Çamaşırını kendi alan ilk Gelin benim galiba :(

Dügün alisverisi esnasindayken teyzem beni bir dükkana soktu....gir sec hangi ic camasirlarini istiyorsan gecelik takimlarini istiyorsan al dedi....

Bende baktim ettim ikisindende birer takim begendim....sonra kaynanam dükkana girdi....ne yapiyorsunuz dedi teyzeme...Teyzemde " Hiccc adete yerini bulduruyoruz"" Gelin hanima ic camasiri gecelik takimi bakiyoruz Adet böyle...Gülsüm begendi bile...biz cikiyoruz sen ödersin Ablacim dedi....

Ben ahanda yeminle böyle :1shok: oldum....

Teyze niye öyle yaptim falan dedigimde.....Ah gülsümüm ah....bunlara böyle yapacaksin...alirmisin falan dersek cok bekleriz....yarin öbür gün bana tesekkür edeceksin dedi....

Gercektende simdi düsünüyorumda teyzem öyle yapmasaydi kaynanam kesinlikle almazdi....diger eltimlere almadi cünkü....

Gerci almasaydi ben belki dert etmezdim....ama aileler ediyor iste...

Cnm öncelikle şimdiden mutluluklar dilerim
sana başımdan geçen ufak bi olayı anlatayım
evlenmeme 30 gün falan vardı set alıncak ama o zamana kadar hiç bişey problem olmadı herşeyin en iyisi alındı hiç karışmadım sadece beğendin mi ? beğendim aynen bu şekilde dewam ettii iş sete gelince hep 14 ayarlara bakıldı benimde hep arkadaşlarımda kalma bi alışkanlık olsa gerek nedenini bile bilme 14 ayar olmaz dedim ilk kez karşılık verdim
kayınvalidem tamam kızım dedi sen ne istersen o olsun ve düğünden 2 ay sonra nben bunu bi aile dostundan duydum ...
ben 14 ayar değil 22 ayar istemişim üzülmedim hiç hemde laf sokmaya çalışıldı ama umrumdışı iyikide o zaman 22 ayar demişim....... laflarını sakınma kuzum söle sölekiiçinde kalmasın sen düşünceğine azcık onlar düşünsün ..
BİDE ŞÖLE B,İİŞEY VAR SET İÇİNDE SÖLİYİM Bİ DÜĞÜNE GİTTİĞİNİZ ZAMAN ONLAR UTANSIN GELİNLERİNİN SETİ YOK DİYE SEN DEĞİL.......:1rolleyes::1rolleyes:

...........

Son düzenleme:
şimdiii nişanlının yaptıgı çok ayıp...
işi cimriliğe vurmuş...
senin hadi çamaşır alalım dediğinde onun gözlerinin dört açıp hadi hadi deyip senden önce gelmesi gerekiyordu almak için..
özel birşey alırdınız düğün gecesi üstünde olacak çünkü...

amaaaa gelinlikçinin düğün için çamaşırla gel dediğinde sende bunu nişanlına hadi almıycakmısınız demende yanlış...
gider alırım güzel bitane giyerim üstüme agzıma sürmem bile...
ne var giyeceğin bi sütyendirr destekli bitane...
sen hayde hayde alabilirsin bunu..
lafı olacak birşey değil yanii...

set olayına gelince sen böyle şeyleri ağzına alma canım...
sürekli birşey istiyo derler... aç gözlü derler..
onlar alırsa alırlar... almazlarsa senden ona göre davranırsın...
kınanda kıayfet almıycaklarmı..
giy nişanlıgını millet seni ayıplamazki kayınvalidesi almamış derler millet onu ayıplar gelinine altın takmadı kınada elbise almadı derler... ...

amaaan böyle şeyleri kafana takma alırsa alır almazsa almaz kendileri bilirler.senin boynunu boş gören erkek tarafını ayıplar seni değil.bende takı setimi düğün günü kuaförede görmüştüm.alıp almıycaklarını bilmiyordum.bize sordular ne istersiniz diye bizde biz bişey istemeyiz siz ne yaparsanız demiştik.tabi nikah gününe kadar ne gel sana set alalım,dediler yada sana alıcaz yada alamıycaz demediler.bende hiç sormadım napayım.düğün günü tam kuaförden çıkarken eşim geldi taktı takı setini.fotoğrafçıya gidicez boynun boş kalmasın diye.o gün gördüm bende aldıkalrını.hoş beğenmedim gelinliğimlede uyumlu olmadı ama takmamakta olmayacağı için taktım mecburen.ama ilk ve son takışım oldu.şimdi kayınvalidem bi yere giderken taksana diyor, takamam tarzım değil beyaz altın hoş kibar bişey olsa takardım diyorum şakkıdı

anammmm iyiki oğlum yok heeeee .........yoksa gerdeğe gireceği kadının iç çamaşırını da ben alacaktım demek :1shok:

öperin teyzeni...
bu mudur...budur...
kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

Bu gelin alışverişi değil ki..

Gelinlik içine giyilecek çamaşır ekstra birşeydir yani gelin alışverişinde alınmaz zaten..

Gecelik makyaj malz., takı vs.. değil ki bu..
Sonradan gelinlik modeli ortaya çıkınca bu da gündeme gelir, haa nişanlın alırsa o dönem tamam, ama illa bunu da o alsın demek yanlış bence..

Pardon Deryainci ,sorun çamaşır değildi ama ben ona takıldım işte..

canım senin tek derdin gelinlik için alınmayan çamaşır değil. bu son nokta olmuş. nişanlının cimri olup olmadığını en iyi sen bilirsin. ben anladığım kadar söyliyeyim cimri. biz bazı bayanlar gelenek ve adetlere göre bazı şeyleri erkek tarafının ypmasını isteriz ki çoğunlukla bu böyledir. sana sadece çamaşır almasaydı sorun değil di derdim. ama takı olayında bile ne gerek var diyor. kına da nişan elbiseni giy diyor. bazı şeyler bazen içimizde ukte kalabiliyor. kına yap bence. evde arkadaşlarınla eğlenin. kınasız gelin olmaz üzülürsün sonra. abiye bir elbise değil daha sonra da kullanacağın hoş bir elbise alabilirsin. ama nişanlın şunu ben yaptım diye başına kalkıyorsa ve cimriyse işin zor. iyi düşün derim. evilik yaklaşırken inanların foyası ortaya daha çok çıkıyor. düğün yapmıyorlar gelen az diye sende nikah sonrası eğlenmeye gitmek istediğini söyle bu senin hakkın. yakın arkadaşlarınla gidebilirsin.
içine atma isteklerini söyleki karşındakinin nasıl bir tavır içinde olduğunu göresin.

Konuyu Toplam 31 Kullanıcı okuyor. (28 Kayıtlı kullanıcı ve 3 Misafir)
butterflys73, archimim, ARZUM78, barzey, Burcums, çirkin betty, Cisil, deniz_güneş, DENıZKOYDUMADIMI, deryainci, Gülsüm Sultan, gönülyarası, ilayda cem, nalmert, nevinırmak, noashe, okyanus33, ozlempau, S&S, Selen_Ay, solaris, Stella, tazefasulye, tegmenim2009, uğur böcüğü, wonder_fuls, ycycyc, özo_35

reyting tavan yaptı alkisalkisalkis
3 misafir de damat adayı olanlar mı acep :)))))))

Sağol canım ne iyi ettin de yazdın, ben de üşeniyordum aşağıya bakmaya..kaydirigubbakcemile3

(Kızmaca yoklmaz:)

arkadaşşlar...konu sahibinin derdi alınmayan don atlet değil...
nişanlısının ve ailesinin olayı uyanıklığa vurması...
herkes 80-100 herneyse verir kendine bir iç çamaşırı...ama niye alsın ki...
geline düğünden önce alışveriş yapılır...bu alışverişte iç çamaşırından geceliğine alınır...
bundan fedakarlık etmek gelini onların gözünde yüceltmez...değer de katmaz...
isteme kısmına gelince...eleştiren o kayınvalide kızını evlendirirken paşa paşa ister aldırı karşı tarafa...
bunun aile olmakla, bir olmakla felan ilgisi yok...

...............

Son düzenleme:

benim gelin alışverişimdeydi cnm...
iç çamaşırı isteyince gelinlikçim ütülüyü dürttüm gittik aldık...
okaaa...

boşver canım ya bende iç çamaşırımı kendim aldım daha doğrusu arkadaşlarımla aldım...

ama sorun çamaşır değil senin nişanlının tavırları.....

birazda stres var doğal olarak ikinizdede bence eşinle otur ve bu sorunlarını paylaş bakalım yorumu ne olacak?

...............

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…