında da onun ailesi de benim ailem de yapılması gerekenleri konuşa anlaşa yapmaya çalıştılar hani kınası nişanı filan , yani şunu onlar yapacak bunu biz yapacaz gibi dayatmalar olmadan )

ne terbiyesiz insanlar var yaa ,satılmasmış falan satmak için alınmıyo takılar, kullanmak için alınıyo,parası yoksa çıkmasalardı yola haklısını güzelim ama bence ailenden bişey saklama.onlar herşeyi daha iyi bilirler..

Sen esinin karisinin o zaman sadece...onlarin gelini degilsin...neyse canim...

Ne mutlu sana arkadasim herseyi gönlünce konusa konusa halletmis büyüklerin ama malesef herkes senin kadar sansli olamiyor.....kaydirigubbakcemile3

bunlar adtetendir alınması gerekir ben öyle biliyorum. kız günlük çamaşırlarını istememiş ki. bazı kayınvaldeler herşeyin ucuzu basiti olsun diye düşünür. benim kayınvaldem bana nişan için kolye ucu getirmiş ama minicik bişey zinciri bile yok. herkes bana ne taktığını sormuştu. bilezik dedim. annemle gidip bana bilezik aldık. onu taktım kaynanam taktı diye yalan söyledim. kendi kızı için nişanda bilezik istemiş bir çift.

Cosmussunuz gene hatunlar:dance:
Ben anlamam efenim alacaklar, ic camasirindan tutta takisina kadar
hepsi dugun alisverisinin icine girer ve erkek tarafinin yapmasi lazimdir...zemuszemus

niye bu kadar alaycı ve rencide edici bir dil kullanıyorsunuz anlamadım

Allah canıma sağlık verir de o günleri görürsem seve seve alırım.........kimseye gerdekte giyeceği dona kadar aldım deme zevkini tattırmam a.s.

ay ne alakası var arkadaşım ya gelinlik alınırken alınır zaten hepsi yada düğün alışverişi yapılırken...
kimsenin böyle saçma bir düşünceye sahip olacağını düşünmüyorum..

kız tarafı da oğlana alıyor onlarda mı gerdekte giyeceği donu bile biz aldık damada diye düşünüyor ilk defa duyuyorum senden tebrik ederim valla

ne var canım kendi çamaşırımı kendim aldım...kimseyede bişi demedim..illa gel çamaşır alalım diye zorlaman sonunda da darılman bence gereksiz olmuş..çeyizinde uygun bişiler varsa onlardan da giyebilirdin nişanlının dediği gibi..gelinlik çamşırı diye bişi hiç duymadım..ben aldım ama benim uygun bişi olmadığı için almak zorunda kaldım...şimdide evleneyimmi evlenmeyeyimmi diye düşünüyorsun..yapma allah aşkına yaa

kimse kimseyi zorla gelin almıyor zaten
şimdi görücü usullerininde bile insanlar uzun süre konuşup anlaşıp evleniyorlar
yani budurum sizin o aileye geln gideceğiniz durumunu değiştiriyor mu severek,flört ederek evlenmek..erkek tarafı için ne şekilde olursa olsun gelin olmuyor musunuz?
kayınvalideniz gelinim diye bahsetmiyor mu...giydiğiniz giysinin bile adı GELİNlik..
ne güzel sz şanslıymışşınız da herşey hallolmuş inş.benim de sizinkilier gibi anlayışlı kayınvalidem olur ama arkadaş biraz gergin bu durumdan dolayı bence daha fazla böyle şeylere takılmadan konuya dönelim ne dersinvereliniortak

allahım ya şu araları okumadan direk nolcak arakadaşım bende çamaşırımı aldım nolcak al diyen üyeler lütfen ya olay
BAŞKAAAAAAAAAAAAAAAA

Deryainci arkadaşım bundan sonrası için madem içinde ne varsa söyle yapsın nişanlın..

Takı vs yani..O kadar da alttan alma bence de..

deryainci birsürü mesaj yazdım ama hiçbiri senle ilgili değil...
öncelikle al karşına nişanlını konuş,neden böyle yaptığını sor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…